معرفی مسجد جامع هندوالان
باشکوهترین اثر تاریخی که در شهر درمیان قرار دارد، مسجدی است که متعلق به دوره تیموری است و در استان خراسان جنوبی قرار گرفته است. مسجد جامع هندوالان دارای تزئینات زیبا و باارزشی است که سبب برتری این مسجد در میان سایر مساجد شهرستان درمیان شده است. اهالی اين روستا معتقدند اين مسجد هزار سال قدمت داشته و توسط «سيف الله» پسر «منصور» ساخته شده است. روستای هندوالان که در گذشته آن را هرندووا نیز می نامند. اما عظمت روستا باعث شد که به نام هند کوچک نیز معروف شود. این روستا قدیمی ترین روستای شهرستان درمیان به شمار میرود.
معماری مسجد جامع هندوالان
مهم ترين عناصر معماری اين بنا سردر ورودی، صحن گنبدخانه، شبستان ستون دار و محراب آن است. محراب موجود در شبستان اين مسجد، ساده و سكودار بوده و حالت منبر مانند دارد. گنبدخانه مركزی نیز با استفاده از فيل پوش ها و با مهارت بر روی فضای چهار ضلعی قرار گرفته است. شبستان ستوندار در دو طرف گنبدخانه واقع شده و به وسيلهی طاق و تويزه به شيوه چهار ترك اجرا شده است.
مسجد از نظر تزئينات آجری بسيار متنوع است و تزئيناتی همچون؛ فيل پوشها، گوشوارهها، قالبهای گچی، رسمیبندی محرابها و نحوه آجر چينی گنبدها را در آن میتوانید ببینید. وجود كتيبههايی با خط كوفی مربوط به قرن پنجم يا ششم هجری قمری احتمال ساخت مسجد را در آن زمان تقويت میكند، اين مسجد در دوران بعد مرمت شده است. با توجه به اسناد موجود این مسجد در دوره شاهرخ تیموری در حدود سال ۸۵۰ هجری قمری ساخته شده است.
در ادامه شما را دعوت میکنیم تا تصاویر دیگری از این مسجد زیبا و تاریخی را تماشا کنیم. آیا شما این مسجد را از نزدیک دیدهاید؟