بزرگ‌ترین پیکره بودای جهان در چین در حال غرق شدن است!

4.1
از 17 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
بزرگترین بودای سنگی جهان نیمه جان شد! +تصاویر
25 شهریور 1399 07:00
1

بودای غول‌ پیکر لشان، ساخته ‌شده از سنگ، بزرگ‌ترین مجسمه بودای جهان و متعلق به دوران سلسله تانگ (Tang Dynasty) در استان سیچوان، چین است. بزرگ‌ترین مجسمه بودا بر روی کره زمین در یک استان جنوب غربی چین تا حدودی در اثر سیل غرق ‌شده است. افزایش سطح آب انگشتان بودای غول‌پیکر لشان (Leshan) در استان سیچوان (Sichuan) در جنوب غربی چین را پوشانده است. آخرین باری که این مجسمه نمادین خیس شد، سال 1949 بود. دلیل برجسته بودن لشان این است که "بزرگ‌ترین پیکره سنگی بودا در جهان و بلندترین مجسمه پیشامدرن باقی‌مانده است".

بزرگ‌ترین پیکره سنگی بودا جهان در چین تا حدودی توسط سیل غرق‌شده است

نگرانی‌ها دو برابر شده است. در وهله اول مهم‌ترین مسئله آب است که بودا با ارتفاع 233 فوت (71 متر) را لمس می‌کند. همان‌طور که ایندیپندنت (Independent) گزارش می‌دهد، "یک افسانه محلی می‌گوید اگر پای مجسمه قرن هشتم که در دامنه کوه حک‌ شده خیس شود، شهر چنگدو (Chengdu)، پایتخت سیچوان نیز دچار سیل خواهد شد."

علاوه بر این، سیل ممکن است بر ثبات کلی بودا تأثیر بگذارد. برای جلوگیری از جریان آب کیسه‌های شن و ماسه را در مقابل مجسمه قرار دادند، اما بی‌فایده بود. یک سیستم زه‌کشی نیز در خود مجسمه برای رسیدگی به چنین رویدادهای طبیعی نصب ‌شده‌ بود، هرچند طبیعت بسیار خشن‌تر است.

بزرگ‌ترین پیکره سنگی بودا جهان در چین تا حدودی توسط سیل غرق‌شده است

بودای غول‌پیکر لشان در پی باران‌های شدید و مداوم در استان سیچوان جنوب غربی چین توسط آب‌های سیل احاطه ‌شده است.

ظاهراً دو نفر می‌توانند درون گوش‌های قدرتمند بودا بایستند، که برخلاف بقیه مجسمه از چوب‌های پوشیده شده از رس ساخته ‌شده است. سر به‌تنهایی 48 فوت (14 متر) ارتفاع و 33 فوت (10 متر) عرض دارد. دستکم 100 مرد می‌توانند هم‌زمان بر روی پاهای این مجسمه مقدس بنشینند. پس از ساخت مجسمه غول‌پیکر، یک بنای سنگی بزرگ در سیزده طبقه برای محافظت از بودای نشسته در برابر باران و آفتاب ساخته شد ولی این بنا طی حمله مغول‌ها ویران و غارت شد. این مکان که در میان زائران محبوب است، در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. به‌علاوه مجسمه به‌صورت صخره‌ای تراشیده شده و آن را به چشم‌اندازی تماشایی تبدیل کرده است.

اعتقاد بر این است که بودا نمایانگر مایتریا (Maitreya) می‌باشد، یک حواری بودایی باستان که گفته می‌شود بین قرن چهارم و هفتم پرستش می‌شده است.طبق سنت، مایتریا " بودای آینده " تلقی می‎شود، كه یك روز برای تبلیغ دارم یا قانون جدید به زمین فرود خواهد آمد.

بزرگ‌ترین پیکره سنگی بودا جهان در چین تا حدودی توسط سیل غرق‌شده است

بودای غول‌پیکر لشان قبل از سیل.

جایی که مایتریا نشسته محل تلاقی سه رودخانه است. مردی که مجسمه را ساخت، از راهب‌های تانگ (Hai Tong) بود که به دنبال آرام کردن آب‌های خروشان و ایمن کردن اوضاع برای افرادی بود که با قایق تجارت خود را انجام می‌دادند چراکه حوادث قایقرانی در لشان بیش از یک فاجعه ساده برای مردم محلی بود.

وب‌سایت راهنمای سفر به چین (Travel China Guide) می‌نویسد، "مردم فاجعه را به دلیل حضور روح آب می‌دانستند. بنابراین های تونگ تصمیم گرفت مجسمه‌ای را در کنار رودخانه بسازد تا بودا روح آب را تحت کنترل خود درآورد."

بزرگ‌ترین پیکره سنگی بودا جهان در چین تا حدودی توسط سیل غرق‌شده است

اگرچه میراث‌ تانگ تا همیشه باقی می‌ماند اما اوضاع برای او به همین خوبی تمام نشد. او چند دهه تلاش کرد تا برای این پروژه بلند پروازانه سرمایه جمع کند. سپس فساد دولت منجر به این شد که او چشم خود را بیرون بیاورد تا مقامات گرسنه‌ی پول را بترساند. او در دوران حیاتش تنها توانست نیمی از بودا را کامل کند. ساخت‌وساز آن در کل 90 سال به طول انجامید. قدمت این مجسمه بسته به منبع آن 1200 یا 1300 سال است.

همان‌طور که در پیشگویی گفته‌ شده، شهروندان "لشان" و "چنگدو" باید از سیلی که در جنوب و جنوب غرب چین در جریان است، نجات یابند. بارش باران‌های سنگین دلیل این بحران کنونی است. طبق گفته ژنرال ژو ژووین (Gen Zhou Xuewen ) از ستاد فرماندهی کنترل سیل "حداقل 63 میلیون نفر آسیب‌دیده‌اند و 54،000 خانه ویران ‌شده است." و البته بیش از 200 نفر مفقود یا کشته‌ شده‌اند.

تایمز اشاره می‌کند که رودهای یانگ تسه و زرد به بالاترین سطح حجم آب ‌رسیده‌اند. اخیراً "استان شانکسی (Shaanxi)" به بالاترین سطح از سال 1997 رسیده است. درعین‌حال، نیروگاه سد سه‌دره (Three Gorges Dam) در استان هوبئی (Hubei) "از زمان شروع نگهداری آب در سال 2003 به بالاترین سطح خود رسیده است."

بودای غول‌پیکر، ساکنان و حیوانات و حتی اتومبیل‌ها در معرض خطر هستند. ایندیپندنت گزارش می‌دهد که در شهر ییبین (Yibin)، استان سیچوان "21 وسیله نقلیه پارک شده در یک میدان پس از ریزش جاده زیر آن‌ها در شب سقوط کردند". اقتصاد چین حدود 26 میلیارد دلار ضربه خورده است.

 

منبع: thevintagenews.com

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.