غذای ویتنامی یکی از غذاهایی است که مورد پسند سلیقه های مختلف قرار می گیرد. یکی از ارزان ترین و در عین حال خوشمزه ترین غذاهای ویتنامی را می توان در بازارهای سنتی روباز پیدا نمود. در اینجا دکه های فروش غذا عموما توسط خانم ها اداره می شوند و غذاهایی آماده می کنند که دستور تهیه ی آنها از مادر به دختر برای نسل ها انتقال داده شده است. در این مطلب 10 مورد از غذاهایی را به شما معرفی می کنیم که می توانند معرف بهترین غذاهای خیابانی ویتنامی باشند:
1- Pho
آشپزی ویتنامی بدون این غذا کامل نیست. اگر به یک بلوک در شهرهای بزرگ ویتنام قدم بگذارید تقریبا غیر ممکن است که با جماعت گرسنه ای که مشغول هورت کشیدن نودل های خود در جایگاه های موقتی pho هستند مواجه نشوید!
این غذای ساده از آب گوشتی شور، نودل های برنج تازه، کمی سبزیجات و مرغ یا گوشت تشکیل شده و عمدتا مطابق سلیقه ی محلی هاست و دلیل آن نیز به راحتی قابل درک است. این غذا ارزان و خوشمزه است و به طور گسترده ای در تمام ساعات شبانه روز در دسترس همه قرار دارد.
2- Bun cha
«فو» ممکن است معروف ترین غذای ویتنامی باشد، اما زمانی که پای ناهار وسط می آید بهترین گزینه «بون چا» است. در چنین حالتی حوالی ساعا 11 صبح دنبال بوی گوشت کباب شده باشید. وقتی که رستوران های کنار خیابان شروع به گریل کردن قطعات کوچک گوشت و کوفته روی آتش زغال می کنند.
پس از اینکه قطعات گوشت، برشته و ترد شدند به همراه کاسه ای آبگوشت با سس غلیظ ماهی، سبدی از سبزیجات مختلف و مقادیری نودل برنج سرو می گردند. این غذا معمولا با nem cua be خوشمزه سرو می شود که در حقیقت رول خرچنگ سرخ شده است.
3- Xoi
برنج چسبناک تنها یک خوراکی نیست که کنار غذاهای ویتنامی سرو شود، بلکه خود یک غذای کامل به شمار می رود که معمولا با موارد دیگری همچون قطعات مرغ، گوشت یا تخم مرغ و مقادیری موسیر خشک روی غذا سرو می گردد.
4- Banh xeo
یک Banh xeo خوب کرپی ترد است که داخل آن گوشت، میگو یا جوانه ی لوبیا و روی آن مقادیری گیاهان تازه برای تزئین قرار گرفته باشد که این موضوع یکی از ویژگی های غذاهای ویتنامی است.
برای اینکه مانند یک محلی این غذا را بخورید و از آن لذت ببرید، کافی است که آن را به قطعات کوچک خرد کرده، سپس در کاغذهای برنجی یا برگه های کاهو بپیچید و در سس مخصوصی که سرآشپز برای شما آماده نموده فرو کرده و در نهایت نوش جان نمایید.
5- Goi cuon
این رول های سبک و تازه، انتخابی بسیار سالم و مناسب برای زمان هایی هستند که شما خود را در مقادیر زیادی غذاهای سرخ شده غرق کرده اید.
این قطعات شفاف با سبزیجات، قطعه ای گوشت یا مقداری غذای دریایی و لایه ای گشنیز پر شده و سپس رول می شوند و در چاشنی محبوب ویتنامی ها یعنی سس ماهی فرو برده می شود.
لازم به ذکر است که این غذا به صورت سرخ شده نیز سرو می گردد که در این حالت نیز لایه ی بیرونی تردی سبزیجات و گوشت لطیف میانی را احاطه نموده است.
6- Bun bo nam bo
این کاسه نودل ورمیشل که در هانویی بسیار محبوب است بدون آب گوشت سرو می شود که همین موضوع باعث می شود که محتویات آن خمیر نشده و بافت خود را حفظ کنند.
قطعات ترد گوشت با بادام زمینی های ترد و جوانه ی لوبیا مخلوط شده و با سبزی های تازه، موسیر خشک ترد و مقداری سس ماهی و فلفل قرمز آتشین طعمدار می گردند.
7- Cao Iau
این نودل گوشت ارکان مختلف خود را از فرهنگ های متنوعی گرفته که نخستین بار از این بندر تجاری بازدید کردند. رشته های ضخیم تر به اودن udon ژاپنی شبیه هستند و کراکرهای ترد ون-تن چینی می باشند. اما آب گوشت و سبزیجات به طور واضحی ویتنامی هستند.
8- Banh mi
ممکن است فرانسوی ها باگت را با خود به ویتنام آورده باشند اما این ویتنامی ها بودند که آن را به غذایی خارق العاده تبدیل کردند. لازم به ذکر است که شکل های مختلف این غذا در نقاط مختلف ویتنام تهیه می شود.
در شمال، آشپزها به المان های پایه ای همچون کربوهیدرات، چربی، پروتئین، نان، مارگارین و پاته بسنده می کنند، اما در جنوب، «بان می» شما می تواند دارای ترکیبات رنگارنگی از پنیر، ترشی، سوسیس، تخم مرغ نیمرو، گشنیز تازه و سس فلفل قرمز باشد.
9- Bot chien
محبوب ترین میان وعده ی خیابانی شهر «هو چی مین»، «بوت چین» است که هم دانش آموزان پس از مدرسه و هم سایر افراد بعد از نیمه شب تمایل به خوردن آن دارند.
طرز تهیه ی این میان وعده بدین صورت است که در آن تکه های خمیر آرد برنج در یک تابه ی ووک بزرگ سرخ می شوند تا ترد و برشته گردند، پس از آن یک تخم مرغ روی مخلوط شکسته می شود.
بعد از آماده شدن، این خوراکی با برش هایی از پاپایا، موسیر و پیاز سبز سرو می شود و تمام اینها قبل از زمانی است که به آن ترشی سس چیلی و سرکه ی برنج اضافه گردد.
10- Ca phe trung
«قهوه ی تخم مرغ» ویتنامی در واقع یک نوشیدنی است، اما ترجیح ما این است که آن را در طبقه بندی دسرها قرار دهیم. کف نرم و خامه ای مرنگ مانند سفیده ی تخم مرغ که روی قهوه ی غلیظ ویتنامی قرار می گیرد، حتی مورد توجه آن دسته از افرادی قرار می گیرد که به طور معمول آنقدرها هم طرفدار قهوه نیستند.
منبع : cnn