معاون رئیس جمهور از افزایش اعتبار ویزای فرودگاهی برای گردشگران ورودی به ایران تا 30 روز خبر داد.
مسعود سلطانیفر با اعلام این خبر گفت: در نخستین قدم پس از آغاز فصل جدید روابط، شب گذشته با مصوبه هیأت دولت، صدور ویزای فرودگاهی تا مدت 30 روز افزایش یافت.
این در حالیست که پیش از این اعتبار فرودگاهی ایران برای مسافران خارجی - به غیر از 10 کشور - 14 روز بود.
وی تأکید کرد: در جلسه شب گذشته هیأت دولت، وزارت امور خارجه موظف شد تا یک سال آینده صدور ویزای الکترونیک را با کمک سازمان میراث فرهنگی، وزارت کشور و دستگاههای مربوط عملیاتی کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: براساس این مصوبه، همه فرودگاههایی که مرز گردشگری مشترک با ایران دارند، موظفاند این ویزا را صادر کنند. این یک قدم اساسی برای تسهیل در برنامههای حوزه گردشگری به ویژه ورود گردشگر به کشور است.
وی گفت: در زمینه احداث هتلهای مناسب نیز با توجه به تلاش دولت از یک سال و نیم گذشته برای منابع باقی مانده با هدف پیشرفت در ساخت هتل به ویژه توسط بخش خصوصی، دولت موظف شد در مدت زمان کوتاهتری هتلهای نیمه کاره را به بهرهبرداری برساند. همچنین بر این اساس در پایان سال باید 10 تا 12 هتل چهار و پنج ستاره به هتلهای کشور اضافه شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به سرانجام رسیدن توافقات هستهای را فصل جدیدی در بخش گردشگری کشور دانست و گفت: با توجه به ظرفیتهای فراوان ایران در بخش گردشگری سلامت قطعا در آیندهای نزدیک با یک شوک در این زمینه، به ویژه حضور گردشگران خارجی در آیندهای نزدیک مواجه میشویم که از مهمترین این موارد توسعه شبکه حمل و نقل، تربیت نیروی انسانی و تسهیل در خدمات گردشگری در خارج از کشور است.
سلطانیفر همچنین با اشاره به تمایل سرمایهگذاران خارجی در طول چند سال گذشته برای حضور در ایران و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اظهار کرد: برخی از سرمایهگذاران خارجی منتظر بودند تا مذاکرات هستهای به نتیجه برسد و بتوانند پس از لغو تحریمها برای سرمایهگذاری در حوزههای گردشگری وارد عمل شوند. هرچند تاکنون کشورهای عرب و مسلمانان خود را محدود به تحریمها نکرده بودند و کار خود را در شهرهای مذهبی شروع کرده بودند.
او این کشورها را محدود به سرمایهگذاران حاشیه جنوب خلیج فارس دانست و گفت: با توجه به ترکیب این بخش چون ظرفیت گردشگری مذهبی و زیارتی بالایی در سطح کشور داریم، تاکنون توانستیم به بحثهای فرهنگی و تاریخی متمرکز شویم و اصول مبانی گردشگری حلال را در کشور رعایت کنیم. به همین دلیل به نظر میرسد اکنون ایران مهمترین کانون گردشگری حلال در دنیا است.
او در پایان با اشاره به کمبود امکانات تفریحی برای بانوان تأکید کرد: 50 درصد از مقاصد گردشگری ایران در حوزه گردشگری مذهبی است. در صورتی که بتوانیم این آمار را به همراه داشته باشیم میتوانیم سیاستها و رویکردهای اصلی در این زمینه را نیز دنبال کنیم.
منبع: ایسنا