حالا که یک هفتهای از برگزاری عید قربان در میان مسلمانان سراسر جهان میگذرد، بد نیست نگاهی بیاندازیم به اینکه این عید مهم در نقاط مختلف دنیا و زیر سایهی سیاه ویروس کرونا، چطور برگزار شده است. همینطور باهم به بررسی رسوم برگزاری این عید در میان مسلمانان کشورهای مختلف خواهیم پرداخت، پس همراهمان باشید.
امارات
مسلمانان دبی (امارات متحده عربی) زمانی که سراسر جهان در بحبوحه یک پاندمی جهانی که تقریبا بر همه جنبههای جشنهای سال جاری تاثیر گذاشته، عید قربان را جشن گرفتند. در سراسر جهان، مسلمانان با بستگان خود یا در خانه با خانواده خود روز جمعه به مناسبت آغاز تعطیلات عید قربان گرد هم آمدند.
عراق
در پایتخت عراق، بغداد خیابانها عمدتا به دلیل قرنطینه اعمال شده توسط دولت به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، خالی بودند. کوزوو(Kosovo) و امارات متحده عربی نیز مساجد را برای نماز عید قربان بستند تا جلوی گسترش ویروس گرفته شود.
عربستان
آخرین روزهای سفر سالانه حج به مکه در عربستان سعودی همزمان با عید قربان شروع میشود که در این روز مسلمانان دامها را ذبح کرده و گوشت آن را بین فقرا تقسیم میکنند. حج امسال به شدت تحت تاثیر این پاندمی جهانی قرار گرفته و تعداد کمی از مسلمانان اجازه داشتند به مکه بروند (سالانه بیش از 2.5 میلیون مسلمان در این روزها در مکه اعمال حج را به جا میآوردند).
این بیماری همهگیر همچنین میلیونها نفر را در سراسر جهان به مرز فقر رسانده است. امسال در عید قربان سنت مذهبی خرید دام و قربانی کردن آن بسیار دشوار شد.
آفریقا
در سومالی، قیمت گوشت به دلیل پاندمی کرونا افزایش داشته است. عبدی شکور دهیر (Abdishakur Dahir) یک کارمند دولتی در موگادیشو (Mogadishu) میگوید برای اولین بار نتوانسته برای عید قربان گوسفند بخرد و قربانی کند.دهیر میگوید: من به سختی میتوانم برای خانوادهام غذا تهیه کنم. ما فقط زندهایم و زندگی روز به روز سختتر میشود.
در برخی مناطق غرب آفریقا، قیمت یک عدد قوچ دوبرابر شده است. فروشندگان دامها که پیش از عید قربان عادت به تجارت سریع داشتند، میگویند که فروش کاهش یافته و کسانی که خرید میکنند، توان مالی زیادی ندارند.
اومار مایگا (Oumar Maiga) فروشنده دام در ساحل عاج میگوید: وضعیت در مورد کرونا ویروس واقعا پیچیده شده است، کرونا بازار را بسیار خراب کرده است. ما در وضعیتی هستیم که در سالهای پیش هرگز آن را ندیده بودیم.
اندونزی
در اندونزی که بزرگترین جمعیت مسلمان جهان را در خود جای داده، مردم مجاز به شرکت در نماز عید قربان طبق پروتکلهای شدید بهداشتی بودند. از جمله اینکه آنها سجادههای خود را باید همراه خود میآوردند و به فاصله چند فوت از یکدیگر نماز میخواندند. نمازگزاران باید ماسک بپوشند و اجازه دست دادن و در آغوش گرفتن همدیگر را ندارند.
مقامات در اندونزی دستور دادند که گوشتها به فقرا تحویل داده شود تا از ایجاد صف طولانی جلوگیری شود.
آگس سوپریاتنا (Agus Supriatna)، کارگر یک کارخانه اندونزیایی که امسال به دلیل شیوع این بیماری همهگیر از کار برکنار شده میگوید: شیوع این بیماری نه تنها سنت ما را به طور کامل تغییر داده، بلکه باعث شده که مردم بیشتر و بیشتری به فقر نزدیک شوند.
این یک گالری عکس از عکاسان اسوشیتد پرس از سراسر جهان است که در این مقاله از لستسکند آورده شده است..
منبع: apnews