معاونت میراث‌فرهنگی تهران به خانه «رضاخانی» می‌رود

4.5
از 2 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
19 دی 1395 15:00
0

به دنبال تصمیمات جدید مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران، معاونت میراث فرهنگی این اداره کل نیز به خانه‌ی تاریخی «رضاخانی» در میدان حسن‌آباد منتقل می‌شود.

به گزارش ایسنا، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران حدود ۱۰ سال است که وظایف خود در این سه حوزه‌ی کاری را در ساختمانی پنج طبقه در خیابان نجات‌اللهی «ویلا» تهران انجام می‌دهد، این اداره کل در طول سال‌های گذشته و پیش از این که در این ساختمان مستقر شود، با همه‌ی معاونت‌های خود در مکان‌های مختلف دیگر مانند خیابان یخچال در شمال تهران و قبل از آن در یکی از ساختمان‌های موزه‌ی ملی ایران نبش خیابان سی‌تیر مستقر بوده است، جابجایی جدید این اداره کل با جابجائی‌های گذشته خود یک تفاوت دارد و آن پراکنده شدن معاونت‌های مختلف این اداره کل در سطح شهر تهران است.

رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث‌فرهنگی استان تهران با تائید انتقال معاونت میراث فرهنگی به خانه‌ی تاریخی «رضاخانی» در میدان حسن‌آباد به ایسنا توضیح می‌دهد: به دو دلیل این کار را انجام می‌دهیم، خانه «رضاخانی» خواه ناخواه یک فضای نزدیک به بافت تاریخی تهران است و این معاونت هرچه نزدیک‌تر به منطقه‌ی تاریخی تهران باشد، نظارت بر آن راحت‌تر است.

او در ادامه این بنا را تاریخی و باقی‌مانده از اواخر دوره‌ی قاجار معرفی می‌کند و ادامه می‌دهد: ‌کارکردی که قرار است به این بنا داده شود، متناسب با معاونت میراث فرهنگی است، که این انتقال می‌تواند در حفظ، نگهداری و سالم ماندن آن به ما کمک می‌کند.

وی با تاکید براین‌که طبیعتا ما در این فضا توقع داریم، معاونت میراث فرهنگی بهتر عمل کند، بیان می‌کند: وجود معاونت میراث فرهنگی درآن‌جا می‌تواند تضمین‌کننده‌ی حفاظتِ بهتر و سالم‌ماندن این بنا باشد.

جابجایی معاونت صنایع‌دستی برای حمایت از موزه‌ی زنده‌ی صنایع دستی است

از سوی دیگر دو روز قبل اعلام شد معاونت صنایع‌دستی استان تهران از خیابان نجات‌اللهی (ویلا) که به واسطه وجود فروشگاه‌های صنایع‌دستی، می‌تواند قرابت نزدیکی با این حوزه داشته باشد، به ولنجک منتقل می‌شود، اتفاقی که موجب نارضایتی گروهی از هنرمندان صنایع دستی شده به اندازه‌ای که دبیر شورای عالی تشکل‌های صنایع دستی کشور - حسین بختیاری – در اعتراض به این اقدام، به زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نامه‌ای نوشته و از این جابه‌جایی با عنوان «اقدام غیرکارشناسانه» یاد کرده و خواسته تا احمدی‌پور دستور توقف این جابه‌جایی را صادر شود.

این در حالی است که خسروآبادی این اقدام را، قدمی برای حمایت از موزه‌ی زنده‌ی سفال در ساختمان ولنجک می‌داند.

او در این زمینه نیز به ایسنا می‌گوید: در ساختمان ولنجک که متعلق به این اداره کل است و در حال حاضر اداره‌ی میراث فرهنگی شمیرانات و مرکز علمی کاربردی است، در حال ایجاد موزه‌ی زنده‌ی «سفال» هستیم که برای راه‌اندازی این موزه ۳۰۰ میلیون تومان هزینه کرده‌ایم، از سوی دیگر با توجه به این‌که هر موزه نیاز به یک حمایت کننده دارد، بهترین گزینه انتقال معاونت صنایع دستی به این مکان بود، بنابراین جابجائی‌ها با این نگاه انجام می‌شوند.

معاونت گردشگری تهران طبقه دوم ساختمان خیابان ویلا می‌ماند

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که امکان دارد در آینده‌ای نزدیک «معاونت گردشگری» این اداره کل به یک ساختمان دیگر منتقل شود، می گوید: ساختمان کنونی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، در حال حاضر فضای محدودی برای اقدامات مورد نیاز خود دارد، اما با انتقال این دو معاونت _صنایع دستی و میراث فرهنگی_، معاونت گردشگری استان تهران به طبقه‌ی دوم ساختمان این اداره کل _در خیابان ویلا نبش راشد_منتقل می‌شود.

خسروآبادی ادامه می‌دهد: در طول ۶ ماه گذشته، معاونت گردشگری در حوزه رسیدگی به شکایات بیش از یک هزار و ۱۰۰ پرونده را بررسی‌کرده است، ارباب رجوع‌ها نیز در این معاونت زیاد هستند وسروکار حدود ۱۹۰۰ آژانس که سروکارشان با این معاونت است، بنابراین نمی‌توانیم آن‌ها را به طور دائم در طبقات بالا پایین کنیم، پس طبقه دوم را به طور کامل به معاونت گردشگری، رسیدگی به شکایات و دبیرخانه اختصاص می‌دهیم ، تا برای مردم نیز راحت‌تر باشد و درطبقات زیاد تردد نداشته باشند.

، خانه‌ی «رضاخانی» در خیابان امام خمینی (ره) (سپه سابق)، نرسیده به میدان حسن‌آباد ، خیابان سادات شریف (نعمتی) قرار دارد. این خانه‌ی تاریخی باقی مانده از اواخر دوره‌ی قاجار است که ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شماره‌ی «۱۱۲۰۱» در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


منبع:ایسنا
لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.