بازارهای سرباز سنگاپور که شامل خرچنگ های فلفلی و مرغ و برنج خوش طعم هستند، سال هاست که به مقصدی جذاب برای دوستداران غذاهای متنوع تبدیل شده است. اما شاید گردشگران حین گشتن در سطح شهر، فرصت امتحان یکی از بهترین سالادهای سنگاپور یعنی روجاک را از دست بدهند.
سنگاپوری ها علاقه خاصی به این سالاد دارند. این سالاد هیچ شباهتی به سالادهای مملوء از برگ های سبز ندارد. روجاک در زبان مالایی به معنای "ترکیب شده" است و از میوه ها و سبزیجات محلی سنگاپور، مالزی و اندونزی تهیه می شود. تاریخچه این سالاد در سنگاپور به روزهای اوج آن باز می گردد، یعنی زمانی که همه در کوچه و خیابان و مغازه ها این سالاد را تهیه و عرضه می کردند.
در تهیه این سالاد از آناناس، شلغم چینی، آرد میگو و تمبر هندی استفاده شده اما به مرور زمان نحوه سرو آن تحت تاثیر نفوذ فرهنگی سایر مناطق تغییر کرده است. در سنگاپور این غذا از میوه های تازه و اسفناج آب پز، لوبیا، خیار و شلغم چینی تهیه می شود. پس از قرار دادن سالاد داخل ظرف، آن را با تکه های گوشت سرخ شده، تکه های نان تست شده و مقداری بادام زمینی و زنجبیل تزیین می کنند.
اما عده ای به آن پودر میگو، شکر، تمبرهندی، آب لیمو و خمیر چیلی هم اضافه می کنند. بنابراین این سالاد طعم های مختلفی مانند شیرینی، تندی و شوری را یکجا شامل می شود.
روجاک از کجا آمده؟
باوجود میزان مصرف بالای این سالاد، اما منشاء آن هنوز مشخص نیست. به اعتقاد برخی از آشپزان معروف سنگاپور، ریشه این سالاد اندونزیایی است. صدها سال پیش این سالاد در قسمت های مختلف اندونزی تهیه می شده است. این سالاد ترکیبی از فرهنگ های مالزیایی و چینی است، مواد تشکیل دهنده سالاد و تنوع آن نشان دهنده نفوذ فرهنگ های مختلف است. در گذشته این سالاد را روی برگ های درختان سرو می کردند. در طول فصل های مختلف نیز مواد تشکیل دهنده سالاد دستخوش تغییر می شد.
درصورت وجود انبه سبز، سیب و کیوی، از این مواد در تهیه سالاد استفاده می شد. در فصل تابستان هم به آن خیار، شلغم و آناناس اضافه می کردند. آشپزان بنام سنگاپور در سال های اخیر سعی کرده اند که با قرار دادن این سالاد در منوی رستوران های معتبر، اصالت و نام این سالاد را حفظ کنند. فرقی نمی کند که در چه فصلی از سال و از چه موادی در این سالاد استفاده کنید، مهم اصالت و طعم منحصربفرد آن است که نباید از آن غافل شوید.
منبع: cnn.com