میراث فرهنگی و گردشگری - سالی که گذشت برای میراث فرهنگی یونسکو سال چندان خوبی نبود ؛افزوده شدن چند اثر ثبت شده به عنوان میراث در خطر در عراق و سوریه و یمن در کنار خبرهای خوبی چون ثبت جهانی شهر سوخته برای ایران قرار گرفت.
سوریه و جمهوری کنگو هر کدام با 6 اثر در خطر و پس از آن عراق و افغانستان با دو اثر در خطر از جمله مناطقی هستند که میراث فرهنگی یونسکو در آنها حال و روز خوبی ندارند.
میراث جهانی یونسکو نام عهدنامهای بینالمللی است که در تاریخ 16 نوامبر 1972 میلادی به تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسید.
موضوع آن حفظ آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی بشر است که اهمیت جهانی دارند و متعلق به تمام انسانهای زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص، است.
برپایه این کنوانسیون کشورهای عضو یونسکو، میتوانند آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی کشور خود را نامزد ثبت بهعنوان میراث جهانی کنند. حفاظت از این آثار پس از ثبت در عین باقی ماندن در حیطه حاکمیت کشور مربوطه، به عهده تمام کشورهای عضو خواهد بود. مکانهای میراث جهانی ثبتشده در سازمان یونسکو، مکانهایی مانند جنگل، کوه، آبگیر، صحرا، بقعه، ساختمان، مجموعه و یا شهر هستند.
در مجموع تاکنون 1007 منطقه به عنوان میراث در یونسکو ثبت شده اند
تصویر زیر نشان دهنده پراکندگی کل این مناطق در سطح جهان است
وضعیت کشورهای جهان
از سال 1978 روند بررسی و ثبت آثار کشورها در فهرست یونسکو آغاز شد. در میان کشورهای جهان ایتالیا ، اسپانیا و چین بیشترین آثار ثبت جهانی را دارا هستند.آلمان، فرانسه، هند،روسیه ، مکزیک از جمله کشورهایی هستند که بیش از بیست اثر در فهرست جهانی دارند.
جدول زیر رتبه 1 تا 15 ثبت اثررا نشان می دهد
جدول زیر نیز وضعیت کشورها منطقه را نشان می دهد.
خوشبختانه وضعیت کشور ما از سطح منطقه فراتر وبا کشورهای موفق جهان در این زمینه قابل مقایسه است
منبع :ایران جیب