از پن کیک های کوچک تا کروکت هایی که می توان از دستگاه های خودکار فروش غذا تهیه کرد، آمستردام انواعی از تجربیات خوشمزه را پیش روی مسافران گرسنه قرار میدهد. قبل از امتحان کردن حداقل یکی از این غذاهای خوشمزه به کشور خود بازنگردید...
- بیتربالن Bitterballen
مشغول گشت و گذار و سیاحت بوده و فراموش کرده اید شام بخورید؟ این کوفته های گوشت ترد و خوشمزه که به صورت سنتی با سس خردل سرو می شوند، بهترین گزینه هستند و تقریبا می توان آنها را در هر غذاخوری پیدا کرد.
- استروپ وافل Stroopwafel
اگر قرار است یکی از شیرینی های هلندی را امتحان کنید بهتر است آن استروپ وافل باشد. این شیرینی در واقع دو لایه نازک وافل است که با لایه ای شیره به هم چسبیده اند. بهترین مکان برای خرید استروپ وافل نانوایی یا بازارهای خیابانی است. استروپ وافل را باید تا داغ و چسبناک است میل کنید.
- سیب زمینی سرخ کرده هلندی
شاید این مورد برای شما کمی عجیب باشد اما ما از هر سیب زمینی سرخ کرده ای سخن نمی گوییم. در منو می توانید این برش های ضخیم سیب زمینی را با نام هایی همچون patat یا frites دنبال کنید که معمولا در یک قیف کاغذی با سس و مخلفات رویه سرو می شوند. اما پیشنهاد ما به شما این است که یا Patatje oorlog (به همراه سس ساتای بادام زمینی، مایونز و پیاز) و یا Patat speciaal (با ترکیبی از سس کچاپ کاری، مایونز و پیاز) را سفارش دهید.
- شاه ماهی خام Raw herring
شاه ماهی خام برای آن دسته از افرادی که راجع به آن اطلاعاتی ندارند در نظر اول ممکن است ترسناک به نظر رسد، اما هر بازدیدکننده ای هنگام حضور در آمستردام باید آن را امتحان کند. شما می توانید در سراسر شهر غرفه های مخصوصی به نام haringhandels را پیدا کنید که این غذای مخصوص هلندی را به دوستداران خود ارائه می دهند. بهتر است broodje haring سفارش دهید که در آن ماهی را در یک ساندویچ کوچک با پیاز و خیارشور به شما ارائه می کنند. بهترین زمان برای امتحان کردن شاه ماهی خام بین می و جولای و زمانی است که بنا به ادعای افراد بیشماری این ماهی در شیرین ترین حالت خود قرار دارد.
- کیبلینک Kibbeling
اگر آنقدر شجاع نیستید که شاه ماهی خام را امتحان کنید، همچنان می توانید از خوردن ماهی در آمستردام لذت ببرید. کیبلینگ در واقع قطعات خرد شده و سرخ شده ی ماهی کاد است که هر قطعه ی آن همانگونه که به نظر می رسد بسیار لذیذ بوده و معمولا با سس مایونز معطر و لیمو سرو می شود. بهتر است این غذا را به صورت داغ و از بازارهای خیابانی تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
- کروکت از دستگاه فروش خودکار Croquettes from a vending machine
درست است ما اینجا درباره ی آشپزی استاندارد میشلین صحبت نمی کنیم، اما این سوراخ های کوچک روی دیوار کافه ها، در لیست بایدها برای هر گردشگری قرار می گیرد. اگر به یک کافه ی FEBO بروید با ردیف هایی از میان وعده های گرم مثل همبرگر، کروکت، فرینکاندلن و ... پشت درب های شیشه ای مواجه می شوید. کافی است چند سکه داخل شکاف کنار درب آنها بریزید و در نهایت می بینید که در کسری از ثانیه شام شما آماده است !
- اولی بولن Oliebollen
ترجمه ی نام این خوراکی «توپ های روغنی» است، اما به خاطر نام آنها پا پس نکشید. در حقیقت اولی بولن خمیرهای سرخ شده ای هستند که گاهی اوقات داخل آنها قطعات میوه قرار گرفته و در نهایت روی آنها پودر قند پاشیده می شود. اولی بولن ها بسیار خوشمره هستند و تنها در زمان جشن سال نو و قبل از برنامه ی رژیم ژانویه به بازار می آیند! پس برای امتحان کردن اولی بولن فرصت را از دست ندهید.
- پنیر Kaas
پنیر تجارت بزرگی در هلند است بنابراین حیف می شود اگر بدون بازدید از مغازه ها و امتحان کردن پنیرهایی همچون گودا، گیتنکاس یا ماسدامر به خانه برگردید. برای شروع و معرفی شدن به محبوب ترین پنیرهای هلندی بهتر است در موزه ی پنیر یا یکی از مغازه های پنیر هنری ویلینگ توقفی داشته باشید. سپس از اتاق های تست Reypenaer دیدن کنید که در آنها می توانید با کمک راهنماهای حرفه ای از پنیرهای هلندی برنده ی جوایز مزه کنید.
- استمپات Stampot
در یک عصر سرد، استمپات بهترین غذای هلندی است که می تواند خوشی و آرامش را همزمان به شما هدیه کند. این غذای سنتی از پوره سیب زمینی در کنار سبزیجات دیگر تشکیل می شود. استمپات به صورت سنتی شامل ترکیبات مختلفی از sauerkraut (کلم)، هویج و پیاز است و معمولا یک سوسیس بزرگ و آبدار نیز در کنار آن سرو می شود.
- تمپوس Tompouce
تمپوس یکی از شیرینی های خامه ای پرطرفدار در هلند است که مستطیلی بوده و در قسمت رویه ی خود لایه ای خامه ی صورتی رنگ دارد. این شیرینی ابعاد، شکل و رنگ مشخصی دارد، هرچند در سال های اخیر نزدیک به «روز پادشاه»، خامه ی رویی آن به پرتقالی روشن تغییر می کند.
منبع: iamsterdam