سه سال گذشت از نوشتن آخرین سفرنامه م، که نتیجه ی آخرین سفر درست و حسابی ام بود! و فقط کمی پس از آن روزها، از ایران کوچیدم و زندگی غریب و تازه، سختی درس ها و اخت شدن با شغل جدید، در کنار فراگیری
مقدمه: درود به همه ی دوستان لست سکندی و تمام کسانی که زمان میگذارند و این سفرنامه را میخوانند.از سال 98 که کرونا دنیا را دگرگون کرد، به طور مداوم در خانه بودم. کارم به صورت آنلاین انجام میشد و غیر از خریدهای ضروری از خانه
سلام به همراهان لست سکند، برای ما خوندن سفرنامه ها یکی از اقدامات اولیه برنامه سفره، به همین دلیل برای ادای دین به این سایت تصمیم گرفتم اولین سفرنامه ام رو که در تعطیلات خرداد سال 98 و با ماشین شخصی از شرق تا غرب
شهر سلچوک یا سلجوق به فاصله حدودا 80 کیلومتری از شهر ازمیر واقع شده . این فاصله رو با اتوبوس و سواری حدودا یکساعته و با قطار حدودا یکساعت و بیست دقیقه ای طی خواهید کرد . برای استفاده از قطار می تونید به ایستگاه باسمانه در ازمیر برید و براحتی بلیط سلجوق رو تهیه کنین . درواقع بلیط دنیزلی رو تهیه می کنید که از سلجوق هم عبور می کنه . خود این قطاره هم بامزه س . یه قطار مثل اتوبوس با صندلی های نسبتا راحت که با ۹ لیر شمارو میبره سلجوق . طی مسیر هم فروشنده های چای و دوغ و سیمیت می فروشن . سلجوق شهر کوچکیه که منو یاد شهر های خلوت فیلمهای وسترن مینداخت . نمی دونمم چرا . بهرحال فصل توریستی شهر ( بهار و تابستان ) نبود و خلوت بود . آها تا یادم نرفته بگم که تهیه بلیط از ازمیر ( باسمانه ) که اول خطه مشکلی نداره اما چه بلیط برگشت رو از همون ازمیر تهیه کنین و چه از خود سلچوق باید بدونین تهیه بلیط به منزله دراختیار داشتن صندلی نیست . قطار از شهرهای دیگه ای راه افتاده و همونطور که گفتم حالت اتوبوسی داره و یه وقت می بینین صندلی ها پره. من خودم مجبور شدم موقع برگشتن مجبور شدم یه ربعی وایسم . بعدش در ایستگاههای وسط راه عده ای پیاده شدن و صندلی خالی شد . برگردیم سراغ سلجوق . ببینین سلجوق خودش شهر کوچکیه و عمده شهرتش بخاطر نزدیکی ( بین 10 الی 20 دقیقه ) به جاذبه های توریستی مثل افسوس و شیرینجه و معبد آرتمیسه . حالا فرصت بشه اینا رو تک به تک معرفی می کنم . کوچه های دیدنی داره و بازاری که سوغاتی های جالبی داره . افسوس هم شهر تاریخی بازمانده از تمدن پیش از میلاد مسیحه . یه روایتی هست که این شهر همون شهر اصحاب کهفه . همچنین خونه ای که گفته میشه محل سکونت حضرت مریم بوده هم همینجاست . درکل شما برای گشت و گذار کامل در سلجوق بصورت فشرده حداقل یک روز زمان لازم دارید . توصیه می کنم ازمیر یا کوش آداسی ، حتی مارماریس و بدروم تشریف بردید یه سری به سلجوق بزنین . #گلفام_سفر
سلچوک شهر کوچکی در هشتاد کیلومتری جنوب ازمیر و بیست کیلومتری شمال کوش آداسی است که بیشتر به عنوان شهری ترانزیتی جهت دسترسی به افسوس استفاده میشود. فضای شهر آرام و دوست داشتنی بود و دیدن آثار به جای مانده از دوران کهن حس بسیار خوبی رو در بیننده ایجاد میکنه. نوشیدن چای توی کافه های خیابونی و قدم زدن توی کوچه و خیابون های سلچوک بسیار لذت بخشه.
برای دسترسی به سلچوک میتونید از ترمینال باسمانه ازمیر سوار قطار ازمیر به دنیزلی بشید و ایستگاه سلچوک پیاده بشید. قیمت بلیط قطار 7.5 لیر. همچنین از ترمینال کوش آداسی سرویس های منظم دلموش به مقصد سلچوک به مبلغ 8 لیر فراهم هست.
شهر سلجوک یا سلجوق در جنوب شرقی ازمیر و ۳ کیلومتری ش6ر باستانی افسوس قرار دارد و به واسطه ی افسوس معروف گشته.
این شهر کوچک آرام و به دور از هیاهو است و هزینه های خوراک و اقامت آن نسبتا پایین است البته نباید انتظار کیفیت شهرهای بزرگ را داشته باشید. من با قطار ازمیر دنیزلی به این شهر رفتم. و در بدو ورود به فضای شهری کافه های خیابانی و پیرمردانی که گروهی بازی میکردند یا چای مینوشیدند و کمی جلو تر کتیبه های سنگی بزرگ توجهم را جلب کرد .انگار آثاری از افسوس در این شهر نیز دیده میشود.
آبراه های رومی، خانه حضرت مریم،معبد آرتمیس،موزه ی افسوس و...از جاذبه های تاریخی این شهر هستند که اکثرا در خارج شهر قرار دارند.
سلجوک، شهری کوچک در استان ازمیر است که بیشتر به خاطر وجود شهر باستانی افسوس در سه کیلومتریش معروف است. امابجز شهر باستانی افسوس جاذبه های زیادی مثل کلیسای سنت جان، خانه حضرت مریم، روستای شیرینجه، ساحل زیبای پاموکاک، موزه افسوس و ... در این شهر و اطرافش وجود دارد که ارزش دیدن را دارد. فضای شهر بسیار آرام و زیباست البته فروشگاه های بزرگ یا خیابان معروف به اون شکل نداره ضمنا هزینه اقامت و خورد خوراک نسبت به شهرهای اطراف مثل کوش آداسی و ازمیر هم پایین تر است.
همچنین یکی از سواحل ماسه ای زیبا به اسم پاموکاک در ۷ کیلومتری این شهر قرار داره که برای شنا مکان خوبی است، البته بهتره که وسط هفته برید چون تعطیلات و آخر هفته شلوغه.
سلام به همه دوستان عزیز
کشور ترکیه شاید برای بسیاری از ایرانی ها گزینه اول برای سفر خارجی محسوب می شود. البته سوای اینکه برای رفتن به این کشور به ویزا نیاز نیست، امکانات مختلف در شهر های این کشور دلیلی دیگر برای سفر به این کشور محسوب می شود. زیر ساخت های قابل قبول و هتل هایی با کیفیت، در کنار هزینه مناسب سفر، همه و همه از دلایلی هستند که ترکیه را از سایر کشور های هدف برای ایرانی ها متمایز کرده است.
این کشور دارای شهر های مختلف ساحلی است که هر ساله با شروع فصل گرما، از اواسط بهار پذیرای گردشگران مختلفی از سرتاسر نقاط دنیاست. آنتالیا، بدروم، مارماریس، ازمیر و ... از جمله این شهر ها هستند. یکی از مقاصدی که محبوبیت فراوانی بین گردشگران دارد، شهر کوش آداسیست. درکنار هتل ها و ریزورت های متعدد این شهر و دنجی منحصر به فرد محیط این منطقه، یکی از دلایلی که به محبوبیت این منطقه افزوده است، شهر سلجوک است که در کنار کوش آداسی واقع شده است. همه روز سرویس های مختلفی از شهر ازمیر و یا کوش آداسی به سلجوک می روند. اما رفتن از کوش آداسی به این شهر به دلیل فاصله کمتر، قطعا راحت تر است و طبیعتا برای گردشگرانی که در کوش آداسی اقامت دارند، سلجوک می تواند به یکی از گزینه های گردش روزانه بدل شود.
شهر سلجوک که در استان ازمیر واقع شده است، حدود 35 کیلومتر با شهر کوش آداسی فاصله دارد. برای رفتن از کوش آداسی به سلجوک و یا برعکس می توان از دلموش استفاده کرد. هزینه این دولموش ها به ازای هرنفر حدود 6 لیر است ( در زمان سفر ما – شهریور سال 96).
اتوگار سلجوک فضایی کوچک دارد و به راحتی می توانید دولموش های مورد نظر خود را پیدا کنید. شهر سلجوک جاذبه های متعددی دارد که شاید بتوان مهمترین آنها را شهر تاریخی افسوس، روستای شیرینچه و قلعه تاریخی این شهر نامید.
برای رفتن از اتوگار سلجوک به روستای شیرینچه، باید سوار دولموش های این روستا شوید و هزینه 3.5 لیری را بپردازید. شیرینچه طبیعتی بسیار زیبا دارد و پر است از کافه رستوران های زیبا و سنتی با طبیعتی حیرت انگیز که چشم نواز هر انسانی است. انواع آبمیوه های طبیعی پرتقال و انار رو می تونید در اینجا امتحان کنید. ما هم از این موهبت بی بهره نبودیم و در یکی از کافه های این روستا، مخلوط آب انار و پرتقال طبیعی خوردیم که بسیار خوشمزه بود. بازار سنتی و صنایع دستی این روستا هم انواع توریست ها رو به سمت خودش می کشد و انواع صابون های گیاهی و طبیعی در این بازار صنایع دستی به چشم می خورند که طرفداران فراوانی دارند.
اما یکی دیگر از جاذبه های اصلی سلجوک شهر تاریخی و باستانی افسوس است. برای رفتن از اتوگار سلجوک به این شهر تاریخی باید از دولموش استفاده کنید و هزینه 3 لیری را بپردازید. در توضیح و معرفی این شهر در ویکی پدیا آمده است که شهر تاریخیEphesus یکی از شهرهای ایونیا در آناتولی (آسیای صغیر) باستان بود که امروز ویرانههای آن به عنوان مرکز گردشگری و باستانشناسی در سه کیلومتری جنوب شهر سلجوک استان ازمیر کشور ترکیه قرار دارد. ویرانههای Ephesus یکی از بزرگترین مجموعههای به جای مانده از تمدن یونانیان در مدیترانه شرقی است.
جاذبههای گردشگری این شهر، همه ساله جهانگردان بسیاری را به این منطقه جذب میکند. «Ephesus» میزبان یکی از هفت کلیسای آسیا در کتاب «مکاشفه یوحنا» در «عهد جدید» بوده است و شاید انجیل یوحنا در این محل به رشته تحریر درآمده باشد. همچنین بسیاری بر این باورند که «هفت خفتگان افسوس» (در قرآن: أصحاب الکهف)، که مسیحیان و مسلمانان آنها را مقدس میدانند، در این شهر زندگی میکردند و در غاری نزدیک به آن، سالهای بسیار به خواب رفتهاند. کشف بسیاری از اسناد مربوط به مسیحیت و مذاهب پیشین، «Ephesus» را در زمره مهمترین بقایای تاریخی قرار دادهاست.
به نظر من یکی از جذاب ترین قسمت های سفر به افسوس همین قسمت است که برای همیشه در ذهن هر آدمی می ماند. برای رفتن به این موزه و شهر باستانی باید بلیط 50 لیری را تهیه کنید و از قسمت بالایی این شهر باستانی به سمت پایین بیاید. کتابخانه سلسوس افسوس مکان مورد علاقه من در این شهر تلقی می شود، به طوری که بعد از گذشت یک سال، هنوز وقتی عکس های آن را می بینم هیجان زده می شوم.
در انتها، سلجوک با وجود اینکه شهری بسیار کوچک تلقی می شود، اما قطعا ارزش رفتن دارد. افسوس به خودی خود، کلی از تاریخ این منطقه را در خود جای داده است و بسیار دیدنی است.
با اتوبوس از ازمیر به سمت شهری بنام سلچوک که گفته می شود بناهای تاریخی جذابی از تمدن یونانیان را در خود جای داده راهی می شویم.بعد از حدود 1.5 طی مسیر،مسافر کناری که ترکیه ایی است.به بالای تپه ایی اشاره می کند و می گوید به سلچوک رسیدیم و آن قلعه سلچوک است که از بالای تپه به مهمانان شهر سلام می می کند.
به ترمینال سلچوک می رسیم،چون از آنجا باید سوار دلموش(ون)بشویم و چند کیلومتر آن طرف تر به شهر باستانی افسوس(EFES) برسیم.سلچوک در منطقه ایی بسیار سر سبز و با طبیعتی زیبا قرار دارد و مسیر ما تا افسوس و اطراف آن هم سرسبز و روح نواز هستند.افسوس در بین راه سلچوک به کوش آداسی قرار دارد.
حمل و نقل در این شهر کوچک با تاکسی و دلموش انجام می پذیرد.
این شهر با دریا فاصله چندانی ندارد و می توانید بازدید از این شهر را در برنامه یک روزه خود (مبدا ازمیر یا کوش آداسی) قرار دهید.
توجه: فقط تا ساعت 17 بلیط ورودی مجموعه افسوس فروخته می شود.اما تا ساعت 19 بازدید در داخل مجموعه وجود دارد.
حال به تاریخچه این شهر باستانی می پردازم.
اِفِسوس(به یونانی: Έφεσος) یکی از شهرهای ایونیا در آناتولی (آسیای صغیر) باستان بود که امروز ویرانههای آن به عنوان مرکز گردشگری و باستانشناسی در سه کیلومتری جنوب شهر سلچوک در استان ازمیر کشور ترکیه قرار دارد. ویرانههای افسوس یکی از بزرگترین مجموعههای به جای مانده از تمدن یونایان در مدیترانه شرقی است.
جاذبههای گردشگری این شهر، همه ساله جهانگردان بسیاری را به این منطقه جذب میکند. «افسوس» میزبان یکی از هفت کلیسای آسیا در کتاب «مکاشفه یوحنا» در «عهد جدید» بوده است و شاید انجیل یوحنا در این محل به رشته تحریر درآمده باشد. همچنین بسیاری بر این باورند که «هفت خفتگان افسوس» (در قرآن: أصحاب الکهف)، که مسیحیان و مسلمانان آنها را مقدس میدانند، در این شهر زندگی میکردند و در غاری نزدیک به آن، سالهای بسیار به خواب رفتهاند.کشف بسیاری از اسناد مربوط به مسیحیت و مذاهب پیشین، «افسوس» را در زمره مهمترین بقایای تاریخی قرار دادهاست.
تخمین زده میشود که شهر افسوس در زمان رومیان بین ۳۳۶۰۰ تا ۵۶۰۰۰ نفر جمعیت داشته است؛ و سومین شهر بزرگ منطقه آناتولی بعد از شهرهای ساردیس و اسکندریه ترواس بوده است.