دیکتاتور رفت، میراث تاریخی لیبی هم می رود؟

0
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
02 آبان 1390 00:00
0

مردم لیبی از شر نیم قرن دیکتاتوری، خلاص شدند، اما می توانند میراث باستانی خود را حفظ کنند؟ یونسکو هشدار داده که ممکن است لیبی هم به سرنوشت عراق دچار شود.

یونسکو هشدار داده که مرگ «معمر قذافی»‌، میراث تاریخی لیبی را بیش از پیش در خطر تخریب و سرقت قرار داده است. کارشناسان یونسکو معتقدند اگرچه گنجینه‌های باستانی لیبی در جنگ‌های داخلی این کشور تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده بودند، اما مرگ «قذافی»‌، این آثار را بیش از پیش در معرض تعرض قاچاقچیان و سارقان قرار داده است.

ایرینا بوکوا، دبیرکل یونسکو، در کنفرانسی برای حفاظت از میراث لیبی، گفت:‌ "مرگ قذافی می‌تواند همان بلایی را بر سر آثار تاریخی لیبی بیاورد که سقوط صدام بر سر هزاران شی باستانی عراق وارد کرد. ما به خوبی می‌دانیم که به وجود آمدن یک دوره طولانی بی‌ثباتی در لیبی، مناطق تاریخی این کشور را به راحتی در اختیار سارقان قرار خواهد داد و قاچاقچیان بهترین فرصت را برای تعرض به این آثار به دست خواهند آورد."

در جنگ عراق، بسیاری از میراث فرهنگی به جامانده از تمدن بین النهرین و آثار موزه های باستانی عراق که صدام از آنها محافظت می کرد، به غارت رفت و هنوز از سرنوشت عمده آنها کسی خبر ندارد، مگر غارتگران و خریداران این آثار. این هشدارها از آنجا ناشی می شود که به دلیل شرایط ناپایدار اقتصادی و اجتماعی لیبی انقلابی، احتمال بالایی وجود دارد مردم این کشور برای بدست آوردن پول و زنده ماندن، همه چیز، از جمله میراث فرهنگی و اشیاهء تاریخی خود را به بیگانگان به قیمت بسیار پایینی بفروشند.

اما جالب اینجاست که یونسکو به تجار و کشورهای همسایه لیبی هشدار داد پیش از خرید هر اثری و معامله برای بدست آوردن آثار تاریخی این کشور نسبت به قانونی بودن آن‌ها، اطمینان پیدا کنند! یعنی لیبی به زودی به بهشتی برای دلالان و قاچاقچیان عتیقه و اشیاء تاریخی بدل می شود.

+منبع

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.