همانگونه که می دانیم 22 آوریل روز جهانی زمین است و همین بهانه ای شده تا همه ی نگاه ها به یکی از مهم ترین و حساس ترین منابع کره ی زمین یعنی صخره های مرجانی جلب شود. در حال حاضر جریانی به نام «50 صخره ی مرجانی» رقابتی ایجاد نموده تا به کمک آن بتوان 50 مورد از مهم ترین صخره های مرجانی را از خطر نابودی نجات داد.
تا سال 2050 و با سرعت فعلی 90% صخره های مرجانی به تاریخ می پیوندند و مقصر اصلی آن نیز تغییرات آب و هوایی است. بالا رفتن دمای آب دریاها به شکلی غیر قابل تصور باعث سفید شدن صخره های مرجانی شده است. اگر این روند ادامه پیدا کند، نابودی صخره های مرجانی می تواند عواقب بسیار وحشتناکی برای اکوسیستم و همین طور منابع غذایی، پزشکی و در انتها صنعت گردشگری به دنبال داشته باشد.
«50 صخره مرجانی» در پی شناسایی 50 مورد از صخره های مرجانی است که بهترین شانس برای جان سالم به در بردن را دارند تا بتواند با همکاری برترین دانشمندان و متخصصان، کارآمدترین روش ها برای حمایت و حفاظت از آنها را بیابد. هم راستا با پروژه ی «50 صخره مرجانی» کمپین های جهانی حفاظت از این منابع ارزشمند و همچنین تغییرات آب و هوایی نیز برگزار خواهند شد.
مستندی به نام «به دنبال صخره های مرجانی» نیز در حال ساخت است که نتفلیکس به زودی آن را در معرض تماشا قرار خواهد داد. به مناسبت روز جهانی زمین، مصاحبه ای با Richard Vevers موسس و رئیس شرکت آژانس اقیانوسی انجام شده تا تشخیص داده شود که چگونه افراد معمولی نیز می توانند از صخره های مرجانی باقیمانده محافظت کنند.
ریچارد اینگونه می گوید: « مهم ترین نکته این است که افراد در مورد این موضوع صحبت کنند. مردم معمولا در مورد اثر تغییرات آب و هوایی بر اقیانوس ها و میزان این اثر ناآگاه هستند. لازم است بدانید که 93% این گرما توسط لایه ی بالایی اقیانوس جذب می شود یعنی دقیقا جایی که صخره های مرجانی زندگی می کنند.» فیلم «به دنبال صخره های مرجانی» نیز می خواهد به گونه ای افراد را تشویق کند تا وارد ماجرا شده و با تغییرات آب و هوایی مبارزه کنند. برای حمایت از موجودات دریایی اقدامات لازم در راستای بهبود مشکلات آب و هوایی الزامی است. امروز پیشرفت های خیلی خوبی نیز در مقیاس شهر رخ داده است. این فیلم به راستی افراد را به همکاری با اجتماعات خود در مقیاس شهر یا حتی یک شرکت تشویق کرده و از آنها می خواهد تا برای این اقدامات محیط زیستی ضمانت اجرا ایجاد کنند.»
با وجود هشدارهای شدید و وضعیت وخیم، همچنان امید برای این پروژه و آینده ی اقیانوس ها و برخی از صخره های مرجانی وجود دارد که امروز تا جای ممکن تحت حفاظت قرار گرفته اند. ریچارد ادامه می دهد: « اواخر سال گذشته من به راجا آمپات اندونزی رفته و داخل آب های آنجا شیرجه زدم، بهشتی که 100% با مرجان ها پوشیده شده بود و ماهی های بیشماری نیز در طبیعت بینظیر فراهم آمده زندگی می کردند.»
حمایت بنیادهای بشردوستانه نیز کمک بسیاری بزرگی برای «50 صخره ی مرجانی» بوده است. ریچارد می گوید: «وقتی ما ایده ی خود را مطرح کردیم خیریه ی بلومبرگ از آن استقبال نموده و با خود بنیادهای دیگری مانند تیفانی اند کو و همچنین بنیاد خانواده ی پول جی الن را نیز همراه نمود. همینک این گروه به دنبال شرکای دیگری هستند و از آنچه پیداست به نظر می رسد که پشتیبانی زیادی از این پروژه صورت گرفته است.»
منبع : lonelyplanet