سفرنامه بازدید از نمایشگاه گردشگری عرب 2018 دبی

4.6
از 21 رای
تقویم ۱۴۰۳ لست‌سکند - جایگاه K - دسکتاپ
در این نقطه از خاورمیانه، مرز بین سنت و مدرنیته باریک است! +تصاویر
آموزش سفرنامه‌ نویسی
09 مرداد 1398 09:00
21
13.2K

 

 

 

bn124.jpg

روز اول

20180426_123026.jpg

تصویر 1. مدینه جمیرا

دبی همیشه برای من شهر خاطره انگیزی بوده است و از سفری که در کودکی به این شهر داشتم خاطرات بسیار خوبی دارم و شنبه 1 اردیبهشت 1397 روزی بود که برای دومین بار عازم این شهر بسیار زیبا شدم. دلیل اصلی این سفر بازدید از نمایشگاه گردشگری عرب که بزرگترین نمایشگاه گردشگری در سطح خاورمیانه محسوب میشود بود ولی در کنار آن از چند جاذبه زیبای این شهر هم بازدید کردم. از آنجایی که از بندرعباس به شارجه و از بندرلنگه به دبی خط مسافربری دریایی وجود دارد، خیلی دوست داشتم که یک سفر دریایی را تجربه کنم اما به دلیل اینکه برای ویزا دیر اقدام کردم مجبور شدم سفر هوایی را انتخاب کنم. پرواز من با هواپیمایی کیش ایر و از ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه شیراز انجام شد و برادرم در این سفر من رو همراهی میکرد. متاسفانه برای دریافت ارز مسافرتی که برای هر نفر 500 یورو بود خیلی دوندگی کردیم و پس از مشقت های فراوان!! خود را به فرودگاه رسانده و پروازمان را انجام دادیم. پس از حدود 1 ساعت پرواز ما در فرودگاه بین المللی دبی به زمین نشست و وارد صف چک کردن پاسپورت و بایومتریک چشم شدیم. در فرودگاه دبی در هنگامی که مامور گذرنامه پاسپورت را چک میکند باید روبروی دستگاه بایومتریک چشم ایستاد و اگر مثل من عینکی باشید باید عینکتان را در بیاورید و به قسمتی که تقریبا بالای دستگاه قرار دارد نگاه کنید. این دستگاه از این طریق کلیه اطلاعات گذرنامه شما و دفعات ورود و خروج را ثبت میکند. بعد از آنجا و گذر از گمرک، به صرافی فرودگاه رفتیم و مقداری از یورو را به درهم تبدیل کردیم چون برای هزینه تاکسی و پرداخت مالیات گردشگری هتل نیاز داشتیم. لازم به ذکر است که برای هر شب اقامت شما در هتل، مبلغی تحت عنوان مالیات گردشگری به صورت نقدی توسط هتل از شما دریافت میگردد. سپس به بیرون از ترمینال2 فرودگاه دبی رفته و چون این ترمینال دسترسی به مترو ندارد با تاکسی عازم هتل (( چلسی پلازا)) که محل اقامتمان بود و در میدان السطوه قرار داشت شدیم.

20180421_212457.jpg

تصویر 2. نمای بیرونی هتل چلسی پلازا

تاکسی های دبی تاکسی متر دارند و قیمت را روی آن اعلام میکنند بنابراین چیزی تحت عنوان قیمت توافقی وجود ندارد و برای رفت و آمد در دبی بهترین وسیله ها مترو و اتوبوس هستند چون قیمت بسیار مناسب تر و ارزان تری نسبت به تاکسی های معمولی و اینترنتی دبی دارند. تاکسی اینترنتی دبی هم ((اوبر)) هست که در طول سفر 2 بار و برای رفتن به جاهایی که دسترسی مترو وجود نداشت استفاده کردیم و برای ما با توجه به قیمت ارز واقعا گران میشد. خلاصه بعد از رسیدن به هتل با چند مسئله مواجه شدیم و به همین دلایل اصلا این هتل رو توصیه نمیکنم:

  1. این هتل صبحانه نداشت و روشنایی اتاقش واقعا بد بود و تقریبا 60 درصد اتاق تاریک بود!
  2. وای فای کار نمیکرد و در یخچال قفل بود. از همه بدتر اینکه سیستم خنک کننده مرکزی هتل گویا فیلتر مناسبی نداشت و چون هوای دبی غبار آلود بود، مقداری از این غبار به داخل اتاق هم نفوذ میکرد.
  3. یک بار در طبقه همکف هتل بود که تا پاسی از شب صدای موسیقی رو بلند میکردن و این صدا تا اتاق ما که در طبقه دوم بود می آمد.
  4. اتاق دمپایی نداشت و برای یک دمپایی هتلی میخواستن از ما هزینه بگیرن.

در هر صورت بعد از اینکه وسایل رو در اتاق گذاشتیم رفتیم بیرون و دو سیم کارت اتصالات گرفتیم و تبدیل 3شاخه به 2شاخه و یک شاورمای لبنانی لذیذ هم خوردیم و بعد به هتل برگشتیم که بخوابیم. این را هم بگویم که اطراف میدان السطوه غذاخوری های متنوعی وجود دارد که تقریبا هرگونه سلیقه ای را میتواند راضی نگه دارد و در طول این چند روزی که آنجا بودیم همه آنها را تست کردیم و کیفیت همه آنها هم بالا بود.

 

روز دوم

یکشنبه 2 اردیبهشت روز اول نمایشگاه گردشگری عرب 2018 بود ولی بازدید عمومی نداشت و به همین دلیل ما از این فرصت استفاده کرده و این روز را به گشت و گذار پرداختیم. البته از آنجایی که برادر من به گرد و خاک حساسیت داشت و هوای دبی هم غبارآلود بود، به شدت دچار آلرژی شد و ابتدا به یک داروخانه در نزدیکی هتل رفته و قرص ضد آلرژی خریدیم که واقعا قرص باکیفیتی بود و به فاصله 2 ساعت حال برادرم خوب شد. سپس پیاده تا ایستگاه متروی مرکز تجارت جهانی دبی که در بزرگراه شیخ زاید دبی قرار دارد و محل برگزاری نمایشگاه های این شهر هست و با هتل ما حدود 15 دقیقه فاصله داشت رفتیم و علاوه بر اینکه محل نمایشگاه و نحوه رسیدن به آنجا را یاد گرفتیم، کارت مترو خریدیم و نقشه متروی دبی که در همه ایستگاه های دبی قرار دارد را برداشتیم و آن را کاملا مطالعه کردیم. بعد هم کارت قرمز مترو را خریدیم و آن را شارژ کردیم و به ایستگاه سیتی سنتر رفتیم چون میخواستیم کارت ورود به نمایشگاه را از یکی از دوستانمان در نزدیکی آنجا تحویل بگیریم. در مورد مترو دبی در انتهای این سفرنامه به طور کامل توضیح خواهم داد. بعد از دریافت کارت ورود به نمایشگاه به یک رستوران مصری رفتیم و یک غذای یمنی خوردیم که فوق العاده خوشمزه بود و بعد از غذا هم برایمان چای نعنا آوردند که آن هم بسیار خوشمزه بود. بعد از آنجا با تاکسی اینترنتی اوبر به میدان بنی یاس و سپس بازار مرشد رفتیم. بازار مرشد در واقع یک خیابان کم عرض هست که بانک های ملی و صادرات در آنجا شعبه دارند و بسیاری از مغازه های آنجا متعلق به ایرانی های مقیم دبی هست و در نزدیکی خور دبی قرار دارد. هدفمان هم این بود که به یک صرافی ایرانی که کارت خوان شتاب داشت برویم و درهم بگیریم. بعد از اینکه درهم گرفتیم با قایق هایی که به آنها ((عبره)) میگویند و جزئی از سیستم حمل و نقل عمومی دبی محسوب میشوند از آن سمت خور که بازار مرشد قرار داشت به سمت دیگر رفتیم.

20180422_181011_HDR.jpg

تصویر 3. ایستگاه عبره خور دبی نزدیک بازار مرشد

نکته جالب در مورد عبره ها این هست که برای بردن شما به سمت دیگر خور فقط 1 درهم میگیرند و این سفر کوتاه که حدودا 10 دقیقه طول میکشد، یک سفر بسیار دلچسب و لذت بخش است زیرا مرغ های دریایی زیبا اطراف این قایق ها به تعداد زیاد در حال حرکت هستند و قایق های تفریحی و زیبا که پر از توریست هستند هم از کنار شما عبور میکنند و خلاصه شرایط جالبی به ویژه برای ثبت عکس های زیبا وجود دارد و به همین دلیل بسیاری از مسافران از این وسیله به عنوان تفریح استفاده میکنند.

20180422_181215_HDR.jpg

تصویر 4. غروب زیبای دبی

20180422_181257.jpg

تصویر 5. خور دبی

20180422_181649_HDR.jpg

تصویر 7. منطقۀ قدیمی دبی

20180422_181919.jpg

تصویر 8. بازار ادویه دبی

خلاصه به آن سمت خور که بازار ادویه قرار دارد رسیدیم. این بازار که از بازارهای قدیمی دبی محسوب میشود سبکی سنتی دارد و فروشندگان آن اغلب ایرانی، افغانستانی و پاکستانی هستند و جنس های آنها هم اغلب صنایع دستی، پارچه، انواع ادویه، زعفران ایرانی و اجناسی از این دست هست و چون گردشگران غربی چنین فضاهایی را خیلی دوست دارند، این بازار بسیار شلوغ هست و امکان گم کردن همسفران و به ویژه بچه ها در این بازار زیاد هست.

20180422_182032.jpg

تصویر 9. ادویه رنگارنگ و چینش زیبای آنها

20180422_182215_HDR.jpg

تصویر 10. رنگ های زیبایی که در بازار ادویه به وفور دیده میشوند

20180422_182608_HDR.jpg

تصویر 11. ادویه در کنار پارچه های رنگارنگ

20180422_182842.jpg

تصویر 12. کوسن های رنگارنگ و زیبا

20180422_190258.jpg

تصویر 13. گربه ای که برای رهایی از گرما جلوی مغازه ای دراز کشیده تا با استفاده از باد کولر گازی مغازه خنک شود.

چند عکس به یادگار گرفتیم و با چند تن از فروشندگان ایرانی و افغانستانی هم خوش و بش کردیم و در مورد وضعیت کسب و کار از آنها پرسیدیم و یک آب میوه خوشمزه هم خوردیم و سپس به نزدیک ترین ایستگاه مترو رفته و عازم ((دبی مال)) که بزرگ ترین مجتمع خرید جهان هست شدیم.

20180422_204223_HDR.jpg

تصویر 14. دبی مال

این مجتمع به معنای واقعی کلمه بزرگ، شیک و البته گران بود. همه نوع جنس های برند و تعداد زیادی فود کورت و شهربازی در آن قرار دارد و اگر قصد بازدید کامل آن را داشته باشید بین 2 تا 3 روز یا شاید بیشترو کمتر طول خواهد کشید.

20180422_204428.jpg

تصویر 15. زمین بازی های یخی دبی مال ( هاکی و اسکیت روی یخ)

این مرکز تجاری یک آکواریوم معروف و بسیار جذاب هم دارد که ورودی آن برای ما گران بود ( از 250 درهم تا حدود 1200 درهم) و به همین خاطر از رفتن به داخل آن منصرف شدیم. همین را بگویم که اگر گران ترین بلیت آن را بخرید با لباس غواصی شما را داخل یک قفس آهنی گذاشته و به داخل آکواریوم میبرند تا با کوسه های عزیز عکس یادگاری بگیرید! البته ما از آکواریوم لذت بردیم زیرا قسمت بزرگی از آن از بیرون قابل تماشا بود و ماهی ها و کوسه ها و موجودات دریایی عجیب و غریبی که فقط در فیلم های مستند دیده بودیم، را از نزدیک میشد مشاهده کرد.

20180422_224639.jpg

تصویر 16. برج خلیفه در شب بسیار زیباست

یکی دیگر از جاذبه های این مجتمع آب نمای بزرگ آن است که معمولا همه با آن عکس یادگاری میگیرند. اما مقصد بعدی ما برج خلیفه بود. یکی از خروجی های دبی مال به این برج منتهی میشود. برج که چه عرض شود، برای خودش کوهیست! این برج هر شب چراغانی و نورپردازی میشود و در مناسبت های مختلف تصاویر مربوط به آن مناسبت روی سراسر این برج به نمایش در می آید و تقریبا از همه جای دبی قابل دیدن است و زیبایی فوق العاده ای دارد. شبی که ما رفتیم مناسبت خاصی نبود اما هر شب فواره ای که جلوی خروجی دبی مال و پایین این برج قرار دارد همراه با موسیقی و نور پردازی به رقص در می آید و نورپردازی آن هم با رنگ های مختلف انجام میگردد و از آنجایی که طول فواره های آن بلندترین در جهان است، وقتی که آب قطع میشود و فواره ها از بلندترین نقطه فرو می ریزند، صدای بسیار بلندی میدهند. خلاصه شب بسیار خاطره انگیز و زیبایی برای ما رقم خورد و اگر دبی تشریف میبرید این 2 مکان زیبا رو حتما در لیست گردش هایتان قرار بدهید. بعد از اتمام برنامه رقص آب، در یک رستوران همانجا شام خوردیم که گران ترین شام سفرمان بود. بعد از شام هم با تاکسی اینترنتی اوبر به هتل برگشتیم.

 

روز سوم

دوشنبه 3 اردیبهشت اولین روزی بود که به نمایشگاه رفتم. برای شرکت در نمایشگاه های بین المللی باید خدمت دوستان عرض کنم که آداب زیادی وجود دارد که از حوصله این سفرنامه خارج است اما به طور خلاصه عرض کنم که بسیاری از نمایشگاه های بین المللی از جمله کلیه نمایشگاه هایی که در دبی برگزار میشود نیاز به ثبت نام دارد و در بعضی موارد برای ثبت نام باید مبلغی هم پرداخت گردد. این ثبت نام به صورت اینترنتی و از طریق وب سایت نمایشگاه انجام میگردد.

20180423_104615.jpg

تصویر 17. غرفۀ اندونزی در نمایشگاه

ما هم اینترنتی ثبت نام کرده بودیم ولی افرادی که ثبت نام نکرده بودند باید در ورودی نمایشگاه مبلغی را پرداخت میکردند که وارد نمایشگاه شوند. نکته مهم دیگر هم همراه داشتن کارت ویزیت انگلیسی است که باید مشخصات شخص مربوطه و شرکت را در خود داشته باشد. در نمایشگاه سازمان های دولتی گردشگری، شرکت های مدیریت مقصد، رسانه های گردشگری، شرکت های فناوری اطلاعات گردشگری، هتل ها و بسیاری دیگر از مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری حضور داشتند و در کل نمایشگاه فوق العاده پر باری بود اما عمده وقت من در طول 3 روزی که در نمایشگاه حضور داشتم شرکت در سخنرانی ها و سمینارها بود که بسیار پربار بودند و چیزهای زیادی یاد گرفتم و با همکارانی از سایر کشورها آشنا شدم.

20180423_105607.jpg

تصویر 18. تصویری از فضای عمومی نمایشگاه

بعد از نمایشگاه به هتل برگشتم و به اتفاق برادرم عازم ساحل جمیرا شدیم. این ساحل زیباترین ساحل رایگان دبی هست و به ویژه در شب ها جلوه بسیار زیبایی دارد. قسمتی از مسیر را پیاده راه چوبی درست کرده اند که در دو سوی آن درخت نخل کاشته اند و مغازه ها و رستوران های بسیاری هستند. در انتهای مسیر هتل هیلتون قرار دارد و بعد هم وارد قسمتی دیگر میشویم که تعداد زیادی مغازه و رستوران قرار دارد که برای شب نشینی و تفریحات شبانه بسیار مناسب است.

20180423_222724.jpg

تصویر 19. پیاده راه جمیرا در ساحل جمیرا که یکی از مکان های تفریحات شبانۀ دبی است

روز چهارم

سه شنبه 4 اردیبهشت روز دومی بود که به نمایشگاه میرفتم. در این روز عمده وقتم به شرکت در سخنرانی ها و جلسات ترویجی مقاصد گردشگری گذشت.

20180425_133109_HDR.jpg

تصویر 20. آکادمی آژانس های مسافرتی در حاشیۀ نمایشگاه

سخنرانی ها در مورد نحوه تعامل با اینفلوئنسرهای گردشگری، استانداردهای جدید سازمان یاتا و چند موضوع دیگر بود. نکته جالب نمایشگاه این بود که از حدود 120 کشور از جمله ایران، نمایندگانی در نمایشگاه حضور داشتند و در مورد هر مقصد گردشگری میشد به طور کامل اطلاعات کسب کرد.

20180423_151118.jpg

تصویر 21. یکی از سمینارهای برگزار شده در نمایشگاه گردشگری عرب 2018

بعد از نمایشگاه به قسمت دیگری از ساحل جمیرا رفتیم که به برج العرب نزدیک بود و نمای زیبای این برج در شب واقعا دیدنی بود. این ساحل شبانه روزی و مخصوص شنا بود.

20180424_224446.jpg

تصویر 22. نمایی از برج العرب در شب

20180424_164354.jpg

تصویر 23. سمینار اینفلوئنسر مارکتینگ در صنعت گردشگری

20180423_170920.jpg

تصویر 24. گروه نوازندۀ موسیقی سنتی عرب از بحرین در غرفۀ بحرین در نمایشگاه

 

روز پنجم

چهارشنبه 4 اردیبهشت 97 روز آخر نمایشگاه بود و زودتر از روزهای قبل تمام شد.

20180425_140634_HDR.jpg

تصویر 25. معارفۀ نمایشگاه 2020 دبی

 بعد از نمایشگاه هم فقط کمی در خیابان های اطراف هتل گشتیم و سپس برای تماشای بازی مهم بایرن مونیخ – رئال مادرید که یکی از بازی های نیمه نهایی جام باشگاه های اروپا محسوب میشد به هتل برگشتیم.

PCKIN4E0iGdkukM5GwqjHBMaN7Kx4FGYBiRQS5lt.jpg

تصویر 26. نمایی از بزرگراه شیخ زاید دبی

روز ششم

پنج شنبه 5 اردیبهشت 97 روز آخر اقامتمان در دبی بود. وسایل را به قسمت بار هتل سپردیم و خروج خود را به پذیرش هتل اعلام کردیم و عازم بازار و دهکده جمیرا شدیم.

20180426_123021.jpg

تصویر 27. مدینه جمیرا

این دو جاذبه گردشگری هم فوق العاده زیبا هستند و البته رایگان و به همین دلیل بازدید از آن را به همه عزیزان توصیه میکنم.

20180426_135430.jpg

تصویر 28. بازار جمیرا که به سبک سنتی بازارهای عرب ساخته شده است.

بازار جمیرا به سبک معماری قدیم عربی ساخته شده و بازاری سرپوشیده و نسبتا کوچک است که مغازه های آن به فروش صنایع دستی و لباس های عربی و کتاب و هدایای توریستی مشغول هستند.

20180426_135712.jpg

تصویر 29. صنایع دستی موجود در بازار جمیرا

20180426_135832.jpg

تصویر 30. صنایع دستی بازار جمیرا

بعد از بازار وارد دهکده جمیرا یا به زبان عربی مدینه جمیرا شدیم. این مکان که به آن ونیز دبی هم گفته میشود یک شهر کوچک است که از وسط آن یک کانال آب رد میشود که آب دریاست و توسط دریچه هایی که در کناره کانال تعبیه شده آب از دریا پمپاژ شده و وارد این کانال آب میشود.

20180426_123004.jpg

تصویر 31. نمایی از دهکده جمیرا و برج العرب

حتی تعداد کمی از موجوادت دریایی هم در آب آن یافت میشوند. در اطراف این کانال، چندین هتل بسیار زیبا، شیک و گران و رستوران ها و کافه های متعددی وجود دارند که البته قیمت منوهای آنها نسبت به نقاط معمولی و بازارهای دبی چند برابر است.

20180426_123824.jpg

تصویر 32. کانال آبی که از وسط دهکده میگذرد

برای گردش در طول این کانال هم عبره هایی وجود دارند که کمی شیک تر از عبره هایی هستند که برای عبور و مرور در خور دبی استفاده میگردد و قیمت بلیت آنها هم برای هر نفر 80 درهم است که ما دو بلیت خریدیم و از این شهر آبی فوق العاده زیبا بازدید کردیم.

20180426_124405_HDR.jpg

تصویر 33. استفاده از عناصر معماری سنتی مناطق اطراف شاخاب پارس در ساخت این دهکده

بیش از همه معماری زیبای این دهکده مرا جذب خود کرد که فوق العاده زیبا طراحی شده است. راننده بنگلادشی عبره در مورد هتل هایی که در مسیر عبورمان قرار داشت توضیح میداد.

20180426_124842.jpg

تصویر 34. نمای دیگری از کانال آب و برج العرب

بعد از پایان این تور کوتاه و به یاد ماندنی راه خروج از این جاذبه فوق العاده زیبا را در پیش گرفتیم.

20180426_131442.jpg

تصویر 35. نمایی از ویلاهای خصوصی اطراف کانال

در مورد زیبایی این دو جاذبه زیبا که در واقع به هم چسبیده هستند همین را بگویم که بیشترین تعداد عکس را در این دو جاذبه گرفتیم، هم از خودمان و هم از زیبایی های این دو جاذبه.

20180426_131538.jpg

تصویر 36. معماری به کار رفته در ساخت هتل ها و ویلاهای خصوصی اطراف کانال آب دهکدۀ جمیرا

ناهار را در یکی از معروف ترین رستوران های دبی که غذاهای پاکستانی آن بسیار معروف است و نام آن راوی است خوردیم که اگر طرفدار غذاهای تند هستید این رستوران را که در نزدیکی میدان السطوه هست از دست ندهید. بعد هم وسایلمان را از هتل تحویل گرفته و با تاکسی عازم فرودگاه شدیم و با هواپیمایی کیش ایر به شیراز برگشتیم. در مورد انتخاب هواپیمایی کیش ایر هم باید بگویم که این شرکت هواپیمایی از شیراز تقریبا ارزان ترین و بهترین ساعات پروازی به دبی را ارائه میدهد. در مورد دبی به طور خلاصه باید بگویم که خیلی خوش گذشت و آنچه واقعا به چشم می آمد قانونمندی فوق العاده و حجم بالای سرمایه گذاری خارجی و همچنین تعداد زیاد ملیت های خارجی شاغل در دبی بود که عمده آنها اهل کشورهای هند، پاکستان، فیلیپین و بنگلادش هستند اما افرادی از سایر ملیت ها هم در نقاط مختلف دبی بسیار دیده میشدند و این شهر به معنای واقعی کلمه یک جهان کوچک است. فرودگاه آن هم بسیار شلوغ است و در هر ساعت تعداد زیادی پرواز از نقاط مختلف جهان به این فرودگاه وارد شده و خارج میشوند و یکی از بزرگ ترین فرودگاه های جهان میباشد. نکات منفی این شهر هم یکی هوای پرغبار آن است که این وضعیت معمولا در فصل های بهار و تابستان و اوایل پاییز به چشم می آید و دیگری تعداد زیاد چراغ قرمزهای آن است که نشان میدهد این شهر به تعداد زیادی تقاطع و پل جهت روان سازی ترافیک نیاز دارد.

20180422_141047_HDR.jpg

تصویر 37. نمایی از تعدادی از مسیرهای سبز و قرمز مترو دبی

اما در مورد مترو دبی به این جهت که اصلی ترین، ارزان ترین و شاید بتوان گفت سریع ترین وسیله حمل و نقل عمومی دبی است باید توضیحاتی را عرض کنم:

  1. مترو دبی به شکلی کاملا ایمن ساخته شده است به این شکل که بین سکوهای انتظار مسافران و ریل ها دیواری پلاستیکی ساخته شده و به همین دلیل امکان سقوط احتمالی مسافران به داخل گودال ریل وجود ندارد.
  2. مترو دبی دارای کلاس بندی های متفاوتی است. به این معنی که وقتی میخواهید کارت مترو خریداری کنید از حق انتخاب بین چهار کلاس مختلف برخوردار هستید که قیمت این چهار کلاس متفاوت است و این قیمت گذاری به شرایط مختلفی بستگی دارد که در ایستگاه های مترو کاملا برای شما توضیح داده شده است. اما نکته مهم کلاس گلد یا طلایی آن است که از همه گران تر است و افرادی دارای کارت طلایی می باشند یک قسمت مخصوص به خود دارند که صندلی های شیک تر و راحت تری دارد و معمولا همیشه صندلی برای نشستن نصیبشان میشود زیرا این قسمت به دلیل گران تر بودنش معمولا خلوت است. اگر افرادی که دارای کارت های کلاس های دیگر میباشند وارد قسمت مخصوص کلاس گلد شوند با جریمه ای سنگین مواجه میشوند. قسمت مخصوص کلاس گلد در همه ایستگاه ها مشخص شده است بنابراین اگر کارت این کلاس را ندارید مواظب باشید که وارد واگن مخصوص به کلاس طلایی نشوید. نحوه جریمه هم به این صورت است که به صورت تصادفی ماموران متروی دبی در ایستگاه های مختلف وارد واگن مخصوص به این کلاس شده و کارت افراد را چک میکنند و اگر شما آن کارت را نداشته باشید با جریمه نقدی مواجه خواهید شد.
  3. مانند متروهای شهرهای مختلف ایران مترو دبی هم قسمت مخصوص بانوان دارد که هم در ایستگاه ها و هم در داخل واگن ها از طریق خط کشی کف واگن مشخص شده است. اگر آقایان وارد این قسمت شوند با جریمه های سنگین مواجه خواهند شد بنابراین به این مسئله توجه کنید.
  4. به دلیل پر مسافر بودن مترو دبی، سر فاصله حرکت بین ایستگاه های مختلف کوتاه است بنابراین اگر یک حرکت را از دست دادید نگران نباشید چون قطار بعدی زود میرسد.
  5. شارژ کارت مترو از طریق دستی و اتوماتیک امکان پذیر است. از طریق دستی باید کارت و مبلغ و به صورت پول نقد به باجه هایی که در تمام ایستگاه های مترو قرار دارند پرداخت گردد که معمولا صف های طولانی دارند. روش اتوماتیک به این صورت است که دستگاه هایی شبیه خودپرداز در تمام ایستگاه های مترو قرار دارند که کارت را در قسمت مخصوص به آن قرار داده و بعد از اینکه دستگاه کارت را شناسایی کرد، مبلغ شارژ مورد نظر را انتخاب میکنید و سپس با پیامی که بر روی صفحه دستگاه ظاهر میگردد، مبلغ را به دستگاه پرداخت میکنید و کارت شارژ میگردد.
  6. نقشه مترو دبی هم در سایت آن به صورت الکترونیک و هم در تمام ایستگاه ها به صورت چاپی و به زبان های عربی و انگلیسی وجود دارد.

 

 

نویسنده: saeedtrips

 

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر