مسجد شیخ زاید، مسجدی در شهر ابوظبی، کشور امارات است. این مسجد بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی سومین مسجد بزرگ جهان است و یکی از نقاط دیدنی امارات متحده عربی به شمار میآید.
نام این مسجد از شیخ زاید بن سلطان آل نهیان گرفته شدهاست که بنیانگذار و نخستین رئیس کشور امارات بوده و در همین مسجد دفن شدهاست. او در ۲۰ رمضان ۱۴۲۵ ه.ق (۴ نوامبر ۲۰۰۴ میلادی) درگذشت و قبر وی در سمت شمال مسجد واقع شدهاست این مسجد به طور رسمی در ماه رمضان در سال ۲۰۰۷ میلادی گشوده شد.
این مسجد در منطقهای بزرگ میان دو پل «مصفح» و «مقطع» در مدخل جزیرهٔ أبوظبی قرار دارد. اگرچه ورود به مسجد برای نامسلمانان در امارات ممنوع است ولی این مسجد برای امکان بازدید گردشگران یک استثنا است.
مسجد «شیخ زاید» یکی از آثار معماری بی نظیر است که از 80 گنبد و 1000 ستون ساخته شده است و قابلیت پذیرش 4 هزار نمازگزار را دارد.
سالن اصلی مسجد دارای بزرگترین لوستر جهان به طول 15 متر و به وزن 9 تن است که 10 متر قطر دارد و از سویی باعث شده تا این مسجد یکی از جاذبه های گردشگری مهم ابوظبی شود.
رنگ آمیزی این مسجد به گونه ای است که رنگ های ساختمان به واسطه تابش خورشید یا نور ماه تغییر می کنند.
بزرگترین فرش ایرانی در مسجد شیخ زاید
بزرگترین فرش جهان که زینت بخش این مسجد است، روزانه قریب به 2 هزار توریست بازدید می کنند.
این فرش حاصل دسترنج 1200 قالیباف ایرانی و تلاش دو شیفت کاری آنها در مدت 18 ماه است .
این فرش بزرگ که 5634 متر مربع مساحت دارد دارای 133 متر طول و 48 متر عرض است و وزن آن 48 تن است.
بزرگ ترین فرش جهان، در نیشابور بافته شده ، از 2 میلیارد و 100 میلیون گره تشکیل شده است و 72 درصد آن از پشم و 28 درصد آن را پنبه تشکیل می دهد.
نام این فرش در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است و مقامات امارات تلاش دارند از وجود این فرش در کشورشان به عنوان یک جاذبه توریستی بهره برداری کنند.