جاذبههای صربستان و شهرهای زیبای آن فقط به آثار تاریخی یا سوغاتیهای زیبای این کشور و فرهنگ غنی آن محدود نمیشود. شکم گردی در صربستان و گشت و گذار در کافهها و رستورانهای زیبای این کشور و تجربه مزه کردن غذاهای خوشمزه، چیزی است که هرگز آن را فراموش نخواهید کرد. در این مطلب به شما ۱۰ تا از بهترین غذاهای صربستان که باید در طول سفر خود به این کشور امتحان کنید را معرفی خواهیم کرد. برای یک تور شکم گردی در صربستان آماده شوید و با ما این مطلب را بخوانید.
۱. چواپی ( Cevapcic)
یکی از متداولترین غذاهای محلی بالکان که دستورپختهای متفاوتی دارد و بسیار لذیذ است «چواپی» نام دارد، اگرچه این غذا دستور پختهای متفاوتی دارد اما نتیجه نهایی همهشان به یک چیز واحد تبدیل میشوند. پایه و اساس پخت این غذا، گوشت است. این غذا با نان مخصوصی به نام لپینجا (lepinja) مصرف میشود. در کنار این غذای خوشمزه، پیاز خرد شده و نوعی پنیر مخصوص محلی صربستان به نام کایماک (Kajmak) هم سرو میشود. بهتر است اگر به قصد شکم گردی در صربستان سفر میکنید حتما این غذای محلی خوشمزه را در لیست غذاهایی که باید امتحان کنید، قرار دهید.
۲. کاجماک (Kajmak )
یکی دیگر از غذاهای سنتی صربستان که تقریبا با هر غذایی سرو میشود و در خانههای مردم صربستان جایگاه ویژهای دارد. شبیه نوعی پنیر محلی است. کایماک از شیر غیر پاستوریزه و غیر هموژنیزه تهیه میشود و می توانید به تنهایی آن را با نان بخورید یا در کنار انواع غذا نوش جان کنید.
۳. شنیسل کاراجورج (Karadjordje’s schnitzel)
غذایی که همه توریستها با اولین لقمه آن عاشقش میشوند غذایی به نام «شنیسل کاراجورج» است. شکم گردی در صربستان بدون امتحان کردن این غذای خوشمزه کامل نیست. این غذا به افتخار شاهزاده صربی به نام کاراجورج (Karadjordje) نام گذاری شده است. این غذای خوشمزه در واقع گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی است که حسابی در پنیر کایماک مانده است و سپس با پودر سوخاری پوشانده شده و سرخ میشود. این غذا یکی از پرطرفدارترین غذاهای صربستان است.
۴. سارما (Sarma)
زمانی که صحبت از غذای محلی و سنتی صربستان میشود منظور ما دقیقا «سارما» است. سارما را می توان ملکه غذاهای صربی دانست. این غذا از گوشت چرخ کردهای که حسابی با ادویه مزه دار شده و سرخ میشود و سپس آن را در برگ کلم میپیچند درست میشود. این غذا قدمتی بسیار طولانی در صربستان دارد و به دوران امپراطوری عثمانی برمیگردد. سارما یا «لقمه برگ کلم» از دیروز تا امروز غذای بسیار محبوبی در صربستان بوده است.
۵. موساکا (Musaka)
ممکن است تا به حال «موساکا» خورده باشید اما بهتر است نسخه صربستانی این غذا را نیز امتحان کنید. در این نمونه از موساکا، به جای استفاده از بادمجان از سیبزمینی استفاده میشود. موساکا از لایههای سیب زمینی و گوشت چرخ کرده که با ادویه سرخ شده است تهیه میشود. در بین لایههای سیبزمینی و گوشت هم از سس مخصوصی استفاده میشود که این غذا را لذیذتر میکند. میتوانید در کنار غذا از سالاد فصل هم استفاده کنید.
۶. آیوار (Ajvar)
آیا میدانستید که غذاهای صربستان یکی از محبوبترین غذاها در تمام دنیا هستند؟ «آیوار» در واقع نوعی چاشنی سنتی در صربستان است که در همه خانهها حتما یک شیشه از آن وجود دارد و میتوانید آن را با هر غذایی نوش جان کنید. آیوار از ترکیب فلفل قرمز، سیر و بادمجان و کمی سرکه تهیه میشود. افراد محلی و بومی صربستان به این چاشنی تند و تیز و بسیار خوشمزه «سالاد صربستانی» میگویند. اگر یک توریست علاقمند به شکم گردی در صربستان هستید که به دنبال غذاهای خوشمزه است مطمئنا در برخورد با افراد محلی اولین سوالی که از شما میپرسند این است که «آیوار» خوردهاید یا نه؟
۷. پنیر جوان (Mladi sir)
شاید با شنیدن اسم این پنیر کمی تعجب کنید. «پنیر جوان صربستانی» نوعی پنیر است که از شیر کم چرب تهیه میشود و طعم بسیار خوشمزهای دارد و میتوانید آن را با هر غذایی میل کنید. بهترین نمونه این پنیرها، نمونه دست ساز خانگی و محلی است اما می توانید نمونههای کارخانهای را هم به راحتی در فروشگاههای مواد غذایی خریداری کنید. حتی میتوانید در رستورانهای بلگراد غذایی به اسم گیابانیکا ساسیروم (Gibanica sa sirom) را سفارش دهید که نوعی غذای سنتی در صربستان و شبیه به پیراشکی است و به صورت ویژه با این پنیر تهیه میشود.
۸. کوباسیسا (Kobasice)
در ادامه سفر به صربستان، فراموش نکنید که حتما «کوباسیسا» یا سوسیس صربستانی را امتحان کنید. این سوسیسی که میتوان از طعم و مزه فوق العاده آن و انواع مختلفش مطلبهای زیادی نوشت یکی از خوشمزهترین غذاها در تمام صربستان است. کوباسیسا انواع متفاونی دارد که از گوشتهای مختلفی تهیه میشود. سرم سوسیس (Sremska domaca kobasica)، سوسیس خونی (Krvavice)، کولن (Kulen) و سوسیس پنیری (Svargla) و بسیاری دیگر، از نمونههای متنوع و معروف کوباسیسا در صربستان هستند. برخی نمونهها را میتوانید سرخ کنید و بخورید و برخی دیگر نیازی به پخت ندارند. البته باید گفت نمونههای سرخ شده بسیار خوشمزهتر هستند.
۹. همبرگر صربی (Pljeskavica)
شکم گردی در صربستان را بدون تجربه خوردن یکی از معروف ترین غذاهای این کشور، تمام نکنید. این همبرگر فوق العاده خوشمزه از گوشت چرخ کرده (ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفند) مزهدار شده با ادویه در لای نان محلی مخصوص صربستان به نام سومن ( somun) یا لپینجا (lepinja ) تهیه میشود. میتوانید با این غذای خوشمزه آیوار یا کایماک میل کنید. این روزها همبرگر صربی در تمام اروپا و دنیا، محبوب و پرطرفدار شده است.
۱۰. چوارتسی (Cvarci)
در واقع این غذا از چربی خارج شده از گوشت تهیه میشود. با حرارت دادن گوشت و جدا شدن چربی آن غذایی به اسم «چوارتسی» آماده میشود که بسیار ترد، لذیذ و نمکی و مزده دار است. این غذای محبوب در زمستان در خانه مردم منطقه بالکان پیدا میشود و شما با خوردن اولین تکه از آن عاشقش خواهید شد. امتحان کردن چوارتسی یکی از مهمترین بخشهای شکم گردی در صربستان است. بهتر است شانس خوردن این غذای خوشمزه را از دست ندهید.
منبع: belgradeatnight.com