تعداد دکلهای "بانجی" در حال افزایش است، اما سقوط زنان در همهجا آزاد نیست.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، "توچال" اولین نقطه در کشور بود که دکل 40 متری بانجی جامپینگ در آن نصب شد، اما از همان روزهای نخست جلوی پرش و ماجراجویی زنان در آن دکل گرفته شد.
چهار سال پیش سکوی پرش دیگری در بوستان "ولایت" تهران نصب شد که پرش ماجراجویانه از ارتفاعی در حدود 40 متر را برای زنان آزاد کرد. پرش از بلندترین دکل بانجی خاورمیانه با نزدیک به 45 متر ارتفاع که در گنجنامه همدان است نیز چنین محدودیتی را برای زنان اعمال نکرد، به طوری که این دکل با قابلیت پرش همزمان چهار نفر، جزو بانجی جامپینگهای محبوب در کشور به حساب میآید.
اکنون مدیران توچال نیز به فکر افتادهاند تا راه را برای سقوط آزاد زنان از بام تهران باز کنند.
مهاجری، مدیر حراست مجموعه تفریحی توچال که زیر نظر بنیاد مستضعفان فعالیت میکند، از طرحهایی که برای ماجراجویی و ورزشهای هوایی زنان در ارتفاعات توچال وجود دارد، برای ایسنا میگوید و با اشاره به سکوی بانجی جامپینگ توچال که در حال حاضر پرش بانوان از آن ممنوع است، اظهار میکند: از رییس انجمن ورزشهای هوایی خواستیم درخواستی در اینباره بدهد و شرایط را توجیه کند تا ما بتوانیم از بنیاد مستضعفان نامه بگیریم.
دلیل اعمال ممنوعیت برای پرش بانوان از بانجی جامپینگ توچال تا کنون رسما اعلام نشده، اما برخی دلیلش را رعایت شئونات اسلامی عنوان کردهاند.
با این وجود سکوی پرش گنجنامه همدان که با ارتفاع 45 متر، بلندترین بانجی جامپینگ کشور نیز به شمار میآید و در کنار دکل آن، بانجی بوستان ولایت تهران تا کنون هیچ محدودیتی برای حادثهجویی زنان قائل نشدهاند.
محدودیت برای حادثهجویی زنان در برخی دکلهای بانجی جامپینگ در حالی اعمال شده که بنابر اظهارات مدیران سکوهای پرش که ورود زنان به آنها آزاد است، تعداد زنان متقاضی برای جامپینگ بیشتر از مردان بوده است.
امیررضا بدری، مربی بانجی در بوستان ولایت میگوید: حدود 80 درصد افرادی که از بانجی میپرند، بانوانی هستند که میانگین سنی آنها 14 تا 60 سال است و تاکنون پیش نیامده که خانمی به بالای سکو برود و از پریدن منصرف شود، اما آقایانی بودهاند که از پریدن منصرف شدهاند.
بانجی جامپینگ مختص حادثهجویان است که در دهه 1950 رواج یافت و وقتی نخستین فیلم آن از شبکهی BBC پخش شد، طرفداران بسیاری پیدا کرد. سال 1979 کلوپ ورزشهای خطرناک انگلیس تصمیم گرفت این ورزش را به شکل مدرنتری اجرا کند، اگرچه بانیان آن دستگیر شدند، اما بعدها این ماجراجویی هیجانانگیز را به آمریکا بردند و توجه بسیاری را به آن جلب کردند.
بانجی جامپینگ در حال حاضر نه تنها یک ورزش، بلکه ماجراجویی برای حادثهجویانی است که فقط به پرش از سکوهای ساخته شدهی مرتفع، قانع نیستند و تمام نقاط بلندمرتبه مثل درهها، پلهای تاریخی، کوهها و برجهای مخابراتی را امتحان میکنند.
سکوی بانجی جامپینگ چهار محال و بختیاری با 55 متر ارتفاع در حومه روستای دو پلان بخش ناغان و مشرف به رودخانه کارون از جملهی این مناطق مرتفع طبیعی است که با وجود ناشناخته بودن، بین گردشگران و ورزشکاران خارجی طرفداران زیادی دارد.
برای رسیدن به این سکوی پرش که در نزدیکی مسیر کوچ عشایر، در مناطق حفاظت شده سبزکوه و هلن و اثر ملی لینچ قرار دارد، مسیرهای متنوعی طراحی شده تا گردشگران علاوهبر هوا، روی زمین هم ماجراجویی داشته باشند.
منبع: ایسنا