دومین همایش بزرگ گردشگری لستسکند در تاریخ سوم اسفندماه سال 1397 در هتل پارسیان اوین برگزار شد و میزبان جمعی از فعالان گردشگری و سفرنامه نویسانی بود که دل در گرو اخلاص گذاشته و تجربیات خود را بی هیچ چشم داشتی در اختیار سایر افراد گذاشته بودند و سفرنامههایی را به قلم خودشان نگاشته بودند که از هرات تا ماداگاسکار، از قطب شمال تا اسکاتلند، از قونیه تا دل اروپا و از کویر مصر ایران تا آبشار بیشه را در بر میگرفتند. این همایش بزرگ در حالی برگزار شد که به همت لستسکند و در جهت حمایت از فرهنگ سفرنامهنویسی و تجلیل از بهترین سفرنامهنویسان پربازدیدترین سایت سفر و گردشگری ایران، برنامهریزی شده بود. همانطور که گفته شد، این همایش از ساعت 10 صبح روز جمعه، سوم اسفند شروع شد و تا ساعت 14 بعدازظهر ادامه داشت.
باعث افتخار بود که منصور ضابطیان، نویسندهی کتابهای چای نعنا (سفرنامه و عکس های مراکش) و سباستین (سفرنامه و عکس های کوبا) برای دومین بار و در دومین همایش لستسکند، به عنوان مجری این برنامه حضور داشت.
در این همایش، آقای کامران عسگری، مدیرعامل سایت لستسکند به عنوان اولین سخنران، به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان ضمن تشکر از تمامی میهمانان و حاضران جلسه، از تجربیات یک سال اخیر و پیشرفت پروژههایی گفتند که همانطور که در سال پیش و در اولین همایش لستسکند وعده داده بودند، در این یک سال روند رو به رشدی را طی کرده است. ایشان همچنین انتخاب لستسکند به عنوان برترین وب سایت گردشگری ایران را برای هفتمین بار در جشنواره وب و موبایل ایران تبریک گفتند و اظهار داشتند که لستسکند در پی آن است که از این پس، تاکید ویژهایی بر معرفی جاذبههای ایران داشته باشد. ایشان همچنین این نکته را یادآور شدند که پروژهی جدید لستسکند، دیده شدن هر چه بهتر جاذبههای ایران در دنیا خواهد بود و لستسکند به زعم خود تلاش خواهد کرد تا بتواند بر محبوبیت و شناخته شدن جاذبه های کشور عزیزمان بیافزاید.
در بخش بعدی، مجری برنامه، آقای منصور ضابطیان از میهمان ویژهی این همایش، جناب آقای عیسی امیدوار، جهانگرد معروف ایرانی و نویسندهی کتاب سفرنامه «برادران امیدوار» دعوت کردند تا از تجربیات خود بگویند. ایشان ضمن بیان تجربیات سالهای گذشتهشان، به شرح بیوگرافی از خود و ماجرای شروع جهانگردیشان پرداختند. جالب است بدانید عیسی امیدوار و عبدالله امیدوار دو برادر جهانگرد، پژوهشگر، و مستندساز ایرانی هستند. شعار برادران امیدوار در سفرهایشان «همه متفاوت، همه خویشاوند» بوده است. همچنین در اردیبهشت ۱۳۹۴ یانگهون کواک دبیرکل سازمان شهروندی جهانی، از عیسی امیدوار به عنوان نخستین جهانگرد معاصر ایرانی که پیام صلح جهانی را با ایجاد دهکدهای جهانی برای مردم دنیا به ارمغان آورده است، تقدیر و چهارمین مدال شهروندی جهان را به ایشان اهدا کرد. کواک همچنین عیسی امیدوار را به عنوان مشاور خود در ایران برگزید. برادران امیدوار از اوایل پاییز ۱۳۳۳ (۱۹۵۴ میلادی) سفر پژوهشگرانهی خود به دور دنیا را با دو دستگاه موتورسیکلت ماچلس ۵۰۰ سیسی از خانهی پدری (واقع در خیابان سیمتری نظامی، خیابان طوسی در تهران) بهسوی مرز شرقیِ ایران با افغانستان آغاز کردند. استفاده از موتورسیکلت در این مرحله به منظور دستیابی به کوره راهها و نقاط دور افتاده و جزایر صعب العبور بوده است. مرحلهی نخست سفر برادران امیدوار هفت سال (تا سال ۱۳۴۰) به درازا انجامید. در این مرحله، آنان پس از گذر از کشورهای افغانستان، پاکستان و هند، بهسوی تبت و سپس آسیای جنوب شرقی و استرالیا سفر کردند. در ادامه، آنان، با گذر از اقیانوس آرام، به آلاسکا، آمریکای شمالی، و آمریکای جنوبی سفر کردند. سرانجام، با گذر از اقیانوس اطلس، وارد اروپا شدند. پس از اتمام سخنرانی آقای عیس امیدوار، از ایشان تقدیر شد.
پس از آن، از کاربران ویژهی سایت لستسکند با اهدای جوایزی قدردانی شد. کاربرانی که در تمام این سالها، همراه لستسکند بوده و همواره حامی قدمهای بزرگی بودند که این سایت، به پشتوانهی حضورشان، روز به روز در جهت ترویج فرهنگ سفر و گردش برداشته است.
در ادامهی همایش، اینبار نوبت اشکان بروج از فعالان گردشگری کشور بود تا در قامت مدیر پروژهی لستگرام توضیحاتی در مورد این اپلیکیشن که محصول جدید لستسکند است ارائه نماید. ایشان اشاره کردند که با توجه به محبوبیت برنامهی اینستاگرام در جهان و همچنین با بومی سازی و ایده گرفتن از سایت تریپ ادوایز و برنامهی Forsquare و تلفیق تمامی آنها، پروژهی لستگرام از تیرماه سال 1397 شروع شد و توانست در این مدت 8 ماهه، بیش از 10 هزار نقد و بررسی رستوران، جاذبه های گردشگری، شهر ها و... از کاربران را جذب کرده و به شعار خود که رسانهی اجتماعی سفر و تفریح است، جامهی عمل بپوشاند.
در قسمت بعدی، برندگان مسابقهی ویدیویی مشخص شدند و هدایایی به رسم یادبود تقدیم این دوستان گردید.
در ادامه، نوبت به سخنرانی سعید ضروری، ماجراجو و طبیعتگرد توانخواه ایرانی رسید که توانسته است با وجود محدودیتهای جسمی، در زمینهی گردشگری خوش بدرخشد و به نامی ماندگار در این زمینه بدل شود.
پس از سخنرانی ایشان، برندگان مسابقهی سفرنامه نویسی سال 97 لستسکند معرفی شدند. امسال این مسابقه در 4 گروه سفرنامه نویسان حرفهایی (در دوبخش داخلی و خارجی) و سفرنامه نویسان دفعه اولی (در دوبخش داخلی و خارجی) برگزار شده بود. در قسمت سفرنامه نویسی خارجی 15 برنده منتخب مشخص شدند.
و اما سفرنامهنویسان حرفهای! در این بخش مبلغی به عنوان بن سفر به این برندگان تعلق گرفت و از ایشان تقدیر شد.
باهم به مرور آنچه در دومین همایش لستسکند گذشته بود، پرداختیم. امیدواریم که لستسکند بتواند همچنان با همراهی و یاری شما همراهان همیشگی و گرانقدرش، همچنان در مسیر فرهنگسازی گردشگری قدم بردارد و البته، بیش از پیش به پیشرفت صنعت گردشگری در ایران کمک کند.
باهم، گزارش تصویری این همایش را هم از نظر میگذرانیم: