احتمالا می دانید که مناطق مختلف ایتالیا تفاوت های زیادی با هم دارند. این تفاوت ها شامل موارد مختلفی از زبان (یا لهجه)، سنت ها، راه و رسم زندگی، تفکر و همچنین غذا می شود.
در این مطلب تمرکز ما بر روی مبحث غذاها و به طور خاص دسرها می باشد. البته هر منطقه از ایتالیا دستور تهیه ی خاص خود را دارد، اما تعدادی از این دسرها تبدیل به نمونه هایی ملی یا بین المللی شده اند که می توانید آنها را در همه جای دنیا پیدا کنید. در این مطلب 5 نمونه از برترین دسرهای ایتالیایی را به شما معرفی می کنیم. شما کدامیک را ترجیح می دهید؟
- تیرامیسو Tiramisù
تیرامیسو به معنای « من را بالا ببر» یا « مرا خوشحال کن»، بدون شک محبوب ترین دسر ایتالیایی می باشد. تیرامیسو یک دسر کاستاردی با طعم قهوه است که از لایه های بیسکوئیت انگشتی آغشته به قهوه تشکیل شده که میان آنها ترکیب خامه ای و زده شده ی تخم مرغ، شکر و پنیر ماسکارپونه قرار می گیرد و روی آن با شکلات تزئین می شود. دستور تهیه ی اصلی این دسر از مناطق شمالی Veneto می آید.
- کاساتا سیسیلیانا Cassata Siciliana
این دسر همانگونه که از نام آن پیداست، مختص منطقه ی سیسیل بوده و دسری خوشمزه است که از پنیر ریکوتای ایتالیایی، کیک اسفنجی، پوست پرتقال یا لیموی شیرین شده و خامه ی وانیلی یا شکلاتی تهیه می گردد.
- پانا کوتا Panna Cotta
پانا کوتای ایتالیایی دسری جذاب و خوشمزه است که از منطقه ی پیه مونته می آید، اما آن را می توانید تقریبا همه جا تهیه کنید. این دسر محبوب ایتالیایی معمولا با پوره ی میوه ها، شکلات و سس کارامل سرو می شود.
- ببا Babà
ببا دسری متداول از منطقه ی کمپنیا در جنوب ایتالیا و خصوصا ناپل است، هرچند اصالت آن به لهستان باز می گردد. نوع نپالی این دسر در تمام ایتالیا شناخته شده است، اما ورژن اصلی آن را تنها می توان در کمپنیا یافت. نوع نپالی این دسردر حقیقت کیک های کوچکی هستند که در شیره ی لیمو خوابانده می شوند.
- تارتوفو دی پیتزو Tartufo di Pizzo
تارتوفو یک دسر بستنی است که اصالت آن به منطقه ی پیتزو و کالابریا بر می گردد. این دسر از دو یا چند طعم بستنی تشکیل شده که در مرکز آن معمولا شیره ی میوه ای با میوه های یخ زده (معمولا رازبری، توت فرنگی یا گیلاس) قرار می گیرد. این دسر معمولا در پوسته ای شکلاتی سرو می شود، البته استفاده از طعم های دارچین و مغزهای خوراکی نیز متداول می باشد.
منبع: charmingitaly