معرفی خانه بهنام
تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی و از شهرهای بسیار دیدنی ایران است. این شهر دارای جاذبههای تاریخی و طبیعی بسیاری است در این شهر خانه بسیار قدیمی وجود دارد که از اواخر دوره زنديه و سال های آغازین دوران قاجار و زلزله ويرانگر سال ۱۱۹۳ هجری قمری به يادگار مانده است: خانه بهنام. تالار چليپايی بسيار زيبا با فضایی مهتابی و نقاشی ها و تزئينات هنرمندانه آن مدعایی بر ابتکار هنرمندان آذربایجانی عصر زنديه است. مساحت كل ساختمان ۱۹۰۰ متر مربع و زيربنای آن در حدود ۸۴۰ متر مربع است. در بخش ایرانگردی امروز به این خانهی زیبا سری زدهایم، پس همراهمان باشید!
تاریخچه خانه بهنام
در زمان پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار، خانه بهنام نوسازی و با نقاشیهایی تزئین شد. در بازسازی اخیر این خانه، تاکنون چند نگارگری ایرانی فرسکو کشف شده است که هم اکنون در حال تعمیر شدن توسط متخصصان میباشند.
معماری خانه بهنام
خانه بهنام دو حیاط اندرونی و بیرونی دارد و شامل یک ساختمان اصلی، بعنوان ساختمان قشلاقی و یک ساختمان کوچک بعنوان ساختمان ییلاقی است. ورودی این ساختمان از کوچه مشیردفتر است. از سردر به هشتی و از هشتی به حیاط باغچه وارد میشود. پنجرههای اروسی آن با شیشههای رنگی به شمال و جنوب باز میشود. ارتفاع ستونهای ایوان شمالی معادل ارتفاع طنبی است. اتاق های گوشواره در طرفین طنبی قرار گرفته است.
حیاط بیرونی به دیوارههایی که دارای طاق نما هستند، محدود است. اندرونی خانه در شمالیترین بخش ساختمان قرار گرفته که طرفین آن را اتاقهایی در قسمت شرق و غرب و مشرف به حیاط اندرونی تشکیل دادهاند. پشت بام اتاقهای اندرونی به صورت مهتابی استفاده میشود. این بخش ساختمان دارای زیر زمین نیز هست که اتاق های زیر طنبی برای نشیمن تابستانی و دیگر اتاق ها به صورت انباری و مطبخی در آن، مورد استفاده قرار می گرفت.
در ادامه تصاویر دیگری از این خانه را باهم تماشا میکنیم و امیدواریم که هرچه زودتر این بیماری همهگیر از میان مردم جهان رخت بربندد تا دوباره بتوانیم ایرانگردی و جهانگردی کنیم و از زیباییهای دنیای اطرافمان به شیوهای صحیح لذت ببریم.