انسانها گرایشی طبیعی به اشتراک گذاشتن تجربیات تلخ خود با دیگران دارند. مثلاً وقتی یک تصادف میبینیم، سرعتمان را کم میکنیم تا جزییات را بررسی کنیم. وقتی یکچیز چندشآور را مزه مزه میکنیم به دوستانمان میگوییم: :«اوه، واقعاً بیمزه است، میخواهی امتحان کنی؟» آنها هم معمولاً انجامش میدهند. گویی همگی از تجربه اینگونه مسائل لذت میبریم. این موزه جدید در سوئد درصدد القای چنین حسی به بازدیدکنندگان است. هدف موزه غذاهای چندشآور که توسط ساموئل وست و آندرا آرن تاسیس شده، به غذاهایی اشاره دارد که شاید ازنظر ما چندشآور هستند اما بد نیست که به آنها یک شانس دوباره بدهیم.
توضیح تصویر: نوعی دانهی قهوهی گرانقیمت به نام کوپی لواک که از مدفوع حیوانی به نام Asian Palm Civet به دست میآید و طرفداران زیادی هم دارد.
وست، متصدی موزه و کسی که بر روی غذاهای چندشآور تحقیق میکند میگوید که او با این کار خواسته مردم تفکر مجددی به غذاها داشته باشند. او میگوید: «اگر چندش بودن فرهنگی و محتوایی باشد، پس قابلیت تغییر را دارد.» در این موزه 80 نوع از چندشآورترین غذاهای جهان شامل کاسا مارزو (پنیر کرم گذاشته) از ساردینا، شاه ماهی تخیمر شده و گوشت مانده کوسه از ایسلند دیده میشود.
توضیح تصویر: در گوام، خفاشهای میوه آنقدر زیاد برای گوشتشان شکار شدند که اکنون به عنوان گونهای در معرض تهدید انقراض معرفی شدهاند. CDC نیز توصیه میکند که مسافران از خوردن خفاشها خودداری کنند، چراکه میتوانند بیماریهای مختلفی را به انسان منتقل کنند.
شاید تم این موزه زیاد موفق به نظر نرسد، اما وست امیدوار است که کار او تغییری اساسی در بشقاب بازدیدکنندگان ایجاد کند. با افزایش هوشیاری مردم درباره غذاهای کمتر محبوب جهان، وست امیدوار است که توجه مردم بیشتر بهسوی منابع طبیعی، ماندگار و با پروتئین بالا مانند حشرات جلب شود.
توضیح تصویر: ژلهای از لارو حشرات!
این موزه در مالمو سوئد که سومین شهر بزرگ این کشور است واقعشده و در 29 اکتبر بهسوی علاقهمندان گشوده خواهد شد. اگر به دنبال دیدن غذاهایی هستید که برایتان حالت تهوع ایجاد میکنند، میتوانید برای بازدید از این موزه از همین حالا برنامهریزی کنید. هزینه بلیط برای هر شخص 20 دلار است - البته پس از پایان یافتن کووید - 19.
توضیح تصویر: در ژاپن ، این غذای چسبنده را می توان در برخی از میزهای صبحانه یافت. این گیاه از سویای تخمیر شده تهیه شده و بوی تند دارد
در ادامه، تصاویر برخی از این غذاها که در این موزه قرار دارند و قابل امتحان کردن نیز هستند را باهم میبینیم.
این غذا تخممرغی است که ماهها در محلول نمک قلیایی نگهداری شده است!
در مغولستان معتقدند که نوشیدن یک لیوان آب گوجهفرنگی و یا آب هویج که به چشم گوسفند مزین شده است، علاج سردرد است!
این غذای اسکاتلندی از برخی از اندامهای گوسفند که به همراه پیاز و جو دوسر مخلوط شده است درست شده. این مخلوط را در معدهی گوسفند ریخته و آن را میپزند.
در چنگدو ، پایتخت استان سیچوان چین ، سرهای خرگوش در چاشنی آنقدر تند پوشیده شده اند که شامگاه ها برای رسیدگی به آنها دستکش می پوشند. مکیدن مغز بخشی از استخوان جمجمه، از بخشهای سرگرمکنندهی خوردن این غذاست.
این پنیر شیر گوسفند سنتی ساردین پر از لارو حشرات زنده است و به معنای واقعی کلمه، یک پنیر فاسد است که البته طرفداران خاص خودش را هم دارد!
در آمریکای جنوبی، خوکچههای هندی که به آنها cuy میگویند، اصلا برای گوشتشان پرورش پیدا میکنند. این جوندگان قبل از گاوها، منبع اصلی تغذیهی گوشت بودند و دقیقا به همین شکل پخته میشدند!
حالا و پس از دیدن این تصاویر آیا شما حاضر هستید سوای شک و شبهه در مورد انتقال انواع بیماریها و به فرض اینکه این غذاها از این نظر سلامتی شما و اطرافیانتان با خطر مواجه نخواهند کرد، امتحانشان کنید؟
منبع: matadornetwork.com