بالی سرزمین عشق

4.3
از 19 رای
تقویم ۱۴۰۳ لست‌سکند - جایگاه K - دسکتاپ
بالی سرزمین عشق + تصاویر
آموزش سفرنامه‌ نویسی
20 اردیبهشت 1399 09:00
41
11.2K

33-Bali-Blog cover (01-03-11).jpg

به هر سو که میخواهی شرق غرب شمال یا جنوب برو.اما هر سفری که آغاز میکنی را سیاحتی به درون خود بدان! آنکه به درون خود سفر میکند سرانجام ارض را طی می کند.

 

من این سفرنامه رو در روزهای قرنطینه می نویسم روزهایی که سفرهای گذشته را مرور می کنم و به امید اینکه دوباره روزهای معمولی بازخواهند گشت و جهان دوباره برای پذیرش جهانگردان آغوش خود را باز خواهد کرد روزها را سپری میکنم.

من و همسرم طی سفرهایی که به کشورهای تایلند و مالزی داشتیم بسیار به فرهنگ و مردمان جنوب شرق آسیا علاقه مند شدیم و بی شک شرق جهان سرشار از انرِژی مثبت است جایی که خورشید هر روز از آنجا طلوع می کند.

این بار تصمیم گرفتیم به بالی سفر کنیم. بالی سرزمین خدایان و معابد.سرزمین مردمان همیشه سپاسگزار مردمانی که هرروز ظرفی از عود و گل و مقداری غذا به نشانه ی سپاس از خدایانشان در محل کارشان یا بیرون درب منزلشان می گذارند.

تصویر شماره00.jpg

طبق روال سفرهای گذشته از روزی که جرقه ی سفر به بالی در ذهن ما زده شد پس انداز کردن هزینه های سفر و کسب اطلاعات در مورد مقصد شروع شد. اینجا جای دارد که از سایت لست سکند و تمام دوستانی که سفرنامه نوشته بودند تشکر کنم که بسیار کمک حال ما بودند.

دو سفر قبلی ما به تایلند و مالزی با پروازهای  قطری و امارات انجام شد اما این مرتبه به دلیل افزایش قیمت بسیار زیاد بلیط های این ایر لاین ها ما سفر با ایر لاین شرکت هواپیمایی ماهان را انتخاب کردیم.

از آژانس هواپیمایی فهیم گشت با مدیریت خوب آقای مطلبی عزیز از تاریخ سی ام مهر به مدت هفت شب و هشت روز به قیمت هر نفر یازده میلیون و هشتصد هزار تومان تور بالی رو تهیه کردیم. بدین ترتیب پرواز ما روز سی ام مهر سال نود و هشت از مقصد تهران به کوالالامپور در ساعت 21:30 انجام شد. زمان تقریبی این پرواز هشت ساعت بود. از نکات عجیب در این پرواز نوع غذای سرو شده در پرواز بود وآن هم خورشت قیمه بود!

وقتی به فرودگاه کوالالامپور رسیدیم حدود ساعت هشت صبح به وقت کوالالامپور بود. بعد از تحویل گرفتن چمدانها و چک شدن پاسپورت ها به سالن پرواز های خروجی رفتیم و منتظر پرواز بعدی به مقصد بالی شدیم. در فاصله ی تقریبا شش ساعته بین دو پرواز می توانید با میل کردن غذا و نوشیدنی و گشت و گذار در فروشگاه های فرودگاه زمان خود را سپری کنید.شرکت هواپیمایی برای دومین پرواز شرکت مالیندو ایر با هواپیمای ایرباس 737 بود که زمان تقریبی این پرواز  هم سه ساعت است.پرواز ما اکونومی بود و در طول سفر غذایی سرو نشد.اما در صورت تمایل با پرداخت هزینه می توانید غذا سفارش بدهید.اما با توجه به تفاوت ذائقه ی بسیار زیاد بعید میدانم یک همچنین تصمیمی بگیرید.بنابراین حتما خوراکی همراه داشته باشید که در طول مسیر نوش جان کنید. در نهایت پرواز بسیار خوبی بود.

به دنیای جدید و نیم کره ی جنوبی جهان خوش آمدید.

تصویر شماره1 فرودگاه دنپاسار بالی

1.jpg

فرودگاه دنپاسار فرودگاهی کوچک است. ترانسفر ما از فرودگاه تا هتل به راحتی انجام شد و فاصله ی فرودگاه تا هتل ما تقریبا پانزده دقیقه بود.در ورودی هتل ها تمام خودروها به صورت کامل بازرسی می شوند.البته این بازرسی ها در تمام مراکز خرید هم انجام می شود.

هتل ما هتل پنج ستاره ی آنوایا واقع در ساحل کوتا بود که از بهترین ریزورت ها در سایت بوکینگ است.

تصویر شماره2

2.jpg

تصویر شماره3

3.jpg

وقتی به هتل رسیدیم واقعا از اینکه این هتل رو انتخاب کردیم سرشار از ذوق و شادی شدیم و با نوشیدن یک لیوان آبمیوه ی زنجبیل و آناناس که به همراه یک حوله ی مرطوب و معطر به رسم خوش آمدگویی برای ما سرو شد پنداری تازه متوجه شدیم دوباره به شرق رسیدم. هرآنچه از یک هتل ساحلی می خواهید در این هتل خلاصه میشود. مشرف به ساحل کاملا اختصاصی معماری شرقی و پوشش گیاهی خیره کننده با امکانات فوق العاده در کنار کارکنان عالی با لبخند زیبای خاص مردمان شرق جهان که در نهایت هشت روز اقامت رویایی رو برای ما به همراه داشت.

تصویر شماره 4گوشه هایی از هتل

4.jpg

 

هتل آنوایا بسیار وسیع است که شامل سه استخر ودو رستوران بسیار بزرگ است.موزیک زنده با سازهای بی نظیر خاص موسیقی اندونزیایی هر روز توسط یک پدر و پسر نواخته می شد و در تمام طول صرف صبحانه می شد از آن نوای زیبا و بهشتی لذت برد.

تصویر شماره6 پدر و پسر نوازنده

6.jpg

 

صبحانه هتل آنوایا بسیارکامل و متنوع بود.اما جالبه بدونید پنیر درصبحانه ی هتل های شرق آسیا وجود ندارد این تجربه رو ما در تایلند و مالزی کسب کردیم به این دلیل از ایران با خودمون پنیر بردیم تا در وعده ی صبحانه میل کنیم.

تصویر شماره 7دسرهایی روزانه از طرف هتل برای مهمانان سرو میشد

7.jpg

واحد پول اندونزی روپیه اندونزی است.در زمان سفر ما هر صد دلاری به عدد تقریبی هزار و سیصد روپیه چینج می شد.

بعد از تبدیل ارز روز اول رو به گشت و گذار در منطقه ی کوتا و آشنایی با محیط اطراف اختصاص دادیم. پاساژ دیسکاوری و لیپو مال در نزدیکی هتل ما قرار داشتند.در این مراکز خرید انواع کافی شاپ ها برای صرف نوشیدنی و فست فود های زنجیره ای از جمله پیتزا هات و برگر کینگ وجود دارند.

تصویر شماره 8

8.jpg تصویر شماره 9 پاساژ دیسکاوری

9.jpg

پارک آبی واتر بوم سومین پارک آبی برتر دنیا و بهترین پارک آبی قاره آسیاست که در میان باغ های سرسبز گرمسیری قرار دارد و یک مجموعه ی بی نظیر از انواع سرسره های متنوع و جذاب و رودخانه های هیجان انگیز است که واقع در ساحل کوتا و به فاصله ی پنج دقیقه ای پیاده روی از هتل ما بود.برای تهیه بلیط هم می توانید مستقیما به بلیط فروشی پارک مراجعه کنید هم آنلاین تهیه کنید و هم می توانید از طریق دکه های فروش تور که در تمام طول جزیره موجود هستند اقدام کنید. یکی از این دکه ها که ما بلیط ها رو از آنجا تهیه می کردیم و در نزدیکی هتل آنوایا قرار داشت توسط یه مرد جوان بسیار مهربان به نام آگوست اداره می شد.آگوست فرد بسیار منصف و مثبتی بود.ما بلیط پارک آبی رو به مبلغ چهارصد و شصت هزار روپیه برای هر نفر تهیه کردیم در حالیکه بلیط فروشی خود پارک آبی بلیط را به مبلغ پانصد هزار روپیه به ازای هر نفر ارائه میکرد.

 تصویر شماره 1_9تلفن و آدرس دفتر توریستی آگوست

9_1.jpg

برای رفتن به پارک آبی حتما صبح رو انتخاب کنید و برای خریدن نوشیدنی و خوراکی حتما پول همراهتون داشته باشید. در ورودی پارک به شما دستبند هایی داده می شود و شما آنها را به مبلغی دلخواه شارژ می کنید و اگر در طول مدت زمانی که در پارک هستید مبلغ شارژ شده کم بود می توانید به دفعات دلخواه شارژ کنید.

در پارک آبی یک لِیزی ریور یا همون رودخانه ی تنبل هست که با سوار شدن روی یک تویوپ می توانید بعد از سوار شدن سرسره های هیجان انگیز و ترشح مقدار زیادی آدرنالین کاملا آنجا ریلکس کنید.

برای استفاده از امکانات پارک آبی و لذت بردن در محیط آنجا یک روز کامل نیاز دارید.

روزهایی از سفر را به ریلکس کردن در هتل اختصاص دادیم و از امکانات رفاهی هتل بهره بردیم و با استراحت زیر آفتاب درخشان و روح نواز شرقی زمان بسیار دل انگیزی را  سپری کردیم.

یکی از زیباترین پاساژ های منطقه ی کوتا مرکز خرید بیچ واک است که مشرف به ساحل است و معماری بسیار زیبایی دارد.تقریبا اکثر برندهای معروف دنیا در آن نمایندگی دارند. در آن زمان سال برندها حراج داشتند که خرید را برای ما بسیار آسان و لذت بخش تر کرد.

فست فود مک دونالد و کافی شاپ استار باکس هر دو در این پاساژ شعبه دارند. البته ناگفته نماند در تمام طول جزیره انواع غذاهای آسیایی ایتالیایی و عربی هم هستند و می توانید در صورت تمایل به آنها هم مراجعه کنید.

در یکی از روزهای سفر دوباره پیش آگوست رفتیم و با کرایه کردن یک ون به همراه راننده یک روز کامل رو از صبح تا شب برای دیدن ابود و مزارع پلکانی اش.مزرعه لواک و رفتینگ در رودخانه آیونگ  سپس رفتن به آبشار تگه نانگان  و در نهایت رفتن به یکی از هزاران معبد بالی به نام معبد باتوان به مبلغ سیصدو پنجاه هزار روپیه به ازای هر نفر تهیه کردیم .

صبح روز بعد راننده راس ساعت نه صبح ما رو از هتل سوار کرد و به ابود زیبا رفتیم.در طول مسیر از مزارع زیبای پلکانی دیدن کردیم.

اولین قسمت تور بازدید از مزرعه لواک بود.

تصویر شماره 1010.jpg

در مزرعه لواک یک خانم جوان به نام فریدا کل مزرعه را به ما نشان داد و نحوه ی تهیه قهوه ی لواک را برای ما توضیح داد در آنجا انواع قهوه ها رو تست کردیم و یک فنجان هم از قهوه ی لواک نوشیدیم که به همرا ه موز سرخ شده برای ما سرو شد.که بسیار خوشمزه بود.

تصویر شماره 11

11.jpg

در نهایت از فریدا خداحافظی کردیم و دوباره سوار ون شدیم.

 برنامه ی  بعدی ما رفتینگ در طول رودخانه آیونگ بود. این رودخانه توسط شالیزار های برنج و مناظر بسیار چشم نواز احاطه شده است. بعد از وانت سواری و کلی پیاده روی به رودخانه رسیدیم و سوار قایق بادی شدیم.عبور از رودخانه ی آیونگ اصلا مسیر همواری نیست و پر از هیجان و صخره و آبشار است که این مسیر رو برای هر بیننده ای جذاب و پر خاطره میکند.در قسمتی از رودخانه و زیر آبشار می توانید شنا کنید و از خنکای آب و مناظر اطراف لذت ببرید.در این مسیر در حالی که در میان امواج خروشان هستید محو چشم اندازهای تماشایی اطراف می شوید و یک خاطره ی بسیار خوب رو برای تمام عمر برای خودتون می سازید.بعد از رفتینگ دوباره از میان مزارع زیبا  عبور کردیم و به راننده ملحق شدیم.

 

مقصد بعدی ما بالی سوئینگ بود که از دیدنی ترین مناطق اوبود هست.در این منطقه می توانید از تاب سواری های هیجان انگیز بر فراز مزارع پلکانی در ارتفاع بسیار زیاد لذت ببرید.منطقه بالی سویینگ اوبود با وجود مزارع پلکانی بسیار زیبا و خوش آب و هواست و می توانید با نشستن در کافه ی زییای مشرف به مزارع با خوردن یک نوشیدنی خنک از منظره لذت ببرید و خالق این همه زیبایی را شکر کنید.

تصویر شماره 14 بالی سوئینگ

14.jpg

در طول مسیر ابود می توانید از فروشگاه های صنایع دستی چوبی دیدن کنید و از دیدن هنر مردم مهربان و خوش قلب سرزمین خدایان لذت ببرید.

بعد از طی مسافتی به آبشار تگه نانگان رسیدیم که بسیار دیدنی است و می توانید در دل آبشار شنا کنید و خاطره بسازید. این آبشار دومین آبشار معروف بالی است وطبیعت بی نهایت زیبای آنجا شما را مجذوب خود خواهد کرد. در مسیر آبشار انواع فروشگاه های صنایع دستی محلی به چشم می خورد.

تصویر شماره 15 آبشار تگه نانگان

15.jpg

برای برنامه ی آخر به معبد باتووان رفتیم که یکی از معابد زیبای بالی می باشد. در هنگام ورود به معبد فارغ از جنسیت و نوع پوشش شما دامن مخصوص بسیار زیبایی به نام سارونگ بر تن شما می کنند.

تصویر شماره 16 معبد باتووان

16.jpg

در نهایت بعد از گشت و گذاری طولانی شب هنگام به هتل رسیدیم.

از دیگر کارهایی که به شما عمیقا پیشنهاد می کنم در طول سفر به بالی انجام بدهید استفاده از مراکز ماساژ است که به وفور در جزیره یافت میشود.در ادامه بروشور قیمت های دو مرکز ماساژ کارلا که جنب پاساژ لیپومال است و کِداتون که واقع در پاساژ دیسکاوری است .

تصویر شماره 18 کداتون اسپا

18.jpg

تصویر شماره 19 کارلا اسپا

19.jpg

روزآخر بعد از صرف آخرین وعده صبحانه با ترنسفر به فرودگاه رفتیم و بالی بسیار زیبا را ترک کردیم.

 

چند نکته:

  • سعی کنید از فرصت پیاده روی در جزیره استفاده کنید اما اگر نیاز به سوار شدن تاکسی داشتید حتما برنامه ی گِرب رو در تلفن همراهتون نصب کنید چون هزینه رفت و آمد در بالی بسیار زیاد است اما با استفاده از گرب هزینه ی حمل و نقل بسیار مقرون به صرفه است.
  • در مورد هزینه ی خورد وخوراک هم به طور تقریبی به طور مثال هر یک وعده مک دونالد چهل هزار روپیه می باشد. البته با توجه به ذائقه ی غذایی بسیار متفاوت ما مقداری کنسرو همراه بردیم. به طور قطع می توانم بگویم که کیفیت غذاهای رستوران های زنجیره ای در بالی از تایلند و مالزی بهتر است. 90درصد ساکنان بالی غیر مسلمان هستند اما تمام غذاهای رستوران های زنجیره ای حلال هستند.
  • دیگر اینکه در فرودگاه بالی به هنگام ورود باید یک فرم اظهار نامه پر کنید که از شما درمورد خوراکی و مقدار پول یا وسایلی که با خودتون حمل می کنید سوال شده است. حتما واقعیت رو بنویسید.در برخی سفرنامه ها نوشته شده بود که مواد غذایی داشتند اما در فرم اظهارنامه قید نکردند.ما واقعیت رو نوشتیم و بدون چک شدن چمدانها از فرودگاه خارج شدیم.
  • در برخی سفر نامه ها خواندم که نوشته شده بود کارکنان فرودگاه با اتباع ایرانی برخورد مناسبی ندارند که ابدا در مورد ما صحیح نبود و از همان ابتدای ورود با لبخند و عشق قابل انتظار از مردمان شرق آسیا از ما استقبال شد.
  • میزان بار مجاز در پرواز داخلی از کوالالامپور به بالی و بالعکس حداکثر بیست کیلو می باشد.حتما دقت کنید که همچون ما مجبور به پرداخت اضافه بار نشوید.

در نهایت یک بار سفر به بالی برای حظ بصر کافی نیست و بارها می توان چمدان را بست و عازم آن سرزمین رویایی شد. 

 

سفر کردن زندگی کردن است(هانس کریستین اندرسن)

 

 نویسنده: س مهدوی  

 

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر