میمون‌ها 30 میلیون سال پیش روی اقیانوس اطلس سفر می کردند!

1.5
از 2 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
راز 30 میلیون ساله ی سفر میمون ها بر روی اقیانوس اطلس کشف شد! +تصاویر
25 اردیبهشت 1399 07:00
4

آن‌طور که مجله اسمیتسونیان می‌نویسد، ظاهراً برخی از گونه‌های میمون آمریکای جنوبی خود را سوار بر قایق‌های الواری از سواحل آفریقا به آنجا رسانده‌اند. جالب‌تر آن‌که در یکی از مطالعات اخیر ادعا شده است این اتفاق یک بار دیگر در دوره ماقبل تاریخ انسانی روی داده است.

محققان دانشگاه پِرو یک فسیل از دندان‌های مربوط به گونه‌ی منقرض شده‌ای از میمون‌ها را در آمریکا پیدا کرده‌اند که ریشه‌های این گونه به آفریقا برمی‌گردد و گفته می‌شود ممکن است که حدود 30 میلیون سال پیش روی نوعی قایق الواری طبیعی از جنس گل و چوب از آفریقا تا آمریکای جنوبی به‌طور شناور جابجا شده باشد.

Monkeys-RAFTED.jpg

اِریک سیِفِرت، دیرین‌شناس دانشگاه ساوس کالیفرنیا یک سایت فسیلی را نزدیک مرز پرو و برزیل مستند کرده است که ترکیب عجیبی از فسیل‌ها در آن دیده می‌شود. در این سایت که از سنگ‌های 32 میلیون ساله تشکیل شده است فسیل‌هایی از گونه‌های میمون نیوورلد، خفاش و یک گونه اولیه نزدیک به برگچه‌خوار امروزی وجود دارد. همچنین فسیل‌هایی مربوط به یک گونه پستاندار دیگر نیز در این سایت هست که دانشمندان باور دارند تنها در آفریقا می‌زیسته است.

Monkeys-RAFTED2.jpg

فسیل‌های یادشده چهار دندان هستند. اگرچه یک مجموعه دندان به‌اندازه اسکلت دایناسور حیرت‌انگیز نیست، ولی دندان‌ها نیز فسیل‌های بسیار مهمی به شمار می‌روند زیرا مانند اسکلت دایناسور بسیار پایدار هستند و احتمال آن‌که میلیون‌ها سال باقی بمانند بالا است. همچنین از دیدگاه تکاملی دندان پستانداران به‌سرعت دچار تغییر می‌شود و تشخیص آن‌ها از دیگر دندان‌ها به نسبت آسان‌تر است.

Monkeys-RAFTED3.jpg

میمون کاپوچین صورت سفید

سیِفِرت می‌گوید این سفر قطعاً دشوار بوده است، ولی حیوان‌های کوچک اندام مانند میمون در مقایسه با پستانداران بزرگ‌تر شانس بقای بیشتری طی آن دارند زیرا نیاز به غذا و آبشان کمتر است. او می‌افزاید این واقعیت توضیح می‌دهد که چرا طبق فسیل‌های ثبت شده، اغلب این حیوانات کوچک‌تر بوده‌اند که گونه‌شان از راه آب پراکنده شده است. درواقع تنها گونه‌های دیگری که گفته می‌شود سفر مشابهی را در اقیانوس اطلس تجربه کرده‌اند میمون نیوورلد و نوعی جونده از اجداد نخستینِ برگچه خوار امروزی بوده‌اند.

Monkeys-RAFTED4.jpg

برگچه‌خوار

سیِفِرت بیان کرد که این دندان‌ها به یک گونه حیوان شبیه به میمون نیوورلد امروزی تعلق داشته‌اند ولی جزئیات استخوان‌ها، دندان‌ها و جمجمه‌ها آن‌ها را از میمون نیوورلد متمایز می‌کند. گروه تحقیقاتی دریافتند که دندان‌های آسیای این موجود تقریباً شبیه دندان‌های میمون پاراپیتِسید کواترین هستند؛ موجودی که بین 56 و 23 میلیون سال پیش در مصر، لیبی و تانزانیای امروزی می‌زیسته است.

ولی خانم اِلِن میلِر، دیرینه‌شناس دانشگاه وِیک فورِست که البته در تحقیقات سیِفِرت حضور نداشته است می‌گوید دندان‌های پاراپیتِسید بسیار منحصربه‌فرد، متمایز و دارای کاربردی ویژه هستند، بنابراین احتمال آن‌که چنین مدل دندانی در دیگر پستانداران حتی دیگر میمون‌ها تکامل پیدا کند بسیار پایین است.

گروه، این دندان‌ها را هنگامی پیدا کردند که در کناره غربی رود یورا در کشور پرو سرگرم کار حفاری بودند. نام حیوانی را که دندان‌ها به او تعلق داشته‌اند یوکالیالیپیتکوس پردیتا گذاشته‌اند که از نام منطقه‌ای در آمازون گرفته شده است و به زبان یونانی و لاتین به معنای «میمون گمشده» می‌باشد. گفته می‌شود این گونه بسیار کوچک بوده و حدود 350 گرم وزن داشته است.

سیِفِرت باور دارد اگر گونه‌های پرویی با هم‌خانواده‌های آفریقایی‌شان شباهت نزدیکی داشته باشند، احتمالاً آن‌ها نیز روی درختان می‌زیسته‌اند و پرش‌های ماهرانه‌ای انجام می‌داده‌اند. او می‌گوید تا پیش از آنکه ویدیوی حصیرهای گلی و چوب‌های بزرگ و شناور روی کانال پاناما را ببیند کمی به ایده گذر حیوانات از طول 1500 کیلومتری اقیانوس شک داشته است.

چوب‌ها و حصیرهای روی کانال پاناما آن‌قدر بزرگ بوده‌اند که درختانی روی آن‌ها ثابت ایستاده و رشد کرده بودند. او پس از دیدن این ویدیو نتیجه گرفت که اگر چند پستاندار کوچک روی قایقی این‌چنینی با درختان در حال رشد و شاید دارای میوه بوده‌اند، زنده ماندن آن‌ها در سفر طولانی‌شان آن‌قدرها هم ناممکن به نظر نمی‌رسد. نتایج این مطالعه در ژورنال ساینس Science منتشر شده است.

 

منبع: thevintagenews.com

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.