فمنیسم در حقیقت جنبشهایی سیاسی، اجتماعی و ایدئولوژیهایی است که همگی هدف خاص و یکسانی دارند؛ آن هدف چیزی نیست جز تعریف، برقراری و دستیابی به حقوق برابر زنان در سطوح اقتصادی، شخصی و اجتماعی. در این راستا تلاش میشود تا بانوان به آموزش و پرورش دست یابند و شغل مناسبی داشته باشند. فعالان حقوق زنان یا فمنیستها معتقدند که جنسیت در زندگی ما عاملی تعیین کننده نیست و نباید بر تمامی جهات زندگی تاثیر داشته باشد و برای همین هم برای به دست آوردن حقوق برابر زنان و مردان باید تلاش کرد.
امروزه جنبشهای کوچک و بزرگی در سراسر کشورها در راستای برابری حقوق زنان و مردان انجام میشود اما ایسلند به عنوان فمنیستترین کشور دنیا شناخته شده است. مستندهای فراوانی در زمینهی حقوق برابر زنان و مردان در ایسلند ساخته شده است. مایکل مور که یکی از مشهورترین مستند سازان دنیا به شمار میآید نیز مستندهایی قوی در رابطه با وضعیت بانوان در زندانها و موضوع جنسیتی در امور مختلف ساخته است.
جالب این که زنان ایسلندی در تاریخ 24 اکتبر سال 1975 میلادی همگی –حدود 95 درصد- از کارهای خود استعفا دادند و در خانه ماندند تا نشان بدهند که تا چه اندازه به نیروی کار آنها نیاز است. حالا این روز به عنوان روز زن نامگذاری شده و ایسلندیها آن را همه ساله در تاریخ 24 اکتبر جشن میگیرند.
حالا بانوان ایسلندی از وضعیت زندگی خود راضی هستند و ماجراهای جالبی از چگونگی پیشرفتشان در این زمینه و شرایط برابری جنسیتی در این کشور تعریف میکنند. صحبت کردن با زنان ایسلندی همانند همسخن شدن با یک جامعهی روشنفکر است.
منبع: matadornetwork.com