هر فستیوالی در دنیا آداب و رسوم خاص خودش را دارد و مردم گردهم میآیند تا سنتی خاص را زنده نگهدارند یا در کنار هم شاد باشند. جشنوارههایی مثل موسیقی یا کریسمس و شکرگزاری در بسیاری از کشورهای دنیا گرامی داشته میشود. با این حال شاید جالب باشد که بدانید جشنهایی در جهان وجود دارند که آدابی عجیب در آنها انجام میشود، برای مثال لاتوماتینا در اسپانیا یا جنگ پرتقال در کشور ایتالیا و... که شرکت کنندهها با رقص و شادی دور هم جمع میشوند تا به یکدیگر میوههایی چون گوجه فرنگی و پرتقال پرتاب کنند.
در این مطلب 6 جشن را به شما معرفی میکنیم که اگر در آنها شرکت کنید، شما هم میتوانید به دیگران چیزهایی را پرتاب کنید. شاید در نظر اول این فستیوالها نامعقول به نظر برسند اما شرکت در آنها تجاربی فوقالعاده برایتان خواهد داشت. گفته میشود که در این جشنوارهها از میوهها و سبزیجاتی که برای مصرف مناسب نیستند استفاده میشود.
1-جشنواره لاتوماتینا در اسپانیا
لاتوماتینا La Tomatina جشنوارهای معروف است که هرسال یک بار در اسپانیا برگزار میگردد. زمان این جشن آخرین چهارشنبهی ماه آگوست است و میتوان گفت که از سال 1944 تاکنون در این کشور برپا میشود. ماجرای فستیوال از این قرار است که همهی مردم به خیابانها میآیند و به یکدیگر گوجه فرنگی پرتاب میکنند. در چند سال گذشته به دلیل استقبال زیاد مردم از لاتوماتینا، دولت اسپانیا به وسیلهی کامیون بین مردم گوجه پخش میکند که آنها بتوانند آسانتر با هم بجنگند.
فستیوال لاتوماتینا حدود 2 ساعت طول میکشد و با شرکت در آن میتوانید به هرکسی که دوست دارید گوجه پرتاب کنید اما هیچ کس نباید چیزی جز گوجه پرتاب کند. پس از پایان لاتوماتینا همه به سمت حوضچههای شهر رفته و خود را در آب میشویند و از شلنگهای آتش نشانی برای تمیز کردن شهر استفاده میکنند.
2-جشن سونگکران در تایلند
اگر خاطرات شیرینی از آب بازی در کودکی دارید و یا این که در جستجوی بهانهای هستید تا در تابستان گرم با دیگران آب بازی کنید حتما برای یکبار هم که شده در جشنوارهی سونگکران Songkran شرکت کنید. در این جشن همهی شرکت کنندهها اجازه دارند روی یکدیگر آب بریزند.
زمان برگزاری جشنوارهی سونگکران تایلند 13 تا 15 مال آوریل (24 تا 26 فروردین) است. این جشن در تمامی شهرهای تایلند برگزار میشود اما در بانکوک، چیانگ مای و پوکت بسیار باشکوهتر است و افراد زیادی در آن حضور پیدا میکنند.
جالب است بدانید که در میان جشن سونگکران یک مجسمهی بودا نیز به میان مردم آورده میشود و همه آن را روی دستانشان میچرخانند. این کار نشاندهندهی این موضوع است که بودا سبب پاکی روح و جسم است.
3-جنگ پرتقال در ایتالیا
هر سال ایتالیاییها به شهر ایوریا میروند تا در جشن جنگ پرتقال The Battle of the Oranges شرکت کنند. این جشن در شهرهای شمالی ایتالیا رواج دارد و در تمامی قسمتهای این کشور به رسمیت شناخته نمیشود. جشنوارهی پرتقال چیزی شبیه به پینت بال است، با این تفاوت که چیزی جز پرتقال پرتاب نمیشود اما شرکت کنندهها پشت هرچیزی که بتوانند سنگر میگیرند تا از گزند پرتقالها در امان بمانند.
آمارها نشان میدهند که به صورت حدودی هرسال 4000 نفر در این جنگ پرتقالی شرکت میکنند. اگر شما هم دوست دارید که در این مراسم شرکت کنید باید بین سوم تا پنجم ماه مارس (12 تا 14 اسفند) 2019 خود را به شهر کوچک ایوریا برسانید.
4-جشنواره هولی در هند
جشن هولی Holi از مشهورترین فستیوالهای دنیاست و شاید شما هم تصاویری از آن را دیده باشید. در این مراسم شرکتکنندهها اجازه دارند به به یکدیگر رنگ پرتاب کنند. هولی یکی از سرگرمکنندهترین و پر جنبوجوشترین فستیوالهای جهان است.
اگر در سال 2019 به سوی هند میروید خوب است بدانید که 20 و 21 ماه مارس (29 اسفند و 1 فروردین) هولی در هند برگزار خواهد شد. این جشن در تمامی شهرهای بزرگ هند برپا میشود و هندیها لباسهایی با رنگ روشن به تن میکنند و رنگهای گوناگونی را با خود به همراه میآورند و به سمت سایرین شلیک میکنند. جالب است بدانید که هر یک از رنگهایی که در هولی استفاده میشود در فرهنگ هندیها معنای خاصی دارد برای مثال رنگ قرمز نماد عشق، باروری و ازدواج است در حالی که آبی نماد کریشنا میباشد.
5-جشن پرتاب پای در انگلستان
پای نوعی شیرینی است که این روزها در سراسر دنیا طبخ میشود، انگلیسیها نیز به آن علاقهمند هستند. این جشن بیشتر به یک مسابقه شباهت دارد. شرکت کنندهها به چهار گروه تقسیم میشوند و به یکدیگر پای پرتاب میکنند. شاید از نظر شما این کار کمی عجیب باشد و سبب از بین رفتن مقدار زیادی پای باشد اما باید بدانید که پرتاب پای حدود 50 سال است که در انگلیس رواج دارد و سبب شده تا گردشگران زیادی برای تماشای این بازی به انگلستان سفر کنند.
برخی معتقد هستند که مردم انگلستان این جشن را ابداع کردند تا از دیگر کشورهای اروپایی عقب نمانند. گفته میشود که هر سال 3000 پای طی این جشن پرتاب شده و از بین میرود.
6-جشن ستسوبون در ژاپن
ستسوبون Setsubun مراسم عجیبی است که هرسال در تاریخ سوم فوریه (14 بهمن ماه) در ژاپن برگزار میشود. ژاپنیها در این جشنواره لوبیا پرتاب میکنند. ستسوبون در زبان ژاپنی به معنای تغییر فصل است و این جشن نیز از دیرباز با آغاز فصل بهار انجام میشود. ژاپنیها معتقدند که با پرتاب لوبیا بر صورت شیطان میتوانند او را از فصل نو و زندگیشان دور کنند. به نوعی میتوان گفت پرتاب لوبیا به معنای رها شدن از پلیدیها و شرارتهای ناگواری است که در فصلهای گذشته گریبانگیر مردم بوده است. این جشن از قرن چهاردهم میلادی در ژاپن رواج پیدا کرده و حالا یکی از مراسمهای مورد علاقهی کودکان است.
به نظر شما کدامیک از جشنوارههایی که بیان کردیم عجیبتر بودند؟
آیا جشنی شبیه به موارد بالا میشناسید؟
منتظر نظرهای شما عزیزان دربارهی این فستیوالها هستیم.
منبع: matadornetwork.com