مسجد جامع قزوین از بزرگترین و کهنترین مسجد جامعهای ایران است. بنای آن نخست روی آتشکدهای از دوران ساسانیان ساخته شد. بنایی که به سبک چهار ایوانی است. مسجد جامع عتیق به فرمان هارون خلیفه عباسی در سال ۱۹۲ هجری ساخته شده است. در ادامه همراه ما باشید تا این مسجد را بهتر بشناسیم.
این مکان در چهار جهت در ورودی و صحن دارد و هرکدام از صحنها از ایوان بسیار بزرگی ساخته شده است. عالیترین معماری اسلامی و سنتی را میتوان در گنبد بسیار زیبای مسجد و در منارهها و صحنهای آن مشاهده كرد. سبک معماری آن به دوران سلجوقی و صفویه برمیگردد. گنبد فیروزهای و منارههای کاشیکاری شده مسجد با ارتفاع زیاد از دوردست چشمها را به خود جلب میکند. این بنای عظیم و تاریخی وسعتی بیش از ۳۵۰۰ متر دارد.
کتیبههایی نیز در این مسجد قرار دارد که در ۵ ردیف نیز به خط کوفی گلدار نسخ و ثلث دیده میشود. ایوانها در دوره صفویه ساخته شده اما ایوان شرقی در دوره قاجار بازسازی گردید. قدیمیترین بخش آن متعلق به سدهی دوم اسلامی است. ایوانها در دوره صفوی بازسازی شده اما ایوان شرقی در دوره قاجار مرمت شده است. ساخت مقصوره خمارتاشی در ضلع جنوبی مسجد به دستور امیر خمارتاش ابن عبداله عمادی، وزیر سلطان ملکشاه سلجوقی به سال ۵۰۰ هجری قمری انجام شد. امیدواریم از دیدن تصاویر این مسجد زیبا لذت ببرید!
عکس از خدیجه عربی
عکس از ناصر