در دنیا کمتر جایی پیدا می شود که در آن بتوان مجسمه های بزرگ ساخته شده از شن را در سه چهارم سال بدون اینکه هیچ آسیبی ببینند نگهداری کرد. موزه شنی در توتوری ژاپن اولین نمونه آن است.
مجسمه هایی که از 3000 تن شن ساخته شده اند هر سال از اواسط ماه آوریل تا پایان سال میلادی برای نمایش گذاشته می شوند. این مجسمه ها سپس در ماه ژانویه خراب شده و دوباره مجسمه های جدید برای نمایشگاه بعدی جایگزینشان می شوند.
توتوری به خودی خود بخاطر داشتن 10 مایل ساحل شنی در ژاپن مشهور است. این موزه در ابتدا برای جذب گردشگر در این شهر راه اندازی شد. در سال 2006 برای اولین بار این شهر میزبان نمایشگاه مجسمه های شنی بود که توسط مجسمه ساز مشهور ژاپنی ساخته شد. اولین نمایشگاه کارهایی بودند که بر اساس آثار مشهوری همچون کارهای لئوناردو داوینچی و میکلانژ ساخته شدند. این موزه که در ماه نوامبر بازگشایی شد زیر یک چادر قرار داشت و فقط چند ماه دوام داشت. در سال 2012 این نمایشگاه به صورت یک نمایشگاه سالانه در آمد و خانه دائمی خود را در جایگاه کنونی بدست آورد. فضای این نمایشگاه به قدری وسیع است که بتوان در آن مجسمه های بزرگی ساخت و همچنین فضا برای بولدوزرهایی که می خواهند آنها را خراب کنند نیز وجود دارد.
برای ساخت این مجسمه ها به غیر از آب و شن از هیچ ماده دیگری استفاده نمی شود. شن ها را پیش از ساخت مجسمه تر می کنند تا چسبندگی کافی داشته باشد. مجسمه سازها باید به وزن مجسمه ای که می سازند نیز دقت داشته باشند تا در پایان کار وزن زیاد باعث ریزش مجسمه نشود.
نکته جالبی که در ساخت این مجسمه ها وجود دارد اینست که ، با اینکه این شهر بخاطر سواحل پر از شن هایش مشهور است اما برای ساخت این مجسمه های شنی به هیچ وجه از شن های ساحل استفاده نمی شود چرا که اخیرا منطقه ساحلی شهر توتوری به پارک ملی تبدیل شده است و نمی توان از شن های آن استفاده کرد. در عوض برای ساخت مجسمه ها از شن هایی که از ساخت و سازهای جاده ای و میان شهری باقی مانده اند استفاده می گردد.
منبع : atlasobscura