نکات ضروری برای سفرهای زمستانی

5
از 1 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
بدون رعایت این نکات، در زمستان سفر نکنید!
23 آذر 1400 08:00
0

آگاهی از شرایط آب و هوایی در سفر زمستانی، امری حیاتی برای تضمین امنیت سفر شماست. تغییرات ناگهانی شرایط آب و هوا در زمستان ممکن است باعث نگرانی مسافران شود. رانندگی در جاده‌های برفی و طوفانی، به تأخیر افتادن حرکت هواپیماها و قطارها، بیمار شدن در طول سفر و ... از اصلی‌ترین چالش‌های افراد برای سفر در زمستان هستند. مهم‌ترین موضوع در مسافرت زمستانی، حفظ سلامت است. به همراه داشتن تجهیزات مناسب، برنامه‌ریزی درست زمانی و توجه به نکات ایمنی از مواردی هستند که اگر در رعایت آن‌ها کوشا باشیم، دیگر لازم نیست که از سفر در زمستان واهمه داشته باشیم. در ادامه، مهم‌ترین نکات و توصیه‌ های سفر در زمستان را بررسی می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها علاوه بر بالا رفتن سطح آگاهی و امنیت، از سفر خود لذت بیشتری ببرید.

03.jpg

نکات مربوط به سفر زمستانی هوایی

اگر سفر زمستانی شما هوایی است، باید بدانید که شرایط جوی در فصل زمستان ممکن است نظم پروازهای یک فرودگاه را برهم بزند. برف‌روبی در باند فرودگاه‌ها، یخ‌زدایی پنجره‌های هواپیما و آماده‌سازی تجهیزات یخ زده بر اثر سرما، برخی از مواردی هستند که می‌توانند باعث تأخیر روند پروازها در فرودگاه شوند. اما اصلی‌ترین مشکل در فرودگاه‌ها، میزان رفت و آمد هواپیماها روی باند است. توصیه‌ های زیر از مهم‌ترین مواردی هستند که باید هنگام سفر زمستانی هوایی به آن توجه کنید:

  • باید به خاطر داشته باشید که بزرگی فرودگاه مورد نظر شما هم در نظم پروازهایتان موثر است. اگر فرودگاهی که به آن مراجعه می‌کنید بزرگ باشد، طبیعتاً فرصت بیشتری برای پیدا کردن پرواز مناسب خواهید داشت.
  • بهتر است قبل از مراجعه به فرودگاه، تمام وسایل برقی خود، خصوصاً تلفن همراه را به اندازه کافی شارژ کنید.
  • انتخاب لباس برای پرواز‌های زمستانی یک مسئله چالش برانگیز است؛ خصوصاً اگر هوای مقصدتان گرم باشد. بهترین راه برای حل این مسئله، پوشیدن چند لایه لباس است. تا در صورت تغییر دما و گرم شدن هوا، میزان لباسی را که به تن دارید مدیریت کنید.
  • تاریخ و ساعت پرواز و رزرو هتل مورد نظر خود را به گونه ای تنظیم کنید که در صورت تأخیر یا لغو آن دچار مشکل نشوید. بهترین پروازهای ممکن برای سفر در زمستان، پروازهای صبح گاهی هستند.
سفر زمستانی با هواپیما
سفر زمستانی با هواپیما

نکات مربوط به سفر زمستانی جاده‌ای

اهمیتی ندارد که به تازگی گواهینامه رانندگی گرفته‌اید یا سالیان سال است که راننده‌اید؛ رانندگی در سفرهای زمستانی قوانین خاص خودش را دارد. از مهم‌ترین نکات سفر در زمستان از طریق جاده می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • قبل از حرکت چراغ‌های اتومبیل خود را تمیز کرده و سعی کنید همیشه چراغ‌هایتان را روشن نگه دارید تا بهتر دیده شوید.
  • اگر پشت ماشین‌های برف روب گیر کردید، صبور باشید و هرگز از آن‌ها سبقت نگیرید.
  • مراقب پل‌های جاده باشید؛ زیرا آن‌ها به طور معمول سردتر از سایر نقاط جاده هستند و ممکن است یخ بیشتری بر سطح آن‌ها وجود داشته باشد.
  • هنگام رانندگی در جاده از چکمه‌های بزرگ استفاده نکنید تا به راحتی بر پدال‌ها تسلط داشته باشید.
  • بهتر است که یک تی یا فرچه به همراهتان داشته باشید تا در صورت جمع شدن برف بر شیشه‌های ماشین، آن‌ها را به راحتی تمیز کنید.
سفر در زمستان
سفر در زمستان با ماشین شخصی

نکات جمع آوری لباس در سفر زمستانی

  • اولین نکته‌ای که در یک سفر زمستانی به ذهن افراد می‌رسد، استفاده از لباس مناسب است. بهتر است از چند لایه لباس سبک استفاده کنید.

  • سعی کنید لباس‌هایتان را لول کرده و سپس داخل چمدان قرار دهید تا فضای کمتری را اشغال کنند.

  • میزان لباسی که همراه می‌برید به مقصد شما بستگی دارد.

  • اگر مقصدتان برفی است، بازتاب نور خورشید ممکن است باعث آفتاب سوختگی صورت شما شود، بنابراین بهتر است در این شرایط عینک آفتابی به همراه داشته باشید و از کرم ضد آفتاب با SPF مناسب استفاده کنید.

  • بهتر است دو جفت دستکش و دو عدد کلاه داشته به همراه داشته باشید تا در صورت مفقود شدن هر یک از آن‌ها دچار دردسر نشوید.

نکات سفر در زمستان
نکات سفر در زمستان

نکات ایمنی سفر زمستانی

در ادمه این مطلب لست سکند، می‌رسیم به نکات ایمنی سفر زمستانی. تضمین سلامت شما و همسفران‌تان، اولین و مهم‌ترین موضوعی است که باید به آن توجه کنید. کمبود تجهیزات لازم، نداشتن آگاهی از شرایط و برنامه‌ریزی نادرست از جمله سهل‌انگاری‌هایی هستند که ممکن است در سفر زمستانی شما فاجعه‌انگیز باشند. مهم‌ترین نکات ایمنی که باید برای مسافرت در زمستان مد نظر داشته باشید به شرح زیر است:

  • چک کردن دائم وضعیت آب و هوا

بهتر است یک لیست از تمام مناطق و جاده‌هایی که از آن عبور می‌کنید، تهیه کرده و شرایط جوی آن‌ها را بررسی کنید. زمانی که در جاده هستید، به دقت اخبار هواشناسی را دنبال کنید. زیرا به هنگام مسافرت در زمستان، ممکن است شاهد تغییرات ناگهانی در مناطق کوهستانی باشید.

  • به میزان کافی آب بنوشید

زمانی که هوا سرد است.کم آب شدن بدن ممکن است امری غیر معمول به نظر برسد. سردی هوا ممکن است باعث شود کم‌تر احساس تشنگی کنید و به میزان کافی آب ننوشید. کم شدن حتی 1 الی 2 درصد از آب بدن، می‌تواند منجر به خستگی و کاهش نسبی هشیاری شود. اگر در سفر زمستانیتان باید برای مدت‌های طولانی رانندگی کنید، نوشیدن آب به مقدار کافی را فراموش نکنید.

  • به اندازه کافی غذا بخورید

یکی از مهم‌ترین توصیه‌ های سفر در زمستان، همراه داشتن و مصرف کافی مواد غذایی است. بدن شما در هوای سرد انرژی زیادی را صرف گرم نگهداشتن بدن می‌کند؛ به همین دلیل باید به میزان کافی تغذیه شود. سعی کنید از مصرف تنقلاتی که قند زود جذب دارند، خودداری کنید و به جای آن‌ها از ساندویچ و میوه استفاده کنید. قبل از سفر جاده‌ای در زمستان، بهتر است مقدار کافی غذا در ماشین خود داشته باشید تا در صورت مواجه شدن با شرایط سخت و سپری کردن ساعات طولانی در جاده‌های بسته شده از آن‌ها استفاده کنید.

  • اگر در جاده گیر کردید، در ماشین بمانید

اگر به هر دلیل در جاده گیر کردید، سعی کنید از گرمای درون ماشین استفاده کنید و تا حد ممکن از آن خارج نشوید و با مراکز امداد رسانی تماس بگیرید و منتظر کمک باشید. امّا مطمئن شوید که اگزوز ماشین شما توسط برف یا یخ مسدود نشده باشد؛ زیرا در این صورت ممکن است کربن مونوکسید در فضای درونی خودرو جمع شود. اگر تنها به سفر زمستانی می‌روید، بهتر است قبل از حرکت چند نفر از آشنایان را در جریان مسیر و مقصد سفر خود قرار دهید و تا جای ممکن با آن‌ها در ارتباط باشید.

  • چندین بار استراحت کنید

سفر زمستانی بسیار خسته کننده‌تر از سفر در تابستان است. بنابراین سعی کنید که پس از هر ساعت رانندگی، چند دقیقه‌ای استراحت کنید. انجام حرکات کششی و چند تنفس عمیق در هوای آزاد ممکن است زمان زیادی را به خود اختصاص ندهد، اما با انجام این کار سطح هوشیاری شما به میزان قابل توجهی بیشتر می‌شود.

  • از لغزش خودرو جلوگیری کنید

گاهی ممکن است سطح جاده یخ زده باشد، اما شما متوجه این موضوع نباشید. به یخ‌های سطح جاده که با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شوند، یخ سیاه گفته می‌شود. زمانی که در یک جاده لغزنده ترمز می‌کنید، نگه داشتن ماشین با اندکی فشردن بیشر پدال ترمز ساده خواهد بود. اگر خودرو شما شروع به لیز خوردن کرد خودرو را به آرامی به سمتی که می‌خواهید هدایت کنید. بهتر است سعی کنید که جهت چرخ‌های جلوی ماشین را با جهت حرکت چرخ‌های عقب همسو کنید و در صورت امکان آن را به سمتی ببرید که خارج از جاده بتوانید متوقفش کنید و تحت هیچ شرایطی به پدال ترمز ضربه نزنید.

  • با سرعت مطمئن برانید

یکی از توصیه‌ های مهم سفر زمستانی، پایین آوردن 50 درصدی سرعت خودرو در جاده‌های برفی است. اما به خاطر داشته باشید که بیش از حد نباید سرعت ماشین را کاهش دهید. زیرا برای عبور از میان برف نیازمند به داشتن شتاب لازم هستید.

  • تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید

در تمام انواع مسافرت‌ها، خصوصا سفر زمستانی، به همراه داشتن تجهیزات کمک بسیاری در شرایط سخت می‌کند. پشت سر گذاشتن چالش‌های اصلی مسافرت در فصل سرما نیازمند به داشتن تجهیزات کافی است. زمانی که بحث از سفر جاده‌ای در روزهای برفی می‌شود، همه افراد به یاد زنجیر چرخ می‌افتند، اما این تنها وسیله مهم نیست زیرا شما ممکن است با چالش‌های گوناگونی مواجه شوید. مهم‌ترین تجهیزات ساده و مهمی که نباید در مسافرت‌‌های زمستانی فراموش کنید به شرح زیر است:

  1. یک بیلچه (برای کنار زدن برف و کندن اطراف لاستیک)
  2. کابل جامپر (برای حل مشکلات باتری)
  3. چراغ قوه
  4. گالن بنزین
  5. پاور بانک
  6. لاستیک یدکی مناسب
  7. پمب باد
  8. جعبه ی کمک‌های اولیه
  9. جعبه ابزار مناسب
  10. پتو

 

سفر در زمستان
توصیه های سفر در زمستان

سخن آخر

همانطور که پیشتر در مطلب نکات ضروری ایمن کردن خودرو در سفر تابستانی به نکاتی برای سفر در فصل تابستان اشاره کردیم، شرایط سفر در زمستان، درست همانند سایر فصل‌ها نکات و شرایط مربوط به خود را دارد. در مسافرت‌های زمستانی همه چیز به نوع سفر و مقصد شما بستگی دارد برای سفر جاده‌ای در زمستان باید نکات ایمنی بیشتری را مد‌نظر داشته باشید خصوصاً اگر به تنهایی سفر می کنید. آیا سفر زمستانی را دوست دارید؟ اگر از علاقمندان زمستان هستید شما را به دیدن عکس‌های زمستانی بی‌نظیر دعوت می‌کنیم.

 

تألیف: تیم نویسندگان لست سکند

نرگس کاظمی‌فرد
نرگس کاظمی‌فرد

سفر که به واژه‌ها پیوند می‌خورد، برایم مرزها را بی‌معنی می‌کند. گردشگری خواندم چون مفهوم سفر بیش از کلمه‌اش در ذهنم قد کشیده بود و ایرانشناسی خواندنم، دلیلش چیزی جز پیدا کردن ریشه‌هایم نبود. اما این ماجراجویی در مسیر واژه‌ها بود که علایقم را به سطح واقعیت رساند و مزه‌مزه کردن جهان را دوباره برایم ترجمه کرد.