برای دههها، انسانها چشمانداز طبیعی نقاط مختلف جهان از جمله قاره آسیا را تخریب کردهاند و با قطع درختان برای خود در مکانهایی رویایی لوکسترین اقامتگاهها را ساختهاند. آنها همچنین برای جذب گردشگر و بازدیدکننده حیوانات وحشی را در قفس نگهداری میکنند و با ساخت باغ وحشهایی بزرگ سعی میکنند در رقابت جذب گردشگر بر یک دیگر پیروز شوند. اما مردی به نام بنسلی به تازگی ایدهای عجیب ارائه داده است. او میگوید قصد دارد ماجرا را بلعکس کند و اینبار فضای بسته را در اختیار انسانها بگذارد و حیوانات وحشی بصورت رها و آزاد زندگی کنند. همراه ما در لست سکند باشید تا ببینیم داستان این ایده عجیب از چه قرار است.
ایده بنسلی به نظر دیوانگی میآید! درست است؟ جالب است بدانید به دلیل طراحی عجیب و غریب او به وی لقب ویلی وانکای (شخصیت خیالی با رفتارهای عجیب و غریب) طراحی را دادهاند.
اما او این کار را صرفا برای خاص بودن انجام نمیدهد. بنسلی یک طرفدار حفاظت از محیطزیست است که بسیار نگران رفتار انسانها بر روی کره زمین است و سعی دارد گوشهای از خلاقیت خود را در راه حفاظت از کره زمین به کار ببندد. بنسلی 61 ساله میگوید: «طبق برنامه ریزی انتظار دارد مرحله اول این پروژه 8 ساله شامل چندین هتل در سال 2023 به مرحله بهره برداری برسد.» این قفسهای انسان در واقع 2400 اتاق در هتلهای مختلف خواهد بود. اما بنسلی اعتقاد دارد این موضوع بسیار پیچیده است و حتی شاید بعضی از مقامات سیاسی با آن مخالفت کنند. البته برای اجرای این ایده یک مشاور جانور شناس نیز به بنسلی کمک میکند. در نهایت قرار است در این هتلها 95% زمین در اختیار حیوانات و حیات وحش قرار گیرد و فقط 5% به انسانها اختصاص پیدا کند.
تغییر تصورات ذهنی
بنسلی آگاه است که چین برای این کار مکانی دشوار است، اما با جمعیتی بالغ بر ۱.۳ میلیارد نفر، بالاخره این صنعت نیز مشتریانش را پیدا میکند و میتواند تاثیر بسیار زیادی بر روی محیط زندگیحیوانات داشته باشد. او میگوید: «دلیل اصلی من برای انجام این کار این است که تا جایی که میتوانیم چینیها را آموزش دهم.»
بنسلی استدلال میکند: «این مکانها تئاتری محسوب میشوند، که درسهایی را ارائه میدهند، تا ما ارزش طبیعت و ارزش حیات وحش و حیواناتی را که به راحتی میکشیم و میخوریم بیشتر درک کنیم.»
حفاظت از محیط زیست
بنسلی معتقد است هر کسی نقشی در تغییر آب و هوا دارد و جوانان و رسانههای اجتماعی آنها قدرت زیادی در شکلگیری آینده پایدار دارند. همچنین مسافران میتوانند از طریق ایسنتاگرام و تبلیغ چنین مناطق گردشگری به گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست کمک کنند. البته بسیاری از طراحیهای او شامل طراحی بیش از 200 هتل در 27 کشور مختلف هرکدام خلاقیتی را در خود جای دادهاند ولی این طرح جدید تماما با طرحهای قبلی متفاوت است.
از جمله خلاقیتهای او در طراحی هتلها از بین بردن آلودگی هوا از طریق انرژیهای پاک و استفاده از تهویههای متقاطع است. همچنین استفاده از نور طبیعی، کاشت درختان و گسترش فضای سبز و هتلهایی که خود سبزیجات مورد استفاده در بخش آشپزخانه هتل را پرورش میدهند، از جمله دیگر طرحهای بنسلی است. طرح دیگر او نیز جایگزین کردن انواع موارد پلاستکی مثل کلیدهای اتاق، مسواک و شانه با استفاده از چوب بامبو است. شاید این طرحها به نظرتان کوچک و بدیهی بیاید، ولی بهتر است بدانید یک هتل 5 ستاره 130 اتاقه، در سال حدود یک تن پلاستیک مصرف میکند.
در نهایت بنسلی اعتقاد دارد به عنوان یک باغبان و کشاورززاده اگر برای پروژهای زمینی در اختیار او قرار داده میشود، او وظیفه دارد به صورتی طراحی آن پروژه را انجام دهد که آن زمین پس از ساخت بیشتر و بهتر در اختیار زمین باشد و بتواند مفیدتر واقع شود. زمین ما منبعی ارزشمند است که باید آن را حفظ کنیم.
نظر شما درباره چنین طرحهایی عجیب و غریب و اثرگذاری آن چیست؟
منبع: cnn.com