سفر به سرزمین دوچرخه ها (سفرنامه هلند)

4.5
از 41 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
سفر به سرزمین دوچرخه ها (سفرنامه هلند) + تصاویر

 kandid.jpg

XLfBzBBOQyAXWP41GLljnxHvCYlJmf6JShF5CKHf.jpeg

با سلام به تمامی دوستان عزیز لست سکندی. این سفرنامه بخش اول از یک سفرنامه سه قسمتی می­باشد که امیدوارم بتواند مورد استفاده دوستانی که قصد سفر به این قسمت زیبا از اروپا را دارند قرار گیرد. همچنین امیدوارم بتوانم با توضیحات و عکسهای مناسب سایر دوستان را نیز در لذتی که از این سفر برده ام سهیم کنم.

مقدمات خیلی پیش از سفر:

نتایج مسابقه سفرنامه نویسی سال 95 اعلام شد که به لطف دوستان اسم من نیز در بین برنده های مسابقه بود. از خوشحالی در پوست خود نمی­گنجیدم و وقتی این خبر را به همسر پایه سفر رساندم، برنامه ریزی برای سفر بعدی شروع شد. ابتدا قصد داشتیم در تعطیلات خرداد ماه 96 به این سفر برویم. با توجه به اقامت برادرم در کشور هلند تصمیم گرفتیم برای گرفتن ویزا از این کشور اقدام کنیم و بازدیدی از سه کشور هلند، بلژیک و فرانسه داشته باشیم.

با توجه به داشتن دعوتنامه و شینگن قبلی، تقریبا از گرفتن ویزا مطمئن بودیم و طبق اطلاعات سایت سفارت نیز لازم بود 90 روز قبل از سفر ایمیل درخواست وقت سفارت را ارسال کنیم. تا تاریخ مدنظر ما بیش از 4 ماه مانده بود و تصمیم گرفتیم برنامه ریزی سفر را شروع کنیم. بررسی اولیه ای کردم و شهرهای جذاب این سه کشور را مشخص کردم و سپس برآورد اولیه ای از تعداد روزهای لازم در هر کشور بدست آمد. در این بررسی اولیه سایت تریپ ادوایزر بسیار کمک کننده بود.

ما بدنبال یک سفر اقتصادی بودیم و یکی از راه های کم کردن هزینه ها پیش خرید کردن هتل ها و بلیت هاست. معمولا 4 ماه قبل از سفر بهترین زمان برای خرید بلیت هواپیماست. در فاصله 4 الی یک ماه و نیم به سفر، قیمتها کمی بالا میرود و پس از یک ماه ونیم افزایش قیمت قابل توجه است.

با سرچی که انجام دادم در نهایت پرواز تهران-آمستردام را از هواپیمایی ترکیش به قیمت یک میلیون و صدوپنجاه هزار تومان برای هر نفر خریداری کردیم. پس از انجام هماهنگیهای لازم برای استفاده از جایزه مسابقه، بلیت را از یکی از آژانسهای اسپانسر مسابقه خریداری کردم که البته قیمت آن کاملا با قیمت سایت ترکیش تطابق داشت.

در مرحله بعد نیز بلیت قطار چند مسیر داخلی اروپا را با استفاده از کارت اعتباری برادرم پیش خرید کردم. همه چیز به نظر خوب پیش میرفت تا اینکه زمان ارسال ایمیل به سفارت فرا رسید. دقیقا 90 روز به پرواز به سفارت ایمیل زدم اما پاسخی نگرفتم. دوباره ایمیل زدم و در نهایت پس از چندین بار ایمیل زدن و تحمل استرس فراوان زودترین وقتی که سفارت اعلام کرد برای بیش از 4 ماه بعد بود. مطمئنا به برنامه قبلی نمی­رسیدیم از طرفی برای سفر در تابستان هم محدودیتهای کاری داشتیم و در نهایت تصمیم گرفتیم سفر را به مهرماه منتقل کنیم.

در نهایت مجبور شدم پرواز ترکیش را با پرداخت جریمه 70 دلار برای هر نفر کنسل کنم و بلیتهای قطار هم سوخت. شروع خوبی نبود و هنوز سفر شروع نشده بیش از 1 میلیون تومان ضرر کردیم! اما تجربه خوبی بود و من به همه توصیه می­کنم که حتما قبل از هر رزروی وقت سفارت را قطعی کنید.

 

 مقدمات پیش از سفر:

ویزا:

این بار اواسط فروردین ماه برای گرفتن وقت اقدام کردیم (البته تاریخ سفر را نیز کمی زودتر اعلام کردیم) و برای اواسط مرداد ماه وقت گرفتیم. حالا نوبت برنامه ریزی و جمع آوری مدارک لازم برای ویزا بود. مدارک ویزای شینگن کم و بیش در همه سفارتها یکسان است. مدارک دریافتی سفارت هلند برای ویزای دیدار فامیل طبق چک لیست جدیدی که در سایت سفارت بود به شرح زیر است:

  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • کپی صفحه اول پاسپورت فعلی و قبلی و تمامی ویزاها و مهرهای قبلی
  • یک عدد عکس جدید 3.5*4.5 بدون روتوش
  • رزرو بلیت قابل کنسلی به نام فرد
  • دعوتنامه (در حالت ویزای توریستی رزرو هتل)
  • در صورتیکه میزبان هزینه های شما را تقبل میکند: کپی قرارداد میزبان با 12 ماه اعتبار، سه فیش آخر حقوقی میزبان
  • در صورتیکه شخص شما هزینه ها را تقبل میکند: گواهی حساب و گردش حساب سه ماه اخیر یا سه فیش حقوقی آخر
  • مدارکی که نشان دهنده بازگشت شما است. مانند: گواهی اشتغال بکار، گواهی اشتغال به تحصیل، سند ملکی، گواهی حضانت و نگهداری از شخصی
  • بیمه مسافرتی تا سقف 30 هزار یورو
  • پرداخت مبلغ 60 یورو.

برای دریافت ویزای شینگن بخصوص برای بار اول بهتر است مدارک مطابق لیست و کامل باشد. در دفعات بعد سخت گیری کمتر است و برای مثال ما برخی از مدارک را  ارائه نکردیم. از آنجا که معمولا ابهامات مربوط به گرفتن ویزا زیاد است من سعی میکنم نکات مهم را توضیح بیشتری بدهم.

برای گرفتن دعوتنامه، میزبان شما بایستی به شهرداری محل اقامتش  مراجعه کند و با پرداخت هزینه برای تک تک افراد دعوتنامه مجزا درخواست کند. از آنجا که قرارداد برادر من با دانشگاه رو به اتمام بود و 12 ماه اعتبار نداشت، و به لحاظ حساب بانکی هم مشکلی نداشتیم برادرم بخش مربوط به ساپورت مالی را پر نکرد و فقط بخش مربوط  به اقامت ما را برعهده گرفت. بهتر است تاریخ دعوتنامه حداکثر سه ماه قبل از سفر شما باشد.

سایر مدارک شغلی و بانکی لازم را تهیه کردیم که شامل موارد زیر بود:

  • فرم تکمیل شده که از سایت سفارت دانلود و تایپ کردم و پرینت گرفتم
  • ترجمه شناسنامه خودم و همسرم (طبق لیست جدید سفارت نیازی نبود! اما ارائه کردیم، ترجمه ها تا 6 ماه پس از تاریخ ترجمه معتبر هستند)
  • کپی کارت اقامت برادرم و همسر برادرم (طبق لیست سفارت نیازی نبود)
  • کپی تمامی ویزاها و مهرهای قبلی (که تنها ویزاهای شینگن را برداشتند)
  • گواهی اشتغال بکار خودم به زبان انگلیسی
  • ترجمه آخرین فیش حقوقی خودم
  • ترجمه لیست بیمه تامین اجتماعی همسرم (چون شغل همسرم آزاد است بهتر دیدیم لیست بیمه را ارائه بدهیم. گواهی اشتغال بکار همسرم را نیز خودمان به زبان انگلیسی تهیه کردیم)
  • رزرو هتل (برای شهرهای بروکسل و پاریس که از سایت بوکینگ گرفتم)
  • رزرو بلیت هواپیما منطبق بر تاریخ سفر (که روز قبل به دفتر ایران ایر مراجعه کردم و یک رزرو 48 ساعته گرفتم)
  • بیمه مسافرتی سامان (که بصورت اینترنتی خریداری کردم و نیازی به مهر نیز ندارد)
  • کپی فیش حقوقی و قرارداد کاری برادرم و همسر برادرم ( که ارائه نکردیم و سفارت نیز درخواست نکرد)
  • دعوتنامه ها (اگر اصل دعوتنامه را تحویل میدهید حتما یک کپی از آن تهیه کنید تا در صورت نیاز در فرودگاه ارائه کنید)
  • گردش حساب 3 ماهه به لاتین که شامل ریز اطلاعات حساب است (حساب همسرم گردش خوبی داشت اما میانگین حساب در حدود 15 میلیون تومان بود. در نهایت با مانده حساب حدود 40 میلیون تومان گردش گرفت. حساب من هم حساب پس انداز بود که گردش پایینی داشت اما میانگین حساب و مانده حدود 40 میلیون تومان بود)
  • گواهی تمکن مالی از بانک به لاتین که اطلاعات کلی حساب را ارائه می­دهد و شامل یک برگه است (اخیرا قبل از صدور این گواهی بانک استعلام می­گیرد و نبایستی قسط معوقه و ... داشته باشید)
  • هزینه درخواست ویزا برای هر نفر 60 یورو.

اگر دعوتنامه دارید نیازی به ارائه رزرو هتل برای آن کشور نیست. اما اگر قصد سفر به سایر کشورها را نیز دارید بهتر است این موضوع را در فرم ذکر کنید و رزرو هتل برای آن مقاصد را ارائه دهید. فقط باید دقت کنید که در رزرو هتل ها تعداد روزی که قرار است در بقیه کشورها باشید حتما کمتر از مدت زمان سفر در کشور اصلی باشد.

در مورد بلیت رفت و برگشت، بلیت رفت حتما باید به کشوری باشد که ویزا می­گیرید در مورد بلیت برگشت اجباری نیست و می­تواند از هر کشور عضو شینگن باشد.

وقت ما ساعت 7:30 صبح بود. در روز مقرر ساعت 7 صبح جلوی سفارت بودیم و 7:30 پذیرش آغاز شد و به ترتیب وارد شدیم. دقت کنید که پرینت ایمیل وقت سفارت را به همراه داشته باشید. در حیاط سفارت نیز باکسهایی برای گذاشتن کیف و موبایل وجود داشت. پس از ورود به ساختمان از دستگاه شماره گرفتیم. ما شماره 10 بودیم و حدودا یک ساعتی منتظر بودیم تا نوبتمان شد. رفتار پرسنل سفارت محترمانه و مهربان بود. ابتدا برای الصاق عکس به فرم و انگشت نگاری صدایمان زدند که از آنجا که در سه سال اخیر شینگن گرفته بودیم مجددا نیازی به انگشت نگاری نبود و سپس مدارک را به باجه دیگری تحویل دادیم. نه مدرک اضافه ای درخواست کردند و نه سوالی پرسیدند.

دو هفته بعد برای دریافت پاسپورتها به سفارت مراجعه کردم و پاسپورتها را تحویل گرفتم. درخواست ما ویزای یک بار ورود بود اما از دیدن ویزای 4 ماهه چندبار ورود با امکان اقامت 90 روز  واقعا ذوق کردم.

در انتها خدمت دوستان عرض کنم که اخیرا برای سفارتهای هلند و فرانسه دریافت وقت سفارت، تحویل مدارک و همچنین دریافت ویزا توسط شرکت واسط VFS Global انجام می­شود و نیازی به مراجعه مستقیم به این سفارتها نیست.

بلیت هواپیما:

 برای یافتن پرواز مناسب سایتهای مختلفی وجود دارد. من بیشتر از اپلیکیشن SkyScanner استفاده می­کنم. اپلیکیشن Hopper نیز می­تواند کمک کننده باشد که قیمت پروازها را پیش بینی می­کند و آفرهای خوب را به شما اطلاع می­دهد.

حدود 6 ماه به سفر رصد کردن پروازها را شروع کردم و در نهایت 4 ماه به سفر، پرواز رفت و برگشت را از هواپیمایی پگاسوز به قیمت نفری 224 یورو (معادل 903 هزار تومان در آن زمان) از سایت خود هواپیمایی با کارت اعتباری برادرم خریداری کردم. بلیت بدون پذیرایی، شامل 20 کیلوگرم بار و بدون کنسلی بود. خوشبختانه امروزه سایتهای ایرانی بسیاری هستند که رزرو هتل و بلیت را با قیمتهای خوبی انجام می­دهند و در صورت نداشتن کارت اعتباری مشکلی وجود ندارد.

ترنسفر داخلی:

حمل و نقل داخلی ما در اروپا با قطار  و اتوبوس بود. سایت و اپلیکیشن Rome2Rio در این زمینه خیلی کارساز خواهد بود. با مشخص کردن مبدا و مقصد کلیه راه های ممکن را به شما آفر می­دهد و سپس در ادامه شما را به سایت مربوط هدایت می­کند که می­توانید قیمت و برنامه زمانبندی را ببینید. البته برای خرید شما نیاز به کارت اعتباری دارید. برای مسیرهای پرطرفدار بلیت هواپیما و قطار توسط سایتهای داخلی هم به فروش میرسد. در مجموع اگر کارت اعتباری ندارید باید بلیتهای ترنسفر داخلی را در محل خریداری کنید و معمولا هزینه بیشتری باید پرداخت کنید. من با تحقیقی که کردم دو مسیر اتوبوس و یک مسیر قطار را با کارت اعتباری پیش خرید کردم. برای بقیه مسیرها اختلاف قیمتی وجود نداشت و نیازی به پیش خرید نبود. استفاده از این اپلیکیشن برای برنامه ریزی سفر به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

iP3o6rqY9hgny6FLOyh5TrmjLhCqzmVDCndnXO7r.jpeg

1-فضای اپلیکیشن Rome2Rio

بلیت قطار در اروپا معمولا گران است و با بلیت هواپیما برابری می­کند اما برتری آن معطل نشدن برای تشریفات فرودگاهی، لذت بردن از مناظر و همچنین موقعیت ایستگاه های قطار است که در مرکز شهر هستند.

رزرو هتل:

برای اقامت در آمستردام، سه شهر بلژیک و پاریس بایستی هتل رزرو می­کردیم. از 5 ماه قبل در سایتهای داخلی فوق و خارجی مانند بوکینگ، هاستلز، هاستلزورد و سایت رسمی هتل های آیبیس جستجو کردم و بارها رزرو و کنسل کردم تا بالاخره گزینه های مناسب را پیدا کردم. اولین بار بود که تا این حد زمان برای پیدا کردن هتل اختصاص دادم و تجربه نشان داد که قیمتها در زمانهای مختلف تغییر چندانی نداشت. البته برای تاریخ سفر ما. احتمالا برای تعطیلات پیش خرید هتل ها منطقی باشد و اینکه معمولا هتل های ارزان حداقل از 2 هفته قبل پر هستند. قیمت هتل های اقتصادی مثل آیبیس در اروپا کمتر از هاستلها بود! در نهایت یک هتل از بوکینگ (با قابلیت پرداخت در محل)، دو هتل از سایت آیبیس، دو هتل هم از سایت داخلی رزرو کردم که در هر بخش بیشتر توضیح خواهم داد.

رزرو ورودیه ها:

در صورتیکه بلیت برخی از اماکن را اینترنتی رزرو کنید ارزانتر از خرید در محل می­باشد و همچنین نیازی به ایستادن در صف ورودی هم نیست. برای اینکار نیز نیاز به کردیت کارت دارید. البته ما تقریبا با هیچ صف طولانی مواجه نشدیم. دقت کنید که بلیت برخی اماکن تنها بصورت اینترنتی فروخته می­شود این موارد را حتما از قبل بخرید یا پس از ورود از هتل محل اقامتتان بخواهید برای شما خریداری کند.

تلاش برای اقتصادی شدن سفر، وقت و حوصله زیادی می­خواست و البته تجربه خوبی هم بود.

برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای سفر از سایتهای لست سکند، تریپ ادوایزر، ویکی تراول کمک گرفتم. در این بین سفرنامه کامل و زیبای آقای نیما علایی که سال گذشته در سایت منتشر شد خیلی به من کمک کرد و واقعا از ایشان سپاسگزارم.

برای هر شهر لیست جداگانه ای تهیه کردم از محل هایی که باید می­دیدیم شامل: آدرس، قیمت ورودی، روز و ساعت کاری.

اپلیکیشن های مورد نیاز:

اپلیکیشن های کاربردی که من در این سفر استفاده کردم را در تصویر زیر ملاحظه می­کنید.

TwF6Be6wP8LkM5Q1SEtAqkrEEhlD4wmtdy9NiPjh.jpeg

2-اپلیکیشن های کاربردی­

به جز مواردی که اشاره کردم سایر اپلیکیشن ها عبارتند از :

نقشه آفلاین و مسیریاب : MAPS.ME که شما را از هر نوع مسیریاب دیگر و اینترنت بی نیاز میکند. من پیش از سفر محل های مورد نظر  را روی نقشه پین کردم تا در طول سفر براحتی مقصدها را پیدا کنم.

kTnahIjpIXuYUotu6aM0lkGcGWWSRg14SW6DnAO5.jpeg

3-فضای نرم افزار MAPS.ME

Foursquare : سایت و اپلیکیشن رستوران یاب با قابلیت فیلتر قیمت و نوع غذا ( آنلاین).

Europe Guide : که در واقع نسخه آفلاین سایت ویکی تراول است و توضیحات مفیدی به شما ارائه می­دهد.

اوبر: تاکسی یاب که در اکثر کشورهای اروپایی قابل استفاده است و اگر تعداد شما زیاد باشد گاهی مواقع گرفتن تاکسی به صرفه خواهد بود (آنلاین).

نقشه های مترو (آفلاین).

همچنین از تمامی مدارک شامل پاسپورتها، ویزاها، دعوتنامه، بلیت و ووچر هتل ها و.... عکس گرفتم و برای روز مبادا در گوشی ذخیره کردم. طبق قانون شما موظفید همواره یک مدرک شناسایی به همراه داشته باشید، اما از آنجا که معمولا همراه داشتن پاسپورت دشوار است داشتن کپی و یا عکس آن می­تواند در مواقع لازم کمک کننده باشد.

 

قوانین نانوشته فرهنگی:

در کنار تمام خصلتهای خوبی که ایرانیها دارند، متاسفانه خصلتهای بدی نیز گریبان گیرمان شده است که ممکن است در کشورهای دیگر باعث بروز مشکل شود. به امید روزی که ما نیز این موارد را رعایت کنیم تا سیستم حمل و نقل منظم تر و بهتری داشته باشیم:

هنگام عبور از خیابان به چراغ عابر پیاده دقت کنید. در برخی تقاطع ها برای سبز شدن چراغ عابر بایستی دکمه ای را فشار دهید و پس از سبز شدن چراغ از خیابان عبور کنید.

اگر در تقاطعی خط عابر پیاده باشد و چراغ نباشد، حق تقدم در هر حالتی با عابر است. اما اگر خط عابر پیاده نباشد حق رد شدن از آن محل را ندارید.

هنگام استفاده از اتوبوس بایستی بلیت را هنگام سوار شدن تهیه کنید. از درب جلو سوار و از درب عقب پیاده شوید.

در اتوبوس قبل از رسیدن به ایستگاه مورد نظر دکمه Stop را فشار دهید. معمولا اگر در ایستگاه کسی برای سوارشدن نباشد راننده توقف نخواهد کرد مگر اینکه دکمه را زده باشید. به هنگام سوار شدن نیز بهتر است برای اتوبوس دست تکان دهید تا حتما در ایستگاه توقف نماید.

هنگام استفاده از پله برقی در سمت راست بایستید و سمت چپ را برای افرادی که عجله دارند خالی بگذارید.

حریم شخصی افراد در کشورهای مختلف متفاوت و معمولا بیشتر از ما ایرانی هاست. هنگامیکه در صف می ایستید فاصله مناسبی تا نفر جلویی داشته باشید و بیش از حد به افراد نزدیک نشوید.

در خیابان و وسایل حمل و نقل به مدت طولانی به افراد نگاه نکنید و به کسی زل نزنید.

در ابراز احساسات به کودکان احتیاط کنید و به هیچ وجه بچه ها را لمس نکنید.

هنگامی که منتظر مترو هستید در کنار دیوار بایستید و سمت چپ را برای عبور افراد خالی بگذارید (در برخی کشورها).

ابتدا اجازه دهید افراد از اتوبوس، مترو یا قطار پیاده شوند سپس سوار شوید. برای سوار شدن در طرفین درب بایستید و وسط را برای خروج مسافرین خالی نگهدارید.

صندلیهای تاشو مترو و اتوبوس را در مواقع خلوت اشغال کنید. در مواقعی که شلوغ است و فضا کم است بایستید تا جا برای همه باز شود.

اگر با چمدان وارد مترو می­شوید به گوشه های مجاور درب مقابل بروید و وسط واگن را اشغال نکنید. مطمئن باشید در هر شرایطی میتوانید پیاده شوید!

صندلیهای مخصوص افراد معلول و مسن (ردیفهای اول) را در اتوبوس اشغال نکنید مگر در  مواقعی که حق انتخاب دیگری ندارید.

عجله نداشته باشید!

 

فرم های مرخصی رد شده، بلیتها خریداری شده،  اطلاعات لازم جمع شده، چمدانها بسته شده و تقریبا همه چیز برای شروع سفر مهیا بود و تنها مشکل پرواز قیمت یورو تا اوج بود! خوشبختانه از قبل مقداری یورو داشتیم و در نهایت نیز 1000 یورو دیگر به قیمت 4780 تومان خریداری کردیم. ارز مسافرتی نیز از تاریخ 20 شهریور حذف شد و شامل حال ما نشد.

 

هزینه های قبل از سفر برای دو نفر:

ترجمه مدارک (که طبق اعلام سایت سفارت هلند نیازی به مهر دادگستری و وزارت خارجه نیز نبود) : 130 هزار تومان

دریافت ویزا: 120 یورو

بیمه مسافرتی: 150 هزار تومان

عوارض خروج از کشور: 150 هزار تومان

بلیت رفت و برگشت با هواپیمایی پگاسوز: 450 یورو (معادل یک میلیون و هشتصد هزار تومان).

 

پیشاپیش از اینکه کیفیت برخی از عکسها پایین است عذرخواهی میکنم که بدلیل محدودیت در آپلود عکسها میباشد.

 

روز اول (دوشنبه 3 مهرماه 96):  ورود به آمستردام زیبا و آرام

ساعت 11 شب یکشنبه 2 مهرماه(24 سپتامبر) 96 عازم فرودگاه امام خمینی شدیم. برای رفتن به فرودگاه از اپلیکیشن­های اسنپ و تپ­سی استفاده کردیم و در نهایت با استفاده از تپ سی با قیمت 36 هزار تومان عازم فرودگاه شدیم.

فرودگاه خلوت بود و مراحل دریافت بلیت، چک گذرنامه و بازرسی بدون مشکل سپری شد. پرواز ساعت 3:35 صبح دوشنبه با تاخیر حدودا 15 دقیقه ای پرید. هواپیمایی پگاسوز پرواز اقتصادی ترکیه ای است. فاصله صندلیها کم بود که برای افراد قدبلند احتمالا دشوار خواهد بود. البته در پرواز برگشت که ما بصورت آنلاین چک این کردیم صندلی بسیار مناسبتری داشتیم و فضا بیشتر بود. پرواز تا استانبول حدود 3 ساعت بود که سعی کردیم بخوابیم. حدود 7 صبح در فروگاه صبیحا پیاده شدیم و 4 ساعتی زمان آزاد داشتیم. چون پرواز پذیرایی نداشت گرسنه بودیم و تصمیم گرفتیم صبحانه بخوریم. در فرودگاه به کافه ای رفتیم و صبحانه مفصلی خوردیم که 15 یورو شد.

STw6ZX1oqWC7Hoq2zciN20UmabS4kVQxZi952mdw.jpeg

4-اولین صبحانه

پرواز دوم نیز تقریبا به موقع انجام شد. در پرواز غذا و نوشیدنی رایگان نبود قیمت یک عدد ساندویچ کوچک و یک نوشیدنی 6 یورو بود. ساعت 14 وارد فرودگاه اسخیفول (Schiphol) آمستردام شدیم. در گیت بازرسی دلیل سفر و تعداد روز اقامت را پرسیدند و مهر ورود زده شد.

متاسفانه با آمدن چمدانها دیدیم که چرخ یکی از چمدانها شکسته که در ادامه سفر حمل و نقل را برایمان کمی سخت کرد.

محل اقامت ما در آمستردام هتل آیبیس اقتصادی (لوگو آبی) فرودگاه بود. آمستردام در مجموع شهر گرانی است و قیمت هتل های داخل شهر بسیار بالا بود. پس ما تصمیم گرفتیم این هتل را انتخاب کنیم که حدود 30 دقیقه با شهر فاصله داشت. هتل را از سایت www.accorhotels.com به قیمت 118 یورو برای دو شب (بدون صبحانه) گرفته بودم.

برای رفتن از فرودگاه به مرکز شهر می­توانید از اتوبوس خط 197 استفاده کنید که ایستگاه اتوبوسها در خروجیC فرودگاه قرار دارد و بلیت آن 5 یورو می­باشد. راه دیگر استفاده از ترن می­باشد که بلیت آن تا سنترال استیشن 4.2 یورو میباشد.

شاتل های رایگانی از فرودگاه تا هتل های مجاور آن بصورت پیوسته مسافران را جابجا میکنند که در خروجی C فرودگاه قرار دارند. تقریبا 20 دقیقه منتظر شاتل بودیم و در نهایت حدود ساعت 3 عصر به هتل رسیدیم. پول را پرداخت کردیم و اتاق را تحویل گرفتیم. هتل های IBIS ارزان قیمت و کاملا بیسیک هستند و دکوراسیون تمامی آنها نیز یکسان است. ابعاد اتاق مناسب بود. حوله و صابون نیز در اتاق وجود داشت اما فاقد شامپو، سشوار، یخچال و ... بود.

سفر ما اواخر سپتامبر و اوایل اکتبر بود و دمای هوا معمولا بین 12 تا 17 درجه متغیر بود. گهگاه باران و باد نیز ما را غافلگیر می­کرد. ولی در مجموع هوا خوب بود و مشکل ساز نشد.

 یکی دو ساعت استراحت کردیم و سپس عازم آمستردام شدیم. ایستگاه اتوبوسها در نزدیکی هتل قرار داشت.

در صورتی­که جابجایی شما بین شهرهای هلند و یا داخل شهرها زیاد است می­توانید از کارت OV-chipkaart  استفاده کنید و در هزینه ها صرفه جویی کنید. قیمت خرید اولیه این کارتها برای هر نفر 7.5 یورو هست و برای اتوبوس، ترام و قطار در تمامی شهرها قابل استفاده است. اما برای استفاده در ایستگاه های قطار بایستی حداقل 20 یورو موجودی داشته باشد. بایستی هنگام ورود به ایستگاه یا اتوبوس کارت بزنید و مجددا هنگام خروج نیز کارت بزنید تا مبلغ متناسب با مسیر از کارت کم شود.

اتوبوسها کاملا طبق برنامه و بدون تاخیر میامدند و در هر ایستگاه هم برنامه حرکت روی تابلو مشخص بود. اتوبوسها پول نقد نیز دریافت می­ کردند. مسیر زیبا بود و آمستردام چشم نواز به نظر میامد. خانه های مسیر همه یک شکل و با نمای قهوه ای و پنجره های سفید بودند که حس خوبی را منتقل می­ کرد. حدود ساعت 6 به مرکز شهر رسیدیم و در ایستگاه آخر پیاده شدیم. در اتوبوسها نیز مانیتوری وجود دارد و نام ایستگاه ها و زمان رسیدن به هر ایستگاه را مشخص می­ کند. می­توانید در طول حرکت مسیر را با جی پی اس بر روی نقشه دنبال کنید و در ایستگاه مناسب پیاده شوید (برای رفتن به موزه رایکس و مرکز شهر بایستی در ایستگاه Leidseplein و یا Museumplein پیاده شوید).

آمستردام پایتخت کشور هلند است گرچه محل سیاستگذاری این کشور دن هاخ (لاهه) می باشد. آمستردام در حدود 7 میلیون نفر جمعیت دارد و در واقع شهری است که در محل احداث سدی بر روی رودخانه آمستل بنا گردیده است. در هر نقطه ای از این شهر میتوان کانالهای بسیار زیبایی را دید که چهره ای متفاوت به آن داده اند. سیستم حمل و نقل آمستردام و سایر شهرهای هلند بر مبنای دوچرخه است. علاوه بر اتوبوس، مترو  و ترام اصلی ترین وسیله مورد استفاده مردم محلی دوچرخه است. در همه جا خطوط مخصوص دوچرخه ها به رنگ قرمز مشخص است و پارکینگ های چند طبقه ای برای دوچرخه ها وجود دارد. حتی امکان بردن دوچرخه ها درون واگنهای قطار و لنج ها نیز وجود دارد.

U848auw5cIbFvDKcrCYSJ7I3j6VGZzxyenH9q3fs.jpeg

5-پارکینگ دوچرخه ها

برای کشف شهر به سمت کانالها حرکت کردیم. کمی در بافت قدیمی قدم زدیم و  از کنار بازار گل که تعطیل بود عبور کردیم.

JCGGbFwYLjJfqM6oLWcsqAcEHQDMrbSOI2t1Ox4t.jpeg

6-آمستردام

در کنار بازار دکه هارینگ فروشی قرار داشت. هارینگ نوعی ماهی خام نمک سود شده است که بصورت ساندویچ با سیر و خیارشور ارائه می­ شود. من یک ساندویچ گرفتم. طعم ماهی خام حس نمی­ شد و خیلی مزه دار شده بود. بد نبود اما خیلی هم با ذائقه ما سازگار نبود. همسرم هم به سختی کمی امتحان کرد ولی خوشش نیامد.

tOW8u5bOdiAEswBJyIF8MReoImjjQXcypQfprQzu.jpeg

7-ساندویچ هارینگ

سپس برای امتحان سیب زمینی های معروف آمستردام عازم رستورانی که از قبل نشان کرده بودیم شدیم که متاسفانه دقایقی قبل بسته شده بود. در کنار خیابان اصلی به یک سیب زمینی فروشی دیگر رفتیم و یک سیب زمینی با سس کچاب به قیمت 6 یورو گرفتیم که کاملا داغ و سرخ شده بود و مشابه سیب زمینی هایی بود که در ایران نیز به وفور یافت می­ شود. در مقابل Mint Tower نشستیم و در بین عبور و مرور عابران سیب زمینی مان را خوردیم.

SbmWIOqfBl9yy4hH12KzdZdgPC9kPCaTChaRc6wj.jpeg

8- Mint Tower

این برج در واقع بخشی از دروازه قدیمی شهر در این بخش بوده است و در قرن 15 م ساخته شده است. بعدها در آتش سوزی دروازه تخریب شد و تنها بخش هایی از برج سالم ماند و در قرن 17 م بازسازی شد. در حال حاضر امکان بازدید از داخل برج نیز وجود دارد.

به سمت میدان رمبرانت به راه افتادیم و مدتی با مجسمه های وسط میدان سرگرم شدیم.

X2nkzPOyZh94YaEVm6JgjRNGr4PTsa7paebP3d4G.jpeg

9-میدان رمبرانت

سپس به محله آمستل رفتیم و در امتداد کانالها قدم زدیم. شهر آرام و زیبا بود فقط کمی سرمای هوا اذیت می­کرد. در امتداد رود آمستل کمی قدم زدیم و به پل Skinny رسیدیم. کانالهای این بخش از شهر بهترین چشم اندازها را ارائه می دهند و واقعا زیبا و لذت بخش بودند. در مجموع کانالهای شهر در سه بخش قرار دارند محله آمستل، محله رد لایت و محله یردان.

WdBi9Gq1xB59xlGsmcml3ph78CkHKTbsogOu2AKX.jpegO7t628WUJvvoxQ0Bp8PiOiG4d23UnC23mlSXTysy.jpegbyIhmNU7TtxO5dbDlXEGFeWmUEcyt60YbNT5jsOH.jpegY0gYXWu0LexFDnTuWyogn4uo6vi6UXKYEIyJvLZf.jpegQMRPxQwqD6Q01GLVVHqHPTFo0CNj1YK4MWgpzYt6.jpegd3RdLNeyq8PvMPdVrsUYh2btYfHMTCm7BunY3YGM.jpegihDnUi3asZlKJHYAJeb9lluGj8YskJgWTNEBlBmE.jpeg

10الی 16-کانالهای زیبای شهر

  در طول مسیر از کنار قلعه Wagg عبور کردیم. این ساختمان قرن 15 می در اصل دروازه قدیم شهر بوده است که در طول تاریخ بعنوان ساختمان شهرداری، موزه، ایستگاه آتش نشانی، ساختمان وزن کردن و ... استفاده شده است. این بنا قدیمی ترین بنای غیرمذهبی بجا مانده در آمستردام است.

5JEwxWj76ljoRm0DbHvvjAuRs6rqawId4arR4292.jpeg

17-قلعه Wagg

 

 

خیابان را طی کردیم و از کنار کلیسای قدیمی Oude Kerk نیز عبور کردیم که متاسفانه در آن ساعت تعطیل بود. این کلیسای 800 ساله قدیمی ترین ساختمان آمستردام میباشد که در قرن 13 م ساخته شده است و در حال حاضر در محله رد لایت قرار دارد. ابتدا در این محل یک کلیسای چوبی ساخته شده است و سپس با بنایی سنگی جایگزین شده است. ابتدا یک کلیسای کاتولیک بوده است که بعدها تحت قوانین پروتستان قرار گرفته است. این کلیسا در طول تاریخ کاربری های بسیاری داشته است. در دوره ای مردم محلی در کلیسا برای عبادت جمع می شدند، خرده فروشان کالاهای خود را می ­فروختند، و گداها به دنبال پناهگاه بودند. بعدها به عنوان بایگانی شهر استفاده شد و مهمترین اسناد در قفسه ها نگهداری می­ شدند.

EZNd27XGalJT1DYK1FY3cvfCEEG2OJhKKX2kOq7Y.jpeg

20-کلیسای قدیمی Oude Kerk

در دوره ای آهنگساز معروف Jan Pieterszoon در کلیسا زندگی می­کرد و آهنگهای او هر روز از برج ناقوس کلیسا پخش می­شد. مقبره او نیز در داخل کلیسا قرار دارد. رمبرانت نیز به این کلیسا رفت و آمد فراوان داشت و یک ضریح کوچک در داخل کلیسا برای همسرش ساخت و همسرش در اینجا دفن است. حدفاصل ماه های آپریل تا سپتامبر در روزهای شنبه و یکشنبه امکان بالارفتن از برج نیز وجود دارد. ورودی این کلیسا 10 یورو است.

سپس به سمت یکی از رستورانهایی که در نظر داشتیم رفتیم اما متاسفانه تعطیل بود! در رستورانی در همان نزدیکی نشستیم و برای شام غذایی شامل ماهیچه گوسفندی بهمراه سبزیجات بخار پز و دو عدد نوشیدنی به قیمت تقریبی 28 یورو سفارش دادیم.

rCadDCi0S5myOwP3VaL6BtTDJ9z4zNxc0dCA5eu0.jpeg

21- اولین شام در آمستردام

قیمت غذا در اروپا در مجموع بالاست. برای یک وعده دو نفره در رستورانهای اقتصادی بایستی بین 15 الی 25 یورو و در رستورانهای متوسط و گران بیشتر پرداخت کنید. بد نیست که رستورانهای مناسب را قبل از سفر پیدا کنید و یا اگر اینترنت همراه دارید از اپلیکیشن Foursquare استفاده کنید.

حدود 10 شب بود که به سمت ایستگاه قطار رفتیم تا با ترن به فرودگاه برگردیم. برای خرید بلیت قطار و مترو سعی کنید همیشه سکه به همراه داشته باشید. برخی از دستگاه های فروش بلیت اسکناس قبول نمی­کنند و تنها سکه و کارت اعتباری قبول می­کنند. از یکی دو نفر خواستیم با کارت اعتباری شان برایمان بلیت بخرند که قبول نکردند! پس از تلاش ناموفق بدنبال بلیت فروشی ایستگاه گشتیم که خوشبختانه باز بود. بلیت قطار در حدود 4.2 یورو برای هر نفر بود. کسی بلیتها را چک نمی­ کرد ولی در مسیرهای طولانی معمولا بلیتها را چک می­کردند. بلیتها برای ساعت مشخصی نبود و برای کل روز معتبر بود و می ­توانستید در هر ساعتی سوار شوید. 

شب اول سفر بود و خیلی با سیستم حمل و نقل آشنا نشده بودیم. قطار در ایستگاه بود که به سکو رسیدیم. همسرم سوار شد و من منتظر بودم تا درستی مسیر را بپرسد تا سوار شوم که درب قطار بسته شد! برای شب اول واقعا استرس بدی بود. تنها در ایستگاه منتظر قطار بعدی ماندم. من نگران همسرم بودم که در ایستگاه مناسب پیاده نشود و او نگران من که گم نشوم! البته این موقعیت خیلی طولانی نشد و یک ربع بعد دوباره بهم رسیدیم. اما این تجربه باعث شد که از همسرم بخواهم تمامی نقشه ها را دانلود کند و موقعیت تمامی هتل ها را برایش توضیح دادم که در صورت گم شدن هر کدام، قرارمان هتل باشد.

 

روز دوم(سه شنبه 4 مهر ماه 96) : آشنایی با تاریخ و هنر هلند

صبح پس از خوردن صبحانه ای که روز قبل از سوپرمارکت تهیه کرده بودیم، مجددا با اتوبوس به مرکز شهر رفتیم. ابتدا دنبال محلی برای خردکردن اسکناس 500 و 200 یوروریی بودیم. در نهایت متوجه شدیم تنها در مراکز GWK travelex امکانپذیر است. یکی از شعبه های آن راپیدا کردیم و با پرداخت دودرصد کارمزد پولمان را خرد کردیم که اصلا خوشایند نبود. اما متاسفانه چاره دیگری نبود و برخلاف برخی کشورها در هلند هتل ها و یا فروشگاه ها این اسکناسها را قبول نمی­ کردند. شعبه های این صرافی در ایستگاه قطار و فرودگاه نیز وجود دارند.

سپس به سمت موزه رایکس حرکت کردیم. بلیت موزه را از قبل بصورت آنلاین 17.5 یورو خریداری کرده بودم. در مقابل موزه علامت معروف I Amsterdam  قرار دارد که همه در حال گرفتن عکس با آن بودند. ما هم به پشت علامت رفتیم و با استفاده از قابلیت آینه کردن عکس در گوشی یک سلفی خلوت گرفتیم! این موزه همه روزه از ساعت 9 الی 17 باز است.

موزه رایکس بزرگترین موزه ملی هنر و تاریخ هلند می­باشد. این موزه ابتدا در شهر دن هاخ(لاهه) بنیان گذاری شد و سپس در سال 1808 به آمستردام منتقل شد و ابتدا در کاخ سلطنتی Royal Palace قرار داشت. ساختمان فعلی نخستین بار در سال 1885 بازگشایی شد و در حال حاضر  پس از بازسازی های بسیار در سه طبقه قرار دارد.

wNWmshjOSbJHEOjmQOSeMVIT4kIajOMTCSNeIqNv.jpeg

22-موزه رایکس

DVIrT4QYFnoxXfotTc69Fd8NCscXmjK3URzNMFyi.jpeg

23-ورودی موزه

K9J3TSpUTH8EOtbnRes43q5vEadG84dUAc1u6VPl.jpeg

24-داخل موزه

یک میلیون اثر هنری در این موزه وجود دارد که در مجموع 8000 اثر هنری و تاریخی آن به نمایش عموم گذاشته شده است.

ib90sofUYILLaumlPa0oA6GHW4itkFvou0rkhLLF.jpegCuwAX9SEvGqmOhgJvMGUsL4kKKRwFLoG8ypGRSe7.jpeg

26و27-نمونه ای از مجسمه های مذهبی

هلند نقاشان معروف و برجسته بیشماری دارد در این موزه نیز بیش از 2000 نقاشی از عصر طلایی هلند از نقاشانی همچون رمبرانت، جان استین، ورمر و ... در معرض نمایش است. مهمترین سالن نیز مربوط به نقاشیهای رمبرانت بود. در کنار هر نقاشی نیز توضیحات کاملی در مورد آن اثر درج شده است.

WhZWXpZlXBJqM7FB96d30lp9m1kxrWIOsZqT4P24.jpegik5I32WvHjl27hFLCfkZQuPNVpWuu9ZxkbifY8EI.jpegvO3emFh4K2RIEgfg4kNMfQEeVLDI50X17i68feie.jpegZpSn8QN7Dt6SULR2osMF5rzziSpk5TCrxtAaku4F.jpeg

28 الی31- نمونه ای از تابلوهای نقاشی

در قسمتی از موزه کتابخانه عمومی نیز قرار دارد که بزرگترین و بهترین کتابخانه در زمینه هنر و تاریخ در هلند میباشد.

IvdQV2O5EvuaYdYgFsxQwYEVVJPS3ul6vgq5SX1y.jpeg

32-کتابخانه عمومی

قسمتی از موزه مربوط به تاریخ نبردهای دریایی بود و  تکه ای از کشتی سلطنتی انگلستان که درقرن 17 م توسط هلندیها در جنگ گرفته شد نیز در آن به نمایش گذاشته شده است.

PXMhDJtczAzOCttjG8T8O6vgivs7fCvml1Fnz8DL.jpegrJ6sUdE8crmEC1O4LnEECx5SaWkWZIXRwaPXRQXT.jpegiuOD79I9MhCRAESduWtxwS7o855eL1iN8aHDxVbt.jpeg

33 الی 35-موزه دریایی

بخشی از موزه نیز به وسایل کاخ پادشاهی تعلق دارد که شامل انواع میزها و قفسه ها، ظروف و ... است.

hEZg74m6pALp7HNjZ5GkbPfVvDmAVrkniCnnGwsP.jpeg27YvRBZuf4YCl8CpksBTV8lnOBOLp1wtycfvrnqt.jpegZ1KSAuex6bpauUtgdTJ9QQ2v7vIFyP4dLln0Dsjx.jpegPz3xLUifR9oosbGU5DbpDgA8V1fO21H7oIuViB5e.jpegFVAX5v9wRnrlu8ZBJbW7dqF45KSVnqRcTqAFRikp.jpeg

36 الی 40-وسایل کاخ پادشاهی

یکی از نمونه های جالب موجود در موزه نیز خانه های عروسکی بود که در قرن 18 ام مرسوم بوده است.

J4dpvJkF5FkHnErxD8mQffzvssvTOjG3s0o4N6oe.jpeg

41-خانه های عروسکی

در آخرین طبقه نیز مجموعه ای از آثار هنر معاصر قابل دیدن بود.

h6KPS5fQ2EKS0Qt7CGS2q5i74ZvYp3EBisgvlC0n.jpeg5bci3bcOQRpZtf1wMRDokmbS25YQGEX9jkG5KXfT.jpeg

42و43-بخش هنر معاصر

در نزدیکی موزه رایکس موزه الماس و موزه ون گوگ نیز قرار دارند. ون گوگ نقاش بزرگ هلندی است که عمرش را در تنگدستی و گمنامی میگذراند و پس از مرگ به شهرت میرسد!

تا ظهر در موزه بودیم و سپس برای خوردن نهار به یک ساندویچ فروشی در نزدیکی بازار گل رفتیم. دو عدد ساندویچ تست و دو عدد نوشیدنی به قیمت 15 یورو خوردیم که بسیار خوشمزه، حجیم و مناسب بود.

BVFH2e7hOCXYkao4ETfHvlxt8UkOiRlYSmdPPXlp.jpeg

44- نهار در رستوران konigsplein

 سپس به سمت Flower Market  براه افتادیم. این بازار بیشتر از گل فروشی در واقع سوغاتی فروشی است و در این محل می­توانید نمادهای هلند را با قیمت مناسبی تهیه کنید. این بازار همه روزه از ساعت 9 الی 17 باز است.

LpE8ORwJb4UffglHk9vvJ8DiKXExarleoTf1Me1B.jpeg

45-بازار گل

همچنین تخم گلهای مختلف نیز در این محل به فروش می­رسید و تعدادی مغازه پنیر فروشی نیز در مجاور بازار قرار داشت. در داخل پنیرفروشی ها می­ توانید انواع پنیرهای خوشمزه را رایگان تست کنید و در صورت تمایل خرید کنید. پنیر دودی و همچنین پنیر بز آبی رنگ را از دست ندهید!

MUmschd7B8WS3d3N44rfjfSraLpu1ExU7T3qf2oN.jpegvZadQjkr8vrNl8nffL4fIkttjwp0U1tTwfAHNWa3.jpeg

46و47-پنیرفروشی

Ir6I13V8BPmLd3HpyNxDgAf3zbSdTxDS5Dcl3qEk.jpeg

    48-تخم گلهای هلندی

P4OJJ2LUMXwVcG6yALepwR0wRhvT5oIENN2Ekh5B.jpegBMe0MizTuCxwHLAXmFLAKoezPWjWnNdhEpG5W7fW.jpegPxfXzkkdxoAGvkULyhqsKiJHvZza1lLe0rgJsHz8.jpegTaKw8k1x3RHqphHX0oJE6wgyXmtA90qfSdgOwEtl.jpeg

49 الی 52-انواع نمادهای هلند

سپس به سمت محله قدیمی Begijnhof حرکت کردیم. از خیابانهای زیبای این منطقه گذشتیم.

hDUvgJMvWD6IAXzNtuxo8eRQiUKdIA2b9NFvLQaw.jpegEoEjBCsy87d1kJF8IvIsacDhYt0XTJNFfoqAknuH.jpeg

53و54-بافت قدیمی شهر

این محله قدیمی ترین محله آمستردام است و شامل تعدادی ساختمانهای تاریخی با کاربری شخصی است. در حال حاضر امکان بازدید از ساعت 9 الی17 از محوطه، کلیسای کاتولیک قدیمی و کلیسای جدید وجود دارد. این محله مسکونی می­باشد و لازم است هنگام بازدید آرامش ساکنین در نظر گرفته شود.

در ابتدا این ساختمانهای محل زندگی زنانی بوده است که خود را وقف عبادت و کار بدون مزد می­کردند که در اروپای شمالی مرسوم بوده است. این زنان بصورت گروهی در این خانه ها اقامت داشته اند. آنها راهبه نبوده اند و هر زمان که می­ خواستند می­ توانستند به زندگی عادی برگردند و ازدواج کنند.

uEE5N7JFdzQwN2JTSS47qlSx469Gxtsa2SGFHfRw.jpegeB7hwaecjRO7rCUcYrvxlsCmqSEqn0wVu0SEuIf9.jpeg

56و55- محله قدیمی Begijnhof

تاریخ دقیق احداث این محوطه مشخص نیست اما شواهد تاریخی از زندگی این زنان در این ساختمانها در قرن 12 ام میلادی حکایت می­کند. این محدوده در گذشته بطور کامل با کانالهای آب احاطه شده بوده و تنها یک ورودی داشته است.

این محوطه شامل 47 خانه است که هر یک چهره خاص خود را دارند و نمای بناها مربوط به قرن 17 و 18 ام است در حالی­که خود بناها قدیمی تر هستند و 18 عدد از آنها مربوط به دوران گوتیک و با اسکلت چوبی بوده اند.

در حال حاضر تنها دو خانه چوبی قدیمی هنوز در آمستردام موجود هستند که بازسازی شده اند یکی از آنها در زیر  قابل مشاهده است که قدیمی ترین خانه چوبی آمستردام است و دیگری در آدرس خیابان Zeedijk 1 قرار دارد.

JmhSC1wmeS1Sm8qR6wWGJtRKmP6mOz2Mts7qFcPh.jpeg

57- قدیمی ترین خانه چوبی آمستردام

آخرین زن شبه راهبه ساکن این خانه ها در سال 1971 درگذشت و در کلیسایی در آمستردام به خاک سپرده شد.

پس از بازدید از محوطه وارد کلیسای کاتولیک قدیمی شدیم. پایه این کلیسا که Begijnhof Chapelنام دارد در قرن 14 ام پس از اجتماع زنان عابد در این محدوده احداث شده است. در قرن 15 ام دچار آتش سوزی شده است و مجددا بازسازی شده است.

U40YK5ho4B0PbwNNTLsmSa9sa0ENlQm03N17vVXP.jpegj9kaOfkzlJinPnbvpCtoZTmL1bH4mjaEKc4pQbPc.jpeg

58و59- کلیسای قدیمی

در قرن شانزدهم پس از آنکه آمستردام تحت قوانین پروتستانها قرار گرفت، کلیسای قدیمی بسته شد. در مقابل کلیسای قدیمی یک کلیسای مخفی توسط معماری کاتولیک بناشد تا اینکه در نهایت این کلیسا به رسمیت شناخته شد و به تدریج طراحی داخلی و خارجی آن تکمیل شد و English Reformed Church نامیده شد. در حال حاضر این کلیسا دارای معماری گوتیک بوده و دارای دو محراب است.

gTx9n4EbRUNPuKei4m7axKwP7wUJAsMIBNIZWdMA.jpegyZKb2deAWH36ewYwtNGaNym886LedyZFR03o0Plb.jpeg

61و60-کلیسای جدید

پس از خروج از این محوطه قدیمی  برای دیدن پارک فوندل عازم شدیم. این پارک یک پارک عمومی 47 هکتاری است که در اواسط قرن 19 م بازگشایی شده است. این پارک شامل دریاچه های متعدد،زمین بازی، تئاتر فضای باز و ... می­ باشد.

در گوشه کنار پارک افراد در حال بازی، استراحت و یا ورزش بودند. دوچرخه ها نیز در همه جا به چشم می ­خوردند.

0C62R7iCm5Sr7eYnT9NMQbcmj94i3IpVB1YxoCrW.jpegX8aE7T3x5eNcTMRFhygyGTAWBOjCLt4Q9WZpCLl7.jpegDmnunXKTs3Osww2kEw1L3OAQZZQueS4DpidKMoec.jpeg

62 الی 64-پارک فوندل

کمی در پارک قدم زدیم و از آنجا که از پیاده روی امروز خیلی خسته بودیم و پارک نیز خیلی بزرگ بود تصمیم گرفتیم به هتل برگردیم.  ایستگاه اتوبوس Leidseplein دقیقا در سمت چپ ورودی پارک قرار دارد. در نهایت با اتوبوس خط 197 به هتل برگشتیم.

برای شام از سوپرمارکت سالاد سزار آماده گرفتیم. می­ توانید انواع غذاهای آماده را از سوپرمارکتها با قیمت بین 3 الی 5 یورو تهیه کنید.

 

روز سوم (شنبه 15 مهر ماه 96) : سفر به آسیابهای تاریخی کیندردایک

روز سوم به سمت بلژیک حرکت کردیم و پس از بازدید از شهرهای آنتروپ، بروژ و بروکسل به پاریس رفتیم و سپس به هلند برگشتیم. اما بدلیل حفظ انسجام سفرنامه، بخش های مربوط به بلژیک و فرانسه را در سفرنامه های بعدی عنوان خواهم کرد.

صبح روز شنبه حدود ساعت 5:15 صبح به رتردام رسیدیم. بلیت برگشت از پاریس به رتردام را با اتوبوس شرکت یورولاینز Eurolines به مبلغ نفری 29 یورو پیش خرید کرده بودم. اتوبوس شب رو راحت و خوب بود و حدود 6 ساعت در راه بودیم. دو خانمی که پشت سر ما نشسته بودند خیلی حرف می­زدند و متاسفانه نتوانستیم خوب بخوابیم. کم کم داشتم کلافه می­شدم و قصد تذکر دادن داشتم که در بروکسل پیاده شدند و ادامه مسیر را راحت خوابیدیم.

ایستگاه اتوبوس در رتردام در کنار ایستگاه قطار قرار داشت. از بلیت فروشی ایستگاه دو عدد بلیت قطار به مقصد دلفت، شهر محل سکونت برادرم به قیمت نفری 4 یورو گرفتیم. حدود 6 صبح در ایستگاه دلفت پیاده شدیم و بعد از یک ربع پیاده روی به مقصد رسیدیم. شهر آرام بود، هوا کم کم درحال روشن شدن بود و گهگاه دوچرخه ای از کنارمان رد می­شد.

رسیدن به خانه بعد از دو هفته اقامت در هتل واقعا حس خوبی بود. خانه بچه ها کوچک بود اما خیلی باصفا بود از دوطرف پنجره های بزرگی رو به فضای سرسبزی داشت چیزی که در تهران واقعا نایاب شده است.

دو سه ساعتی را به صرف صبحانه و شرح وقایع سفر با برادرم و همسرش گذراندیم و سپس تصمیم گرفتیم به اتفاق برادرم و همسرش به کیندردایک برویم. کیندردایک (Kinderdijk) محوطه تاریخی ثبت شده در یونسکو میباشد و در 15 کیلومتری شرق رتردام قرار دارد. برای رفتن به کیندردایک می­توانید به ایستگاه zuidplein یا   lombardijenبروید و از اتوبوسهای خط 90 و 93 استفاده کنید و در ایستگاه molenkade پیاده شوید. بلیت این مسیر 3.5 یورو است.

هوا گرفته و بارانی بود اما ما غفلت کردیم و بدون چتر رفتیم. با قطار به ایستگاه رتردارم- لمباردیجن رفتیم و از آنجا سوار اتوبوس شدیم. البته ابتدا جهت اتوبوس را اشتباه سوار شدیم و به اول خط برگشتیم! مجبور شدیم نیم ساعتی صبر کنیم تا اتوبوس بعدی حرکت کند. در نهایت حدود 12 ظهر بود که به کیندردایک رسیدیم. باران شدیدی گرفته بود و باد هم بسیار شدید بود. روز خوبی برای بازدید از کیندردایک نبود!

اگر می­خواهید از باد و باران در اروپا در امان باشید حتما باید چترهای ضدباد داشته باشید. چترهای معمولی که در ایران استفاده می­شود کاربردی ندارد و در باد خواهد شکست. دو عدد چتر از فروشگاه داخل محوطه خریداری کردیم و به سمت اولین موزه براه افتادیم.

کیندردایک محوطه سرسبز بزرگ و زیبایی است که در قرن 18 ام بنانهاده شده است. در حال حاضر سه موزه در داخل باغ وجود دارد که بلیت ورودی موزه ها 7.5 یورو است که در صورت خرید آنلاین 6 یورو می­ باشد.

7HwF1241R4LvGl8jUNkmBeDei2M1ypLp2IKWoFpt.jpegcBpBANkqlvIjKNiVIsJ97BrwK96N6AeSEgdhAJMv.jpeg

65و66-محوطه کیندردایک

در ابتدا 19 آسیاب بادی در این محدوده ساخته شده است. کارکرد اصلی این آسیابها انتقال آب از زمین های پست به رودخانه سمت مقابل بوده است تا از زیر آب رفتن زمین ها جلوگیری شود. این مجموعه بزرگترین مجموعه آسیابهای تاریخی موجود در هلند می­ باشند.

موزه اول در سمت مقابل بلیت فروشی قرار دارد. در آنجا فیلمی پخش شد که تاریخچه کیندردایک و احداث آسیابها را توضیح می داد.

نام کیندردایک در زبان هلندی به معنی "سد کودک" است. طبق افسانه ها در قرن 15 ام هنگامیکه در این محدوده سیل جاری شد، سدی که در این محدوده بود سالم ماند. فردی به روی سد آمد و گهواره چوبی را در آب مشاهده کرد که کودکی درون آن بود. پس از آن این محل به این نام نامیده شد. در قرن 14 ام مشکل زیر آب رفتن زمینهای این محدوده بدلیل کانالهای متعدد موجود بیشتر شد و این مجموعه آسیاب بادی برای پمپ کردن آب به رودخانه ساخته شد. در حال حاضر برخی از این آسیابها همچنان کار می­ کنند اما بخش اصلی پمپاژ آب توسط پمپ خانه دیزلی که بعدها در قرن 19 م ساخته شد انجام می­ شود.

موزه دوم و سوم در سمت بلیت فروشی قرار دارند. موزه دوم که  Nederwaard نام دارد در واقع یکی از آسیابهای قدیمی است که امکان بازدید از داخل آن وجود دارد.

در گذشته در هر آسیاب آسیاب بان ها بهمراه خانواده زندگی می­کردند. طبقه اول آسیاب اتاق نشیمن، آشپزخانه و اتاق خواب اصلی بود.

در طبقه بالاتر سایر تخت خوابها قرار داشت. آسیاب دارای سه طبقه بود که با پله های چوبی تیز و باریکی بهم متصل می­ شدند.

KWunWPdGekQcAoV6LHzAapy2Ax6l0gcqfuBlsp8C.jpeg

67-  موزه Nederwaard 

mdTaAKSrriV3Wpvev8fa1KydDmhh2FXNE6xrXN9p.jpeg

NkR0QZ8rFfXpTW7WXqCZ4bF0hpa4YYCI4fEdwK0G.jpeg88m57H1qGA8JSfJ49Q3MfofohMrcmhw0iOEpAmL0.jpeg

68 الی 70-نمونه ای از لباس و وسایل استفاده شده توسط آسیاب بان ها

در قرن 18 ام آسیاب بانی به نام هوک با همسر و 13 فرزندش در این آسیاب زندگی می­کردند که در نهایت مادر خانواده برای نجات جان کودکش از پره های آسیاب جان خود را از دست می­دهد.

SLr29yC8GItmK0at27b4J0XOXIlRf9hP8ImW53Q9.jpeg

71- نمونه تخت خواب درون آسیاب

ucnRe76xGkKd2HTNQN4G7oTS7x64Ep7OUTG93RSy.jpeg

72-سنگ آسیاب

SixViBDy3BRIM2ybzffGjCBtANphEXIH1E7fVSI9.jpeg

73-نمایی از طبقه آخر

در موزه سوم نیز که In Blokker نام دارد نیز می­توان نمونه ای از زندگی واقعی آسیاب بان ها در دوران جدیدتر مشاهده کرد. در این بخش چرخ بزرگ آسیاب قابل مشاهده است که آب را تا بیشتر از 1 متر به بالا هدایت می­کند.

L8DgPx5cE3yQwohUAbYwquXV73cufQmxIRoiUKLu.jpeg

74- موزه In Blokker

eKKAjFNDTUW2ZXEZBoH0YqPrUFCUDVOYGWfGh5uc.jpeggU4YIKjpLLCYMDhk546rtGzJSy6Y5PIa4JTvVNvR.jpeg9ryBDJ15sXEHRi55T82xvEckn3XdnWQIdSJ60eDF.jpegaaxETqRJk7NOynGQJATcaX4BBwHSNErY3qUJZFX6.jpeg

75 الی 78 –اتاق نشیمن و آشپزخانه داخل آسیاب

در ورودی خانه مجموعه ای از کفشهای چوبی در جاکفشی قرار دارد که در گذشته بدلیل ناهموار و خیس بودن زمین ها استفاده می ­شدند.

2NBZohlbq7bStdxmM0pqAECrFdl2OB0aliuEun3Z.jpeg

79-کفش های چوبی در جاکفشی

پس از اتمام بازدید از آنجا که هوا به شدت سرد و طوفانی بود تصمیم گرفتیم به خانه بازگردیم. با اتوبوس به ایستگاه قطار رفتیم و سپس با قطار به دلفت برگشتیم. ایستگاه اتوبوسهای داخل شهر نیز  دقیقا در خروجی ایستگاه قطار قرار دارد و با استفاده از آنها می­توان به سایر بخش های شهر رفت. در مجموع دلفت شهر کوچکی است و از مرکز شهر با نیم ساعت پیاده روی به هر بخشی از شهر خواهید رسید.

برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در هلند سایت و اپلیکیشن 9292 بسیار مفید است. با دادن مبدا و مقصد در  هر لحظه می­توانید شماره خط و ساعت حرکت وسیله بعدی را چک کنید. اگر اینترنت موبایل داشته باشید که در هر لحظه امکان استفاده وجود دارد در غیراینصورت قبل از حرکت می­توانید شماره خط و سایر اطلاعات مورد نیاز را چک کنید. البته در تمامی ایستگاه ها نیز بر روی تابلو زمان و مقصد اتوبوسها و ترام ها ذکر شده است فقط بایستی مقصد مورد نظر را بدانید.

بقیه روز را در خانه به استراحت گذراندیم تا کمی خستگی بدرکنیم.

 

روز چهارم (یکشنبه 16 مهر ماه 96) : سفر به میراث جنگ جهانی دوم (رتردام)

صبح یکشنبه پس از صرف صبحانه به اتفاق برادرم به سمت رتردام حرکت کردیم. حدود ساعت 11 صبح به ایستگاه قطار رفتیم و عازم رتردام شدیم. در مجموع برای تردد داخل هلند (شامل قطار و اتوبوس و ترام) در این چند روز (به جز دو روز اول که در آمستردام گذرانده بودیم) از کارتهای OV-chipkaart استفاده کردیم و هر کارت را برای هر نفر در حدود 40 یورو شارژ کردیم.

همانطور که توضیح دادم برای ورود به قطار این کارتها بایستی حداقل 20 یورو و برای اتوبوس حداقل 4 یورو شارژ داشته باشند. با استفاده از دستگاه هایی که در ایستگاه های قطار قرار دارد و معمولا تنها سکه قبول می­کند می­توانید کارتها را شارژ کنید. سپس بایستی کارت زده و از گیت ورودی عبور نمایید و قطار مورد نظر را سوار شوید. بر روی واگن های قطار درجه 1 و 2 درج شده است که بلیتهای معمولی برای واگن درجه 2 است. همچنین در ورودی برخی واگنها که معمولا در طبقات بالا قرار دارند علامت سکوت درج شده است که در این واگنها نباید حرف بزنید. قطارها معمولا خالی هستند و جا برای نشستن به راحتی پیدا می­شود. داخل قطار و همچنین ایستگاه های قطار از اینترنت رایگان هم می­توانید استفاده کنید.

رتردام دومین شهر بزرگ هلند و بزرگترین بندر اروپاس و در غرب هلند قرار دارد. نام این شهر نیز از دو بخش روته که نام رودی است که از شهر می ­گذرد و دام به معنای سد آمده است یعنی سدی که بر روی رود روته احداث شده است. این سد در قرن 13 م ساخته شد. در قرن 14 م اولین کانال کشتیرانی در رتردام ساخته شد و این بندر کم کم گسترش پیدا کرد. این شهر برخلاف سایر شهرهای اروپایی چهره ای مدرن دارد زیرا در جنگ جهانی دوم تقریبا بطور کامل بمباران و نابود شده است. پس از خروج از ایستگاه  قطار پیاده به سمت میدان Hofpleins براه افتادیم و به طرف مرکز شهر رفتیم. از مقابل ساختمان شهرداری Stadhuis عبور کردیم که متاسفانه شنبه ها و یکشنبه ها تعطیل است. این ساختمان تنها بنایی است که از بمباران جنگ جهانی دوم در امان مانده است.

qcFEL5ttFQ0zAwhkyhXI2TcLFNyZWawEfFeFbaEB.jpeg

80- ساختمان شهرداری

سپس به سمت مارکت رتردام حرکت کردیم. در مسیر از کنار کلیسای سنت لارنس عبور کردیم که این کلیسا نیز پس از جنگ بازسازی شده است.

77MS8V64pPgbUOUDBEnukjmxXbfEKCF15qetnUex.jpeg

81- کلیسای سنت لارنس

در مجاور کلیسا بنای یادبودی از اراسموس قراردارد. او یک انسان شناس دوره رنسانس، کشیش کاتولیک، منتقد، معلم و متکلم اجتماعی بود. انسان فرهیخته ای بود که از سوء استفاده در کلیسای کاتولیک انتقاد می­کرد و خواستار اصلاحات بود.

YU4IpCpiowIUSK1ctKbdpRUyXE0JsnZQy03aAvUu.jpeg

82- بنای یادبود اراسموس

در ادامه به مارکت رنگارنگ رتردام رسیدیم. این مارکت در دو طبقه با سقفی نقاشی شده جلب توجه می­ کند. داخل مارکت شبیه فودکورت است که می­توانید انواع شیرینی،میوه و غذاهای سبک را با قیمت متوسط تهیه کنید.

9yzEbKd7JH3HoAv1m2j21zLBFegECEBbcINcWkTk.jpegJIOWvI9AnQZ7SGxjKsEXfQwGX3H6I7VeB6BvPCMU.jpeguRJYPck9i6RQl8E4D6fG7M9d9syHaiAJpOowasCQ.jpeg7WqrFrYB2AmFnLttzFP3USVpdzCRF53S5JrKspBP.jpegrJJWD8khDNbWwHvqm7JEWQMYp0iHWGvItH9h9W0O.jpeg

83 الی87 – مارکت رنگی رتردام

دوری در بازار زدیم و سپس به سمت خانه های مکعبی حرکت کردیم. خانه های مکعبی Kubuswoningen و همچنین برج بلک دو سازه مدرن با معماری خاص هستند که توسط  Piet Blom در اوایل دهه 1980 طراحی شده اند. این خانه ها مسکونی هستند و تنها امکان بازدید از داخل یکی از  آنها وجود دارد.

این مجموعه شامل 39 خانه مکعبی کوچک و 2 خانه بزرگتر هستند که به یکدیگر متصل شده اند.

JGdTmOM71pFtJtA2n6ByeJk7HdPTIpcbeSCfSgB8.jpeg

88-خانه های مکعبی

بلیت ورودی این موزه کوچک 3 یورو می­باشد. فضای داخلی خانه کوچک بود با سقفها و پنجره هایی شیبدار و پلکانی باریک. طبقه اول شامل اتاق نشمین و آشپزخانه بود.

fXcdD3luWbk73cqpfoYh1fgPu7RMSruBd3TCCXVH.jpegw1SBO1ePw53tZzasxa7oy0q9YWFjumatu1uxqf7o.jpeg

89و90-نشیمن و آشپزخانه در طبقه اول

در طبقه میانی دو اتاق خواب و سرویس بهداشتی قرار دارند و در طبقه سوم نیز فضایی شبیه اتاقک زیرشیروانی قرار داشت. دیوارها و پنجره ها دارای زاویه 54.7 درجه هستند و هر خانه در مجموع 100 مترمربع فضا دارد که البته بدلیل زاویه دیوارها  بخشهایی از آن غیرقابل استفاده است.

در یکی از این خانه ها هاستلی نیز وجود دارد که می­توانید درآن اقامت کنید.

5mqXkJlATfWY1gnFAtWEHOW9eS40Jp8IcMXWltri.jpegJHCryL7Z8q1vY6ocyfwnUEOvrrjt6z19Kcmdp6Lf.jpeg

91و92-اتاق کار و اتاق خواب

7vVF4yHRDIXsKHlAYR8X3X6xXKQp6UAvMD4aQejc.jpeg

93-طبقه آخر

Yq22tQNe7Sf4cM2yQzPmZn6jucjVzL8zjJ3z4cAd.jpeg

94-راه پله باریک

6DJRgSfJbZB75rgesw5eLS0J4aDqsQ7rap2wwWsq.jpeg

95-قرارگیری خانه ها در ارتفاع و بهینه سازی فضا

OTiopSSW0FmgNxbPu24IX8Nxg8rc0QxvSNiisYE4.jpeg

96-نمایی از برج Blaaktoren از پنجره خانه مکعبی

نمونه این خانه ها در شهر هلمند هلند نیز وجود دارد.

در مجاور این خانه برج Blaaktoren  و مرکز تئاتر و کتابخانه رتردام نیز  قرار دارند که هر دو ظاهر جالب و متفاوتی داشتند.

zSI2ybhFiOcsb985tf2BGwZtZvD2Upgz24O1PYJe.jpeg

97- برج Blaaktoren  و کتابخانه رتردام

برج Blaaktoren که بدلیل شکل ظاهری اش به برج مداد معروف است یک برج مسکونی بوده که در سال 1984 ساخته شد. این برج 13 طبقه 61 متر ارتفاع دارد و توسط  Piet Blom طراحی شده است.

سپس از دالانی که از میان خانه های مکعبی عبور می­کرد و تعدادی سوغاتی فروشی قرار داشت عبور کردیم و به کنار رودخانه رسیدیم. این محدوده بندرگاه قدیمی رتردام است که تعدادی قایق تاریخی نیز در این محوطه پارک شده بودند و توضیحاتی برای هر کدام درج شده بود.

yxCJ5hxltONq6gSCJaqNLxL47fjlz3CfHEe9zTnj.jpeg

98-بندر قدیمی رتردام

در کنار این اسکله ساختمان معروف Witte Huis  قرار دارد. این ساختمان در سال 1898 در فرمی نوین ساخته شد و در آن زمان با 43 متر ارتفاع و 10 طبقه، اولین آسمان خراش اروپا به حساب میامد.

در بالای این بنا یک کافه نیز وجود دارد که تا پاسی از شب باز می­باشد.

PAFtvABjAhiTvkjQrEKMKjH1YGYecXBPDgPLD6lN.jpeg

99-Witte Huis

مسیر را در امتداد کانال  به سمت پل اراسموس ادامه دادیم. از کنار کانالهای زیبا گذشتیم. خانه های قایقی و رستورانهای قایقی فراوانی در کانالها وجود داشت.

CaoeSyHjqiTRQ9HRCyFOH8nWUWhRiw4LHn05pQNx.jpegDTU4Q6fVHb4IdP5YPkgMFLzA3oZ7pL3ynULD9cC2.jpeg

100و101-کانالهای زیبای شهر

پل اراسموس که شمال و جنوب شهر را به یکدیگر متصل می­کند دومین پل بزرگ هلند می­باشد. این پل 802 متری در سال 1996 تکمیل شده است.

Q2jnsgPDuo0876Iqqtd5kArVVGlzwX2eMGRS3CE6.jpeg

102-پل اراسموس

این پل محل نبرد نازی ها و متفقین نیز بوده است. در کنار این پل موزه و پارکی نیز به یادبود جنگ جهانی قرار دارد.

cZWXEU0WbzGuFHNULV8GaRJtMXO4qelGMomS8Idj.jpeg

103-بنای یادبود جنگ جهانی

ساعت حدود 3 بعدازظهر بود و تصمیم گرفتیم برای صرف نهار به رستوران Happy Italy برویم. این رستوران ایتالیایی که در اکثر شهرهای هلند شعبه دارد با منوی ارزان و خوشمزه ش می­تواند انتخاب مناسبی باشد.

دو عدد پیتزا سفارش دادیم که به ­همراه سه عدد نوشابه و یک موس شکلات. پیتزاها بین 8 تا 13 یورو قیمت داشتند. این نهار را مهمان برادرم بودیم.

nQRCcdfitsShx2vthAKIpSjt39tI8xcfZKJZmvgO.jpegcNypo0PtRA7GMb840CnKOWcLL3BEjbNJFSbR53Of.jpeg

104و105-نهار در هپی ایتالی

در مسیر برگشت به سمت کلیسایPauluskerk رفتیم. این کلیسا ظاهر متفاوتی دارد و در سال 2013 در محل یک کلیسای قدیمی ساخته شده است. متاسفانه کلیسا بسته بود و موفق به دیدن داخل آن نشدیم.

koow2sZ2mFl589PHcMg6qdpy2Sfd1BF3onLXpJiK.jpeg

106-Pauluskerk و ناقوس آن

 سپس  سری به خیابان Lijnbaan زدیم که مملوء از برندهای محبوب اهل خرید بود. البته برای من بیشتر ساختار سنگفرش خیابانها جذاب بود اما برای افرادی که به خرید علاقه دارند محل جذابی خواهد بود.

eg36NQoQIHvpXS6vy3cSFtcRk5rYKVhnhaYs419M.jpeg

107- خیابان Lijnbaan

حدود ساعت 5 مجددا با قطار به دلفت برگشتیم و بقیه روز را استراحت کردیم. در مجموع چون روزهای پایانی سفر را می­ گذراندیم انرژی مان تحلیل رفته بود. در روزهای اول ما روزانه در حدود 15 کیلومتر پیاده روی داشتیم ولی روزهای آخر خیلی زود خسته می­شدیم. در سفرهای طولانی بیش از دو هفته این موضوع حائز اهمیت است که معمولا بهتر است روزهای آخر برنامه سبک تری داشته باشید.

 

روز پنجم (دوشنبه 17 مهرماه 96) : پایتخت سیاسی هلند-دن هاخ (لاهه)

دوشنبه اولین روز کاری بود و برادرم و همسرش امکان همراهی ما را نداشتند. پس از صرف صبحانه، حدود ساعت 11 به اتفاق همسرم تصمیم گرفتیم به لاهه برویم. ترام خط 1 مستقیم از شهر دلفت به مرکز شهر دن هاخ و در ادامه تا ساحل Scheveningen ادامه دارد. اما در آن هفته بخش هایی از ترام در حال تعمیر و بسته بود. برای این بخش از مسیر اتوبوسهایی بصورت جایگزین قرار داده بودند که در مجاور ایستگاه  ترام  توقف می­کردند. بخشی از مسیر را با اتوبوس طی کردیم و پس از پرسیدن از راننده در ایستگاه مناسب پیاده شدیم و همراه بقیه جمعیت به سمت ایستگاه ترام رفتیم. ادامه مسیر را با ترام طی کردیم.

در ایستگاه Centrum پیاده شدیم که در مرکز شهر قرار داشت و به سمت میدان اصلی Het Plein حرکت کردیم. این میدان مملوء از رستوران و کافه بود که البته در آن ساعت روز دوشنبه خلوت بود. در گوشه ای از میدان نیز مجسمه پرنس Willem Den Eerste قرار دارد، که در دست چپش عهدنامه ای که نشان دهنده شورش هلند علیه اسپانیاست را در دست دارد. کنار پای راست اش نیز یک سگ قرار دارد که نشانی از وفاداری پرنس به مافوقش است.

d9rOfxl26jAxEFCJywOQrY8zAOZvpw7NPRGxtyGy.jpegwhHuvD1XwDK97hO7IIqlNn43VWaIutdH8JLQSraS.jpeg

108و109-محوطه Het Plein

 سپس  به سمت کاخ سلطنتی براه افتادیم. برای بازدید از داخل کاخ نیز بایستی از قبل در سایت ثبت نام کنید و امکان بازدید تنها با راهنما امکانپذیر است.

محوطه Binnenhof مجموعه ای از ساختمانهای سلطنتی و دولتی هلند مانند دفتر نخست وزیری، کاخ ملکه، پارلمان و ...  است. قدیمی ترین ساختمان مجلس دنیا که هنوز در حال استفاده است نیز در این بخش قرار دارد.

ساخت این مجموعه در قرن 13 م آغاز شده است و کم کم گسترش یافته است. ابتدا ساختمانهای کنار دریاچه احداث شد و سپس ساختمان Ridderzaal (سالن شوالیه) توسط ویلیام دوم احداث شد. ویلیام قبل از اتمام بنا در جنگ کشته شد و پسرش کار تکمیل آن را برعهده گرفت. اینجا محلی است که هر سومین سه شنبه سپتامبر، در آن پادشاه سخنرانی سالانه خود را انجام می­داد. سپس دیواره ها و دروازه های دو طرف ساخته شدند. در مراحل بعد کلیسا و قلعه تکمیل شدند.

o4pF8kN2fBXcEVqDO3FlcjBHjUPTzOdcfDuNkOl2.jpeg

110-ساختمان شوالیه

این محل در طول تاریخ مورد استفاده افراد مختلفی قرار گرفت و در دوره ای نیز رها شد. هنگامی­که جمهوری هلند در سال 1581 اعلام شد، ریدرزال در ابتدا فضای عمومی بود که اغلب توسط معامله گران، فروشندگان غیرقانونی و فروشندگان کتاب مورد استفاده قرار می گرفت. در سال 1584، به محل ملاقات ژنرال های دولت تازه تاسیس هلند تبدیل شد و به تدریج پیشرفت کرد اما  بین سال های 1806 و 1810، تحت حکومت فرانسه، مرکز اداری هلند به آمستردام منتقل شد و Binnenhof بی فایده شد و برای تخریب در نظر گرفته شد. اما زمانی که هلند از فرانسه مستقل شد، دولت به Binnenhof بازگشت. وجود ساختمان در زمان دیگری در سال 1848 به خطر افتاد، زمانی که یک قانون اساسی جدید سیستم دموکراسی پارلمانی را تأسیس کرد و دولتهای عمومی می­خواستند ساختمان های دولتی قدیمی را تخریب کنند و یک مجتمع جدید بسازند. اما ساکنین محلی بیشتر برای ارزش تاریخی این ساختمان از آن مراقبت کردند.

9ZpUrzd3wwWXp0HoMQkO75j90vLlWEivzMbK6qL0.jpegcF2YUgWA5LrPGCIWFJXttSWJD1Hv3baz9nIxtAJp.jpegN2GQQ2cJ9jnnJpk9qG95ywQI3yRZ4iqAGeXDAMYR.jpegzgbYIqY1eZN7HB08qIVipz0AsLUeunpGporAUu0e.jpeg

111 الی 114-محوطه Binnenhof

بازدید از موزه را به زمان دیگری موکول کردیم و کمی در اطراف برکه پشت Binnenhof قدم زدیم و با ترام به سمت دادگاه لاهه حرکت کردیم.

djWXPiTHURmKpww3s1u94A8O3AmMC4d7drKgzyNT.jpeg

115-برکه پشت کاخ

دادگاه لاهه که کاخ صلح Peace Palace نام دارد شامل آکادمی حقوق بین الملل لاهه است که مرکز آموزش عالی در حقوق بین الملل عمومی و خصوصی است. همچنین در قصر صلح بالاترین مقامات قضایی مانند دادگاه بین المللی لاهه و دفتر دادگاه دائمی نیز قرار دارند.

در زمینه جنبش برای ایجاد صلح از طریق قانون، ایده ایجاد آکادمی بین المللی در کنفرانس لاهه در سال 1907 مورد بحث قرار گرفت. دولت هلند این ایده را مطرح کرد و انجمن حقوق بین الملل آن را مورد بررسی قرار داد. وکیل هلندی Asser در سال 1911 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد و بخشی از پول جایزه را به آکادمی پرداخت. افتتاح آکادمی برای اکتبر 1914 برنامه ریزی شده بود. اما بروز جنگ جهانی اول مانع آن شد. هنگامی که دوره های تابستانی در 14 جولای 1923 در کاخ صلح در لاهه آغاز شد، 353 دانش آموز از 31 کشور در آن حضور داشتند.

ymvBZEGwrEJ5jvXvjw0BWirP89j7J519VebMNuAa.jpeg

116-دادگاه لاهه

در روزهای عادی به جز دوشنبه امکان بازدید از حیات دادگاه و بخش هایی از قصر بصورت رایگان وجود دارد. متاسفانه به تعطیل بودن قصر در روزهای دوشنبه توجه نکرده بودیم و مجبور شدیم تنها به دیدن قصر از پشت میله ها قناعت کنیم.

در سمت چپ ورودی درختی به نام درخت صلح قرار داشت که بازدیدکنندگان می­توانستند بر روی کاغذهای متصل به درخت آرزوهایشان برای صلح جهانی را بنویسند که ما هم اینکار را کردیم.

EzASU1AYj3vgj3wjTcs2EBJipFZI6Dal2Q5Z2w73.jpeg

117-درخت صلح

 

در سمت چپ نیز مشعل صلح قرار داشت که گرداگرد آن سنگهایی از 196 کشور جهان چیده شده بود و سنگ مرمر ایرانی نیز در آن میان خودنمایی می­کرد.

W4KdyyOEWPmD5nHCGyC8W3X6DipVrbJr4rrQ02Er.jpegP9MPEWbDCG2oYxitfOIdU5b9AA40KcF8pbbEfZMC.jpeg

118و119-مشعل صلح و سنگ مرمر ایرانی

سپس مجددا سوار ترام 1 شدیم و به سمت ساحل رفتیم. ساحل خلوت و سرد و آرام بود. در انتهای سکویی که در دریا پیش رفته بود نیز سکوی بانجی جامپینگ ، زیپ لاین و چرخ و فلک بزرگی قرار داشت. ما قصد امتحان زیپ لاین را داشتیم اما بدلیل سرمای بیش از حد منصرف شدیم.

LUQT1iRVijvrMK9KVJOivyP8iZIy6yIGJXKGEkL7.jpegbakyqpgjCagGxsVsqB45wWL8yO9Ma8yWRP3BPBA0.jpegRsnXyj2GJ9A4opGykHNCEFnHKJfQ020guGfRaqC0.jpeg

120 الی 122-ساحل Scheveningen

برای نهار در یکی از رستورانهای ترکی–عربی توقف کردیم. منوی این رستورانها شامل شاورما و غذاهای ترکی است اما معمولا صاحبان آن عرب زبان هستند! این رستوران نیز فرعون نام داشت و در واقع مصری بود. یک عدد شاورما گوشت و یک پرس Capsalon گرفتیم. این غذا مخصوص کشور هلند بوده و در رستورانهای ترکی ارائه می­شود که ترکیب گوشت کباب ترکی بهمراه سیب زمینی سرخ کرده با پنیر و سالاد است. رستورانهای شاورما در مجموع گزینه خوبی برای یک غذای ارزان، خوشمزه و حجیم هستند. در ضمن غذای این رستورانها حلال نیز می­باشد. مجموع دوپرس غذا به همراه یک نوشابه و یک دوغ در حدود 16 یورو شد.

UMoTWZbcq0tpHnvJ7GCOluPdHOHbW4mfKcqRnUw9.jpeg

123-نهار در رستوران مصری

در مدتی که مشغول خوردن نهار بودیم باران تندی گرفت و خوشبختانه هوا دوباره آفتابی شد. با ترام به مرکز  شهر رفتیم و با گذشتن از کنار کلیسای Boskantkerk  به سمت ایستگاه قطار رفتیم. این کلیسا نیز ظاهر متفاوت و جدیدی دارد.

coGRp9Rv3tctqMqTzNmDsUe5v5AOeafXEbPxlGaI.jpeg

124-کلیسای Boskantlerk

سپس عازم دلفت شدیم. قصد داشتیم برای برادرم و همسرش یک هدیه بخریم و از ایستگاه قطار به مرکز خرید  IKEA با اتوبوسی به همین نام رفتیم. فروشگاه بسیار بزرگ و دارای حدود 20 سالن بود. حدود دو ساعتی در فروشگاه گشتیم. کیفیت اجناس متوسط و قیمتها مناسب بود. یک ساعت دیواری و یک گلدان خریدیم و در کافه فروشگاه نیز خودمان را به یک بستنی و قهوه و یک ساندویچ هات داگ کوچک مهمان کردیم که هر کدام در حدود 1 یورو بود!

SuotgDDfqq48tESy6WD9TDTU4Rhqm8035EPBNT9v.jpeg

125-هات داگ یک یورویی!

مجددا با اتوبوس به مرکز شهر برگشتیم و تصمیم گرفتیم سری به بافت قدیمی دلفت بزنیم.

EnobxnjQpFPFSkr1ZeFf82skWIyU35NC2pXRnYWD.jpegkN4tE01HzqCscVfK8EgJoR2CGNkGnxsaUzzW9MOz.jpeg

126و127- بافت قدیمی دلفت

 ابتدا به کلیسای قدیمی Oude Kerk رفتیم این کلیسا همه روزه به جز یکشنبه ها از 9 صبح الی 6 بعدازظهر باز است. در زمان مراجعه ما البته متاسفانه کلیسا بسته بود و تنها به دیدن نمای بیرونی آن قناعت کردیم.

این کلیسا در قرن 13 ام در محل یک کلیسای قدیمی ساخته شده است و بارها در طول تاریخ بازسازی شده است.

xKhd8pxJN32jdFo1UXZD9SApFwAO00MM3sx95ff0.jpeg

128- کلیسای قدیمی

و سپس به میدان Beestenmarkt رفتیم که مملوء از کافه و رستوران بود. البته در بعدازظهر بارانی روز دوشنبه سوت و کور بود.

سپس به سمت میدان مارکت  رفتیم که ساختمان City Hall و کلیسای جدید Nieuwe Kerk  در آن قرار دارد. این کلیسا که محل دفن تعدادی از شاهزاده های سلطنتی است بخاطر برج بلند و ناقوسش معروف است. این برج در قرن 14 ام توسط یعقوب ون ساخته شده است. ساعت مکانیکی برج 18 زنگوله تاریخی و 30 زنگوله جدید دارد. متاسفانه ساعت بازدید از این بنا نیز گذشته بود و موفق به دیدن داخل آن و بالا رفتن از برج نشدیم.

aX38s5fp5BuHDiVHtzzuRM9dsq9tVyRWByS4DdUm.jpegVTIOlxMwzlUUy1x3Ph57ayLlOfr9PEHMiKks993o.jpeg

129و130-میدان مارکت و ساختمان شهرداری

3Uq7ujZFX8HrZ0nOW5slEDrlYw0dy8S9nsa1sNs1.jpeg

131-کلیسای جدید

در نهایت حدود ساعت 7 شب به خانه برگشتیم و شام را در کنار برادرم و همسرش خوردیم.

دلفت اماکن دیدنی دیگری مانند کارخانه تاریخی ساخت سفال Royal Delft و ساختمان آسیابی De roos نیز دارد که بازدید از آنها را به سفر بعد موکول کردیم.

 

روز ششم (سه شنبه 18 مهرماه 96): آخرین دیدار با آمستردام

طبق برنامه ریزی قبلی، قرار بود در این روز به آمستردام برویم. برای رفت و برگشت از قبل بلیت قطار روزانه به قیمت نفری 17.5 یورو گرفته بودیم. این بلیتها بصورت حضوری و برای دو الی سه ماه بعد به فروش میرسد که برادرم خریداری کرده بود. بلیتها بدون تاریخ و در یک بازه مشخص قابل استفاده است. این بلیتها روزانه میباشد و با هر بلیت بصورت نامحدود می­توانید در داخل هلند از قطار استفاده کنید. بلیتها را باید روز قبل از استفاده بصورت اینترنتی فعال نمود و سپس قابل استفاده است. بلیت معمولی از دلفت به آمستردام برای هر طرف 13 یورو می­باشد.

 حدود 1 ساعت در راه بودیم و 12 ظهر به آمستردام رسیدیم. به سمت میدان دام حرکت کردیم. خیابانهای منتهی به این میدان نیز مملوء از فروشگاه ها و برندهای معروف لباس بودند.

میدان دام در مرکز شهر آمستردام قرار دارد. دام به معنی سد است و در واقع این میدان محلی بوده است که سدی بر روی رودخانه آمستل در قرن 13 م ایجاد شده است و مبنای نامگذاری شهر آمستردام نیز می­باشد. این سد بعدها گسترش پیدا کرد و در محل آن میدانی ساخته شد که محل داد و ستد بود.

امروزه این میدان یک میدان ملی است که تمام وقایع وجشن ها در آن برگزار می­ شود و نماد مجسمه ملی نیز در یک سمت آن قرار دارد.

b5CZFrsdrPv4i35DkoSHgqZ3ZCjYGonC6KyRmtVN.jpegQJyrj6dfJ8sdtSumoYoaoPbBatiserLJ6VJ39mbJ.jpeg

132و133-میدان دام

 

در کنار این مجسمه تورهای رایگان گشت شهری نیز برگزار می­شوند. این تورها معمولا شامل پیاده روی و آشنایی با چهره شهر است و در پایان هر کس یه دلخواه انعامی به لیدر می­دهد. در ضلع غربی این میدان کاخ سلطنتی  Koninklijk قرار دارد. این قصر ابتدا در قرن 17 م بعنوان ساختمان شهرداری ساخته شد. سپس قصر سلطنتی پادشاه لوئیس اول برادر ناپلئون بناپارت شد. پس از کنار رفتن ناپلئون از قدرت، پرنس ویلیام ششم در اوایل قرن 19 م به هلند برگشت. با شکل گیری امپراتوری هلند کاخ سلطنتی در دن هاخ ایجاد شد اما پادشاه نیاز به یک قصر را در آمستردام نیز احساس کرد و  این بنا پس از آن خانه سلطنتی هلند شد. این قصر برای برگزاری جشن ها و قرارهای رسمی تا سال 2005 استفاده می­شد و نهایتا در سال 2009 پس از بازسازی برای بازدید عموم بازگشایی شد.

z6hCIfW8iFJcwOt88oxp1siixBJDPQ9fGDvC0x0C.jpeg

135- کاخ سلطنتی  Koninklijk

بلیت ورودی 10 یورو بود که بدلیل اجتناب از صف خرید بلیت از قبل خریداری کرده بودیم. اما تعداد بازدیدکنندگان کم بود و صفی وجود نداشت. دقت کنید که برنامه بازدید از این قصر خیلی ثابت نیست و در مناسبتهای مختلف تعطیل است. حتما قبل از مراجعه در سایت قصر روزهای بازدید را چک کنید. ابتدا چتر و کوله پشتی مان را در بخش جامه دان تحویل دادیم و پس از گرفتن Audio guide بازدید را آغاز کردیم. متاسفانه Audio guide تنها به زبان انگلیسی و چند زبان دیگر بود.

قصر شامل سالن اصلی، اقامتگاه ها، اتاق پذیرش سیاسیون، بالکن، حمام و آپارتمان سلطنتی و ... است. در سالن مرکزی مرمر دو نقشه جهان با نیمکره آسمانی وجود دارد. نیمکره های غربی و شرقی منطقه نفوذ استعماری آمستردام را مشخص می کند و در اواسط قرن 18 ساخته شده اند.

WUy1rt6tOyqmfdfLvMQvfgio23TQYUDGNftVYuva.jpegaI8NP5vQI3sope7ShjMQRWageqknTptXao7XhHH2.jpeg

136و137-سالن اصلی و نقشه جهان

همچنین در این سالن مجسمه ای 6 متری قرار دارد که کره زمین را بر روی شانه هایش قرار می دهد. که این مجسمه نمادی از تجارت هلندی قرن 17 و منافع آن در سراسر جهان است.

ECq0jnS0jcCGo8FvCv5OZM6MBboGQHGNYZ6b57hi.jpeg

138-مجسمه تجارت هلند

در سایر بخش های قصر اقامتگاه ها، حمام ها و دادگاه کوچکی قرار داشت. بازدید از اتاقهای مختلف قصر حدود 1:30 طول کشید.

JiKPVXlAWqR5rvp5pYkgFeLiNWRXFjKPKjpRLiwj.jpegPDdjoVywdkDgqf25puQw4ljVv7nBNEuWPferU2TG.jpegH0AtlrpRxRvq5fYYbfVkhdxG0tsMCq2z0krtDnNj.jpegxsFXv8U1FBZMalSPtvvlWNbHofXPXgrtgRLQz00z.jpegVhs6ZRHXmup06Mx1pjEmV0JderVZSzJOpeEGHeTV.jpeg6ocnP8bc8WHqwmPKTpcqfr06S9LXpar0qXRKoyMx.jpegk5XW0oq1okZVFDZDO7CI0FB46SQyj6vVHwMoW0od.jpegxC4AnbgT7rmFPv0qubAKQBycfHYWk1ZaPZ6B73hl.jpeg

139 الی 146-فضای داخلی کاخ سلطنتی

در مجاور این کاخ کلیسای جدید Nieuwe Kerk قرار دارد که ورودی آن 9 یورو می­باشد که ما از دیدن داخل آن صرفنظر کردیم.

jhv1ID6XT7c6nnLATLzSqlIXzOggjdrdhYLueKs2.jpeg

147- کلیسای جدید

از آنجا که  کلیسای قدیمی Oude Kerk برای جمعیت مراجعه کنندگان کوچک بود کلیسای جدید در اوایل قرن 15 م ساخته شد. کلیسا دو بار در آتش سوزی آسیب دید و در قرن 17 م به سبک گوتیک بازسازی شد و در قرن 19 م تغییرات اساسی در آن ایجاد شد تا به شکل امروزی درآمد.

در سمت جنوبی میدان نیز موزه مادام تسو قرار دارد که بلیت آن 21 یورو می­باشد که بازدید از آن را نیز به زمان دیگری موکول کردیم.

در مجاور مجسمه ملی نشستیم و نهارمان را که ساندویچی بود که بهمراه آورده بودیم خوردیم و کمی به کبوترها غذا دادیم. این مجسمه بعنوان نمادی ملی برای یادبود کشته شدگان در جنگ جهانی دوم در سال 1954 ساخته شده است.

سپس به سمت موزه ماءالشعیرسازی به راه افتادیم. بلیت ورودی این موزه 18  یورو می­باشد. من از طریق سایت موزه بلیتی متشکل از بازدید از کارخانه، قایق سواری بر روی رودخانه و بازدید از برج آدام را به مبلغ 25 یورو برای هر نفر رزرو کرده بودم. زمان قایق سواری ما ساعت 17:30 بود و طبق توصیه بلیت دو ساعت قبل برای بازدید مراجعه کردیم. حدود ساعت 3 به موزه رسیدیم و از آنجا که بلیت داشتیم مستقیم وارد شدیم. در هر قسمت راهنمایی وجود داشت و توضیحاتی در مورد تاریخچه کارخانه و مراحل ساخت ماءالشعیرها ارائه میداد.

k5JRQdKCdTFt88lI2VR5f8s01lYkm1fyTRE0qXeJ.jpeg

148-کارخانه تاریخی ماءالشعیرسازی

 

حدود 2 ساعت در موزه سرگرم بودیم و ساعت 5 به اسکله که دقیقا در جلوی موزه قرار دارد رفتیم. راس ساعت 5:30 کشتی حاضر شد و همگی سوار شدیم. گشت روی رودخانه با قایق سرپوشیده شیشه ای بود و حدود 45 دقیقه طول کشید. در طول مسیر در بخش های مختلف راهنما توضیحاتی در مورد کانالهای شهر، کاربرد آنها و خانه های مجاور کانالها میداد.

PuSoFuJM3cPFWElZ1qUihioa8c7IgXznN76aSnRQ.jpeg

 158-گشت رودخانه

آمستردام دارای بیش از 50 کیلومتر کانال و 1280 پل میباشد. خانه های مجاور رودخانه در قرن 16 م و 17 م ساخته شده اند. سال ساخت اغلب در جلوی در خانه دیده می شود. علاوه بر این، نوع سقف نیز سن خانه ها را بیان می­کند. خانه ها بسیار کم عرض و خاص می­باشند که عرض کوچکترین خانه در آمستردام تنها 90 سانتیمتر است! هرچه عرض خانه ها کمتر باشد مالیات کمتری پرداخت می­کنند. در جلوی خانه ها قلابی قرار دارد که از آن برای بالا کشیدن اجسام سنگین استفاده می­شده است.

در کانالها خانه های قایقی زیادی نیز دیده می­شد که در واقع خانه ای بر روی آب بود!

evrrImxADsGpgSvIT0nSNFVuSKhuQcpd0hwd1tu6.jpeg8LOYyvgfqTIpqPUQAwbON3HBcch61kaOBKZgisnp.jpegz2FmhqMNGYHD4XDl9gW2NMn92DvSNqotuXb8ZpSx.jpegmROF7pWzB032c3yVkz2b1J2Qyn4ok2tKtrJ1zRHe.jpegxarLOUCmk1dzEpzszj0oXml8eVT0GhrPSOSEM12a.jpeg

 159 الی 163-مناظر زیبای مجاور کانالها

نزدیک غروب بود که گشت کروز  تمام شد و به برج آدام رسیدیم. تورهای گشت قایق به قیمتهای مختلفی به فروش می­رسند که به تنهایی قیمتی در حدود 16 یورو دارند. گشتی که ما در این پکیج خریداری کردیم 45 دقیقه به طول انجامید که به نظر من کوتاه بود. مسیر طی شده از مجاور موزه هاینکن تا برج آدام در شمال شهر در مسیری نیم دایره بود.

برج آدام در سمت مقابل ایستگاه قطار قرار دارد. ورودی این برج به تنهایی 12 یورو می­باشد. در طبقه بالای برج رستورانی قرار دارد که نمایی 360 درجه از شهر را ارائه میدهد. 

پس از چک کردن بلیتها وارد برج شدیم. در ابتدا محلی بود که بصورت رایگان از بازدید کنندگان عکس یادگاری می­گرفتند. عکسها با بکگراندهایی زیبا از شهر ارائه می­شد که به هنگام خروج قابل چاپ و خریداری بود(هر عکس 8 یورو). فایل دیجیتالی عکسها نیز بصورت رایگان در سایت قابل دسترس بود.

پس از گرفتن عکس، با آسانسور به چشم انداز برج رفتیم. در داخل آسانسور نیز نورپردازی زیبایی شده بود. ابتدا گشتی در رستوران زدیم و غروب آفتاب را نظاره کردیم. سپس به پشت بام رفتیم و برای آخرین بار آمستردام زیبا را از بالا نظاره کردیم.

74x4FIqjYdKtvlUcGaWqnwBL7w6pFft4OfSjK6Oc.jpegMBRfxDeOFjsTvrKuFaujKu4DEH7jXfo8FrQHoLmM.jpeg

 

حدود 8 شب بود و با لنج های رایگانی که در مجاور برج قرار داشتند به سمت دیگر رودخانه رفتیم و با قطار به دلفت برگشتیم.

VVOIyphVi11KKFbq16qAvTTVl0U0MChUg2g7uyhU.jpeg

  

روز آخر (چهارشنبه19 مهرماه 96): بازگشت به وطن

روز آخر سفر بود و مثل تمامی روزهای آخر حس توام شادی و غم داشتم. غم دورشدن از برادرم و همسرش، تمام شدن سفر و بازگشت به روال عادی زندگی و شادی بازگشت به خانه.

پرواز برگشت ساعت 15:00 از آمستردام بود. دو روز قبل از طریق اپلیکیشن پگاسوز چک این آنلاین کرده بودم و صندلی هایمان مشخص بود. پس از صرف صبحانه چمدانها را بستیم و عازم ایستگاه قطار شدیم. برادرم نیز تا فرودگاه ما را همراهی کرد. بلیت قطار از دلفت تا فرودگاه 9 یورو می­باشد.

حدود ساعت 12 به فرودگاه رسیدیم و پس از گرفتن کارتهای پرواز و خداحافظی با برادرم عازم سالن اصلی شدیم. برای نهار به مک دونالد رفتیم و برای دو عدد همبرگر کوچک و دو عدد نوشابه 15 یورو پرداخت کردیم.

5kY3A74JkqzF8jwmznJ8CbfPPfG7oly9NHnmwdxJ.jpeg

167-نهار در مک دونالد

پرواز به موقع انجام شد و با کشور زیبای هلند خداحافظی کردیم.

0H9KUoTZvpTWbrYrQ5IWp1UsMmXhgkLeshPu1soU.jpeg

168-آمستردام از آسمان

و پس از 4 ساعت در فرودگاه صبیحا استانبول به زمین نشست. برای شام نیز سری به رستورانهای فرودگاه زدیم و یک برش بزرگ و حجیم پیتزا، سوپ و سیب زمینی و نوشابه  به قیمت 9 یورو گرفتیم که حجیم اما بسیار چرب و شور بود.

GeoButlOAkHydPNE6Qj28CcJLtLCPJXeeKnHoWac.jpeg

169-شام در فرودگاه صبیحا

پرواز دوم نیز به موقع انجام شد و در نهایت در ساعت 2 نیمه شب وارد فرودگاه امام خمینی شدیم. برای ثبت خسارت وارده بر بار(شکسته شدن چرخ چمدان) به بخش جامه دان ایران ایر (که به نوعی جامه دان کلیه شرکتهاست) مراجعه کردیم. شکایت ثبت و فرمی به ما تحویل داده شد. در روزهای آتی با شرکت پگاسوز تماس گرفتم و طبق راهنمایی ایشان فرم درخواست را در سایت پر کردم. در نهایت هواپیمایی مبلغی معادل 350 هزار تومان بایت خسارت پرداخت کرد که البته کمتر از ارزش واقعی چمدان بود. برای پرداخت پول نیز شماره حساب بین المللی می­خواستند که من مشخصات کارت برادرم را دادم.

مسیر برگشت را نیز با اسنپ به قیمت 38 هزار تومان طی کردیم و بعد از 17 روز به خانه برگشتیم.

در متن سفرنامه سعی کردم به قیمتها اشاره بکنم، جمع بندی هزینه ها را نیز در انتهای سفرنامه پاریس قرار خواهم داد. اما در مجموع هزینه این سفر دو نفره برای 17 روز (که شامل 11 شب هتل بود) 14 میلیون تومان شد.

در انتها از تمامی دوستانی که وقت گذاشتند و این سفرنامه را مطالعه کردند تشکر می­ کنم و امیدوارم از خواندن آن لذت برده باشند. همچنین از سایت لست سکند کمال تشکر را دارم که بستر مناسبی برای گسترش فرهنگ سفر و انتقال تجربیات و خاطرات فراهم کرده است.

امیدوارم فرصتی دست دهد و بتوانم به زودی سفرنامه های بلژیک و پاریس را نیز در اختیار دوستان قرار دهم.

نویسنده : مریم رجایی

تمامی مطالب عنوان شده در سفرنامه ها نظر و برداشت شخصی نویسنده است و وب‌ سایت لست سکند مسئولیتی در قبال صحت اطلاعات سفرنامه ها بر عهده نمی‌گیرد.