آمستردام، یکی از زیباترین و پرجاذبهترین شهرهای اروپاست. این شهر با کانالهای جذاب آب، معماری تاریخی و فرهنگی پویا، مقصدی محبوب برای گردشگران از سراسر جهان است. در این مطلب از مجله گردشگری لستسکند، راهنمای سفر به آمستردام را در اختیارتان میگذاریم. آمستردام کجاست؟ آمستردام، پایتخت هلند،
با توجه به مذاکرات صورت گرفته بین ایران و کشورهای مختلف به منظور سرگیری دوباره پروازها خارجی، 9 مقصد قطعی به منظور انجام پروازهای مسافربری توسط ایرلاینهای داخلی و خارجی انجام میگردد. به زودی دو مقصد دیگر نیز به زودی به جمع این کشورها اضافه
رستورانی در آمستردام به نام Mediamatic ETEN پیشگام در ایجاد طرحهای خلاقانه برای کمک به دوستداران غذا با رعایت مقررات فاصله اجتماعی است، که این امر در گلخانههای کنار آب که به تازگی در رستوران نصب شده مشهود میباشد. پنج تا از این گلخانههای عجیب
از خود، ما خانواده ای سه نفره هستیم، بعد از سفر به کشورهای اطراف با ماشین، قطار و هواپیما، نوبت سفر به تعدادی از کشورهای حوزه شنگن شد. قبل از این بگویم چون کارمند هستم قاعدتا زمان آزاد زیادی برای مسافرت ندارم و سال 1402 تنها
سلام و احترام به اهالی لست سکند یکی از سرگرمی های من که عاشق سفر کردن هستم توی دوران قرنطینه کرونایی خوندن سفرنامه های سایت لست سکند بود و هست. با خوندن این سفرنامه ها علاقمند شدم که خودم هم تجربیات سفرم رو هم با دیگران به
اروپا با طعم ساقه طلایی مقدمه سفر به خارج از کشور آن هم به اروپا در شرایطی که ایران به خاطر نوسات قیمت ارز، درگیر مشکلات اقتصادی است و همه ما با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنیم، نه تنها یک امر غیر ضروری بلکه
آمستردام پایتخت کشور هلند است گرچه محل سیاستگذاری این کشور دن هاخ (لاهه) می باشد. آمستردام در واقع شهری است که در محل احداث سدی بر روی رودخانه آمستل بنا گردیده است. در هر نقطه ای از این شهر میتوان کانالهای بسیار زیبایی را دید که چهره ای متفاوت به آن داده اند. سیستم حمل و نقل آمستردام و سایر شهرهای هلند بر مبنای دوچرخه است. علاوه بر اتوبوس، مترو و ترام اصلی ترین وسیله مورد استفاده مردم محلی دوچرخه است. در همه جا خطوط مخصوص دوچرخه ها به رنگ قرمز مشخص است و پارکینگ های چند طبقه ای برای دوچرخه ها وجود دارد. حتی امکان بردن دوچرخه ها درون واگنهای قطار و لنج ها نیز وجود دارد. سیستم حمل و نقل عمومی شامل اتوبوس و ترن است که تقریبا تمامی بخشهای شهر و فرودگاه را پوشش میدهد و بسیار به موقع و کارامد است. برای عبورو مرور بهتر است کارت OV-chipkaart استفاده کنید. چون اخیرا پول نقد توسط راننده ها دریافت نمیشود. این کارتها را میتوان از طریق دستگاه در ایستگاه های مترو تهیه کرد. امستردام شامل موزه های متعدد و ویژه ایست. همچنین این شهر برای قدم زدن و تماشای مناظر شهری با کانالهای اب متعدد و گلکاریهای متعدد سطح شهر یک انتخاب عالیست. قایق سواری در کانالها نیز میتواند تجربه خوبی باشد. غذاهای هلندی چندان خاص و خوشمزه نیستند اما پنیرهای متنوع و خوشمزه هلند در دنیا تک و مشهور است که میتوانید به رایگان در پنیرفروشی های مجاور بازار گل تست کنید. آمستردام شهر زیبا و بسیار جذاب و کاملا امنی است که کمی در حق ان ظلم شده است و در سایه شهرهای معروفی چون پاریس قرار گرفته است.
پنج شنبه 19 مهر 97 با پرواز ایران ایر به مقصد آمستردام حرکت کردیم ساعت 12 ظهر به وقت محلی وارد فرودگاه اسخیپول شدیم هوا بارانی بود و من از پنجره هواپیما با هیجانی خاص به فرودگاه و هواپیماهاش نگاه می کردم وقتی که از هواپیما خارج شدیم قبل از ورود به سالن فرودگاه با تعجب دیدم که ماموران پلیس مسافرا رو بازرسی می کنن به نظر حرکت توهین آمیزی اومد و این حرکت منو مضطرب کرد با انگلیسی دست و پا شکسته گفتم که منو دوستم سفر توریستی به هلند داریم بعد از چک کردن مدارک اجازه عبور دادند مرحله بعد عبور از گیت کنترل پاسپورت بود که به ادن هم توضیح دادم منو دوستم توریستی به آمستردام اومدیم و بالاخره رو پاسپورت ما مهر ورود زدن و ظاهرا اجازه ورود به اتحادیه اروپا رو به ما دادن عبور از این مراحل برام پر استرس بود چون بار اولم بود که ویزای شینگن گرفته بودم دیگه خوشحال بودم که الان تو خاک اروپام و مشکلی وجود نداره با دوستم رفتیم چمدان ها رو برداشتیم و همین که خواستیم از فرودگاه خارج بشیم یک مامور دیگه جلو ما رو گرفت و از ما خواست که چمدان ها رو باز کنیم ظاهرا این موضوع شانسی یود و همه مسافرا چک نمی شدن و از شانس بد قرعه به نام ما افتاد دوستم چند باکس سیگار آورده بود که در مدت سفرمون کمبود سیگار نداشته باشه چون سیگار در اروپا گرون تر بود اما ظاهرا هر فرد فقط اجازه آوردن یک باکس سیگار رو داره و دوست من سه چهار باکس سیگار اورده بود برای همین ما رو 100 یورو ناقابل جریمه کردن دیگه داشتم خفه می شدم و تمام شور و هیجانم برای ورود به آمستردام جاشو به حال بد داده بود فقط لحظه شماری می کردم که این بازرسی ها تموم بشه و از این فرودگاه بزنیم بیرون بالاخره بعد از حدود 2 ساعت گرفتاری و استرس از فرودگاه خارج شدیم و به یکی از ون های اطراف فرودگاه حدود 30 یورو دادیم که ما رو به هتلی که رزرو کرده بودیم ببره هتل ما piet hein سه ستاره کنار vondelpark بود و فک می کردیم که دیگه همه سختی های گرفتن ویزا و هفت خان رستمش تموم شده و دیگه قراره از این به بعد خوش بگذرونیم اما با دیدن اتاقمون دوباره حسابی حالمون گرفته شد چرا که اتاقش خیلی کوچیک بود و عملا به اندازه یه تخت و حمام و دسشویی جا داشت با پذیرش هتل که صحبت کردم گفت که باید پول اضافه بدین تا اتاق بزرگتر بهتون بدیم و چون هتل در آمستردام بینهایت گرونه بی خیالش شدیم و با این فکر که ما فقط واسه خواب هتل می خوایم و همه ش بیرونیم خودمونو راضی کردیم.
خیلی خسته بودیم برای همین استراحت کردیم و دوش گرفتیم و وقتی خواستیم بزنیم بیرون از هتل و دنیای اطرافمونو کشف کنیم دیگه شب شده بود با این وجود راه افتادیم و به دل شهر آمستردام زدیم تا کشفش کنیم و این شروع آمستردام گردی ما بود.
آمستردام بی نهایت زیباس شهری با کانال های آبی زیبا و زیاد و مردمان دوچرخه سوار خوشتیپ!
از شانس خوب ما با اینکه پاییز به آمستردام رفته بودیم هوا آفتابی و عالی بود و شهر مملو از توریست بود.
رفتن به میدان رامبراند، میدان دام ، میدان لیدز پل لاغر، ایستگاه مرکزی و پرسه زدن در خیابان ها و کانال های شهر از کارهای روزانه ما بود.
کانال گردی در آمستردام یکی از زیباترین کارهاییه که باید انجامش بدین و ما برای این کار به ایستگاه مرکزی رفتیم و یه تور 2 ساعته در یکی از قایق ها گرفتیم.
همینطور یکی از چیزهایی که همیشه با دیدن عکس های. هلند منو به هیجان وا می داشت روستای بدون جاده خیتورن بود که باید با قایق اونو می گشتی و تصمیم گرفتیم این روستا رو از نزدیک ببینیم برای همین نقشه سفر به این روستا و ساعت حرکت قطار و اتوبوس رو از پذیرش هتل گرفتم و منو دوستم از ایستگاه مرکزی به سمت این روستای زیبا رفتیم.
واقعا زیبایی های آمستردام و حس و حال و جنب و جوشش اونقدر زیاده که حس تازه ای به روح و روان شما میده و برای مدتی خود واقعیتونو که تو ایران باهاش زندگی می کنین رو فراموش می کنین
در نهایت از اونجایی که ما پاییز به هلند رفته بودیم از دیدن باغ گل محروم بودیم.
بعد از چهار روز اقامت در آمستردام مجبور شدیم این شهر زیبا رو به مقصد استکهلم سوئد ترک کنیم تا سفر برنامه ریزی شده سه هفته ای تور دور اروپامونو به پنج کشور اروپایی هلند، سوئد، نروژ، مایورکا اسپانیا و آلمان رو ادامه بدیم.
به امید دیدار باغ گل های هلند در فصل بهار!
#تایسیز
مقدمه:
اول خواستم عنوان معرفی شهر آمستردام رو موزه بدون سقف انتخاب کنم ولی دیدم این اسم جدیدا سر زبانها افتاده و همه به هر شهری میگن موزه بدون سقف، به همین دلیل تصمم گرفتم با توجه به اینکه ما به اصفهان میگیم نصف جهان، عنوان شهر آمستردام رو آمستردام نصف اروپا انتخاب کردم که دلایلش رو عرض خواهم کرد.
اطلاعات اولیه :
دلیل نام گذاری شهر آمستردام به دلیل قرار گرفتن در کنار سد رودخانه آمستل هستش.
آمستردام پایتخت هلند و بزرگترین و پر توریست ترین شهر هلند است.
زبان رسمی هلندی ولی به زبان آلمانی و انگلیسی هم آشنایی دارند.
این كشور به كشور آسیابهای بادی، دوچرخه، پنیر و گل لاله مشهور است.
چرا آمستردام؟
در انتخاب اول شاید شهر آمستردام برای ما ایرانیها کمی ناشناخته تر از شهرهای دیگه اروپا باشه و دلیلی برای سفر به این شهر نداشته باشیم. این بزرگترین اشتباه است، اگر شما سفری به آمستردام داشته باشید قطعا از انتخاب خودتون پشیمان نخواهید شد.
اولین چیزی که از آمستردام در هنگام فرود هواپیما خواهید دید فقط رنگ سبز،سبز و سبز هستش که نشون دهنده طبیعت زیباشه. حس دیدن شهر آمستردام چیزیه که هر کسی باید خودش تجربه کنه و تا از نزدید نبینید متوجه حرفهام شاید نشید.
وقتی وارد شهر بشید اولین چیزی که به چشم میخوره دوچرخه است و دوچرخه و دوچرخه و بعد کانال های زیبای آب که از بین شهر عبور میکنه ولی این تمام ماجرا نیست خانه های آمستردام هر کدوم نشون دهنده تاریخ هستن، انقدر این خانه ها زیبا هستن و قدیمی که در روز اول بارها از خانه های آنها عکس خواهید گرفت.
آمستردام شهری است که هم تاریخ داره و هم طبیعت، هم دوستداران تاریخ رو راضی میکنه هم طبیعت.
آب و هوا :
هر وقت سال که به آمستردام سفر کنید باید با خودتون یه بارانی یا بادگیر همراه داشته باشید. دمای آمستردام بالاتر از 26 درجه نخواهد رفت. هوای کلی آمستردام خنک و ابری است و بهترین فصل سفر اردیبهشت تا شهریور میباشد.
خورد و خوراک :
همانطور که گفتم آمستردام نسبتا شهر گرونی هستش و زیاد نمیشه به فکر رفتن به رستوران های خوب بود. آمستردام مثل شهر های دیگه غذاهای ویژه مخصوص به خود رو به جز چند مدل سوپ محلی نداره ولی اگر دنبال رستوران خوب هستید یه سر به رستوران Eye بزنید.
تو این شهر بیشتر باید سراغ ساندویچ رفت. فست فودهای آمستردام پر از مشتریه و قیمت هر ساندویچ مثل مک دونالد همراه با نوشابه و سیب زمینی حدود هفت تا هشت یورو است. گفتم سیب زمینی، جالبه بدونید اینجا تنها شهریه تو دنیا که مردمش برای خرید سیب زمینی تو صف های طولانی قرار میگیرن.
آب میوه جزو نوشیدنی های اصلی آمستردام هستش و میتونید انواع آب میوه ها رو تو فروشگاه های شهر تهیه کنید، جالبه بدونید که قیمت آب میوه و آب معدنی و نوشابه و دلستر چه کوچک و چه بزگ تقریبا یه قیمت است.
یکی دیگه از خوراکی های معروف آمستردام پنیر هستش بطوریکه در کل شهر، پنیر فروشی از آنچه فکرش رو میکنید به شما نزدیکتر است. فروشگاه هایی که پر از توریست برای تست کردن و خرید پنیر هستن. اگر بدنبال خرید پنیر رفتید قطعا و حتما پنیر دودی رو انتخاب کنید که فوق العاده خوشمزه است. من به هرکی دادم گفتن کاش برامون میوردی. دهنم آب افتاد.
یکی از سوغاتی هایی که توریست ها میخرن و مخصوص آمستردام هست ویفر کوکی یا استراپ وافل هستش که فوق العاده خوشمزه است نون هایی مثل نون بستنی که بینش عسل قرار گرفته و بهترین روش خوردنش به این صورته که یدونش رو روی لیوان چایی قرار بدید تا بخار چایی نرمش کنه. بهتره تا کشته ندادیم از قسمت خوراکیها فاصله بگیریم.
امنیت و آرامش :
امنیت در کل شهر آمستردام عالی هستش و کسی به کسی تا نصف شب هم کاری نداره مگر شما باهاشون کاری داشته باشید. من بارها خانم های توریستی رو دیدم که به تنهایی از کوچه و خیابان ها عبور میکردن و کسی مزاحمشون نمیشد. خبری هم از دزدی نبود و نیست، پس از نظر امنیت خیالتان راحت.
حمل و نقل عمومی:
وسایلی مختلفی برای حمل و نقل عمومی وجود داره مثل دوچرخه، تراموا، مترو، قایق، تاکسی که بهترین و در دسترس ترینش تراموا است.
اگر میخواهید از حمل و نقل عمومی آمستردام بسیار ارزان یا رایگان استفاده کنید حتما از کارت های I Amsterdam استفاده کنید. با این کارتهای عمومی میتوانید از تمام وسایل حمل و نقل عمومی و موزه ها به صورت رایگان استفاده کنید. درضمن مهمترین بخش حمل و نقل عمومی آمستردام ایستگاه مرکزی یا Amsterdam Centraal station میباشد.
دسترسی به اینترنت:
دسترسی به اینترنت خوب و پرسرعت در اکثر شهر محیا است، از زمان ورود به فرودگاه تا هتل، رستوران و کافی شاپ، فروشگاه، مراکز دیدنی همه و همه دارای اینترنت رایگان هستن و هیچ نگرانی بابت اینترنت نخواهید داشت.
سهولت دسترسی:
آمستردام شهر کوچکی است تا جایی که اگر جوان باشید و بچه همراه نداشته باشید کل شهر رو میتونید حدود یک ساعت و شاید کمتر پیاده برید و ببینید و از هیچ وسیله نقلیه هم استفاده نکنید.
مهمان نوازی و رفتار با توریست :
زمان ایستادن در صف گذرنامه اولین چیزی که دیدم برخورد شاید نژادپرستانه با سیاه پوستان بود ولی وقتی وارد شهر شدم این رفتار کمتر به چشم میخورد ولی به سیاه پوستان بیشتر به چشم کارگر نگاه میکردند تا یک شهروند. از نظر رفتار با توریست ها تا جایی که پول وسط باشه مهربان هستن. از اونجایی که آمستردام شهر واقعا آزادی هست هر نوع سلیقه رو راضی خواهد کرد.
خرج و مخارج :
همانطور که بالا عرض کردم با یک شهر نسبتا گران روبرو هستید این گرانی از ابتدای رزرو هتل در این شهر به چشم خواهد خورد. کلا هتل ها در آمستردام گران هستن ولی شما برای یک سفر ارزان به این شهر اول سعی کنید به جای هتل از هاستل استفاده کنید که به جای یک اتاق یک تخت به شما بدهند در مرحله بعد سعی کنید از کارتهای شهری آمستردام که در بالا توضیح دادم برای حمل و نقل عمومی و دیدن موزه ها و جاهای دیدنی استفاده کنید و در آخر سعی کنید از رفتن به رستوران های خوب پرهیز کنید و به سراغ فست فودها بروید.
مهارت رانندگی :
اینجا مهارت رانندگی فقط شامل اتومبیل نمیشه، از اون مهمتر دوچرخه است، بطوریکه تو کل سطح شهر هرجا که خیابان و پیاده رو باشه خط مخصوص دوچرخه هم وجود داره. میشه گفت اینجا اول دوچرخه بوده بعد ماشین و آدم. تو شهر کاملا با احتیاط رانندگی میکنن و به قوانین احترام میزارن و هرجا عابر پیاده ببینن صبر میکنن تا از آن محل عبور کنند.
آشنایی با زبان انگلیسی :
در بالا به این موضوع اشاره کردم. زبان رسمی مردم هلندی است ولی به زبان آلمانی و انگلیسی هم آشنایی دارن. تو این شهر شما هرجا که باشید کسی هست که با شما انگلیسی صحبت کنه پس هیچ نگرانی بابت زبان نداشته باشید.
بهداشت و تمیزی:
بهداشت و تمیزی رو اگر از نظر فردی بخواید بدونید به نظرم به جز بعضی از سیاه پوست ها کاملا قابل قبول بود و از نظر شهری به جز شب ها که در کنار سطل های زباله و گوشه کنار بطری های مختلف میریختن کل شهر واقعا تمیز بود. تمام سیستم حمل و نقل عمومی هم بر خلاف بعضی از شهرهای اروپا کاملا تمیز و سالم بودن.ولی یه نکته که تو کل اروپا دیدم و فقط مربوط به اینجا نیست این هست که تو کل اروپا سرویس بهداشتی ها فاقد آب به منظور شستشو هستش و در روزهای اول کنار اومدن باهاش برای ما ایرانیها خیلی سخته.
خرید :
بهتره تو این شهر به جز خرید سوغاتی های محلی از باقی چیزها مثل پوشاک صرفه نظر کنید ولی اگر دنبال خرید هستید در کنار میدان اصلی آمستردام به اسم دام، که محل جمع شدن توریستها است خیابانی به اسم Nieuwendijk قرار داره که اکثر برندهای مختلف در اون قرار داره، بطوریکه اکثر مردمی که از اینجا بیرون میان دستشون یه پاکت خواهید دید. یکی از خوبی های آمستردام استفاده از پاکت های کاغذی بجای پلاستیکی است.
در ضمن در این فروشگاه ها اینترنت رایگان وجود داره که میتونید با فامیل تماس تصویری برقرار کنید تا خودشون رنگ و مدل پوشاک رو انتخاب کنن.
در آخر اگر دنبال خرید جنس خوب و ارزان ولی غیر برند هستید تو همین خیابان به سراغ فروشگاه هندی Primark برید. اینجا اکثر اجناس بین 3 تا 30 یورو میباشد.
سوغاتی :
سوغاتی های آمستردام شامل انواع پنیر، انواع گل های مختلف یا پیازهای گل، انواع کفشهای چوبی و ظروف چینی و آسیاب های بادی دکوری، کیک های وافل و گل های لاله چوبی است و محل اصلی خرید این سوغاتی ها جایی است بنام بازارگل.
تفریحات :
همانطور که گفتم آمستردام شهر آزادی است و برای هر سلیقه ای تفریحی وجود دارد. مهمترین مرکز تفریحی آمستردام خیابان Red Light هستش، اینجا ورود بچه ها ممنوع و همه چیز آزاد است. از عصر به بعد کل توریست های آمستردام رو میتونید تو این خیابون پیدا کنید. جالبه که خیلی از اروپایی ها برای تفریح از شهرهاشون به اینجا میان به این دلیل که مصرف مواد مخدر اینجا کاملا آزاد هستش.
دیدنی ها :
آمستردام مکان های دیدنی جالبی داره که هیچ کدوم خسته کننده نخواهند بود. اگر به آمستردام برای تاریخ و طبیعت میاید حداقل شش روز زمان لازم دارید و اگر برای تاریخ میاید چهار روز زمان لازم خواهید داشت.
از مهمترین دیدنیهای آمستردام،وجود یکی از بهترین و غنی ترین موزه های دنیا و بزرگترین موزه هلند به اسم موزه امپراطوری است که اینجا قرار گرفته است یا یکی از قدیمی ترین باغ وحش های دنیا با بیش از 900 گونه جانوری و یه نکته اینکه اگر برای دیدن گلهای لاله به آمستردام سفر میکنید باید بگم که شما گلهای لاله ای در اینجا نخواهید دید مگر اینکه در ماه فروردین و اردیبهشت به اینجا سفر کنید.
دیدنی ها شامل :
کانال پرنسس، موزه امپراطوری،کلیسای قدیم و جدید، موزه آمستردام، باغ وحش آمستردام، مجتمع علمی میکروب شناسی، کارخانه دلسترسازی هینکل، کافه یخی، خیابان رد لایت، موزه مادام تسو، موزه بدن انسان، موزه الماس، موزه ون گوگ، میدان دام، کاخ سلطنتی، خانه آنفرانک، خانه رامبراند، بازار گل، واندل پارک، روستای زان، پارک جنگلی آمستردام، باغ گیاه شناسی، باغ گل کوکنهوف.
نکات کلی :
•همونطور که ما میگیم اصفهان نصف جهان به نظرم آمستردام هم نصف اروپا است. اینجا هم فرهنگ هست هم آزادی هست هم تاریخ هست هم طبیعت است همه چی با هم است. به هیچ عنوان در سفر به اروپا آمستردام رو از دست ندید.
•مکان های دیدنی ساعت پنج تعطیل میشن و مغازه ها ساعت شش و هفت به بعد تعطیل میشن و تا ساعت دوازده شب رستوران ها و فروشگاه های مواد غذایی و کافه ها باز هستن.
•وسایل حمل و نقل عمومی ساعت شش تا دوازده و نیم کار میکنن و پول نقد دریافت نمی کنن حتما باید بلیت تهیه کنید.
•ساعت شلوغی مترو و تراموا 7 تا 9 صبح و 4 تا 7 بعد از ظهر است.
•هتل ها اکثرا در مرکز شهر گران هستن یا خارج شهر هتل بگیرید یا از هاستل استفاده کنید.
•سعی کنید از کارت های گردشگری که معرفی کردم استفاده کنید.
•اینترنت در همه جای شهر پیدا میشه مثل هتل ها رستوران ها مراکز خرید و وسایل حمل و نقل عمومی اصلا نگران داشتن اینترنت نباشید.
•به نظرم جاهای دیدنی آمستردام یک وجبه، یعنی اگر برنامه و حوصله داشته باشید همه رو پیاده میتونید برید.
•برای آشامیدن آب اگر نمیخواید هزینه های زیاد بابت آب معدنی بدهید، یا از ایران ببرید یا از شیرهای آب استفاده کنید.
•اگر قصد خرید پنیر داشتید حتما پنیر دودی smoke cheese رو بخرید.
•حتما وافل هلندی رو که خیلی خوشمزه است برای سوغاتی بخرید البته از نوع همراه با عسل.
نتیجه :
دوستانی که قصد سفر به اروپا رو دارند حتما یه سفر حداقل سه روزه به این شهر فوق العاده زیبا داشته باشن، مطمئن باشید بهترین خاطرات سفرتون اینجا رقم خواهد خورد. آمستردام شهریه که اجازه نمیده یه لحظه سرتون پایین باشه و همش به دنبال دیدن تاریخ و طبیعت باید سربالا راه برید.