یکی از شهرهای تاریخی باستانی ایران و جهان شوش است که در خوزستان قرار دارد. این شهر قدیمی، تمدنی عظیم را در گذشته خود دارد. تمام بناهای شهر شوش سرشار از فرهنگ، هنر و برگرفته از عناصر معماری ایرانی است. در بین بناهای تاریخی ذکر شده
اگر در قسمت قبلی معروف ترین خیابان های ایران همراه ما بوده باشید، با 10 تا از این خیابانها آشنا شدهاید. در لیست قبلی، این ما بودیم که خیابانها را انتخاب کرده بودیم اما از شما خواسته بودیم تا برای نوشتن قسمت دوم این مطلب
ایران قلب تاریخ و تمدن خاورمیانه است. این کشور چهار فصل که مهد جاذبههای گردشگری فرهنگی و تاریخی بسیاری است، در خود خیابانهایی را جای داده که نه تنها در میان مردم ایران بلکه در جهان هم دارای شهرت و محبوبیت هستند. این خیابانها که
من سفرو خیلی دوست دارم ، خیلیییی، مسافرت هم زیاد رفتم اما خیلی طبیعت گرد نیستم ، طبیعت رو دوست دارم در حد خوردن چای و دستی در آب چشمه شستن و از هوای پاکش نفس کشیدن و گذشتن.....بنابراین سفرنامه ای که میخونید سفری پرماجرا
سلام سلام من میخوام سفرنامه تور جنوب و خوزستان زیبا رو براتون بنویسم از اونجایی که خانواده همسرم خرم آباد زندگی میکنن، ما به اونجا رفتیم و بعد از چند روز تصمیم به رفتن یه مسافرت دو نفره به سمت خوزستان، گرفتیم. جاده خیلی زیبا بود.
برای یک زمستان بیش از حد سبز بود. این اولین چیزی بود که پس از ورود به آنجا توجه دختر را جلب کرد. دومین چیز، آثار به جا مانده از جنگ بود. عمر سبزهها به آن دوران قد نمیداد؛ اما درختان به خوبی آن روزها
اهواز مرکز استان خوزستان است. شهری که کمتر توریستی است اما اگر به این استان سفر کنید و سری به شوش و شوشتر بزنید حیف است که مرکز استان و رود زیبای کارون را نبینید. مشخصه اصلی اهواز عبور کارون از میان ان است که باعث شده است در این پل های زیادی احداث شود که به زیبایی شهر افزوده است. از دیدنیهای اهواز علاوه بر پلهای اهواز مانند پل کابلی، پل طبیعت، پل سفید و پل سیاه میتوان به خانه تاریخی ماپار، قبرستان لهستانی ها، قبرستان ارامنه، بازار قدیم، پارکها و همچنین راسته های فلافلی مانند لشکرآباد اشاره کرد. بلوار ساحلی نیز محل مناسبی برای قدم زدن و صرف یک شام خوشمزه است. در اهواز میتوانید علاوه بر غذاهای خیابانی خوشمزه جنوب مانند فلافل و کپه و سمبوسه، غذاهایی مانند مفطح، میگوپلو، ماهی با حشو و ماهی شکم پر، قلیه ماهی و میگو و... را امتحان کنید و با طعم غذاهای خوشمزه جنوب آشنا شوید.
اهواز به واسطه عبور کارون شهر زیبایی است اما به نظر من به نسبت مرکز استان بودن و قرارگرفتن در منطقه نفت خیز ایران چندان حرفی برای گفتن ندارد و به اندازه سایر مرکز استانها پیشرفتی نداشته است.
مردم اهواز بسیار خونگرم و مهمان نواز هستند و از سفری کوتاه به این شهر پشیمان نخواهید شد.
استان خوزستان و مرکز آن اهواز،ششمین استان وسیع کشور و ششمین کلان شهر ایران می باشد که در جنوب غرب میهنمان قراردارد.اهواز آب و هوای بسیار گرمی دارد و در تابستان دمای شهر در گرمترین زمان حتی به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد میرسد.بهترین زمان سفر به این شهر از آذر ماه تا فروردین ماه آست که هوای شهر تقریبا معتدل و قابل تحمل است.بزرگترین رودخانه ایران یعنی کارون از وسط این شهر عبور کرده و شهر را به دوقسمت شرقی و غربی تقسیم میکند و بین این دو قسمت جهت عبور و مرور ۹ پل ساخته شده است. قدیمیترین این پلها به نام پل سیاه یا پل راه آهن است که در زمان رضاشاه ساخته شده است.پل سفید هم اولین پل معلق ایران است.پلهای سوم و چهارم هم قبل از انقلاب و بقیه پلها بعد از انقلاب ساخته شده اند. چهره مدرن اهواز امروزی حدود ۱۳۰ سال پیش به شکل خانه های شطرنج ساخته شده است که در زمان خود بی نظیر بود. اهواز از شمال به دزفول و شوشتر، از شرق به رامهرمز، از غرب به دشت آزادگان و از جنوب به بندر ماهشهر، شادگان و خرمشهر محدود می شود.فاصله زمینی این شهر تا تهران ۸۸۱ کیلومتر و فاصله هوائی آن ۵۵۱ کیلومتر است.این شهر علاوه بر نفت، مرکز تولید محصولات کشاورزی مانند نیشکر، خرما،گندم، برنج و مرکبات است.ضمنا از نظر دامپروری در پرورش طیور، آبزیان و گامیش از قطبهای تولیدی کشور محسوب می شود.در زمینه صنعت هم صنایع بزرگ صنعتی دارد و یکی از قطبهای صنعتی کشور است.مذهب مردم اکثرا شیعه اثنی عشری بوده اما اقلیتهائی از زرتشتیان ، مسیحی ها، ارمنی ها ، آسوریها و صائبیها هم وجود دارد. در این شهر و در حال گشت در شهر میتوان اقوام مختلفی چون اعراب، بختیاریها، لر ها و همچنین قشقائیها را هم دید.اهواز ۸ منطقه شهری دارد.هسته مرکزی ، بازار و خیابانهای معروف امام خمینی(ره)،نادری،طالقانی و شریعتی در منطقه یک، میدان ساعت، راه آهن و محله معروف کیان پارس در منطقه دو،اکثر مراکز دانشگاهی و محله معروف لشگرآباد در منطقه چهار،محله های قدیمی شهر در مناطق پنج و هفت واقع شده اند.اهوازبه شهر ایثار، شهر کارون با بلوار ساحلی زیبا در کنار لب رودخانه پر جوش و خروش کارون و مردم خونگرم و میهمان نوازش معروف است. سوغات عمده این شهر خرما است .صنایع دستی از دیگر محصولات آنجا است. محله معروف لشگر آباد که خیابانی است که چپ و راست آن پر از فلافلی، جگرکی و انواع رستورانهای با عرضه غذاهای محلی ، هم اکنون یکی از جاذبه های گردشگری شهر محسوب می شود. اهواز دارای فرودگاه، ایستگاه زیبای راه آهن و ترمینال مسافر بری است. این شهر همچنین چندین هتل ۵، ۴، ۳ ستاره و چندین هتل آپارتمان دارد.اهواز یکی از دیدنی ترین شهرهای کشورمان است که فصل زمستان بهترین زمان مسافرت به این شهراست.
اهواز بزرگترین شهر بر کرانه رود کارون است . شهری وسیع و گرم با آبی و هوایی نه چندان تمیز . ولی در عین حال گران ترین شهر کشور هم هست .
از یک نظر دیگر نیز اهواز در ایران و خاورمیانه رکورد دار است و آنهم تعداد پل های روی رودخانه است . 9 عدد پل .
معروف ترین پل در اهواز که در عین حال نماد شهر هم محسوب می شود ، پل سفید ( پل معلق ) است .
جدیدترین پل هم پل عظیم کابلی یا پل هشتم ( پل غدیر ) است که نمای پر ابهتی دارد و در سال 1390 به بهره برداری رسیده است .
پل سیاه یا پل راه آهن که یک کیلومتر طول دارد برای عبور قطار سرتاسری ساخته شده بوده .قبلا در محل این پل ، بقایای سدی تاریخی از دوران ساسانی وجود داشته که با احداث این پل از بین می رود .
پل هفتم اهواز محل بزرگترین آبشار مصنوعی خاورمیانه همراه با نورپردازی جذاب است . آبشاری که از بالای پل به داخل کارون می ریزد .
پلی هم به نام پل طبیعت بر روی کارون ساخته شده که فقط برای عبور پیاده در نظر گرفته شده است .
#گلفام_سفر
داشتن دوستان اهوازی زیادی باعث شد ما برای بار چندم با این شهر بریم.شهری که در مردمش ذره ای استرس ندیدم،خیلی خوش گذرون و بی دغدغه بودن و ایجاد آرامش و آسایش براشون در اولویت بود حتی اگه با بد قولی هاشون استرس به دیگران میدادن.عبور کارون از قلب این شهر و وجود پل های فلزی زیادی از جمله پل پیاده روی و ..اون رو تبدیل به یک شهر زنده کرده بود.بهترین منطقه ای که توش ساکن بودم کیانپارس و زیتون بود و منطقه ی کمپلو بجهت رعایت نکردن بهداشت و اینکه شبها وسط کوچه و خیابون پر از زباله و شبگرد بود ترسناکترین بود برام.توصیه میکنم اگه به این شهر رفتید حتما از لبنیات و بستنی های خوشمزه ی اون نهایت استفاده رو بکنید.چون از شیر گاومیش تهیه میشه.برای خرید بازار نادری یکی از گزینه ها میتونه باشه که قیمت اجناس خصوصا پتو و البسه در اون بسیار ارزونه.
اهواز، مرکز استان خوزستان، یکی از شهرهایی است که مقصدی خوب برای سفرهای پاییزی و یا زمستانی است. ما فروردین ماه به این شهر رفتیم و هوا در روزها گرم و شب ها نسبتا ملایم تر بود. به نظر من اهواز را می توان شهر پل های زیبا نامید. خصوصا در شب، زیبایی این پل ها چند برابر می شود. پل سفید، پل رنگین کمان و ... واقعا دیدنی هستند. منطقه لشگر آباد در اهواز، یکی از جاهایی است که در سفر به این شهر حتما باید دید. اینجا پر از رستوران ها و دکه هایی است که فلافل و سمبوسه و کبه می فروشند، آنهم اکثرا به صورت سلف سرویس و با اعتماد کامل به مشتری !!! پیشنهاد می کنم برای سفر به اهواز، خصوصا در تعطیلات عید، از قبل محل اقامت خودتون رو رزرو کنید چون تعداد هتل ها و اقامتگاه ها، به نسبت مسافرانی که به این شهر میرن کم هست و ممکنه پیدا کردن جا اذیتتون کنه.
اهواز مرکز استان خوزستان یکی از کلانشهرهای ایران است. ریشهی نام اهواز به قوم خوزی یا هوزی برمیگردد که ساکنان این منطقه بودهاند. زبان خوزی تا دورهی ساسانیان و چند قرن پس از اسلام رایج بوده است. رودخانهی کارون شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم میکند. بیشتر کارخانهها در بخش شرقی شهر قرار دارند. روی کارون ۹ پل ساخته شده که قدیمیترین آنها پل سیاه است. پل معلق یا پل سفید نماد اهواز است و پل کابلی طولانیترین آبشار خاورمیانه را به نمایش میگذارد. پذیرایی از مهمان با قهوه یا قهوهخوری یکی از رسمهای عربها است که هنوز طرفدار دارد. میزبان قهوه را در ظرفهایی به نام دله دم میکند و در فنجانهای ویژه سرو میکند. البته ذایقه من با این طعم سازگار نبود. کارون و پلهایش برجستهترین جاذبهی گردشگری اهواز هستند که بهویژه شبها جلوهی زیبایی دارند. پل سفید، پل کابلی، جاده ساحلی و پل طبیعت و خانه ماپار، دانشگاه سه گوش، موزه هنرهای معاصر اهواز، هتل قو، آرامگاه علی ابن مهزیار، پل سیاه، بازار قدیمی کاوه، گورستان لهستانیها، گورستان سنگی آسیه آباد، ساعت قدیمی در فلکه ساعت، آبشار پل کابلی، سرای معینالتجار و محلهی نیوساید از دیدنیهای اهواز هستند. یکی از خوشمزه ترین جاذبه های اهواز خیابان انوشه در محله لشگرآباد است که کلی فلافل فروشی سلف سرویس دارد انواع خوردنیهای مثل فلافل، سمبوسه ، کپه و دیگر خوراکیهای فوری را می توان اینجا پیدا کرد ما هر دوشبی که اهواز بودیم به این خیابان آمدیم گرچه شلوغ بود و جای پارک به سختی پیدا می شد. اهواز شبهایش زنده است و می توانید در شهر تا دیر وقت بیرون باشید
اهواز شهر پل هاست. اهواز شهر مردمان خونگرم و مهمان نواز است. اهواز همواره در طول تاریخ آبستن حوادث بوده. اهواز یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان خوزستان است. کارون که پر آب ترین رود ایران است و از چهارمحال و بختیاری سرچشمه می گیرد از وسط اهواز عبور و این شهر را به دوقسمت تقسیم می کند. مردم جنوب ایران از جمله اهواز پس از جنگ تحمیلی از کمبود امکانات و رفاه رنج می برند و در حال حاضر مشکل ریزگردها یکی از معضلات اصلی این شهر است، اما حتی کاستی ها هم چیزی از ارزش، زیبایی و شکوه این شهر و مردمان خونگرمش کم نمی کند.
# تایسیز
به نام خدا
شهر اهواز
نام کارون به تنهایی کافی است ما را یاد شهری بیاندازد که این روزها در تابستان 1397 صحبت در موردش زیاد است: گرما، گرد و خاک، زوال کارون. بله صحبت ما در مورد اهواز است. شهری که گرمای سوزان بالای 50 درجه اش در تابستان امان مردم را بریده است اما نتوانسته کوچکترین خللی در شور و شوق و خونگرمی مردم مهمان نوازش وارد کند.
اما آیا مگر اهواز هم چیزی برای دیدن دارد؟!! بله!!
* آب و هوا
نقطه قوت: زمستان هیچ شهری به اندازه اهواز مطبوع نیست! با هوای بهاری تفاوتی ندارد و بهمن و اسفند ماه که اکثر شهرها به زیر پتوهایشان پناه برده اند شما می توانید به گشت و گزار در اهواز بپردازید.
نقطه ضعف: در تابستان با وجود دمای بالای 50 درجه در برخی روزها به هیچ عنوان سفر به این دیار را توصیه نمی کنم. مگر اینکه خواهان تجربه این دما باشید!
* آثار تاریخی
نقطه مثبت: اهواز واقعاً شهر شب هاست. تمام پل های کارون، ساختمان سوله و رستوران های چسبیده به ساحلی به زیبایی نورپردازی شده اند که گل سرسبد آنها آبشار مصنوعی رنگین کمان پل هفتم است. شهر در شب بسیار سرحال و پر شوق و شور است و بسیاری از مغازه های اغذیه فروشی تا دیروقت باز هستند.
نقطه ضعف: شاید باعث تعجب خود اهوازی ها هم باشد اگر بدانند اهواز حدود 38 اثر ثبت شده ملی دارد اما متاسفانه به جز تعدادی انگشت شمار بقیه حال و روز خوبی ندارند. از این فهرست شما می توانید به بازدید سرای معین التجار، خانه ماپار، پل های اهواز مانند پل سیاه، پل سفید، پل کابلی، آبشار رنگین کمان پل هفتم و چند جاذبه دیگر بروید.
- ناگفته نماند که دوستداران میراث فرهنگی اهواز پرتوان و با انگیزه در پی احیای آثار باقیمانده اند که کارشان جای تقدیر دارد.
* مناظر طبیعی
نقطه مثبت: اهواز کوه و چشمه و آبشار و باغات مصفایی ندارد. باز هم کارون جور همه را می کشد! تفرجگاه اصلی مردم ساحلی کارون است که هر لحظه با آغوش باز پذیرای مهمانانش است.
نقطه ضعف: فضای سبز ایجاد شده در اهواز معدود است و جوابگوی کلان شهر اهواز نیست. بوستان تفریحی نزدیک شهر به ندرت دیده می شود.
* گشت و گذار در شهر:
نقطه مثبت: اهواز یک کلان شهر است. گزینه های زیادی برای خرید اجناس وجود دارد و تنوع کالا بالاست. در خیابان نادری و امام از شیر مرغ تا جان آدمیزاد یافت می شود. در کیانپارس و زیتون نیز می توانید از پاساژهای مدرن و شیک بازدید و خرید کنید. مهمان پذیری خوزستانی ها هم که نیازی به تعریف ندارد!
نقطه ضعف: به نظر من در مقایسه با سایر شهرها اهواز شهر گرانی است. کرایه های تاکسی بالاست. مقداری نیز از نظر نظافت شهری در کوچه و بازار و خود شهر ضعیف است و تلاش هایی که جهت زیباسازی شهر و کاربرد المان های شهری انجام می شود باید دو چندان شود.
*خوراک:
واقعاً کم لطفی است اگر با وجود لشکرآباد بتوان نقطه ضعفی برای خورد و خوراک ذکر کرد!! راسته بزرگ فلافل فروشی های اهواز که به تنهایی خود یک جاذبه فوق العاده شهری است. در سطح شهر نیز آنقدر رستوران و فست و فود کافه های متنوع هست که در حقیقت فکر میکنم شکم گردی از جمله تفریحات مورد علاقه مردم شهر است!
* اقامت :
برای اقامت در اهواز می توانید در هتل آپارتمان ایرانیکا و هدیه و هتل های پارس، اکسین، پرشیا و نیشکر و مهمان پذیرهای خیابان نادری و امام استفاده کنید. گزینه های اقامتی کم نیست.
* حمل و نقل:
خوشبختانه اهواز مجهز به فرودگاه و قطار است و متروی درون شهری آن نیز در حال تکمیل است.
* تفریح
نقطه مثبت: وجود دو شهربازی در شهر، سرزمین موج های آبی، پیست کارتینگ، دوچرخه سواری و امکانات ورزشی ساحلی، شهربازی کوچک بالای پاساژ مهزیار و امکان بازی های مانند پینت بال، بولینگ و بیلیارد در مجتمع های ورزشی اهواز تا حدی سرگرم کننده است.
نقطه ضعف: با توجه به اینکه مدت زمان زیادی در اهواز هوا گرم است نیاز به شهربازی های سرپوشیده بیشتری است. اهواز شهر بزرگی است که رفتن از یک سمت شهر به سمت دیگر آن زمان بر است! شهر اهواز از این نظر دارای کمبودهایی است که باید لحاظ شود.
در آخر باید گفت هر منطقه مسلما کاستی و کمبودها و نقاط قوتی دارد و نمی توان یک جانبه نگاه کرد. پس بهتر است قبل از ورود به هر شهر با دیدی مثبت قدم به آن گذاشت!