همه چیز درباره مثلث برمودا و رازهای آن + عکس واقعی

4.4
از 400 رای
حقایق جالب درباره مثلث برمودا
30 مهر 1398 07:00
170

راز مثلث برمودا چیست؟ قطعاً برای خیلی از شماها هم سؤال شده که مثلث برمودا کجاست و چه داستان‌ها و رمز و رازی دارد. ناپدیدشدن‌های عجیب، پیداشدن هواپیماها و کشتی‌های بدون سرنشین و غیب‌شدن ناوگان نظامی، سبب شده تا تحقیقات زیادی برای کشف داستان مثلث برمودا انجام شود. در این مقاله از لست‌سکند، براساس منابع معتبر، مثلث برمودا و اتفاقاتش را بررسی می‌کنیم.

مثلث برمودا کجاست؟

مثلث برمودا در اقیانوس اطلس شمالی قرار دارد و نزدیک به قاره آمریکای شمالی است. مثلث برمودا به‌طور رسمی روی هیچ نقشه‌ای ثبت نشده و هیئت نام‌گذاری جغرافیایی ایالات متحده، این‌جا را به‌عنوان یک منطقه رسمی از اقیانوس اطلس به رسمیت نمی‌شناسد.

عنوان مثلث برمودا هم تا سال 1964 استفاده نمی‌شد. این عنوان برای اولین بار در مقاله‌ای با نام مثلث مرگبار برمودا، در یک مجله استفاده شد. در این مقاله، مثلث برمودا به‌عنوان منطقه‌ای توصیف شده بود که در آن صدها کشتی و هواپیما بدون برجای گذاشتن اثری، نابود و ناپدید شده بودند. این منطقه را با نام‌های دیگری مثل مثلث شیطان، برزخ گمشده‌ها، منطقه گرگ و میش و دریای نفرین‌شده هم می‌شناسند.

در سال 1974 هم شخصی به نام چارلز برلیتز، کتابی با نام مثلث برمودا را نوشت و افسانه‌های این منطقه را با کتاب پرفروشش معروف کرد. جالب است بدانید که کریستف کلمب هم در یادداشت‌های سفرش، به اختلالات عجیب قطب‌نمای کشتی در این منطقه اشاره کرده است.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle.jpg
موقعیت مثلث برمودا

موقعیت جغرافیایی مثلث برمودا

همان‌طور که اشاره کردیم، برای این منطقه مرز جهانی و توافق مشخص و معینی وجود ندارد. از سواحل جنوبی فلوریدا در اقیانوس اطلس تا برمودا و سن خوان پورتوریکو، محدوده‌ای است که به مثلث برمودا ملقب شده است. در بیشتر برآوردها، این منطقه شکل مثلثی دارد و مساحت حدودی آن بین یک میلیون و 300 هزار تا 3 میلیون و 900 هزار کیلومتر مربع است. در ادامه می‌توانید عکس واقعی مثلث برمودا را ببینید.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle-location.jpg
عکس مثلث برمودا روی نقشه

حوادث مثلث برمودا

از اواسط قرن 19، اتفاق‌های عجیبی بدون هیچ توضیح مشخصی رخ دادند که بر مرموز بودن منطقه و محدوده مثلث برمودا، دامن زدند. بعضی کشتی‌ها بدون ارسال هیچ پیام اضطراری ناپدید شدند، برخی از آن‌ها رها شدند و برخی دیگر که کار نجات کشتی‌ها، قایق‌ها و هواپیماهای گم‌شده را انجام می‌دادند، خود ناپدید شده‌اند و لاشه و بقایایی از آن‌ها پیدا نشده است.

برخی از منابع، به این اشاره کرده‌اند که بیش از 50 کشتی و 20 هواپیما در این محدوده جغرافیایی از بین رفته و ناپدید شده‌اند؛ اما باید در نظر داشت که هیچ اطلاعات دقیق و آمار مشخصی در این باره وجود ندارد. همین اعداد و ارقامی هم که منابع مختلف آورده‌اند، اعدادی تخمینی هستند و اصلاً درستی و صحت این ماجرا و تعداد گفته شده، معلوم نیست. حتی مشخص نیست که این ناپدیدشدن‌ها مربوط به خطای انسانی بوده‌اند یا یک پدیده طبیعی اتفاق افتاده است.

براساس بررسی‌هایی که از منابع مختلف انجام دادیم، دو حادثه را در مثلث برمودا پیدا کردیم که به‌طور رسمی در بیشتر منابع معتبر ثبت شده‌اند. در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم.

ناپدید شدن کشتی نیروی نظامی امریکا (USS Cyclops)

در سال 1918 میلادی، یک کشتی نیروی دریایی امریکا، از برزیل به مقصد بالتیمور در حرکت بوده که طی مسیرش، در محدوده مثلث برمودا ناپدید می‌شود. طی تحقیقات و پیگیری‌هایی که برای این موضوع انجام می‌دهند، توضیحی برای ناپدیدشدن ارائه نمی‌کنند. همچنین موضوع عجیب‌تر، این بود که نه لاشه و نه بقایایی از این کشتی پیدا نمی‌کنند. مجموع این موارد و مسائل، باعث می‌شود تا رمزآلود بودن منطقه مثلث برمودا، بیشتر به چشم بیاید.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle-cyclopse.jpg
نمونه‌ای از کشتی‌های Cyclops

ناپدیدشدن هواپیماهای پرواز 19

حدود 27 سال بعد از ناپدیدشدن کشتی نیروی نظامی امریکا، تعدادی از هواپیماهای نظامی بمب‌افکن ارتش امریکا هم در حریم هوایی مثلث برمودا، در سال 1945 ناپدید می‌شوند. پرواز 19، یک مأموریت آموزشی 2 ساعته بود که طی آن تعداد 4 یا 5 هواپیما همراه خدمه‌شان ناپدید می‌شوند. تحقیقات گسترده‌ای برای پیداکردن این هواپیما و خدمه انجام می‌دهند که براساس نتایج به دست آمده، عوامل مختلفی را برای گم‌شدن و ناپدیدشدن هواپیماها عنوان کردند.

یکی از استدلال‌هایی که برای ناپدیدشدن این هواپیماها آورده‌اند، وجود نداشتن مسیریابی درست با GPS و درست عمل نکردن قطب‌نما بوده است. البته باید این را روشن کنیم که سیستم GPS به معنای امروزی آن در زمان این پرواز وجود نداشته و مسیریابی صرفاً با قطب‌نما انجام می‌شده است. طبق گزارش‌ها، براساس جهت‌یابی‌های نادرست و پیدانکردن مسیر دقیق، هواپیماها بارها تغییر مسیر می‌دهند. این تغییر مسیرها تا جایی ادامه پیدا می‌کنند که سوخت هواپیماها کم و کمتر می‌شود و در آخر مجبور به فرود روی آب می‌شوند. هواپیماهای این پرواز، بسیار سنگین و همچنین اشتعال‌پذیر بوده‌اند که طبق همین امر، احتمال می‌دهند با فرودشان، هواپیماها و احتمالاً 14 خدمه آن‌ها از بین رفته‌اند. مدتی بعد، یک هواپیمای امدادی پی یافتن هواپیماهای پرواز 19 می‌رود که متأسفانه آن هم با 13 خدمه، ناپدید می‌شود.

نمی‌توانیم به‌طور قطع بگوییم که هیچ مدرکی از این هواپیماها وجود ندارد و آن‌ها به‌طور کامل ناپدید شده‌اند؛ چراکه گویا شواهدی مبنی‌بر دیده شدن آثاری از آن‌ها وجود دارد. برای مثال، در حوالی همان تاریخ و اطراف محدوده‌های احتمالی برای حضور هواپیماها، یک کشتی وجود داشته که خدمه‌اش شعله‌هایی را مانند انفجار می‌بینند. در آخر با توجه به همه تحقیقات و بررسی‌ها، نیروی دریایی امریکا، دلیل ناپدیدشدن هواپیماهای پرواز 19 را اشتباه خلبان اعلام می‌کنند. این مورد با اعتراض خانواده فرمانده عملیات آموزشی پرواز 19 مواجه می‌شود که پس از بررسی مجدد، علت ناپدیدشدن هواپیماها را دلیل یا دلایل نامعلوم اعلام می‌کنند.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle-uss-flight.jpg
نمونه هواپیماهای مشابه پرواز 19

نظریه‌ها درباره مثلث برمودا

درباره مثلث برمودا و ناپدیدشدن‌هایی که در محدوده آن اتفاق افتاده، نظریه‌های مختلفی وجود دارد. عده‌ای دلایل این ناپدیدشدن‌ها را ماورایی می‌دانند و توضیح دقیقی برای آن ندارند. عده‌ای دیگر، عوامل محیطی، ژئوفیزیکی و دلایل علمی را برای این ناپدیدشدن‌ها مطرح می‌کنند. گمانه‌ها و استدلال‌های بسیاری از افراد مختلف وجود دارد و اینکه شما کدام‌یک را بپذیرید و قبول داشته باشید، بر عهده خودتان است. در ادامه تعدادی از این نظریه‌ها را بررسی می‌کنیم.

پیش از شروع این بخش، باید توجه‌تان را به نکته‌ای جلب کنیم که توسط اداره ملی اقیانوسی و جوی امریکا ارائه شده است. طبق این نکته، ناپدیدشدن‌های مرموز، در همه‌جای اقیانوس اتفاق میفتد و منطقه مثلث برمودا هم از این قاعده مستثنی نیست. همچنین این‌جا یکی از پررفت‌وآمدترین نواحی اقیانوس است، چه به‌صورت دریایی و چه به‌صورت هوایی است. حتی در این باره، جان رایلی، تاریخ‌دان بنیاد تاریخ نیروی دریایی امریکا چنین اظهار می‌کند که: «گفتن اینکه تعداد زیادی کشتی و هواپیما در این منطقه غرق شده‌اند، مثل این است که بگویید، تصادف‌های زیادی در اتوبان نیوجرسی اتفاق میفتد. عجب کشفی!»

وجود خط آگونیک در منطقه مثلث برمودا

خط آگونیک، یک خط فرضی است که طی آن، جهت شمال واقعی یا جغرافیایی، با جهت شمال مغناطیسی یکی می‌شود. اگر این اتفاق بیفتد، دیگر نیازی نیست تا خلبانان و کشتی‌ران‌ها، وضعیت جهت‌یابی و انحرافاتش را اصلاح کنند. درصورتی‌که این اصلاحات جهت‌یابی را به‌اشتباه انجام دهند، مسیریابی دچار اشکال می‌شود و مقصدشان نامعلوم می‌شود!

گفتنی است که این خط آگونیک، گاهی از منطقه مثلث برمودا می‌گذرد. بسیاری از کارشناسان، معتقدند که علت تعدادی از این ناپدیدشدن‌ها، همین خط آگونیک بوده که باعث جهت‌یابی‌های نادرست شده است.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle-agonic.jpg
توضیح خط آگونیک و نحوه نمایشش

تغییر ناگهانی وضعیت آب‌وهوایی در این منطقه

با توجه به وضعیت آب‌وهوایی در این منطقه، طوفان‌های بسیاری در اطراف و حتی داخل محدوده مثلث برمودا اتفاق میفتد. گاهی این طوفان‌ها سبب به وجود آمدن موج‌هایی با ارتفاع حدوداً 30 متر شده‌اند که بسیار خطرناک هستند. این تغییرات ناگهانی آب‌وهوا، گاهی در روزهای آفتابی با هوایی کاملاً صاف اتفاق میفتند و سبب غافل‌گیری کشتی‌ها و هواپیماهایی می‌شوند که از این منطقه عبور می‌کنند. در نتیجه ممکن است که نتایج بسیار ناگواری در انتظار این کشتی‌ها و هواپیماها باشد.

در برخی از نظریه‌ها، به این اشاره کرده‌اند که حتی گاهی ممکن است طوفان‌ها با یکدیگر تلاقی داشته باشند و این پیشامد، باعث وقوع حوادثی بسیار سخت‌تر از حوادث دیگر شوند.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle-climate-change.jpg
تغییرات ناگهانی آب‌وهوا در مثلث برمودا

عمق بسیار زیاد اقیانوس اطلس

دیگر نظریه درباره اتفاقات این‌جا، گویای این مورد است که در محدوده مثلث برمودا، دو تا از عمیق‌ترین نقاط اقیانوس اطلس وجود دارد. عمق یکی از این نقاط، تا حدود 8229 متر می‌رسد. افزون‌بر این عمق زیاد، گاهی هم صخره‌ها و شنزارهای محدوده مثلث برمودا هستند که برای ناوگان دریایی یا حتی هوایی، مشکل‌ساز می‌شوند.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle-ocean-depth.jpg
اعماق اقیانوس اطلس و مثلث برمودا

نظریه گاز متان

یکی دیگر از نظریه‌هایی که درباره مثلث برمودا و اتفاقات ناگوارش وجود دارد، نظریه گاز متان است. براساس این نظریه، بستر آب اقیانوس در ناحیه مثلث برمودا به‌گونه‌ای است که گاهی انباشت گاز متان در آن اتفاق می‌افتد. بعضی اوقات، این انباشت گاز، باعث جابه‌جایی آب اقیانوس و از بین رفتن کشتی‌ها می‌شوند. همچنین، ممکن است که گاز اشتعال‌پذیر متان، وارد موتور هواپیما شود و بسوزد یا منفجر شود و در نهایت هواپیما را غرق کند.

lastsecond.ir-everything-about-bermuda-triangle-methan-gas.jpg
نمونه‌ای از فوران گاز متان

حقایقی درباره مثلث برمودا

علاوه‌بر همه اطلاعاتی که درباره مثلث برمودا آوردیم، در ادامه برخی از حوادث و حقایقی را آورده‌ایم که دانستنشان جالب است. پیش‌تر باید بگوییم که این موارد را هم با توجه به منابع معتبر و مستند استخراج کرده‌ایم. در انتها منابع کل این مقاله را برای اطلاعات بیشترتان آورده‌ایم.

تعداد جزایر مثلث برمودا

برمودا، به‌تنهایی شامل یک گروه جزیره است که تعدادش به حدود 138 جزیره می‌رسد. بسته به اینکه مساحت محدوده مثلث برمودا را از کجا در نظر بگیرید، تعداد این جزایر کم یا زیاد می‌شوند. اگر کل محدوده مثلث برمودا را در نظر بگیریم، تعداد این جزایر به حدود 400 تا 600 عدد می‌رسد. البته این عدد هم باز ممکن است دقیق نباشد؛ چراکه ممکن است محدوده‌ای که در نظر می‌گیرید، مساحت متفاوتی داشته باشد.

10 حقیقت جالب درباره مثلث برمودا که مطمئناً نمی‌دانستید
برخی از جزایر مثلث برمودا

چرا آن‌جا همه‌چیز ناپدید می‌شود

یکی از رمز و رازهایی که درباره مثلث برمودا وجود دارد، این است که هرگاه گزارش می‌شود که یک هواپیما، کشتی یا هر نوع وسیله نقلیه درون مثلث یا اطراف آن گم شده است، ناجیان و جستجوکنندگان نمی‌توانند هیچ اثری از وسیله سقوط کرده یا غرق‌ شده پیدا کنند.

توضیح علمی‌اش را این‌گونه می‌دهند که مثلث برمودا روی مسیر یک جریان بسیار تند آب گرم اقیانوسی به نام گُلف اِستریم قرار گرفته است. گلف استریم از خلیج مکزیک به‌ سوی ایسلند و بخش‌هایی از غرب اروپا جریان دارد. دانشمندان می‌گویند که قطعات و خرده‌های وسیله‌ها همراه با جریان گلف استریم حرکت می‌کنند و سرتاسر اقیانوس اطلس شمالی پراکنده می‌شوند.

10 حقیقت جالب درباره مثلث برمودا که مطمئناً نمی‌دانستید
هواپیماها و قایق‌ها و کشتی‌هایی بوده‌اند که در این محدوده ناپدیده شده‌اند

نظریه آتلانتیس

براساس یک نظریه، مثلث برمودا، شهر آتلانتیس را بلعیده است و به همین دلیل بوده که این شهر ناپدید شده است. نظریه دیگری می‌گوید که علت از کار افتادن قطب‌نماها و وسایل مکانیکی در منطقه مثلث برمودا، سلول‌های برق و کریستال‌های انرژی شهر آتلانتیس هستند. یک نظریه دیگر نیز هست که جاده سنگی زیرآبی بیمینی رود (نزدیک باهاما) را به این داستان‌ها مرتبط می‌کند.

10 حقیقت جالب درباره مثلث برمودا که مطمئناً نمی‌دانستید
تصویری خیالی از آتلانتیس

پوششی برای خطاهای انسانی

بسیاری از دانشمندان و جستجوگران، اصلاً نظریه‌های عجیب‌‌وغریب را درباره مثلث برمودا قبول ندارند. آن‌ها می‌گویند که این افسانه‌ها ساخته شده‌اند تا یک توضیح ساده‌تر پنهان شود؛ چراکه حوادث پیش‌آمده در این منطقه سرشار از خطای انسانی بوده‌اند و ناوگان آمریکا دلیل حادثه پرواز شماره 19 را همان ابتدا خطای خلبان اعلام کرده بود. خب حداقل در آن زمان این تنها توضیح منطقی موجود بود.

خیلی‌ها این توضیح را نپذیرفتند و نخواهند پذیرفت، به‌ویژه الآن که افسانه مثلث برمودا مانند توپ صدا کرده است. بااین‌حال، این افراد چطور می‌خواهند توضیح بدهند که علی‌رغم این ناپدیدی‌ها باز هم هرروزه هواپیماها و کشتی‌های فراوانی از این منطقه عبور می‌کنند.

10 حقیقت جالب درباره مثلث برمودا که مطمئناً نمی‌دانستید
مثلث برمودا، پوششی برای خطاهای انسانی

آخرین قربانی‌ها

در سال 2015 و در سال 2017، اتفاق‌هایی میفتد که آن‌ها را به‌عنوان آخرین اتفاقات این محدوده می‌دانند. در سال 2015، دو نوجوان درحال قایق‌سواری در محدوده مثلث برمودا بودند. متأسفانه این دو نوجوان ناپدید می‌شوند و حدود یک‌سال بعد، قایقشان را پیدا می‌کنند؛ بدون اینکه نشانی از خود نوجوان‌ها بیابند.

در سال 2017، یک هواپیمای شخصی مسیری را از مثلث برمودا طی می‌کند که طی این مسیر، از رادار ناپدید می‌شود. مدتی بعد، بقایای هواپیما را پیدا می‌کنند؛ اما هیچ اثری از سرنشینان این هواپیما نمی‌یابند.

10 حقیقت جالب درباره مثلث برمودا که مطمئناً نمی‌دانستید
نمونه‌ای از هواپیمای کشف شده

سخن آخر

در این مقاله، سعی کردیم تا هر آن‌چیزی که درباره مثلث برمودا در منابع معتبر و مستندهای مختلف آمده، جمع‌آوری و ارائه کنیم. حال اگر شما اطلاعات دیگری دارید، می‌توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

 

منابع این مقاله:

دایرةالمعارف Britannica

سایت National Geography

سایت History.com

مجله Time

مجله NewYork Times

اداره ملی اقیانوسی و جوی امریکا (NOAA)

نیروی دریایی امریکا (USNI)

پویا دهقان
پویا دهقان

گردشگری خوانده‌ام و به‌شدت دوست دارم با ماجراجویی، چیزهای جدیدی کشف کنم و کارهای هیجان‌انگیزی انجام بدهم. سعی می‌کنم این‌طور آگاه‌تر شوم. دوست دارم فرصت‌های خالی‌ام را به شنیدن موسیقی و عکاسی توی کوچه‌پس‌کوچه‌های طهران بگذرانم و از حس‌وحالم بنویسم. کتاب خواندن، فیلم دیدن، معاشرت و کسب تجربه‌های جدید، دنیایم را کامل‌تر می‌کند!