روزنامه تایمز ایرلند در مقاله ای به سفرنامه 12 مسافر بریتانیایی به ایران پرداخته و از زبان یکی از مسافران، ایران را سرزمین خوشامدگویی های گرم خوانده است.
نویسنده این گزارش سفرنامه خود به ایران را با تعریف از فضای شعر و ادب شیراز آغاز کرده و نوشته است: «شیراز شهر شعر را در ساعت 7 صبح ترک کردیم. در خلال پیاده روی هایمان در شهر، به ارگ کریم خان در مرکز شهر رفتیم؛ برجی 14 متری که از بالای آن به همه شهر تسلط داشتیم. ما خودمان را در میان 200 مغازه بازار اعم از فرش فروشی و لباس و صنایع دستی و ترشی ها و مواد غذایی به ویژه زعفران طلای قرمز که قیمت هر گرم آن 65 دلار بود، غوطه ور کردیم.»
نویسنده این مقاله، به حضور همزمان خانم مسنی که چادر مشکی به سر داشته و زن جوانی با لباس بلند امروزی و روسری روشن اشاره کرده و نوشته است: «جو آرامگاه حافظ شاعر بزرگ فارسی الهام بخش و فرح بخش بود. جان، بازیگر انگلیسی که در سفر همراه ما بود، شعری خواند که با تشویق همه محلی های حافظیه مواجه شد.»
مسافر ایرلندی ایران در بخشی از سفرنامه اش، به استقبال گرم مردان و زنان و کودکان مدرسه ای نیز اشاره و بیان کرده است: «ایران با جمعیت 81 میلیون نفر یک کشور مدرن با معماری معروف اسلامی و بازمانده های تمدن پارس و شعرهای غنی است. با این حال، ایران یکی از بزرگ ترین جمعیت های عشایری جهان را در خود جای داده است.»
در بخش هایی از این گزارش به حضور مسافران بریتانیایی در جمع عشایر قشقایی نیز پرداخته شده و آمده است: «در سفرمان به یاسوج در چادر یکی از عشایر میهمان شدیم. در این چادر تشکی بزرگ با فرش ایرانی قرار داشت که 14 عضو از سه نسل خانواده عشایر قشقایی با لبخندی گشاده از ما استقبال کردند. ما چهار زانو روی تشک ها نشستیم و بزرگ خاندان با اشاره ای به نوه اش از او خواست که برای ما از سماور زغالی در لیوان های فلزی چایی بریزد. او با دستی که روی قلبش گذاشته بود به ما گفت به ایران خوش آمدید.»
منبع:ایلنا