در استان اصفهان، محله ی شهشهان و پشت مسجد عتیق، بناهایی وجود دارد که دنیایی از علم، تبحر و دانش در آن نهفته است. پیشنهاد امروز ما دیدن یکی از این بناها است که شما را با تاریخ آن روزگار بیشتر آشنا خواهد کرد. خانه شیخ بهایی، مقصد ایرانگردی امروز ماست، پس همراهمان باشید.
بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در دانشهای فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت. در حدود ۹۵ کتاب و رساله از او در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی و هنر و فیزیک بر جای مانده است. به پاس خدمات وی به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم میبوده نام وی در لیست مفاخر ایران ثبت گردید.
اما بنایی که ما قرار است به شما معرفی کنیم خانه شیخ بهایی است که متعلق به منزل عمه شاه عباس (مریم سلطان بیگم) بود، پس از آن، شاه عباس این بنا را به شیخ بهایی واگذار میکند نام این خانه در کتاب زندگی شاهعباس تألیف دکتر نصرالله فلسفی نیز آمده است.
بنای خانه شیخ بهایی شامل اندرونی و بیرونی، یک حیاط مستطیل شکل و فضاهایی همچون آیینه خانه، اتاق پنج دری، مطبخ و...که دارای تزیینات نفیس در زمینه مقرنس کاری، گچ بری و آیینه کاری می باشد. که در طی سال های اخیر مرمت و بازسازی شده است. در ادامه شما را به تماشای تصاویر دیگری از خانه زیبا دعوت میکنیم.