در بخش مرکزی غرب آفریقا ژنوم انسانی جدیدی یافت شده است که بیولوژیستهای تکاملی را سردرگم کرده است. این ژنوم در ایالت کامرون در منطقه گراسفیلد در جنوب مرز نیجریه کشف شده است. این منطقه محل حفاری «شوم لاکا» است که ۳۰ سال پیش توسط یک تیم بلژیکی و کامرونی کشف شده بود. پناهگاههایی صخره ای که سن آن ها با استفاده از رادیو کربن برای حدود سی هزار سال قبل تخمین زده می شود. تاریخ این منطقه با استفاده از بقایای اسکلت، ابزار و کوزههای حیوانات و انسان هایی که از جوامع شکارچی و آغاز کشت گیاهان خوراکی و درختان بدست آمده است، بررسی می شود. در لست سکند همراه ما باشید تا ببینیم داستان این ژنوم های تازه کشف شده چیست!
تا مدتی پیش، بررسی آثار باقی مانده با استفاده از DNA آنقدر دقیق نبود، اما طبق گفته لایو ساینس، محققان در مدرسه پزشکی هاروارد از استخوانهای گوش داخلی حاصل از بریدگیها در شوم لاکا برای استخراج DNA استفاده کردهاند. آزمایش شورای تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم زیستی نشان داده است که دو مورد از این DNAها مربوط به پسران بوده است. یک مورد ۴ ساله و مورد دیگر ۱۵ ساله که از هشت هزار سال پیش برجای ماندهاند. همچنین دو مورد دیگر، یک دختر ۴ ساله و یک پسر ۸ ساله از سه هزار سال پیش باقی مانده اند، و تمام این چهار نفر با هم ارتباط ژنی داشتهاند.
طبق گفته محققان؛ با وجود اینکه دو بخش مورد بررسی چند هزار سال با هم اختلاف زمانی داشتهاند، ولی آنها از نظر ژنتیکی بسیار به هم نزدیک بودهاند و ارتباطشان عموزادگی بوده است. هنگام بررسی مشخص شده است که حدود یک سوم DNA آنها از اجدادشان به ارث رسیده است و ارتباط نزدیکی با شکارچیان در غرب آفریقای مرکزی داشتهاند.
دو سوم دیگر از یک منبع باستانی در غرب آفریقا نشأت میگیرد که درواقع ارواحی انسانی است که ما قبلا در مورد آنها اطلاعی نداشتیم. دانشمندان حدس میزنند که این جمعیت ارواح منقرض شده اند. در اصل، دانشمندان بر این باور بودند که سه نسل (دودمان) عمیق وجود دارد، اما این مطالعه نشان میدهد که چهار نسل وجود دارند که یکی از آنها «جمعیت ارواح» ناشناخته است.
محققان دانشگاه مونترال می گویند، در بقایای انسان در این منطقه از جهان به دلیل محیط گرمسیری و اسیدیته شدید خاک، معمولا ژنومی باقی نمیماند، اما به دلیل محافظت بالای استخوانهای گوش داخلی، آنها توانستند از این قسمت بدن ژنوم را استخراج کنند.
دانشمندان معمولا از شهر لاکا به عنوان مکانی اصلی برای مطالعه انسانشناسی غرب آفریقای مرکزی استفاده می کنند. آن ها توانستهاند مجموعه دیگری از ژنوم را شناسایی کنند که قدمت آنها به حدود شصت تا هشتاد هزار سال قبل میرسید. در این میان حتی ردی از ژنوم اجداد غیر آفریقایی ها نیز کشف شده است.
در نهایت محققان در مطالعه این ژنومها توانستند نشانه ها و پاسخ هایی برای عادات غذایی و مهاجرت برخی از قدیمی ترین انسان ها پیدا کنند. ولی هنوز سوالات بیشتری درباره تحقیقات ژنوم های آفریقایی وجود دارد که باید به آن ها پاسخ داده شود.
منبع: thevintagenews.com