میان دیوارهای نمای بیرونی سنتی مسجد خیرهکننده نصیرالملک رازی خوشنما نهفته است و گام برداشتن به درون این عبادتگاه مانند قدم زدن در یک زیبابین رنگارنگ است. پرتوی خورشید صبحگاهی هرروز از پنجرههای رنگی مسجد به درون آن میتابد و راهروهایش را به سرزمین عجایب درخشانی از رنگ و نور و الگوهای گوناگون که انگار در کف مسجد میرقصند، تبدیل میکند.
بهکارگیری کاشیهای رُز رنگ زیبا در طرح داخلی مسجد نصیرالملک سبب شده است تا این مسجد در فرهنگ عامه لقب «مسجد صورتی» را از آن خود کند. گرچه نصیرالملک به دیگر مساجد بزرگ شهر مانند مسجد و آرامگاه شاهچراغ نزدیک است، اما به دلیل داشتن شیشههای رنگی که در معماری مساجد کمتر دیده میشود، در میان سایر مساجد برجستگی ویژهای پیدا کرده است. این بنا که در شهر شیراز واقع شده است. محمدحسن معمار و محمدرضا کاشیپز شیرازی طراحان این سازه زیبا بودند.
البته فقط طرح داخلی این بنای دینی نیست که میتواند خاطرهای ماندگار در روان شما بر جای بگذارد. مسجد صورتی افزون بر نمایش شکوهمندی که با نور و رنگ اجرا میکند، عناصر حیرتآور دیگری از طراحی و معماری را نیز در خود دارد که از آن جمله میتوان به طراحی هندسی ظریف کاشیها، طاقها و طاقچههای نقاشی شده و گنبدهای دیدنی اشاره کرد. نمای بیرونی مسجد نیز به همان اندازه شگفتانگیز بوده و حیاطی روباز با یک استخر بلند مستطیلی درخشنده دارد. کاشیکاریهای خیرهکننده مسجد به رنگهای صورتی، آبی و زرد، جوی متعالی و باشکوه برای عبادت میسازند.
با وجود این ویژگیها، جای هیچ شگفتی نیست که جو فرهمند مسجد نصیر الملک یا مسجد صورتی، آن را به یکی از پربازدیدترین مکانهای ایران تبدیل کرده است. اگر مایلید نگاهی به آن بیاندازید، بهتر است صبح را برای این کار انتخاب کنید زیرا در آن هنگام پرتوی خورشید اثر پرجلوهتری بر داخل مسجد میگذارد. همچنین حواستان باشد که هنگام بازدید با جمعیت انبوهی روبرو خواهید شد.
در ادامه تصاویر زیبایی از این مسجد را باهم می بینیم:
منبع: mymodernmet.com