فرهنگ را می توان خواند ، دید ، پوشید و حتی مزه کرد .هر شهر جدید برایت ، گنجینه ای از تاریخ و فرهنگ را کنار گذاشته تا آن را در مورزه ، بناهای داخل شهر ببینی .برایت لباس های سنتی را به نمایش گذاشته تا هنر زنان و مردان آنان را بر تن کنی و یا به یادگار گوشه منزل خود قرار دهی .اما یک قسمت از فرهنگ را هم می توان چشید ، همان قسمت که می شود غذاهای ترش  شمالی ، یا تند جنوبی و یا خوشمزه از نوع تبریزی.در ادمه برایتان از میان وعده های خوشمزه ، از نان های سنتی و معروف ترین شیرین ها و غذاهای این شهر دیدنی خواهیم گفت .

xS0SGbDlKHdrCKYp4Qlku1NnBupCfqqEBu8e5S2Y.jpeg

البته تایپ کردن نام این میان وعده نوستالژیک آذربایجانی از تلفظ آن آسان تر است از نام دوست داشتنی این غذا که بگذریم ، مزه اش هم فوق العاده است ، هرچند که ترکیباتش ساده است .سیب زمینی و تخم مرغ دو ماده ی اصلی برای تهیه " یرآلما یومورتا " است .سراغش را در کوچه پس کوچه های بازار و در اطراف پارک ائل گلی از مغازه داران و مردم که بگیری ، تو را به سمت بهشتی از بخار و عطر سیب زمینی کبابی راهنمایی می کنند .تخم مرغ و سیب زمینی های آب پز ، بر روی سینی هایی که از زیرشان بخار بلند می شود گذاشته شده اند و تعدادی از سیب زمینی ها هم زیر ذغال منتظرند تا درون نان پیچیده شده و به دست مشتری داده شوند .فروشنده ها بی نهایت صمیمی هستند ، کافی است با آن ها کمی گرم سلام و احوال پرسی کنی تا سفارشی برایت لقمه بپیچند .

یرآلما یومورتا، خوشمزه ترین نوستالژی تبریز

نان سنگک ، لواش یا نان محلی را پهن می کنند ، با کره روی آن را چرب کرده و سیب زمین آب پز را روی آن می گذارند.بعد نوبت سیب زمینی ذغالی می رسد .ازت سوال می کنند که با پوست آن را بگذارند یا پوستش را بکنند ؟ پیشنهاد می کنیم که بگویید با پوست ، تا طعم خوش کبابی بودن آن را از دست ندهید .بعد نوبت به ادویه و سبزی های معطر می رسد .از میان کره ، فلفل ، نمک ، سس ، نعنا ، تره و ... می توانی ترکیبش را خودت انتخاب کنی .بعد هم فروشنده پیش رویت آن را لقمه کرده و به دستت می دهد تا با دیدن این صحنه نوستالژیک و دوست داشتنی ، خاطرات کودکی برایت زنده شود.دوغ هم فراموش نشود ، حتما سیب زمینی تخم مرغ تبریز را با دوغ میل کنید.

یرآلما یومورتا، خوشمزه ترین نوستالژی تبریز

یرآلما یومورتا، خوشمزه ترین نوستالژی تبریز

یرآلما یومورتا، خوشمزه ترین نوستالژی تبریز