پیست اسکی پالاندکن (Palandoken) در دامنه شمالی کوه های پالاندکن واقع در جنوب شهر ارزروم قرار گرفته است. این پیست اسکی یکی از عمده مراکز گردشگری و ورزش های زمستانی در ترکیه به شمار می رود. فاصله بین پیست اسکی تا شهر ارزروم پنج
س 28 اسفند 1372 امشب زودتر از شب های قبل پدرم به خونه برگشت تازه لادای زرشکی رنگش رو فروخته بود و یه پیکان صفر از اونها که سپر جوشن دار داشت خریده بود قرار بود فردا صبح زود به سمت مشهد بریم شوق عجیبی داشتیم
سلام و عرض وقت بخیر خدمت تمامی دوستان و عاشقان سفر، الان که حدود چهار ماه از این سفر پرماجرا گذشته , هرگز به نوشتن سفرنامه فکر نمیکردم , همیشه کلافه بودم و خودم رو سرزنش میکردم که بی معرفت , این همه از بقیه
سلام به همه ی سفر دوستان لست سکندی همین اول کار از همگی بابت سبک نگارش و کم و کاستی های سفرنامه م عذر میخوام ، اولین سفرنامه م هست و قصدی برای نوشتن سفرنامه نداشتم و بعد سفر احساس کردم اگر سفرنامه بنویسم شاید برای
شهر تاریخی و همیشه سرد ارزروم از شهرهای بزرگ شرق ترکیه است.این شهر از مرز بازرگان تنها 312 کیلومتر است که از شهرهای دوبایزید - آغری - ارزروم به این شهر خواهید رسید. شهری با مردمی اصیل و بسیار مذهبی. از دیدنیهای تاریخی این شهر مسجد دینی دو مناره که شبیه مسجد دو مناره سیواس است،مسجد جامع ارزروم، قلعه و برج ساعت قلعه ارزروم و مدرسه یاقوتیه را میتوان نام برد. جاذبه های طبیعی ارزروم پیست بسیار معروف پالان دوکن و آبشار و درباچه تورتوم، پارک ملی اوزون دره و یدی گوللر را میتوان نام برد. پس از چندین بار سفر به ارزروم هنوز موفق به دیدن جاذبه های تاریخی مانند پارک ملی ننه خاتون، کاروانسرای رستم پاشا، سه بقعه، موزه کنگره، خانه آتاتورک و... نشده ام. در حدود 15 بار سفرم به کشور ترکیه بهترین غذاها را در شهر ارزروم خورده ام. بهترین رستورانهای ارزروم ارزروم اولری است که یک خانه تاریخی تودرتو و پر از وسایل و اشیا و عکسهای قدیمی است که کلمه ای برای وصف صبحانه هایش پیدا نمیکنم. غذای معروف ارزروم چاق کباب است که در رستوران گل گور و موعمر اوستا بهترین ش را پیدا میکنید. ارزروم چندین مرکز خرید بزرگ دارد که بزرگترین و زیباترین آن از نظر من مرکز خرید mng است که در چند قدمی رستورانهای گل گور و معمر اوستا قرار دارد. ارزروم جاذبه های گردشگری بیشماری دارد لطفا از ارزروم فقط رد نشوید.
ارزروم یکی از بزرگترین و مهم ترین شهرهای شرق ترکیه است.
عمومن در سفرهای زمینی به ترکیه یکی از مقاصد موقت و استراحت گاه های مسافران همین شهر ارزروم خواهد بود.
اما ارزروم خیلی بیشتر از یک استراحت گاه دیدنی دارد.
مسجد دومناره و موزه قرآن و برج و قلعه ارزروم...برخی از دیدنی های شهر است.
متوسط قیمت هتل ها نسبت به شهرهایی چون استانبول یا آنتالیا گران تر است و تعداد هتل ها محدود تر.
مردم مذهبی و سنتی هستند.
ما حدود 6 بار ارزروم را دیده ایم و 2 شب اقامت داشته ایم.
ارزروم رستوران ها و کلن غذاهای خیلی خوبی دارد.
اما عمده شهرت ارزروم بخاطر وجود پیست اسکی در کوه های پالان دوکن است.
از اینجا به بعد انگار دنیای غربی کم کم شروع میشود. معماری بناهای تاریخی از حال و هوای شرقی و ایرانی به آرامی خارج میشوند و رنگ و نمای رومی و غربی پیدا میکنند.
ارزروم از شهرهایی است که بارها بین ایران و عثمانی و روم دست به دست شده است.
سلام. این شهر مرکز استان هم اسم یعنی استان ارزروم هستش.این استان نبست به استانهایی همجواری چون ترابزون , اردهان , آرتوین , گوموشین و ریزه جنوبی محسوب میشه و هیچ راهی به دریا نداره و ارتفاع کمتری داره. لذا با اینکه سرسبزه اما خبری از پوشش جنگلی انبوه استانهای شمالی نداره.کلا از هر سمت ترکیه که به مرز ایران نزدیک بشید پوشش گیاهی مدام کم و کمتر میشه. این شهر به سبب موقعیت جغرافیایی بیشتر بدرد مسافرتهای زمینی به عنوان یک شهر بین راهی میخوره , با اینکه شهر بزرگیه. البته در ادامه دو مکان بسیار خوب شهر رو معرفی می کنم. این شهر مذهبی بالا شهر و پایین شهر داره که فرهنگهای متفاوتی دارن. بنا به دلایلی توصیه اکید می کنم در پایین شهر به هیچ عنوان هتل نگیرید. سمت بزرگراه اصلی شهر و مراکز مدرن خریدش هتل بگیرید. و اما:
1) آب و هوای این شهر تقریبا اکثر اوقات آفتابیه. البته بهترین زمان برای رفتن به این شهر از اواخر فروردین تا اواخر شهریوره. ریزش برف در پاییز و زمستان تقریبا حتمیه.
2) این شهر زیاد توریستی محسوب نمیشه و به عنوان یک مقصد اصلی برای گشت و گذار تصیه نمی کنم.
3) یکی از خیره کننده ترین و زیباترین مکانهای منحصربفرد این شهر یک رستوران موزه مانند هستش به نام Erzurum Evleri. به نظر من رفتن به این شهر بخاطر این مکان حداقل یکبار ارزش داره. این مجوعه به حدی زیبا و متنوعه و سرشار از عکسهای تاریخی و دکوراسیونهای سنتی است که واقعا هر بیننده ای رو متحیر میکنه. تا نبینید متوجه نمیشید چی دارم میگم. غذاهاش هم عالیه با قیمت مناسب. اصلا قابل توصیف نیست. حتما اگر رفتید ارزروم اینجا رو تشریف ببرید و الا بعدا افسوسشو می خورید.
4) دور مرکز خرید در ارزروم هستش با نامهای Erzurum Forum که قدیمی تر بوده و Alisveris (معروف به MNG)که جدیدا افتتاح شده و بسیار زیباتر و دنج تره. توصیه می کنم هتلتون رو در بولواری که همین مرکز خرید هستش انتخاب کنید. کلا رازروم برای خرید شهر خوبیه.
5) این شهر آدمهاش مذهبی هستند و باید در ماهی مثل رمضان مواظب باشید روزخواری نکنید. پایین بودن فرهنگ مخصوصا در پایین شهر نسبت به شهرهای توریستی دیگر ترکیه کاملا محسوسه.
6) هوای این شهر عموما خوبه و گرماش در حد پایینی هستش حتی در تابستان.
7) در ماه رمضان تقریبا تمام رستورانها تعطیل هستند و باید به فوت کورت مراکز خرید مراجعه کنید.
8) اگر به شهرهایی ساحلی و توریستی ترکیه سفر کرده باشید این شهر هیچ جذابیتی (به جز Erurum Evleri) برایتان نخواهد داشت. اما به صرف یک شهر بین راهی برای سفر زمینی با خودروی شخصی و یکروز استراحت شهر خوبیه. والا حی شهر ترابزون هم به مراتب بهتره.
9) یه پارک بزرگ حوالی دانشگاه داره که دیدنیه. مابقی پارکهاش محلی هستند و جذابیتی ندارند.
10) سطح زندگی مردم عموما پایینه و اکثر جاهاش مشخصه که از نظر مالی وضع مناسبی ندارند.
11) اگر به مرکز خریدی که پیشنهاد دادم رفتید حتما رستورانهای فود کورت رو بررسی کنید خیلیاش ویو به بیرون و شهر دارند که بسیار دیدنیه.
12) حتی شهر اردهان که بسیار کوچکتر و فقیرتر از این شهره , فرهنگ بالاتری نسبت به این شهر دارن. در ماه رمضان اردهان به مراتب زنده تره اما اردهان هیچ مرکز خریدی نداره.
13) با تمام این اوصاف یکبار دیدن این شهر خالی از لطف نیست.
فاصله این شهر تا مرز بازرگان حدود 300 کیلومتره که شاید مدرنترین شهر که نزدیک به مرز بازرگان باشه در مسیر شهرهای شمالی ترکیه واسه ما ایرانیها محسوب میشه. پس کلا در سفر زمینی این شهر رو توصیه می کنم. با توجه به اینکه تقریبا به تمام شهرهای توریستی ترکیه سفر کردم کلا سفر در ماه رمضان رو به کشور ترکیه پیشنهاد نمیکنم. در ادامه هم چند تا عکس از این شهر ارائه می دم خدمتتون: