آشپزی کرواسی پدیده ای است که قرن ها از مناطق مختلف و فرهنگ های خارجی تاثیر گرفته است. در این مطلب قصد داریم برخی از محبوب ترین غذاهای کرواسی را به شما معرفی کنیم:
- ریزوتو سیاه
این غذا که بین مردمان کرواسی با نام crni rižot شناخته می شود با هشت پا ، روغن زیتون، سیر و جوهر هشت پا سرو می شود که همین مورد آخر رنگ مشکی را به آن می دهد، ضمن اینکه مزه ی دریایی نیز در این غذا غالب است. این غذا در تمام خط ساحلی کرواسی محبوب است و تمام دهان و دندانهایتان را سیاه می کند، اما ارزش امتحان کردن دارد!
- بوشکارین Boškarin
گاوهای نر سفید-طوسی با شاخ های بلند خود، گوشتی بسیار لذیذ و خوشمزه دارند. گوشت این گاوها در رستوران های سطح بالا به شیوه های مختلفی سرو می شود که از آن جمله می توان به عنوان کارپاچیو؛ در سسی خوشمزه با پاستا یا گنوچی، به شکل سالامی یا استیک؛ و سوپ دم بوشکارین اشاره نمود.
- برودتو Brodetto
این غذا که برودت نیز نامیده می شود، خورش ماهیگیران است که از منطقه ی مارکه در ایتالیا آمده است. به صورت سنتی، ماهیگیران این غذا را با استفاده از صید روزانه و روی آتش می پختند. آنها به این غذا سرکه ی فراوان اضافه می کردند تا بتوانند آن را به مدت طولانی نگهداری کنند. مانند ایتالیایی ها، مردم کرواسی ساکن خط ساحلی، این غذا را با سس گوجه تهیه می کنند.
- بوزارا Buzara
این غذای ساده که شامل صدف طبخ شده به همراه سیر و پودر سوخاری است در تمام خط ساحلی کرواسی محبوبیت دارد. بوزارا به معنی خورش است و طرز تهیه ی آن بسیار ساده می باشد.
- فریتوله Fritule
این شیرینی سرخ شده ی دونات مانند که به طور معمول در خط ساحلی آدریاتیک یافت می شود، از منطقه ای به منطقه ی دیگر متفاوت است. از جمله مواد آن می توان به زرده ی تخم مرغ، کشمش، پوست لیمو یا پرتقال رنده شده اشاره کرد. این شیرینی به طور سنتی در تعطیلات سرو می شود و بسیار محبوب است و از این نظر می توانید در تمام طول سال به آن دسترسی داشته باشید.
- Fuži and pljukanci
فوژی خمیرهای مربعی 5 در5 سانت هستند که دور دسته ی قاشق های چوبی پیچیده شده و فرم لوله ای توخالی می گیرند. این خمیرها معمولا با سس خامه ای ترافل یا سس های قرمز ملایم به همراه بوشکارین، گوشت گوساله، مرغ و خروس سرو می شوند. مردمان این کشور همچنین عاشق غذای دیگری به نام pljukanci هستند که پاستاهایی به شکل لوبیا سبز می باشد.
- ژامبون ایستریایی Istrian
یک غذای خوب معمولا با ظرف ژامبون و پنیر آغاز می شود. ژامبون ایستریایی از گوشت نمک سود شده با نمک دریایی و مزه دار شده با ادویه های طبیعی مانند فلفل و سیر و گاهی رزماری تهیه می شود. برخلاف نواحی ساحلی جنوب کرواسی که دالماتیان ها در آن گوشت را دودی می کنند، اهالی شبه جزیره ی ایستریا گوشت ها را با باد شمالی بورا آماده می کنند. این ژامبون ها حداقل 12 ماهه و بسته به شرایط آب و هوایی حداکثر 18 ماهه هستند و محصول نهایی آنها دارای طعمی شور و عطری ویژه هستند که با پنیرهای این منطقه ترکیب خوبی می سازند.
- پکا Peka
پکا غذایی متشکل از گوشت ترد و سبزیجات است که از جمله غذاهای محبوب در سراسر کرواسی به شمار می رود. این غذا را با درپوش های فلزی یا سفالی و روی زغال های گداخته تهیه می کنند. پکا می تواند شامل اختاپوس، گوسفند، گوساله یا مرغ باشد که معمولا در کنار آن سیب زمینی سرو می شود.
9.روغن زیتون
روغن زیتون های کرواسی در نمایشگاه بین المللی روغن زیتون در سال 2016، 9 جایزه را از آن خود کردند که 6 تای آنها مربوط به ناحیه ی ایستریا می شد. روغن زیتون های با کیفیت ایستریایی دارای طعمی تند هستند و عطر و بوی چمن تازه کوتاه شده را یادآور می شوند. بسیاری از این روغن زیتون ها توسط افراد یا شرکت های کوچک تهیه می شوند و به همین دلیل به آنها طعم های محلی می گویند که روی هر غذایی می توان آثار آنها را یافت.
10. ترافل
جنگل های Motovun در ایستریا دارای بیشترین میزان ترافل در سراسر دنیا است. تارتوفی های کرواسی به اندازه ی نوع ایتالیایی خود شناخته شده نیستند، اما برخی بر این باورند که عطر قوی تری دارند. البته ترافل های کرواسی از نمونه های ایتالیایی ارزان تر هستند و غذایی که با مقدار قابل ملاحظه ای ترافل در کرواسی برای شما سرو شود نصف قیمت مورد مشابه ایتالیایی را خواهد داشت.
منبع: bbcgoodfood