تصور کنید که در یک جاده صحرایی مشغول رانندگی هستید و با مجسمههایی سورئال که بزرگ تر از ابعاد حقیقیشان هستند رو به رو میشوید. چه حسی خواهید داشت؟ تجربه این حس را نخستین موزه صحرایی چین به شما القا خواهد کرد.
در استان گانسو چین منطقهای وسیع به نام مین کین کانتی (minqin county) وجود دارد که در دل خود صحرایی به نام سو وو (suwu) را جای داده است. البته سو وو یک صحرای معمولی نیست، چرا که با رجوع به آن شاهد موزهای 700.000 متر مربعی خواهید شد که 102 مجسمه با طرحهای مفهومی غول پیکر در آن به طور پراکنده قرار گرفتهاند.
این موزه حاصل کار 936 هنرمند از 73 کشور مختلف است که 2.669 اثر در مجموع خلق کرده بودند. برای موزه صحرایی مین کین مبلغ 120 میلیون یوآن (معادل با 17.7 میلیون دلار ) سرمایه گذاری شده که هدف از ساخت آن تقویت و توسعه صنعت گردشگری محلی عنوان شده است.
سمپوزیوم یا گردهمایی بین المللی مجسمههای بیابانی صحرای سو وو با تم «جواهرات جاده ابریشم» در سپتامبر سال 2020 آغاز شده و گردشگران بسیاری را به خود جذب کرده است. همچنین علیرغم شیوع ویروس کرونا، گردشگران با محدودیتهای خاصی برای بازدید از این موزه روباز مواجه نخواهند بود.
این موزه به عنوان بستری خواهد بود که مفاهیم مرتبط با حفاظت از محیط زیست و اهمیت طبیعت را در اذهان بازدیدکنندگان ارتقا دهد و هارمونی میان همزیستی انسان با طبیعت ایجاد کند.
مین کین انتخابی هوشمندانه
مین کین پسکرانهای در جاده کهن ابریشم است که میان دو کویر تِنگر (tengger) و کویر باداین جارانی (Badain Jaran) واقع گردیده. به لطف مراسم سالیانه، مین کین کانتی اکنون به یک مقصد محبوب توریستی تبدیل شده است که گردشگران فرصت بازدید از موزه صحرایی دائمی را در آن خواهند داشت. همچنین مین کین میزبان بزرگترین صحرای حفاظت شده در آسیا نیز هست که بزرگی آن به 16.000 کیلومتر مربع میرسد، مساحتی که 10 برابر بزرگتر از کلان شهر لندن است.
منبع: news.cgtn