در سواحل استرالیا، در قرن نوزدهم یک کشتی در دریا قسمتی که با درختان مانگرو (حرا) احاطه شده بود، به گل نشست. چیزی که در حال حاضر به نظر یک کارگاه هنری است که به دقت ساخته شده، در واقع بقایای کشتی SS City of Adelaide است که قبل از محاصره توسط درختان مانگرو 50 سال در دریا شناور بوده است. کشتی در خلیج Cockle، جزیره Magnetic قرار دارد.
شروع کشتی SS City of Adelaide
در سال 1863 کشتی SS City of Adelaide از Glasgow (شهری در اسکاتلند) به عنوان شاتل مسافران بین مقاصدی مانند سیدنی، ملبورن و هونولولو شروع به کار کرد. بعد از نزدیک به سی سال کشتی تعمیر و به یک کشتی بادبانی تبدیل شد. مشکلات از همینجا شروع شد. ابتدا کشتی مسافربری به یک انبار ذخیره زغال سنگ و بار دیگر به یک کشتی باربری تبدیل شد. در سال 1912 کشتی آتش گرفت و برای چندین روز در آتش سوخت تا توانستد آتش را خاموش کنند.
بعد از سه سال کشتی توسط جورج باتلر (George Butler) ساکن جزیره Magnetic خریداری شد، او تصور میکرد میتواند از کشتی به عنوان موج شکن برای یک اسکله در خلیج Picnic استفاده کند. متاسفانه زمانی که کشتی را با یدککش به مقصد میبردند در خلیج Cockle به گل نشست. کشتی SS City of Adelaide تا به امروز در همانجا مانده و با گذشت چند دهه وضعیتش بدتر شده است.
بدشانسیهای کشتی SS City of Adelaide و مانگروها
در حقیقت بدشانسیهای کشتی SS City of Adelaide با گذشت زمان بیشتر میشد. در سراسر جنگ جهانی دوم مشخص شد لاشه کشتی خطرناک است زیرا یکی از دکلهای کشتی باعث سقوط یک هواپیمای بمب افکن در حین تمرین شد. سه عضو نیروی هوایی سلطنتی استرالیا و یک عضو نیروی دریایی آمریکا در این سانحه کشته شدند. سپس در دهه 1970 یک تُوفند (تندباد دریایی) در نزدیکی کشتی رخ داد که باعث شد پوسته آهنی کشتی تا حدی فرو بریزد.
این اتفاق به همراه تجزیه طبیعی کشتی، به آرامی آنچه از SS City of Adelaide باقی مانده بود را از بین برد. اکنون لاشه کشتی تبدیل به جنگل در حال رشدی از درختان مانگرو شده است. درختان در شرایط بسیار سخت راهی برای زندگی در کشتی پیدا کردهاند. جالب اینجاست که کشتی SS City of Adelaide در حدود صد سال پیش در اینجا توسط درختان مانگرو محاصره شد اما مانگروها به تازگی شروع به رشد کردهاند.
نویسنده Redditor میگوید: «یادم میآید در حدود 20 سال پیش، درست زمانی که کودک بودم، در هنگام قدم زدن بر لاشه کشتی تنها چند حرا میتوانستی ببینی. اما امروزه بدنه کشتی قطعه قطعه شده و به آرامی تبدیل به جنگل حرا میشود. Redditor همچنین خاطر نشان میکند که کشتی در پارک دریایی استرالیا واقع شده و از حمایت ویژهای برخوردار است. وورد ماهیگیران تجاری و کشتیهای باری به این منطقه ممنوع است و این موارد به مانگرو اجازه میدهد که در صلح و به آرامی به دنیای صنعتی غلبه کند. گردشگران همچنان به دنبال این هستند تا بدانند که از کشتی SS City of Adelaide به عنوان یکی از بیست کشتی که در اطراف جزیره وجود دارد،چه چیزی باقی خواهد میماند.
در سال 1916، SS City of Adelaide در سواحل جزیره Magnetic به گل نشست.
در طول بیست سال گذشته مانگرو در لاشه کشتی ریشه دوانده است.
این تنها یکی از بیست کشتی است که در اطراف جزیره وجود دارد.
منبع: mymodernmet.com