یزد اولین شهر خشتی و دومین شهر تاریخی جهان بعد از شهر ونیز ایتالیاست. همین دو ویژگی کافی است تا ایرانیان بدانند کشوری به وسعت تاریخ جهان و شهری کویری مانند یزد دارند که میتوانند خشت به خشت، ریگ به ریگ و لحظه به لحظه تاریخ
جاهای دیدنی یزد، شما را به سفری در تاریخ میبرند. دیدنی های یزد، مجموعهای از قناتها، آبانبارها و بناهای باستانی هستند که توجه گردشگران را از سراسر دنیا، جلب میکنند. اگر شما هم دوست دارید با این شهر خشتی و مکانهای دیدنی آن آشنا شوید،
بهترین رستوران های یزد فرصت آشنایی با طعمهای تازه را فراهم میکنند. رستوران های معروف یزد با غذاهایی دلچسب و خوشطعم، اوقاتی خوش را برایتان رقم میزنند. گشتوگذار در بافت تاریخی یزد میتواند با رفتن به یکی از رستوران های خوب یزد، خاطرهانگیز شود. در
سلام به همه دوستان لست سکندی عزیز من آتی هستم . همراه سگ ایرانگردم (نیلی) سفر نوروزی با ماشین شخصی شروع کردم . اگر سفرنامه قبلی من را خوانده باشید در اینجای تور ایرانگردی، ما به سمت طبس حرکت کرده بودیم . از سایت داخلی موفق به
نشون به اون نشون که از فروردین سال گذشته که تصمیم گرفته بودیم برای سیزدهبدر کویر باشیم، تا فروردین امسال هنوز رنگ تور کویر رو ندیدیم! هر بار تصمیم گرفتیم کاری پیش آمد و کنسل شد. پس فروردین امسال تصمیم مصممتری گرفتم و برنامه یزد
سال ۱۴۰۲ سه بار برنامه ریزی کردم که به طبس سفر کنم اما به دلایل مختلف نشد که برم اما هفته سوم اسفند به مدت 5 روز فرصتی شد که تنهایی ماجراجویم رو به طبس شروع کنم.سفر رو یه صورت کوله گردی آغاز کردم و
#شهر_یزد مرکز #استان_یزد و در مرکز ایران میباشد، به دلیل وجود حسینیه های زیاد در شهر #یزد این شهر را محمد تقی فلسفی به حسینیه ایران لقب داد، مردمان این شهر افرادی آرام و مذهبی هستند که برخی از آنها بسیار تند رو برخی هم میانه رو و متعادل هستند .
شهر #یزد در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۹۶ به دلیل معماری تاریخی بینظیر و ارزشمند و دست نخورده اش به ثبت یونسکورسیده است.
#یزد را در گذشته با نام های #کثه و #ایساتیس میشناختند.
زمان سفر من به این شهر تاریخی و ارزشمند در فروردین ۹۸ بود که بسیار آب و هوای مطبوع و دلپذیری داشت و همزمان با شلوغی های نوروز بود و شهر پر بود از گردشگران داخلی و خارجی که همگی برای دیدن آثار و خود شهر آمده بودند.
بافت قدیمی و تاریخی #یزد بسیار منحصر به فرد و خارق العاده میباشد کوچه هایی با خانه های گلی و خشتی و دالان های سر پوشیده و سرباز در کنار بازارهای سنتی و جاذبه های تاریخی که هر یک به تنهایی بر زیبایی این شهر می افزاید، خانه های سنتی و قدیمی که همگی مرمت شده اند و با باغ و حوض آب و اتاق هایی با پنجره های رنگین و حس به دلنشین زندگی به سبک شهرهای مرکزی و کویری ایران که هر گردشگری را از هر نقطه ی جهان به خودش جذب میکند.
کوچه ها و دالان های بافت قدیم به قدری پیچ در پیچ و تو در تو میباشد که واقعا باید #یزدی باشید تا بتوانید همه جا را بشناسید در غیر اینصورت در بین کوچه ها سرگردان خواهید بود، هر قدمی که بر میدارید جاذبه ای را در این دالان ها میبینید همانند مساجد، خانه موزه ها،آب انبارها و کاروانسرا ها و تکیه های قدیمی و مغازه های سنتی فروشی و ... که بیننده را محو خودش میکند .
بازار و مغازه ها و حجره های بسیار زیبایی را در دل بافت قدیم میتوان مشاهده نمود که دیدن آن ها در شب بینظیر و زیبا و خالی از لطف نیست.
برای اقامت میتوانید از خانه های قدیمی که در اثر مرمت به هتل سنتی تغییر کاربری داده اند در سراسر شهر و به خصوص بافت قدیم استفاده بفرمایید که حس بسیار خاص و متفاوتی را به اقامت کننده القا میکند و میتوانید با اقامت در این مکان ها چند روزی را به سبک قدیم #یزد تجربه بفرمایید.
از سوغاتی های #یزد هم همانند باقلوا و قطاب و حاجی بادام و پشمک و ارده و خصوصا فالوده ی بینظیر یزدی هم که دیگه نگم براتون بینظیرن و خوشمزه ، فروشگاه شیر حسین معروفترین فروشگاه عرضه این محصولات میباشد.
از نظر شهرسازی واقعا بینظیره چون تمامی پلان های ساخت یک شهر اصولی در آن رعایت شده است، بخش مدرن شهر دارای خیابان های پهن و عریض به همراه پیاده راه های عریض است که راحتی را برای عابران به همراه دارد.
تاکسی ها هم در شهر برای عبور و مرور زیاد هستند که قیمتشان در واقع چونه زدنی هست و اسنپ و تپسی هم که فعال میباشد و مقرون به صرفه تر.
دسترسی به جاذبه ها بسیار راحت و آسان است و سرعت اینترنت هم در شهر مناسب میباشد.
از نظر قیمت هم تقریبا شهری مقرون به صرفه و مناسب برای زندگی میباشد.
این روزا توی حالو هوای عید، یزد خیلی دیدنیه
شاید کم نظیر ترین تجربه هایی که می تونه براتون بیوفته،اینه که با دوچرخه توی بافت تاریخی-خشتی یزد بچرخید.
غیر از خنکای و بوی نم کوچه های خشتی، کافه ها، صحبت با مردم محلی،کافه های بالای پشت بام و بناهای چند هزار ساله تا دوره قاجار، بوی قیمه یزدی، شنیدن لهجه های شیرینی، دیدن و خرید صنایع دستی و اگر تجربه برااتون با ارزش باشه می تونید از زندگی توی باغ خونه های یزد بگیر، تجربه گرمابه و دلاکی تا بافندگی و کوزه گری رو تجربه کنید...
سلام #شیرینی های معروف #یزد برای #سوغات یزد عبارت اند از (لوز پسته_لوز دو رنگ_قطاب_باقلوا_سوهان آردی_پشمک_حاجی بادام _باقلوا) چشیدن این شیرینی های #خوشمزه رو بهتون پیشنهاد میکنم بهترین و معروف ترین شیرینی فروشی یزد که میتونید ازش خریداری کنید شیرینی فروشی حاج علی خلیفه رهبر و شرکاء هستش که واقع در میدان میرچقماقه و نقد و بررسیش رو برای شما دوستان #لست_گرام قبلا نوشته ام راستی حتما برای دوستان و اقوامتونم سوغات ببرید تا اونام بتونند این طعمهای بی نظیر رو امتحان کنند?
شهر یزد شهری زیبا با اماکن تاریخی متعدد و با معماری زیبا...کوچه پس کوچه های خشتی و گلی دالان مانند و دوست داشتنی...هر ایرانی حتما باید یکبار از این شهر زیبا بازدید کنه.واقعا پیمودن 650 کیلومتر مسیر از تهران برای دیدن این شهر زیبا ارزشش رو داره.اگه کسی میخاد بره حتما به شهر میبد که در فاصله 100 کیلومتری یزده هم سر بزنه چون مثل یزد خشتی و دارای چند اثر تاریخیه زیباست.روستای خرانق که یک روستای متروکه و خالی از سکنه هستش هم از مکانهایی که حتما باید یکبار از اون بازدید کرد.چک چک که زیارتگاه زرتشتیان هست هم از جاهایی که باید در سفر به یزد از اونجا دیدن کرد.در کل سفری لذت بخش و به یاد ماندنی خواهد بود.
شهر يزد شهر جذاب و با اصالتي است، ما امسال براي كار اداري دو روز در شهر يزد بوديم، از مسجد جامع، باغ دولت آباد و اتش كده بازديد كرديم، هتل صفائيه و كلا بلوار صفائيه شب هاي غير تعطيل حال و هواي خوبي دارد، هتل هاي سنتي زيادي در شهر هست كه اكثرا خانه هاي قديمي است، هتل مظفر، راه ابريشم، هتل داد و هتل فهادان از جمله اين هتل هاست، در اين سفر ما از موزه آب هم بازديد كرديم كه نحوه سرمايش و استفاده از آب در اين شهر كويري است كه حتما توصيه ميكنم، خريد شيريني از حاج خليفه و خريد ترمه و پارچه يزدي از بازار هم جزء واجبات هست، من بعلت تحصيل شانس اين رو داشتم كه سال هاي پيش در شهر يزد باشم و واقعا ديدني ها ي شهر و مردم مهربان و خونگرم يزد كم نظير است و بارها و بارها ميشه به اين شهر سفر كرد و از جاذبه هاي يزد و اطراف آن لذت برد.
یزد یکی از شهرهای محبوب میان گردشگران ایرانی و خارجیه و از جاذبه های بینظیرش که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده بافت تاریخی و کهن این شهره پر رمز و رازه. بادگیر باغ دولت آباد و آب انبار گیو و میدان امیر چخماق جزو مکان های پربازدید و برجسته یزد هستند.دخمه زرتشتیان و آتشکده یزد همجزو مکانهایی هستند که حتمن باید از اونها بازدید کرد و تاریخ کهنی رو به دوش می کشند.برای رفتن به یزد با قطار و یا اتوبوس میتوان راهی این سفر شد.اقامت در هتل های سنتی و بومگردی هم به شدت توصیه میشه.راستی از فالوده یزد که کنی متفاوت با فالوده شیرازیه و رشته های ضخیم تره غافل نشید.باقلوا و قطاب و کیک یزدی و پشمک و نقل و شیرینی حاج بادومی و خلاصه انواع خوراکیجات خوشمزه رو هم مجبورید تست کنید....مجبور....ترمه و پارچه های سنتی هم که طرفدارهای خودش رو داره و جزو صنایع دستی این شهر زیباست.
برای من که علاقه به مکانهای سنتی و قدیمی دارم یزد گزینه جذابی است که می توانم از قدم زدن در کوچه هایش لذت ببرم. معماری خشتی و سنتی، بازار قدیمی، میدان امیرچخماق، سرداب های خانه های قدیمی، ترمه و ارده و باقلوا و قطاب و خیلی چیزهای دیگر می تواند برای یک گردشگر سفر باشکوهی را رقم بزند. خوشحالم که بافت سنتی شهر همچنان پابرجاست و با تغییر کاربری خانه های قدیمی به اقامتگاه هم از تخریب آنها جلوگیری شده و هم گزینه های مقرون به صرفه برای گردشگران داخلی و خارجی شده . سفر ما به یزد سفری خاطره انگیز و دوست داشتنی بود و امیدوارم تمام دوستان بتوانند سفری به شهر خشتی یزد داشته باشند.
یزد، شهر بادگیر ها و معماری کویری، با مردمانی خوب و دوست داشتنی و صلح طلب، یکی از شهرهای نمونه گردشگری ایران است.
هتل هایی زیبا با امکانات خوب، هنر معماری بی نظیر و هوشمندانه، غذاهایی خوشمزه و اصیل، کوچه و خیابان های تمیز و هزاران حسن دیگر، باعث شده تا یزد، یکی از انتخاب های اصلی گردشگری برای ایرانی ها و خارجی هایی که به ایران می آیند باشد.
اینکه چگونه مردمان صبور کویر، با ذوق و هنر و حسابگری، از کم ترین میزان آب استفاده کرده اند و روح سرسبزی و سرزندگی را به همه بناها و عناصر این شهر هدیه داده اند، قابل تحسین است.
معماری خشتی و گنبد ها و بادگیر های این شهر، بسیار زیبا و دوست داشتنی است. باغ دولت آباد، میدان امیر چخماق، آتشکده زرتشتیان، موزه آب، زندان اسکندر و ... از جاهای دیدنی این شهر زیبا هستند.
پیشنهاد می کنم در سفر به یزد، در یکی از هتل های سنتی این شهر اقامت داشته باشید و از فضای زیبای این هتل ها که همگی از آثار تاریخی گذشته هستند، لذت ببرید.
شهر بادگیرها، اولین شهر خشتی جهان با بناهای تاریخی و جاذبه های فراوان که به نظر من قدم زدن در محله های قدیمی، با دیوارهای کاهگلی و کوچه های باریک،اغواکننده ترین جاذبه شهر یزده، از زیبایی های دیگه این شهر،
باغ دولت آباد، میدان امیرچخماغ ،بادگیرها و آب انبار هاو بازارو... رو میشه نام برد.
در سفر به یزد خوردن فالوده یزدی و قیمه یزدی،شیرینی های خوش طعم، هم فراموش نشه
بهترین زمان بازدید در پاییز و زمستان و اوایل بهاره،برای اقامت تو شهر یزد علاوه بر هتل ها، اقامتگاه های بومگردی زیادی هست که امکانات خوبی دارن.
آخرین سفر ما به این شهر اسفند سال قبل بود،هوا در این فصل خیلی عالی بود و ما ساعتها پیاده تو کوچه پس کوچه ها قدم زدیم و کیف کردیم.
یزد شهری تاریخی، کویری ،قشنگ ، ارزان و مردمی خون گرم و مهمان نواز. از مکانهای دیدنی یزد میتوان مسجد امیر چخماق ،آتشکدهٔ بهرام، باغ دولتآباد، خانهٔ لاریها، خانهٔ ملکالتجار، مدرسهٔ خان ، آبانبار ششبادگیری، امامزاده زید، نخل میدان امیر چخماق و بازار حاجی قنبر در منطقه امیر چخماق و کویر اردکان (سیاه کوه)از مهمترین آثار دیدنی یزد محسوب میشوند.این شهر به شهر بادگیرها معروف است.دیدن شهر یزد رو به همه دوستان پیشنهاد میکنم و مطمئنن بسیار لذت خواهید برد.
ما در ایام عید نوروز به یزد سفر کردیم. تقریبا بعد از تاریک شدن هوا به یزد رسیدیم. چون قبل از ورود محلی را برای اقامت در نظر نگرفته بودیم با یکی از شمارههایی که روی آگهی ها برای اجاره منزل مسکونی در ورودیهای شهر پخش می کنند، تماس گرفتیم. مرد جوان یزدی خانه خودش را به ما اجاره داد و همسر و فرزندش را هم برداشت رفت خانه پدرش!ما یک گروه خانوادگی 8 نفری بودیم.
در طول اقامت از باغ دولت آباد بازدید کردیم. میدان امیر چخماق و مجموعه مسجد و آب انبار امیر چخماق برنامه بعدی بازدی بود. محله فهادان و مسجد جامعه یزد و خانه لاری ها از دیگر جاذبههای شهر بود که بازدید کردیم. برای دیدن شهر یزد به نظر من سه روز حداقل لازم است. اصلا شهر یزد را یک بار هم در زمان عادی که شهر هیاهوی گردشگران را ندارد دوباره دید.
برنامه بعدی ما بازدید از آتشکده یزد و نرسیده به آتشکده، ساعت مارکار در همان نزدیکی بود.
ما در طول اقامت کوتاهمان در یزد، شهر را و مردمانش را دوست داشتیم. در روز آخر کلید را بردیم دم در خانه پدری صاحب خانه و مدارک مان را گرفتیم. اعتماد صاحب خانه و رفتارش درسی برای ما بود و به امید روزی که دوباره اعتماد و حسن ظن بین همه ما نهادینه شود.
یزد، شهر شیرینی های خوشمزه است باقلوا، قطاب، پشمک ، کیک یزدی.... و دست دوزی های ناب، ترمه های رنگارنگ و خوش نقش. یزد مردم باصفا و پاکدل و خوش اخلاقی داره و البته جز شهرهای مذهبی ایران به شمار میاد، یزد میشه گفت خاستگاه زرتشتی هاست و طبیعی که آتشکده ها یکی از جاذبه های این شهر. یزد با بافت سنتی و مساجد و بازارها تکه هایی از تاریخ ایران باستان رو در خودش داره، آب و هوای گرمی داره و بهتره که در فصل های سرد به این شهر سفر کنید. رانندگی در این شهر کمی دلهره آور هست و تا جایی که من میدونم میزان تصادف ها در سال زیاده.
یزد یکی از شهرهای تاریخی ایران است.شهری از خشت و گل که هنور زندگی در بافت قدیمی در جریان است. بادگیرهای خانه های قدیمی از دیگر جاذبه های این شهر است. بازار خان یزد با طاق های بلند بسیار دیدنی هست.هتل مشیر الممالک از دیگر جاهاز دیدنی یزد هست که دارای دو طوطی بسیار زیبایی است.باغ دولت آباد با بادگیر هشت وجهی که در آن است منحصر به فردترین مکان هست.دخمه یزد که محل مقدسی برای زرتشتی هاست بسیار دیدنی هست.مسج جامع و بازار آن از دیگر جاهایی است که نتما باید دید.#تایسیز
شهر یزد يكي از زيباترين شهرهاي كويري ايران هست كه با افتخار به تازگي در سازمان يونسكو به ثبت رسيده. زماني كه من و دوستانم از اين شهر ديدن كرديم مسئولان در تلاش بودند تا مقدمات ثبت در اين سازمان را فراهم كنند. ما در این سفر از باغ دولت آباد که بلندترین بادگیر جهان را در خود قرار داده، آب انبار شش بادگیر، آتشکده زرتشتیان، مسجد جامع، میدان امیر چخماق و ... دیدن کردیم.
یکی از بهترین رستورانهایی که رفتیم رستوران هتل داد بود که معماری بی نظیر بین هتلهای ایران دارد.
#تایسیز
اين شهر دومين شهر خشتي جهانه و بلندترين بادگير دنيا هم دراين شهر واقع شده... يزد مردمان بسيار خوبي داره و رفتارشون با توريست ها واقعا خوبه... اگه سفري به اين شهر زيبا داشتين حتما از كافه هايي كه تو خيابونه مسجد جامع هستند ديدن كنيد ... زيبايي اين شهر از بالاي اين كافه ها چند برابر ميشه و مسجد جامع هم نماي زيبايي از اون بالا داره ... يزد اماكن ديدني داره ولي اگه تايم كمي براي بازديد شهر دارين حتما باغ دولت آباد ، اتشكده ،موزه ماشين هاي كلاسيك و زندان اسكندر رو تو برنامتون بذارين
#يزد #تايسيز
یزد یکی از شهرهایی بود که همیشه تعریفشو از دوستان و آشنایانی که به اونجا سفر کرده بودند شنیده بودم تا اینکه قسمت شد که به یزد سفر کنیم و به راستی که با تعریفها مطابقت داشت.به نظرم یکی از زیباترین شهرهایی هست که باید دید، با مردمی مهربان و مهمان نواز و سوغاتی های جذاب و خوشمزه، پر از آثار تاریخی دیدنی، از سفرمون واقعا لذت بردیم. اگر صد بار دیگه هم به من پیشنهاد سفر به این شهر داده بشه باز هم با کمال میل میپذیرم.# تایسیز
شهری بزرگ و زیبا با بافت قدیمی شاید بعضی ها دوست نداشته باشن و موقع اومدن اسم یزد بگن مگه چی داره؟ خاک و خونه های شبیه هم ...اما از نظر ما و خیلی های دیگه که سفر به شهرهای تاریخی رو دوست دارن اینطور نیست . یزد میبد اردکان و ... با همین بافت قدیمیشون توریست هارو جذب می کنن. من عاشق این شهرم
انقدر جاذبه گردشگری داره که دو سه روز واقعا براش کمه ما دوبار رفتیم بار اول سه روز اقامت داشتیم بار دوم یک روز (بعد از میبد یک روز هم به یزد رفتیم)
هتلمون صفائیه بود که هتل خیلی خوبی بود فضای زیبایی هم داشت اما وقتی برای بازدید از هتل باغ مشیر الممالک رفتیم فهمیدیم اونجا هم برای اقامت گزینه ی خیلی خوبیه. از جاذبه های یزد میدان امیرچخماق، بازار، آب انبار، باغ دولت اباد ، باغ مشیرالممالک، حمام خان، هتل ها و خونه های سنتیش رو دیدیم
آب انبار، حمام،باغ ها و خونه هاش واقعا زیبا و دیدنی بودن.
غذا رو یک بار در هتل سنتی خوان دوحد خوردیم که خیلی زیبا بود غذاشم تقریبا خوب بود،دو وعده هم هتل های سنتی دیگه مثل فهادان و ملک التجار رفتیم از نظر ما غذای ملک التجار از بقیه هتل ها بهتر بود .
#تایسیز
چهارشنبه ۳۰ ابان با قطار ساعت ۱۹:۵۵ دقیقه به سمت یزد حرکت کردیم.گ و صبح زود به یزد رسیدیم.از یک ماه قبل هتل رو رزرو کرده بودیم .انتخاب ما هتل فاضلی در بافت سنتی شهر و نزدیک خیابان مسجد جامع بود.هتل فاضلی در عین کوچکی بسیار زیباست، نوسازه و دسترسی خوبی داره،اتاقها خیلی تمیزه و حقیقتا فضا سازی قشنگی داره.
بعد از کمی استراحت و صرف صبحانه گردش مون رو در شهر یزد از بقعه سید رکن الدین شروع کردیم.یکی از اهالی هم حسابی برامون توضیح داد.بعد از مسجد جامع دیدن کردیم.بنای بسیار زیبای مسجد جامع با اون مناره های بلند و با ابهتش واقعا تماشایی ست.بعد از مسجد جامع قدم زنان در کوچه های ارام و قشنگ یزد به سمت زندان اسکندر رفتیم.بقعه دوازده امام،آسیاب ،موزه آب،میدان امیر چخماق مقاصد بعدی ما بودند.خانه لاری ها هم در دست تعمیر بود و نتونستیم ببینیمش.
فالوده یزدی شیررضا رو امتحان کردیم و حسابی بهمون چسبید.
روز دوم رو به بازدید از باغ زیبای دولت آباد(بلندترین بادگیر جهان)،آتشکده زرتشتیان و دخمه اختصاص دادیم.باغ دولت آباد بسیار دلگشا و دوست داشتنیه، اتاق هاش با پنجره های شیشه های رنگیش حسابی دلبری میکنه.شب هم در خیابان مسجد جامع قدم زدیم و آش شولی که یکی از غذاهای سنتی یزد هست امتحان کردیم.حتما امتحان کنید خوشمزه س.
روز سوم رو با خرید شیرینی از حاج خلیفه رهبر شروع کردیم و بعد هوس پیاده روی در کوچه پس کوچه های بافت سنتی یزد ما رو باز به کوچه ها کشوند.سکوت،تمیزی و تاریخ حاکم بر این کوچه ها خیلی دوست داشتنیه.جا به جای کوچه ها کافه های سنتی قشنگ داره که بعضا میتونید از پشت بام اونها یزد رو از بالا تماشا کنید.یکی از بهترین کافه هایی که در یزد تجربه کردیم کافه کلهر بود که در یکی از فرعی های خیابان مسجد جامع بود.محیط کافه عالیه همچنین سرویس دهی و کیفیت.
عصر با همراهی یکی از دوستان به شهر تفت رفتیم.عمارت صدری رو دیدیم و شام رو در رستوران هندی چیلیک صرف کردیم که غذاهایی بس خوشمزه و تند داشت.
شب ساعت ۱۱:۳۰ بلیط برگشت داشتیم که بعد از علافی و تاخیر فراوان ساعت ۱:۱۵ دقیقه سوار قطار شدیم و به سمت تهران برگشتیم.
پیشنهادها:
-قدم زدن در کوچه پس کوچه ها،تماشای بادگیر ها و ساباط ها
-کیک یزدی اصل
تماشای یزد از پشت بام ها
#تایسیز
شهریزد شهر شیرینی؛قطب پزشکی ایران؛شهر زرتشتیان یکی از کلانشهرهای زیبای ایران است .بافت تاریخی یزد سال ۹۶در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شده است .زیباترین مکانهای این شهر باغ دولت اباد ؛آتشکده ؛میدان امیر چخماق است .میدان مارکار یزد دقیقا وسط ایران قرار دارد !
سوغات یزد قطاب باقلوا حاجی بادام و ترمه است .مهمترین ویژگی معماری یزد وجود بادگیرها است که برای خنک کردن منازل و عمارت ها ساخته شده است .بسیاری از خانه های قدیمی یزد امروز به کافه و رستوران تبدیل شدن محله فهادان یزد یک موزه بزرگ است و هتل و کافه های بسیاری در این محله قرار دارند از جمله هتل سرای کهن کاشانه خانه باران هتل فهادان کافه هنر و....
در آبان ماه ۹۷ من و همسرم از تهران به یزد رفتیم، اسکان ما در هتل صفاییه بود که هتل خوب و تمیزی هست و توریست های زیادی آنجا اقامت داشتن، بعد از تحویل اتاق و استراحت، به باغ دولت آباد رفتیم،هوا تاریک شده بود و متاسفانه آنجا اصلا نورپردازی خوبی نداشت و نتونستیم از زیبایی های اونجا لذت ببریم، بعد از آن به همبرگری یوسف رفتیم که من در سرچ اینترنتی تعریف زیادی از اون شنیده بودم، رستوران بسیار ساده ای بود اما برگرهای خوشمزه ای داشت، فردا صبح به دخمه زرتشتیان رفتیم، آنجا مکانی هست که فقط به نظرم تو این فصل میشه رفت چون هیچ سایبان یا پناهی برای روزهای گرم سال نداره، ولی خیلی جالب بود و با توجه به تابلوهای راهنما و صحبتهای لیدر ها میشد اطلاعات خیلی خوبی رو درباره مجموعه کسب کرد، بعد از آن به آتشکده زرتشتیان رفتیم که مکان بسیار زیبا و انرژی مثبتی بود و جمعیت زیادی برای بازدید از آتشکده آمده بودن و دیدن آتشی که سالهاست در حال سوختن است خالی از لطف نبود. بعد از آن برای تست آش شولی معروف یزد رفتیم که به گفته خود یزدی ها سرشار از خاصیت هست و بعد بازدید میدان امیر چخماق و موزه آب و مسجد جامع یزد با کلی مغازه و کافه های سنتی در کنارش که حس خیلی خوبی داشت.
روز بعد برای بازدید از بافت تاریخی یزد رفتیم که واقعا حس و حال خوبی داشت و آدم رو به سالها قبل میبرد،بافت تاریخی پر از توریست و مسافر و هتل و کلی جاذبه های دیدنی هست و از کوچه ای به کوچه دیگر که میرفتی چندین بنا و مکان تاریخی زیبا رو میتونستی ببینی که همگی بازسازی شده و در دسترس بازدید عموم قرار دارند، بعد از دیدن بافت تاریخی که آدم از دیدنش سیر نمیشه به تور کویر رفتیم ، کویر زیبای یزد که وجود یک دریاچه کوچک در آن زیباییش را دو چندان کرده بود،مسافران زیادی برای بازدید به کویر آمده بودن که برای عکاسی به بالای یه تپه شنی رفته و در هنگام غروب آفتاب عکاس های بسیار زیادی رو به یادگار میگرفتن، در کویر امکان شتر سواری و ماشین سواری و یکسری تفریحات این چنینی هم وجود داشت، در قسمتی تخت های چوبی چیده بودند و آتش روشن کرده بودن که همگی مسافران دور هم نشسته و از فضای انرژی مثبت کویر لذت میبردند.
در روز آخر به بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه رهبر رفتیم که مثل همیشه بسیار شلوغ بود ولی از عطر و طعم شیرینی و باقلواهای خوشمزه آن لذت بردیم و سپس به رستوران معروف تالار یزد رفتیم که علی رغم شلوغی، غذاهای بسیار لذیذی داشت و در آخر به سمت تهران حرکت کردیم.
در کل یزد شهر تاریخی بسیار زیبایی هست با مردم بسیار خونگرم و مهمان نواز،من شنیده بودم که مردم یزد بسیار متعصب هستند ولی با وجود توریست های بسیاری که در شهر حضور داشتند،همگی با پوشش مناسب خود احساس راحتی میکردند و از این شهر زیبا لذت میبردند.