جاهای دیدنی باکو متنوع و خیرهکنندهاند. کشور آذربایجان بهدلیل مسافت نزدیک و قرابت فرهنگی، یکی از مقاصد پرطرفدار بین مسافران ایرانی است و باکو بهعنوان گل سرسبد شهرهای آذربایجان شناخته میشود. در این مطلب از مجله گردشگری لستسکند بهسراغ معرفی جاهای دیدنی باکو رفتهایم. تا
گرجستان و آذربایجان دو کشور مهم منطقه قفقاز، اکنون به دو مقصد بینظیر و توریستی برای گردشگران سراسر جهان تبدیل شدهاند. این دو کشور از برخی جهات بسیار شبیه به هم هستند و گاهی گردشگران برای انتخابشان سردرگم میشوند. با اینکه باکو پایتخت آذربایجان شهر
در روزهای گذشته خبرهای مختلفی در زمینه اختلافات کشور آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قرهباغ شنیده میشد و این امر باعث شده بود که منطقه و مرزهای این کشورها با ایران دچار مشکلاتی گردد. اما خبرگزاریها از امن شدن برخی از ایستگاههای مرزی کشور
سوارشدن بر ماشین ونی که احتمالا از جنگ جهانی دوم به جا مانده، شاید آن چیزی نبود که انتظار داشتیم به محض ورود به خاک کشور آذربایجان ببینیم. به ویژه وقتی مسیر گمرک تا مرز ایران را با یک ماشین روباز سفید و تمیز تنها با
به نام خدا سفر به باکو از زبان بانوی جهانگرد: سفر ها قابله افکارند "الن دوباتن کتاب سیر وسفر" تجربه های من در مورد سفر در این تابستون تصمیم گرفته بودم به اروپا بدون تور سفر کنم. کلی تحقیق و تفحص در مورد ویزا و کشور های اروپایی و هاستل
تقریبا همه مسافران اتوبوس تاکسی گرفتند و رفته اند. ما هستیم و دو چمدان قرمز در ترمینال باکو. همسفر می پرسد با کدام خط باید برویم مرکز شهر؟ نگاهی به یادداشت هایم می اندازم و شماره سه خطی که به مرکز شهر می روند را
باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، بزرگترین شهر و همچنین بزرگترین بندر این کشوره که در کنار ساحل غربی دریای خزر واقع شده ویکی از زیباترین شهرهای قفقاز و البته بزرگترین اونهاست و یکی از مناطق نفت خیز جهان محسوب میشه. باکو در باور مردم به معنای باد کوبه یعنی جایی که باد زیاد می وزه هست که واقعا هم همینطوره ، البته بعضی ها به این باورن که باکو از کلمه ای پهلوی به معنای شهر خدا میاد.
زبان رسمی این شهر ترکی آذربایجانی هست و جالبه بدونین زبان دومشون زبان روسی هست.
واحد پولشون منات هست که از واژه روسی مُنِتا به معنی سکه میاد و قیمت امروز اون (27 دی 97) 6500 تومان هستش که با توجه به افزایش دلار و کاهش ارزش پول ما نشون میده سفر به این شهر سفر گرونی از کار درمیاد.
۹۰ درصد جمعیت آذربایجان مسلمانان شیعه هستن ولی آذربایجان کشوری سکولاره و تو این کشور آزادی مذهبی وجود داره.
از لحاظ آب و هوایی زمستون های بسیار سردی داره و تابستون های بسیار گرم . با توجه به اینکه توی این شهر جشن نوروز برگزار میشه و کلی جنب و جوش و جشن و برنامه های عالی توی این شهر برقرار میشه پس بهار یکی از بهترین زمان ها برای سفر به این شهره البته نه از نظر آب و هوا.
سیستم حمل و نقل این شهر هم شامل اتوبوس، تاکسی و مترو می شه که اتوبوس از راحتترین و کم هزینه ترین اونهاست و البته چند سالی هست که تاکسی هایی به سبک تاکسی های لندن به این شهر اومدن که به نسبت بقیه تاکسی ها هزینه مناسبتری دارن.
فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری های ایران شباهت زیادی داره و مثل غذاهای ایرانی، پلو هم نقش پر رنگی داره.
این شهر دارای جاذبه های تاریخی و گردشی زیادی هست از جمله :کاخ شیروانشاه،برج های شعله ،قلعه دختر ،موزه فرش که به شکل فرش لوله شده هسش، مرکز فرهنگی حیدرعلی اف،میدان فواره،شهر قدیم باکو که لذت قدم زدن در اون بی نظیره و یکی از آثار ثبت شده در یونسکو به عنوان میراث فرهنگ جهانی هستش.
باکو برای من شهر دوستداشتی بود ، حتما به این شهر سفر کنید و ازش لذت ببرید.
برنامه ریزی ما برای ایروان بود اما دقیقه نود مسافر باکو شدیم توفیق اجباری که میگن یعنی همین انتظار من از باکو خیلی زیاد نبود به همین خاطرم زیبایی های این شهر به چشمم اومد اگر شما با دید استانبول به این شهر سفر کنی قطعا سرخورده خواهی شد ولی اگر با توقع واقع بینانه وارد باکو بشی قطعا راضی خواهی شد باکو شهریه که با پول نفت داره سعی میکنه اروم اروم تو منطقه قفقاز بتونه سرامد بشه البته اقتصاد مردم هنوز خیلی ضعیفه ( اکثر حقوق ها توی باکو بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مناته) اگر قیمت یک مکدونلد رو ۸ تا ۹ منات در نظر بگیرید متوجه قدرت خرید عامه مردم میشید موزه حیدر علیف طراحی بینظیری داره که قطعا همه همین نظر رو دارن ایچری شهر هم به نظرم کهن شهر زیبای دوست داشتنیه مردم باکو رابطه خوبی با ایرانی ها دارن و این یه مزیته و اگرم ترکی بلد باشید که نور علی نوره در آخر اگر یکروز رو بتونید به شهر دیگه ای مثل شکی یا گنجه یا ..... برید قطعا از مسافرتتون راضی خواهید بود البته به شرط هزینه کرد متوسط #تایسیز
باکو، یکی از پرجمعیت ترین شهرهای کشور آذربایجان و همچنین پایتخت این کشور است. شهر باکو در باور مردم به معنای باد کوبه یعنی جایی که باد زیاد می وزد تلقی می گردد. شهری با بافت قدیمی اما در برخی از قسمتها گوشه ایی از مدرنیته و شهر سازی جدید هم دیده میشود. خیابان مهمی که توریست ها معمولا آنجا میروند تارگوی نام دارد. خیابانی با مغازه های لوکس و گران.در ابتدای این خیابان یک قلعه کوچک است که به زبان محلی به اون قیز قلعه یا قلعه دختر گفته میشود. و کمی بالاتر از خیابان تارگوی میتوان سوار تراموا شد و به بام باکو رفت. که از بالا میتوان شهر رو مشاهده کنید. #تایسیز
در خرداد سال ٩٦ براي اولين بار به شهر باكو رفتم، حس اوليه از شهر تميزي شهر بود كه بيشتر ازانتظار بود، ايچيري شهر يا قسمت قديمي بهترين و جذاب ترين جا شهر بود بسيار زيبا حفظ شده بود، شب ها رستوران ها با موسقي زنده و غذاها و دسرها كه تقريبا به ذائقه ايراني ميخورد از شما پذيرايي ميكنند، قيمت ها معقول بود و بيشتر رفت و امد در شهر را با مترو انجام داديم، براي خريد شهر جالبي نيست البته، اما شهر ديدني است #تايسيز
سفر به باكو لذت بخشه،غذاهاش لذيذ و اورگانيك بود، برخورد مردم توي خيابون، مراكز خريد، اصن اخم نميكردن كه چرا اين همه ميپوشي نميخري بلكه لباسارم حمل ميكردن، مشتري خسته نشه ولي گرون بود،شهر خيلي پاكيزه اي داشتن ساختماناشو مرمت كردن بيشتر از شوروي تقليد كردن اصن يه دنياي ديگه شده از هر لحاظ حجاب زناش تقريبا ٩٠ درصد بدون روسري هستن ولي توي تركيه ٥٠-٥٠ هس حجاب ما قبرستان شهيدها شاعرها رفتيم قبرستانشم عالي بود داغ اوسته و دنيز كناره بلوار برج هاي يانگين هم تفريحي بود و هم استراحت داش رستوراناش خوب بودن بيرون باكو يه شهر توريستي بود اسمش فك كنم تارگوا بود كه كنار دريا پارك و رستوراناي خانوادگي داش موزيك بزن و بكوب فقط خود خانواده لونا پارك ...و قيمتش مناسب به باكو خيلي خوب بود ما توي ايچري شهر يه شام خورديم خييلي گرون شد ويلا و خدمه بينظير بودن?هي ازمون زنگ ميزدن ميپرسيدن كم و كسري ندارين خلاصه پيشنهاد ميشود??
#تایسیز
برای ما تبریزیها باکو خانه دوم به حساب میآید. پیوندهای فرهنگی زیادی بین این دو شهر که زمانی متعلق به یک جغرافیای سیاسی بودند، برقرار است. ما از مرز زمینی بیلهسوار راهی باکو شدیم. هتل ما در خیابان حاجی بی اف، در مقابل کاخ ریاست جمهوری قرار داشت. هر چند در سالهای اخیر آذربایجان توانسته پلههای ترقی را طی کند ولی هرگز نباید باکو را با شهری مثل استانبول یا چنین شهرهایی که از دیرباز توریستپذیر بودهاند مقایسه کرد. باکو در حال تبدیل شدن به یک شهر توریستی است. مثلا هنوز کمتر کسی زبان انگلیسی می تواند صحبت کند.
ایچیری شهر در حقیقت قسمت دست نخورده باکوی قدیم است. آنجا می توانید در فضای باکوی قدیم قدم بردارید. بلوار ساحلی زیباییهای خودش را دارد. برجهای شعله شاید نماد باکو به حساب بیایند با آن طراحی زیبایشان. مرکز فرهنگی حیدر علی اف، شاهکار معاری زها حدید معمار سرشناس عراقی الاصل نماد دیگری از باکوی در حال توسعه است. خیابان تارگوی یا در حقیقت پیاده راه تارگوی با نمای ساختمانهایش مخصوصا در شب با نورپردازیهای زیبایش، لطف دیگری دارد.
برندهای معتبر جهانی در مراکز خرید باکو شعبه دارند ولی نباید خرید از باکو را با خرید از استانبول مقایسه کنید.
زمان سفر ما مردادماه بود که هوا شرجی بود.
باکو شهری است زیبا که باید در حد و اندازه خودش از آن توقع داشته باشید.
کشوری خوبیه و جاذبه زیاد داره ولی ونقدر چشمتون رو نمیگیره خیابوناشم شبیه سنت پترزبورگ هستش و درواقع ترکیه و روسیه رو هر دو رو داره البته با شدت کمتر و از استانبول بهتره بنظرم و شلوغی اون رو نداره در ابتدا ورود باید بهتون بگم که برای ویزا فرودگاهی حتما اسکناس 20 5 1 دلاری داشته باشید و 100 دلار قبول نمیشه برای هر نفر هتما باید خورد و جداگانه باشه وگرنه مجبور میشید در صف طویلی برای خورد کرد بایستید و فرودگاه قشنگی هم داره و مردمش هم مسلط به زبان انگیلیسی و بهتون پیشنهاد میکنم از تور لیدر ها نخرید و در ایچری شهر نمایندگی های تور هایی هستند و با قیمت پایین تر هست بخرید و از اتوبوس استفاده کنید خیلی خوب و ارزون در میاد
باکو شهر زیبا و تمیزی بود که ما اقامت کوتاهی در اون داشتیم.
به نظرم حداکثر 5 روز اقامت در باکو میتونه کافی باشه , شهر آروم , مردمانی مهمانواز , خوش بر خورد و جوانهای آن مسلط به زبان انگلیسی و رفتار مناسب با توریست ها رو دارند.
مشکلی با رستوران های باکو نخواهید داشت چون نوع طبخ اون ها باب دل ایرانی ها هست.
علاوه بر اون برچسب حلال بودن خوراک ها در باکو وجود داره که خیالتون میتونه از بابت طرز تهیه راحت باشد.
امنیت در شهر جاری هست و هزینه حمل نقل زیاد بالا نیست.
با هزینه مناسب میتونید اقامت خوبی رو در این شهر داشته باشید ضمن اینکه رانندگی در شهر خیلی روان هست.
حمل و نقل عمومی با مترو در همه جا میسر نیست و گاهی لازم میشود که تاکسی بگیرید.
شهر جوان و سرزنده بود.
شهر باکو بسیار زیبا است و جاذبه های توریستی و مکانهای دیدنی فراوانی دارد
بلوار پارک ،28 مال، ونیز باکو، پارک موضوعی، خیابان نظامی و پارک فواره ها، موزه فرش آذربایجان، مرکز فرهنگی حیدر علی اف، مترو باکو ، کشتی کروز ، شهر قدیمی و قلعه دختر از جاهای دیدنی باکو دیدن کردیم
برای خرید مرکز خرید صدرک را پیشنهاد میکنم و برای رفتن به آنجا از اتوبوس استفاده کنید که مناسبتر است من موقع رفتن با تاکسی رفتم و 15 منات کرایه دادم و موقع برگشت با اتوبوس برگشتیم و برای دو نفر 80 قپی (کمتر از یک منات) هزینه کردیم
برای استفاده از مترو و اتوبوس از باکو کارت استفاده کنید که براحتی قابل شارژ است و هزینه هر سفر مترو یا اتوبوس برای هر نفر 20 قپی میباشد
اگه با تصور اینکه باکو شبیه به یکی از شهرهای ترکیه است ، به این شهر سفر می کنید کاملا در اشتباهید ! باکو هنوز خیلی با ترکیه فاصله داره .
در اصل میشه گفت باکو هیچ تفریح خاصی نداره . ما نزدیک کریسمس به باکو سفر کردیم و خوشبختانه بازارچه کریسمس که در میدان فواره برپا بود حس و حال خوبی به شهر داده بود و اکثر ساعت های ما رو اونجا به خودش اختصاص داد .
دیدنی های باکو خلاصه میشه به شهر قدیم ( ایچری شهر ) که در عرض دو سه ساعت می شه قدم زنان اونجا رو دید . و موزه حیدرعلیف که کار معمار معروف ، زاها حدیده . این موزه ، معماری قشنگی داره ولی هیچ چیز به خصوصی اونجا نیست و فقط شجره نامه حیدرعلیف رو به شکل های مختلف اونجا قرار دادند : عینک حیدر علیف ، فنجون حیدرعیلف ، عکس مادربزرگ مادری حیدرعیلف و الی آخر !!
باکو اصلا و ابدا به درد خرید نمیخوره . واحد پول باکو ( منات ) خیلی گرون هست و تقریبا همه چیز از ایران گرونتر در میاد . ضمن اینکه مرکز خریدهای باکو ( پورت باکو، پارک بولوار ، گنجلیک و ... ) در بهترین حالت به اندازه پاساژ کورش تهران هم نیستند . ضمن اینکه سرگرمی های خاصی هم در پاساژها وجود نداره .
بهترین قسمت شهر ، خیابون نظامی و میدون فواره هست که عصرها حسابی شلوغ میشه . میدونم تکراریه ولی حتی اونجا هم چیز خاصی نیست و خیابون نظامی فقط با چند تا لوستر بزرگ ، چراغونی شده و اطرافش مغازه های خیلی کوچیک هست .
البته از حق نگذریم کافه و رستوران های اون قسمت خیلی باصفا و عالی اند . غذاها هم خوشمزه اند هم قیمت مناسبی دارند . چای باکو خیلی خوش عطر و دلچسبه و همیشه تو لیوان کمر باریک سرو میشه . مردم باکو فوق العاده مهربون و مهمون نوازند . با اینکه درصد خیلی خیلی کمی از مردم انگلیسی بلدند ولی سعی می کنند هر طور شده به شما کمک کنند . همه ی کافه ها و رستوران ها اینترنت دارند .
شاید بشه گفت هیجان انگیز ترین جای شهر ، یک شعبه هارد راک کافه در میدون فواره است که وقتی یک شب توی باکو به خودتون می گفتید من برای چی اینجا هستم ، حتما یک سری به این کافه بزنید و از غذا و نوشیدنی های خوشمزه و موزیک زنده اش لذت ببرید .
اکثر کسانی که به زبان ترکی مسلطند در باکو به جای هتل آپارتمان می گیرند . ما این کارو از طریق سایت بوکینگ انجام دادیم که نیازی به ترکی دونستن نبود . قیمت آپارتمان ها فوق العاده ارزون هست . امنیت شهر تو خیابون نظامی و اطرافش عالی بود و تا پاسی از شب همچنان شلوغ بود .
چند سالی هست که حرف از برداشتن ویزای آذربایجان میشه ولی هنوز اتفاق خاصی نیفتاده . البته ویزا به قیمت پایین و به راحتی دریافت میشه ( مشکل اصلا ویزا نیست . مشکل خود باکو هست !! )
ما با اینکه زمینی به باکو سفر کردیم به همه توصیه می کنیم این کار رو نکنند ! از مرز آستارا نزدیک 6 ساعت تا باکو فاصله است . ضمن اینکه جاده خیلی باریک و تک لاین و بدون چراغ و در کل خیلی ابتداییه . تاکسی های خطی لب مرز بنز هستند ولی بنز 20 سال پیش ! خیلی کهنه و قدیمی اند و مرتب خراب می شن و اصلا صندلی راحتی ندارن . امکانات رفاهی وسط جاده هم چیزی در حد فاجعه است و اصلا تصور استفاده از سرویس بهداشتی رو هم نکنید .
در کل باکو ، یک شهر کوچیک ساحلی در حد رامسر هست ( با این تفاوت که رامسر خیلی زیباتره و تفریحات بیشتری هم داره ) دولت خیلی سعی داره با رنگ کردن و مرمت دیوارهای بیرونی ساختمون ها جلوه ی خوبی به شهر بده یا با ساختن چند تا برج ، باکو رو شبیه شهرهای بزرگ و مدرن بکنه ولی واقعیت چیز دیگه ایه . برای جذب توریست خیلی کارهای دیگه هم لازمه .