سفری کوتاه به مهاباد، قطب خرید پوشاک در کشور

4.3
از 94 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
با قطب خرید پوشاک در کشور آشنا شوید! +تصاویر
آموزش سفرنامه‌ نویسی
21 آبان 1398 12:00
43
87.3K

سلام به همه دوستان بزرگوار و نازنین اهل سفر

ابتدا بابت وقتی که برای خواندن این سفرنامه خواهید گذاشت از تک تک شما تشکر می کنم و امیدوارم بتونه اطلاعات مفیدی رو در مورد مقصد و شرایط آن به شما عزیزان منتقل کنه. من علی عباسی هستم، مهندس کامپیوتر، کارشناس ارشد مارکتینگ، اهل ارومیه و دوستدار سفر. در تعطیلات عید فطر امسال (سال 98) فرصتی دست داد تا سفری یک روزه رو از ارومیه به شهر مهاباد تجربه کنیم. هدف دیدن زیبایی های این شهر و بازدید از جاذبه های طبیعی و تاریخی آن بود. البته بدمون هم نمیومد تا سری به تاناکورای معروف این شهر بزنیم. به همین دلیل از چندین روز قبل از سفر، برنامه سفر به این شهر رو چیده بودیم.  شهر مهاباد در فاصله حدودا 110 کیلومتری با ارومیه قرار دارد و فاصله مسیر تقریبا یک ساعت و ربع می باشد. جاده در حدود 40 کیلومتر به صورت اتوبان دو طرفه است و مابقی مسیر به صورت جاده دو طرفه و البته کم عرض تر است. در طول مسیر اولین شهری که از آن عبور می کنیم نقده است که از سه راهی نقده – مهاباد – ارومیه می توان به آن رسید. فاصله شهر نقده از ارومیه 75 کیلومتر و از مهاباد 35 کیلومتر می باشد.

1.jpg

 موقعیت مکانی شهر اورمیه و مهاباد در نقشه استان آذربایجان غربی

2.jpg

 فاصله ارومیه تا مهاباد

3.jpg

4.jpg

 تابلو های راهنما در طول مسیر

وقتی در فصل سبز سال یعنی بهار در این مسیر حرکت می کنید، سرسبزی مسیر واقعا دلرباست و می توان از زیبایی های کنار جاده و طبیعت اون نهایت استفاده رو برد.

5.jpg

6.jpg

 گوشه ایی از طبیعت مسیر

در ادامه مسیر، پس از سه راهی نقده، به دریاچه زیبای سد حسنلو می رسیم. از جاده اصلی وارد جاده انحرافی دریاچه می شویم. متاسفانه مسیر خیلی هموار نیست، و باید کمی آرام برانید. افراد مختلفی رو می توان دید که در اینجا کمپ زده اند. کمی دور طرف تر شاهد ورود گله ی گوسفندان نیز هستیم.

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

دریاچه سد حسنلو

بعد از بیست دقیقه مجددا سوار ماشین شده و مسیر رو به سمت شهر مهاباد ادامه دادیم.  حوالی ساعت 10 صبح به مهاباد رسیدیم. در ابتدای ورودی شهر مهاباد، نماد هواپیمای جنگنده اف 4 و خلبان شهید آن خالد حیدری وجود دارد. شهید خالد حیدری به عنوان اولین شهید نظامی ایران در جنگ ایران و عراق شناخته می شود که در عملیات انتقام نیروی هوایی ایران در روز 31 شهریور سال 1359 عازم عراق بود، هواپیمایش مورد اصابت موشک قرار گرفت و در رودخانه دجله سقوط کرد.

12.jpg

13.jpg

ورودی شهر مهاباد

اولین جایی که در شهر مهاباد قصد دیدن آن را داشتیم، غار آبی سهولان بود. این غار در خارج از شهر مهاباد و در فاصله 45 کیلومتری آن در جاده مهاباد به بوکان واقع شده است. از نظر فاصله این غار به شهر بوکان نزدیک تر است، اما جزء جاذبه های شهر مهاباد محسوب می شود. مسیر رسیدن به این غار مساعد و کاملا سرسبز است. مخصوصا اگر در فصل بهار به این غار بروید، سرسبزی و زیبایی مسیر شما را یاد جاده های شمال خواهد انداخت.

14.jpg

فاصله شهر مهاباد با غار آبی سهولان

15.jpg

16.jpg

 در مسیر غار

در ابتدای ورود به محوطه این غار، برای استفاده از پارکینگ باید هزینه 5 هزار تومانی را پرداخت کنید. بعد از پارک خودرو می توانید از طریق کالسکه هایی که در طول مسیر پارکینگ تا دهانه غار فعال هستند، استفاده نمایید. هزینه این کالسکه ها 5 هزار تومان می باشد.

17.jpg

18.jpg

 

 بلیط ورودی این غار به دو صورت است. فقط بازدید از خود غار بدون استفاده از قایق: 7 هزار تومان و بازدید از تمام قسمت های غار و استفاده از قایق 11 هزار تومان می باشد. در روزهای تعطیل و در شرایطی که گردشگران زیادی از این غار دیدن می کنند، برای استفاده از قایق به احتمال قوی حدود 2 ساعت معطلی خواهید داشت و همین امر باعث میشه که در برخی شرایط قید استفاده از قایق و گردش در قسمت آبی آن را بزنید و بی خیال بشید. به نظرم اگر قصد استفاده از قایق را دارید، یا صبح خیلی زود روز های تعطیل به این غار بروید و یا در روزهای غیر تعطیل از آن دیدن کنید. مساحت این غار 2 هکتار می باشد و در قسمت آبی عمق آن تا 30 متر نیز می رسد. همچنین این غار دو ورودی دارد که با عنوان ورودی های الف و ب شناخته می شوند. از هر ورودی که وارد غار شوید (در صورت استفاده از قسمت آبی و قایق) از قسمت دیگر آن خارج خواهید شد. در نهایت باید اضافه کرد این غار شبیه غار علیصدر همدان است، فقط با مقیاس کوچکتر. اما باید توجه کرد که غار سهولان نیز حرف هایی برای گفتن دارد و دیدن آن خالی از لطف نیست.

19.jpg20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

این عکس شخصی نیست

26.jpg

 صحنه ایی زیبا در بیرون غار

 

حوالی ساعت دوازده و نیم بود که از غار در اومدیم و به سمت شهر مهاباد حرکت کردیم. وقتی که به شهر رسیدیم دیگه وقت ناهار بود و از روی اپلیکیشن لست گرام، دنبال رستوران های این شهر بودیم. اولین رستورانی که در لست گرام پیشنهاد شده بود، رستوران سپیدار بود که وقتی رفتیم، متاسفانه به دلیل شلوغ بودن بیش از حد، غذاش تموم شده بود. دست از پا دراز تر به سراغ گزینه بعدی رفتیم، یعنی رستوران روبار.


27.jpg

رودخانه ایی که از وسط شهر مهاباد عبور می کند

28.jpg

رستوران سپیدار که متاسفانه غذا نداشت

 

29.jpg

رستوران روبار

 

30.jpg

میدان کوهسار و جایی که رستوران روبار در کنار آن واقع است

 

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

رستوران روبار

 

 

بعد از ناهار، دوست داشتیم به سمت حمام میرزا رسول ،از جاذبه های تاریخی این شهر بریم. به همین دلیل آدرس رو بر روی مپ ، به سمت مقصد تنظیم کردیم. اما وقتی بعد از چند دقیقه به مقصد رسیدیم، متاسفانه با در بسته مواجه شدیم و امیدمون نا امید شد. این هم یکی از موارد عجیبی هست که بارها شاهد آن بوده ایم که چرا یک مکان گردشگری و تاریخی در روز تعطیل که معمولا پتانسیل جذب گردشگر را دارد باید تعطیل باشد؟


35.jpg

حمام میرزا رسول

 

36.jpg

عکس شخصی نیست

 

 

برنامه بعدیمون حرکت به سمت تاناکورای معروف این شهر بود. برای همین منظور، بعد از ناکام ماندن از بازدید حمام میرزا رسول به سمت تاناکورا به راه افتادیم. در طول مسیر، تونستم چند عکس از داخل شهر بگیرم که در زیر می تونید ببینید.

37.jpg

38.jpg

شهر مهاباد از قدیم الایام به دلیل داشتن بازار تاناکورایش معروف بوده است. بازار تاناکورا در ابتدا مکانی بود که در اون اجناس استوک و دست دوم خارجی به فروش می رفت اما درگذر زمان اجناس نو نیز به آن افزوده شده است. امروزه بازار تاناکورا مهاباد دارای مغازه های بسیار زیادی می باشد که اکثر آنها اجناس نو نیز با قیمت بسیار مناسب در کنار اجناس استوک می فروشند. شاید بتوان بازار تاناکورای مهاباد را یکی از قطب های کفش های اسپورت نامید. در این بازار امکان ندارد برند مورد علاقه کفش تان را پیدا نکنید. از کفش های آمریکایی گرفته تا اروپایی در این بازار وجود دارند.

ترمینال اتوبوس شهر مهاباد نیز درست در کنار تاناکورای این شهر واقع شده است. چنانچه با خودروی شخصی به این بازار می روید، نگران محل پارک خودرو نیز نباشید، چون محلی برای این کار در نظر گرفته شده است که می توانید از آن استفاده نمایید.  لباس، لوازم آرایشی، کفش، کیف، عینک از جمله مواردی هستند که می توانید با قیمت بسیار مناسب از این بازار تهیه کنید.

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

قسمتی از تاناکورای این شهر

 

بعدش به سمت بازارچه نور رفتیم که با فاصله کمی حدود 150 متر از تاناکورا قرار داشت. بازارچه نور در شهر مهاباد یکی از بازارچه های این شهر است که می توان از آن خرید های خوبی انجام داد. این بازارچه در دو راسته جدید و قدیم مشغول فعالیت است و مابین مرکز خرید امی و تاناکوارای این شهر واقع شده است. این مرکز خرید 4 طبقه دارد و محلی خوبی برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی و لباس می باشد. اقلام آرایشی در این بازارچه قیمت بسیار مناسبی دارند. همچنین این بازار محل خوبی برای خرید لباس زنانه است. در صورتی که گذرتون به مهاباد افتاد، بازدید از این بازارچه رو پیشنهاد می کنم.

44.jpg

45.jpg

46.jpg

بازارچه نور

بعد از خرید و بازدید از بازارچه ها، دوست داشتیم سد مهاباد رو هم ببینیم، ولی چون خسته بودیم وپسرم مانی نیز بی تابی می کرد، مجبور شدیم حوالی ساعت 7 عصر مهاباد رو به سمت ارومیه ترک کنیم.

 

در انتها چند جاذبه دیگر این شهر که ما فرصت دیدنش رو نداشتیم برای شما عزیزان معرفی میکنم.

 

 

دریاچه سد مهاباد

حقیقت این است که شهر مهاباد، شهری سرسبز و زیباست، و وجود این سد که بسیار نزدیک شهر است، محیطی بکر رو برای طبیعت این منطقه به وجود آورده است. تماشای غروب آفتاب در این منطقه لذتی دو چندان دارد و حس خوبی رو به فرد منتقل می کند.

47.jpg

48.jpg

عکس ها شخصی نیستند

 

سرای هیمن

اینجا یک موزه کوچک از مفاخر شهر مهاباد است که کتاب ها، آلبوم های عکس و دست نویس های شش تن از مفاخر این شهر در آن قرار دارد. این موزه در سال 97، در بین موزه های کوچک، به عنوان موزه برتر کشور انتخاب شد.

49.jpg

50.jpg

عکس ها شخصی نیستند

 

 امیدوارم که این سفرنامه برای دوستانی که اهل سفر به این منطقه باشند، مفید واقع شده باشه. از اینکه وقتتون رو برای خوندن این سفرنامه صرف کردین، صمیمانه تشکر میکنم. پایدار باشید و برقرار، و همواره به سفر.

نویسنده: علی عباسی

تمامی مطالب عنوان شده در سفرنامه ها نظر و برداشت شخصی نویسنده است و وب‌ سایت لست سکند مسئولیتی در قبال صحت اطلاعات سفرنامه ها بر عهده نمی‌گیرد.