جاهای دیدنی اراک، شما را به سفری در تاریخ و طبیعت میبرد. اراک، شهری است با زیباییهای تاریخی و طبیعی بسیار که با داشتن جاذبههای فراوان، توجه گردشگران را جلب میکند. از موزههای دیدنی گرفته تا پارکهای سرسبز، اوقاتی بهیادماندنی برای شما میسازند.. در این
زمانی بود که همه زنان و مردان خارج از خانه به حمام میرفتند. زنان بقچه به دست راهی حمامهای قدیمی میشدند، توی یک دستشان لباس و اسباب و اثاثیه حمام بود و در دست دیگر بچههایی که باید به زور میبردند برای تنشویی. مردان نیز
یکی از زیباترین آثار تاریخی ایران، حمام چهار فصل اراک میباشد. این حمام با معماری و کاشیکاریهای بینظیرش یکی از نمونههای بیمانند معماری ایران به شمار میرود. امروز در بخش پیشنهادات ایرانگردی لست سکند به سراغ این حمام و موزه تاریخی رفتهایم. با ما در
دوچرخهی من آماده سفر در جلوی یکی از دیوارهای شهر یزد صبحِ زود، سوار بر دوچرخهها، یزد را به مقصد روستای «شحنه» ترک میکنیم. امروز اولین روز سفر است. از شهر خارج میشویم و جایی را پیدا نمیکنیم که نان و سوروسات صبحانه تهیه کنیم. لاجرم
((به نام پروردگاری که در همین نزدیکی است...)) شنوندگان عزیز توجه فرمایید؛ خرمشهر، شهر خون، آزاد شد. این جمله را بار ها شنیده اید و حتما هم می دانید که مربوط به کدام تاریخ است و به چه چیزی اشاره دارد. جمله ای که شاید از خوش
درود به همه دوستان، یکسری عکس به عنوان سفرنامه برای سفری که به نراق داشتیم آماده کردم، این سفرنامه دارای 55 عکس هست که به جز چند عکس غار چال نخجیر بقیه رو خودم گرفتم. البته عکسها ممکنه خیلی حرفهای نباشند اما برای اینکه به
اراک یکی از شهرهای استان مرکزی است و تقریبا شهر جوانی محسوب میشود و قدمت آن به دوره قاجار برمیگردد. در گذشته منطقه بین اصفهان و همدان را عراق نامگذاری کردند و برای تفکیک آن از عراق عرب، به آن عراق عجم گفتند و کم کم به اراک تبدیل شد. اراک پایتخت صنعتی ایران به شمار می رود و ۸۰ درصد تجهیزات انرژی کشور را تامین میکند و به همین دلیل یکی از آلوده ترین شهرهای کشور است و بزرگترین کارخانه های ماشین سازی، آلمینیوم سازی، کمباین سازی، جرثقیل سازی و مدرن ترین پالایشگاه نفت کشور را دارد. بازار اراک، حمام چهار فصل، ارگ حکومتی، برج شیشه، پیاده راه امیرکبیر، موزه هنرهای دستی، کاروانسرای شاه عباسی از دیدنی های این شهر محسوب میشوند و نان فتیر هم از سوغاتی های اصلی اراک است. ما دو تا از رستورانهای اراک رو امتحان کردیم که واقعا هر دو کم نظیر و عالی بودند، بانیچو و ژیوان که حتما بهتون پیشنهاد میدم امتحان کنید.
اراک با نام قدیمی عراق عجم و سلطان آباد یکی ازکلانشهر های ایران است که بعنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته شده و به این دلیل یکی از آلوده ترین شهر های ایران است و صنعتی بودنش باعث سیل عظیم مهاجرت به این شهر شده است. آب و هوایش در زمستان سردو خشک و در تابستان گرم و مرطوب است. از لحاظ لرزه خیزی شهریست امن که احتمال زلزله ی بیش از ۵ ریشتر در آن خیلی کم است. مردم این شهر با لهجه اراکی صحبت میکنند و از سوغات این شهر به فتیر و انگور و کشمش و فرش میتوان اشاره کرد. از جاذبه های تاریخی اش میشود به بازارسرپوشیده و موزه مفاخر(خانه ی خاکباز) و خانه ی حسن پور و برج شیشه (که در حال حاضر تخریب شده)و میدان ارگ که قدیمی ترین میدان شهر است و در بافت قدیم شهر قرار دارد و حمام ارگ ،مسجد ابوالحسن خان،مدرسه سپهداری اشاره کرد.
تاریخچه شهر اراک به دوره قاجار بر میگردد، علیرغم اینکه آثار باستانی چند هزار ساله در اطراف آن به دست آمده است که تاریخ سکونت در این منطقه را تا چند هزار سال افزاش میدهد. نام قدیم این شهر سلطان آباد بوده است، که در کتیبه سردر بازار شهر و کتیبه راهروی ارگ حکومتی نیز این نام دیده میشد.بعد ازبه عراق عجم معروف بود که در دوران پهلوی نام این شهر به اراک تغییر پیدا کرد و تا امروز نیز بر همین نام باقیماندهاست.این شهر ازجمله شهرهایی است که طبق نقشه ساخته شده است.
شهرستان اراک که آنرا زادگاه امیر کبیر می نامند صنعتی و مرکز استان مرکزی است.این شهر توسط یوسف خان گرجی بنیان نهاده شد ودرگذشته آنرا عَراق می نامیدند ولی برای تمایز با عراق عرب آنرا عَراق عجم میخواندند که بعدها به اراک تغییر نام پیداکرد. قدمت بناهای تاریخی آن به دوره قاجار برمیگردد.اراک به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته شده و کارخانه های آلومینیوم سازی، ماشین سازی، هپکو، کمباین سازی، واگن پارس، آلومرول و... در آن قرار دارد.مردم این شهر به زبان فارسی و لهجه اراکی صحبت می کنند.از صنایع دستی این شهر میتوان فرش را نام برد که با فرش کرمان رقابت میکند.جمعیت این شهرستان ۶۵۰ هزار نفر است.از دیدنیهای آن میتوان به تالاب میقان، مجموعه بازار تاریخی اراک، خانه حاج باشی، خانه حسن پور، مدرسه سپهداری، خانه خاکباز، قلعه حاج وکیل، بقعه پیر مراد آباد، کلیسا، منطقه گردشگری دره گردو، کوه سرخه، موزه حمان چهار فصل، مقبره آقانورالدین عراقی و شاهزاده محمد عابد(برادر امام رضا) اشاره کرد.
اسم اراک رو انگار از یاد برده بودم.. تا وقتی به پیشنهاد یکی از دوستام رفتیم به سمت یکی از قسمت های اراک به سام روستای هزاوه یعنی تقریبا بهش نزدیک شدیم که این عکس رو گرفتم.. وصف بعضی جاها سخته ولی اون سرما و این یخ ها اون درخت.. حس همدردی گاهی به آدم میده.. دوست دارم بازم برم اونجا... توصیه میکنم به همه دوستان لست سین.. خواهشا کنج خونه نشینید.. بلند شید و تا قبل از وداع از این زندگی خاک و سبزی و زردی این طبیعت رو لمس کنید..
#اراک
#تایسیز