سفرنامه قسمتی از شمال و شمال غربی کشور سفر شاید همان واژه ی نابی باشد که شنیدنش حالمان را دگرگون می کند، ولی شنیدن از سفر کجا و تجربه کردنش کجا؟دقیقا یادم نمیاد چند بار از استان همیشه باران (گیلان) دیدن کردم ولی میدونم که حداقل
سراب آخرین شهر استان آذربایجان شرقی است که نزدیکترین شهر به استان اردبیل میباشد.آب و هوای این شهر در تابستانها خنک و در زمستانها بسیار سرد است.فاصله این شهر از تبریز ۱۳۰ کیلومتر است و با اردبیل ۸۰ کیلومتر فاصله دارد..طبیعت اطراف شهر بسیار زیباست و دارای آب گرم و مناطق ییلاقی است.سراب همچنین پایتخت لبنیات بخصوص کره و عسل معروف سبلان است.مردم این شهر بسیار میهمان نواز بوده اما هتلهای چندانی در شهر وجود ندارد.تنها یک هتل جهانگردی داره.دارای دانشگاه آزاد بوده و علامه امینی از شخصیتهای مطرح این شهر می باشد.
سلام به همه دوستان
شهر سراب به عنوان یکی از پایتخت های عسل و لبنیات ایران شناخته می شود. در سفر اخیرمون سری به این شهر زدیم و از آن گذر کردیم. در ورود به این شهر، دروازه این شهر اولین چیزی است که به چشم می خورد. عموما این شهر آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد. هر چند شهر کوچکی است، اما به دلیل واقع شدن در مسیر تبریز به اردبیل، از آن عبور ميكنيد. شهري با مردمان مهربان و غذاخوري هاي متعدد در طول مسير كه شلوغ بودند. بهترين زمان ديدن اين شهر به دليل سرسبز بودن كوهپايه هاي آن، ارديبهشت و خرداد است.
سراب یکی از شهرهای شرقی استان آذربایجان شرقی و مرکز اداری سراب است. این شهر با ۴۵٬۰۳۱ نفر جمعیت در سال ۱۳۹۵ خورشیدی، هشتمین شهر استان محسوب میشود
شهر سراب به دلیل واقع شدن در بین دو کوه سبلان وبزگوش، آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد. این شهر در منطقهای به وسعت ۱۳ کیلومتر مربع گسترده شدهاست. شهر سراب در ۸۶ کیلومتری غرب اردبیل، ۱۳۴ کیلومتری شرق تبریز و ۱۸۵ کیلومتری میانه واقع شده و با احداث راه جدید سراب به میانه، این فاصله به یک سوم کاهش خواهد یافت تا علاوه بر سراب، منطقه ارسباران نیز از بنبست خارج شود.#تایسیز
شهرستان سراب در شرق استان آذربایجان شرقی واقع شده و فاصله مرکز این شهرستان با تبریز ۱۲۰ کیلومتر می باشد.سراب بین دو رشته کوه بزقوش در جنوب و سبلان در شمال شهرستان قرارگرفته و بنابراین دارای آب و هوای سرد و کوهستانی در زمستان و معتدل و خنک در تابستان می باشد.به دلیل وجود مراتع سرسبز و آب و هوای مطبوع ، پرورش دام و به طبع آن تولیدلبنیات از شاخصه های مهم سراب می باشد.
شهرستان سراب از دو بخش مرکزی و مهربان تشکیل شده و دارای ۴ شهر سراب،دوزدوزان،شربیان ومهربان می باشد.جمعیت شهرستان،۱۳۲۰۰۰ نفر ومساحت آن ۳۴۵۲ کیلومترمربع می باشد.
از جاذبه های تاریخی و فرهنگی مهم آن میتوان به: مسجدجامع سراب،مسجدسنگی روستای اسنق در بخش مهربان،موزه مردم شناسی عشایر،کتیبه اورارتوئی رازلیق،مجموعه ایلخانی اسفستان،تپه باستانی قلعه جوق و ابرغان،تیمچه ملک در داخل بازار سراب اشاره کرد. جاذبه های طبیعی مهم آن عبارتند از:آبشار میراکی،آبگرمهای اسب فروشان - الله حق- اردها-شالقون وکوه بزقوش .
محصولات مهم آن:سیب،گندم،سیب زمینی،گردو،عسل و لبنیات است.
از صنایع دستی می توان به فرش،گلیم،منبت چوب و حکاکی روی فلز اشاره کرد.تنها هتل خوب و قابل قبول سراب، مهمانسرای جهانگردی آن است که در بلوار شهید بهشتی واقع شده است.همچنین دارای سه مهمانپذیر به نامهای متین،فردوسی نو و آذربایجان می باشد.
در زمینه رستوران،علاوه بر رستوران مهمانسرای جهانگردی،رستورانهای جلالی،پاکیزه،هدایتی و ممتاز از دیگر رستورانهای سراب می باشند.
روستای هدف گردشگری اسب فروشان در فاصله ۱۳ کیلومتری ازمرکز شهرستان که در دامنه کوه بزقوش واقع شده و آبگرم معدنی آن که در ۴ کیلومتری جنوب روستا قراردارد،از دیدنی ترین و توریست پذیر ترین نواحی اطراف سراب می باشد.درحال حاضر هتلی در ۴ طبقه و ۱۶ سوئیت در اطراف این آبگرم،در حال احداث می باشد.
از سوغاتی های معروف سراب، میتوان به کره محلی و لبنیات آن اشاره کرد که از دیرباز از مهمترین ره آوردهای این شهر پرآوازه محسوب می شود.فرش و قالی شربیان و مهربان یکی از بهترین صنایع دستی این شهرستان است.عسل از دیگر سوغاتی های این شهر به حساب می آید.فتیر مخصوص سراب از سوغاتی های مهم و بسیار لذیذ و خوشمزه سراب است که همه گردشگران و توریستها ازاین محصولات بعنوان سوغات ،تهیه کرده و با خود به شهر و دیار خود می برند.
شهرستان سراب ،بخصوص دراواخر بهار، تابستان و اوایل پائیز،به خاطر آب و هوای خنک خود و داشتن چندین جاذبه گردشگری ،از مقاصد مهم گردشگری استان و کشور عزیزمان است که سالانه میزبان شایسته حضور دهها هزار گردشگر از سراسر میهنمان،بخصوص قسمتهای جنوب کشور ، می باشد.