بقعه شیخ زاهد گیلانی که بنا بر برخی منابع آن را مدفن شیخ تاج الدین ابراهیم ملقب به شیخ زاهد گیلانی از عرفا و دراویش بزرگ و از استادان شیخ صفیالدین اردبیلی دانسته اند، دارای یک گنبد هشت ترک فیروزهای بوده و در میان مزارع برنج و چای و جنگل احاطه شده است و با معماری زیبا و مسیری پر از جاذبه طبیعت گردی، از مقاصد گردشگری استان گیلان است.
شیخ زاهد در سال ۷۱۱ قمری دار فانی را وداع گفت و او را در درحوالی سیاهورود در ناحیه غربی گیلان دفن کردند. بنابر برخی روایات بعدها به سال ۸۹۲ قمری “سلطان حیدر صفوی” به سبب خوابی که دیده بود، با معماران و نجارانی که از شهر شیروان با کشتی به گیلان منتقل شده بودند، این بنا را ساخت و جسد شیخ را به آن جا منتقل کرد. بنای بقعه دارای دو اتاق مربع و مستطیل شکل است که در کنار هم قرار گرفتهاند..
از زیباترین قسمت بنا باید به گنبد هرمی و هشت ترک اشاره کرد که شیب تند آن به دلیل عبور سریع آب باران تهیه شده و سطح حره را با کاشی کاری زرد و آبی، سفید و سیاه، با نقوش سنتی و گل دار پوشاندهاند. اطراف گنبد و دیگر نقاط بنا را با سفال پوشش دادهاند.
مقبره در دل کوه قرار دارد و مسیر سنگفرش شده است؛ باید از این مسیر سنگفرش به بنا رسید، به همین خاطر کفش مناسب و راحت به پا کنید. اگر قصد دارید یکی دو شبی را در این مکان باشید، می توانید خانه های اطراف را کرایه کنید، البته خادم مقبره نیز راهنمای خوبی است و خانه های کرایه ای را به شما معرفی می کند. هزینه اجاره خانه ها بسیار مناسب است، همچنین اگر به ماندن در طبیعت علاقه دارید، در اطراف مقبره می توانید چادر مسافرتی خود را برپا کنید و از طبیعت بی نظیر منطقه لذت ببرید. در طول مسیر به خصوص در حوالی خانه های روستای شیخان، رستوران های بین راهی بسیار تمیز با غذای محلی هستند، اما از رستوان های داخل شهر کمی گرانتر است.
منابع:همگردی،سیری در ایران، سفرمی