تفریحات وان ترکیه اوقاتی خاطرهانگیز برایتان میسازند. وان هم مانند دیگر مقاصد گردشگری کشور ترکیه، برای استقبال از مهمانانش برنامههای زیادی دارد. در این مطلب از مجله لستسکند بهترین تفریحات وان را به شما معرفی میکنیم تا در این شهر کوچک بهجز خرید، تفریحات دیگری
وان، یکی از محبوبترین مقاصد سفر برای ایرانیان در کشور ترکیه محسوب میشود و میتوان گفت بیشتر گردشگران این شهر، ایرانیانی هستند که بهصورت زمینی به وان سفر میکنند. به همین دلیل، در این مطلب از مجله گردشگری لستسکند راهنمای صفر تا صد سفر زمینی
جاهای دیدنی وان در کنار دیگر ویژگیهای این شهر، آن را به مقصدی محبوب برای ایرانیان تبدیل کرده است. وان، شهر کوچکی در شرق ترکیه است که به طبیعت، جاذبههای فرهنگی و مراکز خریدش شهرت دارد. در این مطلب از مجله گردشگری لستسکند قرار است جاهای
رویای یک سفر زمینی و ماجراجویانه با ماشین شخصی به کشور ترکیه، چند سالی بود که در ذهن من وجود داشت که سرانجام در خرداد ماه 1402 این رویا به حقیقت پیوست. من تجربه سفر زمینی به گرجستان را داشتم که با ماشین شخصی همراه
سلام به همه ی عزیزان خیلی وقت بود که سفر به ازمیر برایم تبدیل به رویا شده بود چون هر وقت قصد رفتن میکردیم یک اتفاقی می افتاد ونمشد که نمیشد ومن همچنان امیدوار به رفتن سفر نامه های ازمیر را میخواندم اولین بار قبل
چند وقتی بود فکر یک سفر خارجی تو ی ذهنم جرقه می زد، پس با گشت در اینترنت دنبال یک مقصد خوب و اقتصادی گشتم تا به شهر وان رسیدم یک شهر مرزی در ترکیه که کم ترین فاصله زمینی را با ایران داشت .
شهر وان ترکیه برای اکثر ایرانیان شناخته شده است و اخیرا بسیار محبوب هم شده است. نزدیکی با مرز ایران،سهولت رفت و آمد، ارزانی هتلها،وجود اکثر برندهای ترک ،وجود چندین مرکز خرید، اماکن دیدنی، مراکز تفریحی،انواع غذاهای خوشمزه ترک و چندین دلیل دیگر باعث شده تا ایرانیان این شهر را برای سفر به خارج از کشور انتخاب کنند. وان شهر زیاد بزرگی نیست و تقریبا اکثر فروشگاهها و هتلها به دو خیابان عمود برهم خلاصه می شود.افتتاح چندین مرکز خرید (A.V.M) در یکی دو سال گذشته یکی از دلایل سفر زیاد ایرانیان به این شهر می باشد.همه روزه ون های ترک از تبریز بطرف وان در حرکت هستند و عصر برمیگردند. مرز رازی اصلی ترین مرز عبوری به این کشور است اما تنها ایرادش ساعات محدود باز بودنش است.
شهر وان به عنوان یک سفر خارجی کم هزینه مورد استقبال زیاد ایرانی ها است. بیشترین چیزی که وان رو به یک مقصد محبوب تبدیل کرده خوشگذاری های شبانه و خرید است.
از جاذبه های گردشگری این شهر میتوان به قلعه وان، خانه گربه ها ، ساحل ادرمیت، جزیره آکدامار ، پارک آبی (که در واقع یک استخر با چند تا سرسره آبی است) اشاره کرد. همه اینها بدون پارک آبی رو میتونین با تور گشت شهر ببینید که در حال حاضر مبلغش ۲۰۰ لیر هست.
مورد بعدی که در سفر به وان باید ازش غافل نشد شکم گردیست پیشنهاد میکنم از دسرها و غذاهای ترکی حتما استفاده کنید و رستوران های خوب رو با سرچ کردن پیدا کنید چون با انتخاب نادرست رستوران غذای خوبی نصیبتون نمیشه.
شهر وان یکی از شهر های نه چندان بزرگ اما فرهنگی و توریستی ترکیه به شمار می آید. چون این شهر در نزدیکی مرز ایران قرار دارد سالانه ایرانیهای زیادی برای بازدید این شهر، به آنجا سفر میکنند. فاصله ارومیه تا شهر وان ۴ ساعت است. شهر وان شهر کوچک با ساختمانهای نسبتا قدیمی هست و خیلی لاکچری و لوکس نیست، خیابون جمهوریت به همراه خیابون کاظیم خیابانهای اصلی شهر هستند که تقریبا قلب شهر محسوب میشوند و تمام پاساژها و نمایندگی ها و کافه ها و رستورانهای اصلی شهر در حوالی آنها قرار دارند. از جاذبه های اصلی شهر دریاچه وان و جزیره های داخل آن از جمله جزیره و کلیسای آختامار، آبشار و قلعه های شهر وان و خانه گربه ها میباشد، هزینه ها نسبتا مناسبه ولی خب کیفیت کالاها خیلی تظمینی نداره مگر اجناسی که از نمایندگی ها خرید میکنید. غذاهای محلی جالبی داره که خوشمزه ترینش به نظر من اسکندرکباب بود، البته وان صبحانه های مفصلی هم داره و سوغاتی این شهر بیشتر خوراکی و صنایع دستی هست، البته اکثرا لباس به عنوان سوغات میگیرند.
وان یکی از شهرهای مرزی با ایرانه که قطعا به دلیل نزدیکی با ایران رونق گرفته و روز به روز داره بهتر میشه.معمولا از شهرهای تبریز، خوی، ارومیه تاکسی و ون به طور روزانه به این شهر وجود داره که خیلی راحت میتونید هر روز به این شهر برید. این شهر جاذبه ی دیدنی زیادی نداره اما با کشتی میتونید به قلعه ی وان برید اما بقیه ی جاذبه ها که روی تورها پیشنهاد میشه مثل دیدن گربه های وان زیاد ارزش دیدن نداره اما تا دلتون بخواد میتونید از خرید در این شهر لذت ببرید. توی این شهر فقط یه مرکز خرید وجود داره که البته دومین مرکز خرید هم در حال راه اندازی بود اما در کل خیابونهای شهر نمایندگی برند های خوب ترک هستن و حتی گاها برندهای ناآشنای ترک که با قیمت خیلی خوب میتونید خرید کنید. به لطف رفت و آمدهای زیاد ایرانی ها هتل توی این شهر خیلی زیاده با قیمتهای مختلف. مردم این شهر به صبحانه اهمیت میدن به همین دلیل صبحانه ی هتل های وان معمولا مفصله اما توی کافه ها و رستوران های این شهرم صبحانه های خوبی میتونید سفارش بدید. بهتون پیشنهاد میکنم توی این شهر هر مرکز تفریح شبانه ای نرید مخصوصا اگر خانم هستید. شهریور ماه و بهمن ماه تخفیفات پایان فصل تمامی برندهای ترکیه هستش و بهترین زمان برای خریده در بعضی اعیاد مثل عید قربان و عید فطر هم تخفیفات خوبی میزارن.
شهر وان از شهرهای شرقی ترکیه است که بدلیل نزدیکی به ایران چند سالیست که مورد توجه ایرانیها قرار گرفته و تورهای زیادی از همه شهرها به این شهر برگزار میشه. نزدیک ترین مرز به وان مرز رازی است که تا شهر خوی نزدیک به سه ساعت راه است و مرز رازی از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر کار میکند و به همین دلیل در زمانهای تعطیلات بسیار شلوغ است. برای رفتن به وان میتوانید با کاپتاژ کردن ماشین شخصی و یا از شرکتهایی که در شهرهای مرزی ون هایی برای رفتن به وان دارند مراجعه کرد. من در تعطیلات خرداد و از طریق مرز رازی به وان رفتم و واقعا توی مرز اذیت شدیم. در آن زمان عید فطر بود و روزهای تولد شهر حالت نیمه تعطیل داشت. در شهر وان هتلهای زیادی است و برای اقامت به مشکل نمیخورید ولی در زمان تعطیلات حتما از قبل رزرو کنید.
شهر دو تا مرکز خرید بزرگ و فروشگاههای مختلف پوشاک و کیف و کفش وووو دارد. در سفر به شهر وان از جزیره اکتامار، خانه گربه ها، و قلعه وان دیدن کنید ولی انتظار خیلی زیادی نداشته باشید.
#وان #گلفام_سفر
باسلام
وان بزرگترین شهر در شرق ترکیه است و به گربه وان مشهور هستند.
وان پرواز از ایران نداره و فقط از طریق ون از تبریز ، خوی و ارومیه و جدیدن قطار
امکان پذیر است و از مرز رازی تا شهر وان حدود 1 تا 1:30 زمانه...
کل زمان سفر از تبریز تا وان با شلوغی کنترل پاسپورت
حدود7 صبح حرکت کردیم ساعت حدود 14 رسیدیم.
من وهمراه خانواده در مرداد ماه ۹۸ به شهر وان و در هتل رویال برک اقامت کردیم
شهری خوب و آب وهوای خنک هتلی مناسب و در بهترین مکان
برخورد کارکنان هتل و فروشگاه خرید عالی و مناسب و اشنا به زبان فارسی
دسترسی مناسب به مراکز خرید به صورت پیاده
غذا های خوشمزه مثل دونر ، کباب و ... در اطراف هتل و قیمت مناسب
شهر وان واقعا من دوست داشتم و در اولین فرصت جهت خرید یا تفریح دوباره میرم
برا تفریح تور تفریحی دریاچه وان نفری 65 لیره انتخاب کردیم
بازید از کلیسا اسکله EDREMIT خانه گربه ها شادی رو کشتی و....
خیلی خوبه حتما دوستان برن..
دوستانی که فقط برا خرید میخوان برن این هتل
جهت خواب و استراحت خوبه...
با آرزوی سفر خوش برای همه عزیزان
#گلفام_سفر
شهر وان که در فاصله حدودا 100 کیلومتری از مرز رازی ایران و در کنار دریاچه وان واقع شده، شهری است کوچک و دوست داشتنی که با وجود کوچک بودن، تقریبا تمام جاذبه های یک شهر توریستی را در خود جای داده به نحوی که بازدید از آن در عین مقرون به صرفه بودن، هم فال است و هم تماشا!
شما میتوانید به راحتی با اتوبوس و قطار به این شهر کوچک سفر کنید و ضمن اقامت در هتل های خوبی که در این شهر وجود دارد، از جاذبه های توریستی آن مثل قلعه وان و کتیبه خشایار شاه، دریاچه وان، جزیره آختامار و کلیسای صلیب مقدس، قلعه هوساپ، کاووس تپه، موزه وان، مسجد بزرگ وان و غیره دیدن کنید و ضمنا از فروشگاه های متعدد اون که اغلب قیمت های مناسبی هم دارند و به هر مناسبتی تخفیف های جالبی هم ارائه مینمایند خرید خوبی برای خود و خانواده انجام دهید.
بهترین فصل برای سفر به این شهر کوچک و دوست داشتنی فصل بهار و تابستان است چون این شهر پائیز و خصوصا زمستان نسبتا سردی دارد.#گلفام_سفر
وان شهر کوچکی در شرق کشور ترکیه است. این شهر که مرز مشترک ایران و ترکیه فاصله ای چندان ندارد و در حاشیه بزرگترین دریاچه ترکیه واقع شده . گرچه که شهر وان شهری کوچک است اما جاذبه های مخصوص خود را دارد مانند دریاچه وان ، قلعه وان، کلیسا وارگاوانگ و گربه های سفید با رنگ چشمان متفاوت ودر آخر مراکز خرید بسیار که مردم ایران علاقه بسیار زیادی به این مراکز دارند .من در تعطیلات خرداد ماه به این شهر رفتم بسیار شلوغ بود و تمام ایرانی انگار که در خیابان ولیعصر قدم میزنی . آب و هوای شهر خوب بود البته خرداد تا آبان بهترین فصل است برای سفر به وان آب هوایی معتدل و دلچسب. از جمله هتلهای خوب می توان هتل توپراک ،هتل دوسکو، هتل دابل تری بای هلیتون، هتل الایت ورلد و ... نام برد . در کل به نظر من برای خرید اصلا خوب نبود و برای تفریح هم پیشنهاد نمیکنم .
وان بزرگترین شهر شرق ترکیه هست که با ایران فقط ۹۰ کیلومتر فاصله داره،این شهر به علت نزدیکی به ایران باعث سرازیر شدن مسافران ایرانی جهت خرید و تفریح شده است ،شهر وان جهت خرید پوشاک ترک خیلی مناسب هست ،چندین مرکز خرید داره و نمایندگی پوشاک معروف ترک در این شهر شعبه دارند،دریاچه زیبای وان در کنار این شهر باعث شده کسانی که علاقه به ساحل و تفریحات ساحلی دارند نیز بی بهره نباشند،اسکله وان درست چسبیده به شهر وان مکانی است جهت پیاده روی در ساحل و خوردن غذاهای خوشمزه ،جزیره آکدامار در وسط دریاچه وان هم میتونه گزینه بعدی جهت تفریح باشه،از طریق کشتی های کوچکی میتونید با هزینه خیلی کم به این جزیره سفر کنید،از دیگر دیدنیهای شهر وان میشه به خانه گربه ها،قلعه قدیمی شهر اشاره کرد.
شهر وان با توجه به نزدیکی به مرز ایران به یکی از مقصدهای پرطرفدار هموطنان تبدیل شده است . بهترین مسیر رفتن به این شهر از طریق مرز رازی خوی می باشد که از این مرز تا شهر وان نزدیک یک ساعت فاصله هست ، اونجا تو مرز سوار ون میشید و به ازای هر نفر 20 لیر پرداخت میکنید. اکثر هتل های این شهر در میدان بش یول یا همون پنج راه و خیابان جمهوری قرار گرفته اند که بیشتر هتل ها ارزان و دارای خدمات رفاهی پایین می باشند. اگر اهل خرید هستید باید از ابتدا تا انتهای خیابان جمهوری را با همه فرعی هایش بگردید و لذت ببرید معمولا تا حدودی به زبان فارسی هم آشنایی پیدا کرده اند. اگر اهل خرید مارک هم هستید مرکز خرید AVM بهترین گزینه هست طبقه بالاش فود کورت هم داره و طبقه دوم لوازم خانگی انگلیش هوم و کاراجا رو میتونید پیدا کنید. از دیگر نقاط دیدنی شهر مسجد جامع این شهر هست که معماری زیبایی داره و با هر نماز هم پر از جمعیت میشه. قلعه تاریخی و دریاچه بزرگ وان و کلیسا هم دیگه نیازی به تعریف نداره و میتونید یک روز کامل رو بهش اختصاص بدید. در ضمن گربه های وان خیلی معروف هستن و بخاطر رنگ چشمای متفاوتشون به نماد این شهر تبدیل شدن و مجسمه گربه ها هم در مسیر فرودگاه گذاشتن.
وان یه شهر کوچیک تو فاصله 100 کیلومتری مرز رازی.راه های رفتن به وان رو کامل براتون تو استوری گفتم
.
جاذبه های وان
وان شهر کوچیکه و خیلی جاذبه های زیادی نداره. گشتش همون جزیره هست وقلعه و خونه گربه ها و ... اما بهتون توصیه می کنم تو این گشت شرکت کنید. شهر خیلی کوچیکه و با فرض این که شما یه تور سه شبه گرفته باشید، مگه چقدر می خواید تو دوتا خیابون بگردید و خرید کنید؟
.
مرکز خرید
در مورد خرید ازم سوال کردید. تو تصوراتتون چیزی شبیه استانبول و یا سایر جاهای ترکیه رو فراموش کنید. وان یه خیابان اصلی داره به اسم جمهوریت که از میدون بش یول شروع میشه.سراسرش مغازه هست. در میانه این خیابون یه چهار راه هست به اسم ماراش که تو اون خیابون هم مغازه های لباس کفش و .. وجود داره. اگر علاقه مند به خرید از میان برند ها هستید، مرکز خرید ای وی ام یا بقول خودشون آ.و.م (مثل ما که به بی ام دبلیو میگیم بی ام و) تو همین خیابون جمهوریت قرار داره. البته تنوع برندها خیلی زیاد نیست و بیشتر تمرکز رو برندهای ترک هست
.
خورد و خوراک
هزینه غذا و غیره تو وان زیاد نیست. از شهر های دیگه ترکیه ارزون تره. مثلا یه دونر کبابی که تو ازمیر من 18 تا 20 لیر می خریدم اینجا 10لیر و یا حتی غذاهای رستورانی که مثلا با 25 لیر می تونید کوفته بخورید در صورتی که تو شهرهای دیگه حدود 45 لیر باید بابت همچین غذایی پول بدید
.
مردم
مردم وان مهربون هستن و اکثرا فارسی رو یاد گرفتن. یعنی اگه زبان ندونید ابدا موقع خرید و یا تو هتل ها به مشکل بر نمی خورید
.
در کل اگر برای یه سفر ارزون قیمت و گذروندن چند روزی در خازج از ایران برنامه ریزی میکنید وان گزینه مناسبیه. فقط فراموش نکنید. مردم وان مذهبی هستن و تعداد افراد محجبه به نسبت بالاست. غیر محجبه ها هم تو پوششون رعایت میکنن. متاسفانه من دوستان ایرانی زیادی رو دیدم که فکر میکردن تو سواحل انتالیا هستن و این اصلا صورت وروی خوشی نداره. اگر اسم خودتون رو گردشگر می گذارید باید مسئول باشید نسبت به محیطتون.چون این ما هستیم که به محل زندگی اونها رفتیم. پس خواهش می کنم استدعا می کنم در وان به لباس پوشیدنتون دقت کنید. یا اگر سخته براتون هرگز به وان سفر نکنید.
وان یکی از شهر های مرزی نزدیک ایران است و به همین دلیل افراد زیادی برای مسافرت این شهر را انتخاب میکنند اما به نظر من این شهر در مقایسه با استانبل و شهر های ساحلی دیگر به هیچ عنوان حرفی برای گفتن ندارد و خیلی ارزش دیدن ندارد .من در تعطیلات عید فطر به وان رفتم که خیلی شلوغ بود و در واقع مثل این بود که شهری از ایران است.برای رفتن به شهر وان از مرز رازی عبور کردیم که بسیار بینظم بود و امکانات بسیار کمی داشت بعد از عبور از مرز سوار ون شدیم و به سمت وان حرکت کردیم ،جاده تا وان بسیار زیبا بود،از مناطق دیدنی وان میتوان به جزیره اکدامار،خانه گربه ها و ..نام برد که در تور یک روزه وان گردی میتوان از انها دیدن کرد.از نظر خورد و خوراک در خیابان غذا های خیابانی زیادی قرار داشت و رستوران های خوبی هم با قیمت مناسب وجود داشت پس از این نظر اصلا مشکلی نبود. اما در کل از نظر من سفر وان فقط برای یک تجربه کافیست.
سلام دوستان
خصوصیات شهر وان از دیدگاه اینجانب:
کیفیت غذاها وقیمت غذاها خوب و مناسب خصوصا قیمت بسیار مناسبتر از استانبول حتی
آب وهوا معتدل و نظافت عمومی شهر نسبتا خوب است
سفر وان جهت خرید به دو خیابان متمرکز می شود: خیابان جمهوریت و خیابان کاظم کارباکر
دریاچه وان زیبا ودیدنی است که با کشتی تفریحی از جزیره آخدامار نیز می توانید بازدید کنید.
اگر از مرز رازی مسافرت می نمایید حتما بیاد داشته باشید مرز رازی شبانروزی نیست فقط ساعت 9 صبح تا 15
با سلام خدمت همراهان گرامی سایت مفید لست سکند
من و همسرم تصمیم گرفتیم مرداد ۹۸ برای سفر به وان سفر کنیم. حدود یک سالی میشد که مسافرت نرفته بودیم و تجربه سفر خارجی نداشتیم (خودم برای زیارت عربستان رفته بودم و برخوردهای بسیار بدی با ایرانی ها داشتن و بهمین دلیل همیشه ترس ناخودآگاهی از سفر به کشور غریبه داشتم). تصمیم گرفتیم سفر زمینی و کوتاهی به وان داشته باشیم تا هم هزینه زیادی متحمل نشیم و هم سفر خارجی رو تجربه کرده باشیم.
حرکت بسمت تبریز:
سفرمون رو از شیراز شروع کردیم و به سمت اصفهان حرکت کردیم. شب اول رو اصفهان در منزل برادرم سپری کردیم و صبح طبق برنامه ریزی به سمت قزوین حرکت کردیم. ساعت ۹ از اصفهان حرکت کردیم و حدود ساعت ۱۵ به قزوین رسیدیم. قرار بر این بود که اون شب رو در قزوین استراحت کنیم ولی با توجه به اینکه هیچگونه احساس خستگی نداشتم ترجیح دادم بسمت تبریز حرکت کنم. از طریق سایت و جستجوهایی که کرده بودم هتل لاله پارک تبریز رو رزرو کردم. شب ساعت ۹ به تبریز رسیدیم و با توجه به نبود تابلوی راهنمای مناسب ساعت ۱۰ وارد هتل شدیم. هتل مناسبی بود و از اقامتی که اونجا داشتیم خیلی راضی بودیم. ضمنا کنار این هتل پاساژ لاله بود و طبقه بالای پاساژ فودکورت بود که من خوشمزه ترین پیتزای عمرم رو اونجا خوردم. در طبقه همکف هم فروشگاه ال سی وایکیکی بود که یه گشتی توی اون زدیم و قیمت های سرسام آوری داشت. شب از طریق یکی از سایت های ایرانی و بعد از جست و جوی فراوان هتل پنج ستاره هیلتون رو برای دو شب بمبلغ یک میلیون و دویست هزار تومان رزرو کردم. صبح ساعت ۹ برای خرید ارز به صرافی رفتم و با توجه به اینکه صرافی ها قیمت نمیدادن مجبور شدم از دلال هایی که اون اطراف بودن مبلغ ۳۰۰ دلار و حدود ۱۶۰۰ لیر تهیه کردم و بسمت مرز رازی حرکت کردیم.
حرکت به مرز رازی:
ساعت ۱۱ از تبریز خارج شدیم و حدود ساعت ۱۴ به مرز رسیدیم. مسیر فوق العاده زیبا بود و جاده بینهایت افتضاح. ماشین رو توی پارکینگ مرز پارک کردیم. پارکینگ محوطه بازی بود که دور اون فنس بود و دوربین مدار بسته داشت و از نظر امنیت مشکلی نبود. متاسفانه توی تبریز عده ای از راننده ها خیلی بد میگفتن از پارکینگ رازی و میگفتن ماشینتون رو همینجا پارک کنید و ۳۵۰ تا ۴۰۰ تومن بدید تا شما رو ببریم رازی ولی خوب ما خودمون رفتیم و خدا رو شکر مشکل خاصی پیش نیومد. البته این رو بگم تاریخی که ما رفتیم خیلی خلوت بود حالا شاید اگه توی تاریخی سفر کنید که شلوغ باشه طبیعتا از پارکینگ شهرداری قطور نمیتونید استفاده کنید و باید از پارکینگ های دیگه استفاده کنید. از پارکینگ تا ساختمونی که باید میرفتیم حدود ۲۰۰ متری راه بود و پسر بچه های کوچکی بودن که گاری داشتن و به ازای دریافت حدود ۱۰ تومن چمدون هامون رو تا توی ساختمون میاوردن. اطلاعات خوبی داشتن و راهنمایی هم میکردن برای خروج از مرز. اونجا هم دستگاه هایی بود که عوارض خروج از کشور رو پرداخت کردیم و نگرانی از این بابت وجود نداره. وقتی ما اونجا رسیدیم تقریبا هیچکس غیر خودمون اونجا نبود و حدود ۱۰ دقیقه ای منتظر بودیم تا مامور اومد و پاسپورت ها رو مهر زد و ما از مرز عبور کردیم. از ورودی ترکیه هم براحتی رد شدیم و بعد از طی کردن دالان حدود ۴۰۰ متری به محوطه ای رسیدیم که مینی بوس های ترکیه ای توقف کرده بودن. مینی بوس هایی که به اونا دولموش میگن و کرایه اشون تا وان برای هر نفر ۲۵ لیر میشه.
حرکت به سمت وان:
واقعا باورم نمیشد. از لحظه ای که وارد رازی شدیم تا لحظه ای که سوار دولموش شدیم نیم ساعت هم نشد و نه در مرز ایران و نه در مرز ترکیه بازرسی بدنی هم حتی انجام ندادن و به راحت ترین حالت ممکن وارد خاک ترکیه شدم. حدود نیم ساعت هم نشستیم تا ظرفیت تکمیل شد و حرکت کردیم. تقریبا یک ساعت تا وان فاصله بود و ما محو طبیعت و خانه های خوشگل روستایی و دریاچه ای که توی راه بود شده بودیم (البته این دریاچه ایه غیر از دریاچه وان). برخلاف جاده خوی تا قطور که بسیار افتضاح و فاجعه بود مسیر رازی تا وان بسیار خوب با جاده عریض و مناسب بود و وارد شهر وان شدیم. بعد از اینکه وارد شهر شدیم دولموش جلوی یک دفتر ترمینال مانند توقف کرد.
ورود به وان:
پسر جوان ترکی بالا اومد و اسم هتل هامون رو پرسید و چیزهایی به ترکی گفت که اصلا متوجه نشدیم. مرد جوانی که همسفرمون بود و آذری زبان بود ترجمه کرد و متوجه شدیم که چون هتل ما خارج از شهر است باید ۷۰ لیر بدهیم تا ما رو به هتل ببره (کرایه اصلیش ۴۰ لیره) و خود اون دوست آذری بهش گفت نیازی نیست و خودمون میریم. واقعا بنظر میومد خدا اون لحظه بهمون نیم نگاهی انداخت و اون پسر بامعرفت رو سر راهمون قرار داد و گفت نیازی نیست با تاکسی برید با من بیاین. گیج و مبهوت بودیم و چمدون در دست حرکت کردیم به سمت خیابان جمهوریت. خیابان بزرگ و پر از فروشگاه های متنوع و کافه و اغلب لباس فروشی. اون دوست آذری مشخص بود که سفرهای زیادی به اینجا داره و حتی تعجب میکرد که چرا سیگار نیاوردیم اینجا بفروشیم و سود کنیم! شبیه شهرهای کشور خودمون بود. با راهنمایی های دوستمون تونستیم محلی که دولموش های ادرمیت توقف میکنن رو پیدا کنیم و با پرداخت ۶ لیر خودمون رو به هتل برسونیم. هتلی که رزرو کرده بودم هتل ۵ ستاره وشیکی بود که در کنار دریاچه وان بود و دیزاین خوب و زیبایی داشت. چون هتل رو از سایت ایرانی رزرو کرده بودم و وچر رو فراموش کرده بودم دانلود کنم استرس زیادی داشتم. قسمت پذیرش هتل برخورد مناسبی داشتند و فقط اسمم رو پرسیدن و حتی وچر هم درخواست نکرد. به محض اینکه اسمم رو گفتم کارت اتاق رو داد و توضیحاتی هم راجبه هتل دادن و ما وارد اتاقمون شدیم. واقعا باورم نمیشد به همین سادگی!
تور جزیره:
وقتی که توی شهر گشت میزدیم ایرانی های زیادی بودن که جلومون رو میگرفتن و پیشنهاد تور جزیره و یا تور پارک آبی میدادن برای هر نفر ۵۵ لیر که هزینه منصفانه ای بود و با یکی از این دوستان هماهنگ کردیم و قرار شد فردا بیان دنبالمون. فردا با کمی تاخیر اومدن و با تور رفتیم اسکله. تور لیدرها همه بچه های خوب و خوش اخلاقی بودن و احساس خوبی داشتیم. جزیره خیلی کوچیک بود و بسیار زیبا. کلیسای زیبایی هم داخل جزیره است و چشم انداز خیلی خوبی داره جزیره و برای عکس گرفتن مناسبه. خانه گربه ها و کارگاه نقره فروشی و قلعه وان هم بازدید کردیم که برای من چندان چشم گیر نبود.
خرید در وان:
در مدت چهار روزی که در وان بودیم بجز اون یک روز که برای تفریح به جزیره رفتیم باقی اوقات در حال خرید بودیم و تقریبا میشه گفت که کل اون سه روز رو توی پاساژ AVM بودیم که برندهای مختلف اونجا نمایندگی داشتن. فروشگاه ال سی وایکیکی و دفاکتو و کوتون و ... که قیمت ها نسبت به ایران مناسب بود مخصوصا ال سی و البته ما کفش های خوبی خریدیم و تقریبا بیشتر خریدمون کفش بود. در کل بیشتر عزیزانی که تشریف میارن وان برای خرید میان و فروشگاه ها و پاساژها اکثرا هموطنامون هستن و اگه دقت کنید اکثر چهره ها رو روز بعد همونجا میبینید. طبقه بالای پاساژ هم فودکورته که غذاهای خوبی داره و ما برای نهار و شام همونجا میرفتیم و خیلی توی وقت صرفه جویی میشد و کیفیت خوبی داشت.
خورد و خوراک در وان:
از غذاهای معروف وان اسکندر کباب، پیده و دونرکباب رو امتحان کردیم. اسکندر کباب برخلاف چیزی که فک میکردم شبیه کباب های خودمون نبود و حالت گوشت های نازکی بود که روی یک تکه نون چرب میذارن و اون نون خیلی خوشمزه میشه. حجمش کمه ولی برای سیر شدن کافیه. پیده هم شکل پیتزاست ولی اقتصادی تر. توصیه میکنم حتما پیده سفارش بدید و پیتزا سفارش ندید مخصوصا توی کینگ برگر (یک شعبه کینگ برگر توی پاساژه و یک شعبه هم توی محل تقاطع خبابان جمهوریت و کاظم) از کافه های اونجا هم چایی و آبمیوه و لیموناد و کیک و بستنی و ... سفارش می دادیم در فرصت های مختلف که اکثرا کیفیت های خوبی داشتند و معمولا قیمت های بالایی دارن ولی چون پیاده روی زیادی میکردیم میچسبید واقعا مخصوصا یه جایی بود توی خیابان جمهوریت که آب پرتقال خیلی خوشمزه ای خوردیم (عکسش رو میذارم).
هتل های اقامت:
چهار شب که وان بودیم دو شب رو توی هتل هیلتون بودیم یک شب در هتل الیت و یک شب در هتلی به اسم تحت پالاس. هتل هیلتون خارج از شهره ولی بهترین هتل وانه و کلاس بالایی داره نسبت به شهر. مهمون های هتل اکثرا خارجی هستند و ایرانی ها زیاد علاقمند نیستند به این هتل. هتل چشم انداز دریاچه داره و رستوران هم در طبقه همکف رو به دریاچه است و برای صرف صبحانه عالیه. رفت و آمد به شهر سخته مخصوصا چون آدم خرید میکنه اگه هتل نزدیک باشه میتونید وسایلتون رو توی هتل قرار بدید و دوباره برگردید برای خرید ولی عیب این هتل دور بودن از شهره. هتل الیت ورلد ۵ ستاره است و جای مناسبی قرار گرفته ولی از نظر زیبایی و چشم انداز و تمیز بودن یک پله از هیلتون پایین تره. هتل تحت پالاس در بهترین موقعیت مکانی بود و دقیقا در محل تقاطع دو خیابان جمهوریت و کاظم کارابکیر قرار داره ولی کولر نداره و هوا واقعا گرم بود و خیلی اذیت شدیم. بهیچوجه در فصل گرم این هتل رو انتخاب نکنید.
برگشت از وان به رازی:
روز آخر در محل تقاطع جمهوریت و کاظم کارابکیر دفتر ترمینال بود که بلیط برگشت رو از اونجا برای ساعت ۱۱ فردا تهیه کردیم. صبح اول وقت به چند تا فروشگاه سر زدیم و ساعت ۱۱ به دفتر مسافربری رفتیم و سوار شدیم. تا ساعت ۱۲ توی شخر میگشت برای مسافر و نهایتا ۱۲ با تکمیل شدن دلموش به سمت مرز حرکت کردیم و ساعت ۱ و ربع به مرز رسیدیم. از گمرک ترکیه و ایران راحت رد شدیم. جالب بود که اصلا چمدون های ما رو نگاه هم نکرد و گفت رد شید. دلال هایی اونجا بودن که پیشنهاد میدادن حق ثبت رجستری موبایل رو بمبلغ ۵۰۰ هزار تومان خریداری کنن ازمون ولی چون اطلاعاتی نداشتم از این موضوع و حوصله دردسر نداشتم بیخیال موضوع شدم و حدود ساعت ۳ و نیم بوقت ایران سوار ماشین شدم و بسمت شیراز حرکت کردم.
قیمت ها:
قیمت هایی که مینویسم قیمت هاییه که خرید کردم و ممکنه جاهای مختلف با توجه به کیفیت متفاوت باشه.
کرایه رازی تا وان: ۲۵ لیر
اسکندر کباب: حدود ۲۵ لیر
پیده: حدود ۲۰ لیر
کینگ برگر: حدود ۲۰ لیر
چای: از ۲ لیر تا ۴ لیر
آب معدنی کوچیک: ۱ لیر
آب پرتقال: لیوانی ۷ لیر
لیموناد: ۶ لیر
بستنی کینگ برگر: ۵ لیر
پیتزا: ۳۰ لیر
هتل هیلتون: هر شب بدون صبحانه ۶۰۰ حدودا صبحانه هر نفر ۷۰ تومان
هتل الیت: ۷۰۰ تومان رزرو کردم بدون صبحانه
هتل تحت پالاس: ۲۳۰ لیر با صبحانه
تور جزیره: هر نفر ۵۵ لیر
در کل طبق برآورد هایی که کردیم۱۰ میلیون برای این سفر خرج کردیم که چهار میلیون هزینه هتل، نهار و شام و صبحانه، تنقلات و کرایه و ۶ میلیون هزینه خرید پوشاک و سوغاتی بود که برخلاف انتظارمون سفر کم هزینه ای نبود.
نکات بدرد بخور:
۱. سعی کنید پول به مقدار مناسب تهیه کنید. ترجیحا لیر. دلار رو میتونید تبدیل کنید ولی کارمزد میگیرن. اگر احیانا پول کم آوردید نگران نباشید چون اونجا کارت خوان ایرانی دارن و کارت میکشن و بهتون لیر میدن که طبیعتا گرونتر حساب میکنن ( لیر ایران خریدم ۲۱۸۰ اونجا کارت کشید ۲۴۰۰) ولی خوب کار آدم راه میفته.توی کارتتون پول زیادی نباشه که خیالتون راحت باشه.
۲. اونجا کسی زبان انگلیسی بلد نیست . ترکی و فروشنده ها کمی فارسی بلدن. حتما دیکشنری بریزید روی گوشیتون و البته نگران زبان نباشید چون هر جوری باشه مفاهیم منتقل میشه.
۳.ساعت رسمی ترکیه حدودا یک ساعت و نیم از ایران عقب تره و وقتی شما وارد اونجا میشید یک ساعت و نیم بیشتر از روز اول استفاده می کنید که خیلی لذتبخشه!
۴. در کل نگران چیزی نباشید برای سفر به وان. اینقدر ایرانی اونجا هست و سفر کرده که انگار تکه ای سرزمین خودمونه. برخورد مروم با ایرانی و غیر ایرانی خوبه و تو اون چهار روزی که اونجا بودیم نه دعوایی دیدیم و نه تصادفی و نه مورد ترسناکی. فقط ماشین های پلیسشون شبیه تانکه و کمی ترسناکه!
در پایان امیدوارم که سفرنامه من با وجود نقایص فراوان بتونه کمک کنه به کسانی که بقصد سفر به وان رو دارن و در ضمن فکر نمیکردم نوشتن سفرنامه اینقدر سخت و زمانبر باشه. موفق باشید.
وان از شهر های مرزی نزدیک به ایران در ترکیه است که بدلیل نزدیکی بسیاری ایرانیها و بخصوص هموطنان آذربایجانی زیاد اونجا تردد میکنند. این رو بگم که من در تعطیلات عید فطر به وان رفتم و بسیاری از مغازه ها و فروشگاه ها تعطیل بود و در بدو ورود که ما خیلی تو ذوقمون خورد چون انگار وارد شهر ارواح میشدیم. البته از فردا کم گم مغازه ها باز شد . برای وان پرواز مستقیم وجود ندارد بجز ایام نوروز و برای دسترسی باید از مرز زمینی رازی و یا بازرگان بروید. از همه شهرهای تبریز ارومیه و خوی ماشین برای وان وجود دارد و شما می تونید بلیط رفت و برگشت رو از آژانسهای فروش بلیط تهیه کنید. و اما وان در مقایسه با استانبول و شهرهای ساحلی هیچ حرفی برای گفتن ندارد و اصلا با اون تصور به وان نروید. شهر دو خیابان اصلی متقاطع داره که هتل ها هم معمولا همون جا قرار گرفته. مغاره پوشاک و دو تا مرکز خرید که خیلی هم آنچنانی نیستند. یک جزیره داره و در جزیره هم یک کلیسا که بررسی اون را رو نوشتم و می تونید بخونید. آب و هوا در خرداد ماه خوب بود . از نظر خورد و خوراک تو این شهر به مشکل نمیخورید. رستورانهای زیادی در خیابان جمهوریت هست با غذاهای خوشمزه ترکیه و قیمت مناسب از ۹ تا ۲۵ لیر . #وان
ما شهر وان را برایه یه مسافرت چهار روزه زمینی در تیر ماه انتخاب کردیم از مرز رازی تا شهر وان با ون های ترک تقریبا 2 ساعت راهه، راننده هایه ون ترک اکثرا خوب رانندگی نمکینن و همش دنباله این هستن که به یکی پول بدن سیگاراشون رو براشون از مرز رد کنن و وقتی بهشون میگی نه اصلا برخوردهای خوبی ندارند. 1- بدو ورود به شهر وان: اولین چیزی که در بدو ورود به این شهر دیده میشه زنده بودنه یه شهر مرزیه حتی شبهایه زنده ای داره اگه اهل پیاده وری باشید به راحتی و بدون تاکسی میتوانید کل مراکز خرید رو برید . تو شهر وان قید انگلیسی حرف زدن رو بزنید اگه ترکی بلد نیستید فارسی حرف بزنید خیلی بهتره بیشتر میفهمند چون اکثر فروشنده ها کم و بیش فارسی بلدند در حدی که شما رو در خرید راهنمایی کنند و همینطور قسمت پذیرش هتل ها هم همینطور هستند فارسی بالاخره بهت منظورشون رو میرسونند. 2- هتل: در انتخاب هتل دقت کنید حتی برایه ی مسافرت سه روزه چون وقتی بعد از کلی پیاده روی و خستگی شب میاید هتل اگه کولر و آسانسور ،...... نداشته باشه تو این فصله گرما خستگیتون که در نمیره هیچی تا صبح داغونتر هم میشید ما هتل تامارا رو انتخاب کردیم چون به گفته آژانس هتل هایه دیگه اصلا جا نمیدادند در واقع انتخاب نکردیم مجبور شدیم اتاقی که به ما دادن به دلیل نداشتن کولر با اعتراض ما شب برایهه ما عوض کردند ولی به علت رو به خیابان بودن سرو صدا خیلی زیاد میومد و تا نیمه های شب صدایه آواز میومد که واقعا آزار دهنده بود ولی خوب تحمله صدا بهتره از تحمله گرما بود صبحانه هتل هم بسیار معمولی و تکراری تخم مرغ آبپز با چند مدل پنیر و زیتون و مربا همین حتی شیر و قهوه هم نبود بهترین هتل ها در وان الیت ورد و هالدی هستند . 3- رستوران در این شهر در هررستوران کوچک هم که غذا بخورید غذاها خوشمزه هستند و نسبت به استانبول قیمت پائین تری دارند دونر گوشت تقریبا 12.5 لیر که در تمام غذا خوری های کوچک و گذری موجود بود، اسکندر کباب با نوشابه 20 لیردر فوت کورت مرکز خرید van avm ، آدانا کباب با مخلفات 22 لیر برنج هم اگه بخوایید 4 لیر اضافه میشه در یه رستوران سر خیابان بازار روس ها سمت چپ بود، برگر کینگ بزرگ با نوشابه و سیب زمینی 22 لیر ، متوسط 19 لیر و کوچک 16 لیر ،دوغ هایه لیوانی کوچکی دارند که بسیار خوش طعم هستند و هر وقت هر جا خسته شدید برایه استراحت میتونید یه چای با باقلوا میل کنید شعبه های الیف رو من زیاد دیدم ولی به غیر از الیف بقیه قنادی ها هم به نسبت قیمت خوبی دارند 4 تا تکه باقلوا با دوتا چای در حدود 20 لیر وبسیار خوشمزه هستند . 4- مکان هایه دیدنی مکان هایه دیدنی شهر وان مثله جزیره ، خانه گربه ها ، کارگاه نقره سازی و قلع وان رو بهتره با تورهایه هموطنان خودمون که در همه جایه شهر هستند و بهتون کارت میدن برید چون ما حساب کردیم هزینه رفتن به هر کدوم از این مکان ها جدا جدا و با ورودی جزیره و بلیط کشتی تقریبا همین مقدار میشد و زمانه زیادی هم از دست میدید و اکثر هم تورهایه شادی هستند که قیمتی بین 60 تا 65 لیر دارند البته بدون ناهار که برایه ناهار هم ما رو به یک رستوران بردند به هزینه خودمون که کباب بسیار لذیذی داشت . جزیره زیبا بود و مدت زمانی هم که در کشتی هستید اگه در قسمت بالایه کشتی بنشینید باد بسیار دلپذیری میاد و تا رسیدن به جزیره لذت میبرید ،مدت یک ساعت در اونجا برای دیدن کلیسا و خود جزیره وقت داشتیم بعد برای ناهار رفتیم و خانه گربه ها یه خانه بسیار کوچک بود که گربه هایه وان با چشم هایی به دورنگ در آنجا نگهداری می شدند که شما میتونید با دادن 10 لیر با غذا وارد قفس گربه ها شوید و با آنها بازی کنید و این 10 لیر هم صرف هزینه نگهداری گربه ها می شود و در کنار آن کارگاره نقره سازی برایه خرید هستش که قیمت هایه بسیار بالایی دارند و در انتها قلعه وان که در پشته این قلع بعد از 15 دقیقه پیاده وری کتیبه ای از خشایارشا وجود دارد که لیدر گفت که هر کس میخواهد باید در اینجا از تور جدا شود و خود به تنهایی بره و بعد هم میتونه با ون هایه اونجا با نفری سه لیر برگردد. 5- مراکز خرید: در این شهر از برندهایی بین المللی مثله برشکا ، منگو و زارا و اچ اند ام و ایکیا و.....خبری نیست هدفتون باید فقط خرید از برندهایه ترک کوتون، ال سی ، دی فکتو و.......باشه و برندهایه ترک هم اکثرا جنسهاشون نسبت به استانبول اوت لت هستند. van avm بهعنوان بهترین مرکز خرید در وان است برندهایی ازجمله السیوایکیکی، فلو، کوتون، پنتی، دی فکتو، پیر کاردین، آدیداس ، پلو .. را میتوان خریداری کرد که در طبقه بالایه آن هم فود کورت دارد و طبقه پائین هم فروشگاه کارفور قرار دارد که برایه خرید شکلات بسیار مناسب است . بازار اصلی شهر وان از دو تقاطع خیابان کاظم کارابکر و جمهوریت شکل گرفته که در این خیابان می توان برندهایی مثل ماوی و آدیداس و غیره رو هم ببینید. بازار روس ها هم همون جنس های ترک برندهایه متفرقه است که مکان خوبی برایه تهیه لباس های زیر نخی و جوراب است. 6- صرافی: در خیابان جمهوریت و کارابکر دوویز وجود دارد ولی پول هاتون رو یک جا چنج نکنید چون از یک صرافی به صرافی دیگه 5 لیر تفاوت قیمت وجود داشت در مرکز خرید van avmروبه روی درب اصلی که وارد میشوید هم یه طلا فروشی هست تا 10 شب هم قبل از اینکه پاساژ ببندد می توانید پولتون رو چنج کنید . اومیدوارم سفر خوبی به این شهر داشته باشید.
از مزیت های شهر وان داشتن مرز مشترک با ایرانه که باعث میشه یه سفر کوتاه و ارزان و حتی با ماشین شخصی داشته باشید. شهر وان مسلما مثل استانبول ظاهر شیک و جذاب نداره ولی فروشگاه هایی داره که انواع برند هارو در خودش جای داده، در خیابان جمهوریت،هم مغازه هایی وجود داره که اجناس با قیمت حتی یک لیر ارائه میدن هم فروشگاه های شیک با اجناس لوکس که البته به نسبت استانبول بسیار ارزانتر است. از مکان های دیدنی شهر وان خانه ی گربه هاست که از نوعی گربه های زیبا نگهداری میشه که در سطح شهر نمیبینید که البته برای من جذاب نبود ولی دیدنش هم خالی از لطف نیست. قلعه ی وان، قلعه ای با دیوارهای عظیم بر بالای کوه های دریاچه هم یکی دیگه از مکان های دیدنی شهر وان است که قدمتش به قرن ۹ قبل از میلاد میرسه، و بهترین و جذاب ترین جاذبه ی گردشگری وان از نظر من «دریاچه ی وان» است که یکی از زیباترین دریاچه ها و بزرگترین دریاچه کشور ترکیه است، شهر وان رو به دلیل دیدن همین دریاچه پیشنهاد میکنم. بهتون توصیه میکنم در شهر وان حتما با فروشنده ها چونه بزنید که به راحتی تخفیف میدن و همچنین با نرخی که راننده تاکسی ها میگن همون اول قانع نشید( من یه مسیر شدیدا کوتاه در حد چهار دقیقه رو به دلیل اینکه نمیدونستم سی لیر پرداخت کردم ): در حالی که کرایه یک ساعت و ربع تا لب مرز ۲۵ لیر است، اکثر فروشنده ها فارسی بلد بودند و از این بابت خیلی اذیت نشدم.اما انگلیسی خیلی کم بلدند .یکی دیگه از مزیت های خوب این شهر هم این است که در این شهر هتل سه ستاره تا پنج ستاره و هتل آپارتمان و سوییت اجاره ای به وفور با قیمت مناسب یافت میشه.در این شهر غذا خوری بسیار است و حتما غذاهای شهر وان رو امتحان کنید. همچنین چای خوشمزه ی وان با باقلوا ? اگر دنبال یک سفر خارجی ارزان و کوتاه هستید و بازدید از مکان های تاریخی و قدمت دار و موزه و ...براتون اولویت نداره و همیشه خرید کردن جز برنامه های سفرتون هست این شهر رو بهتون پیشنهاد میدم,و البته دیدن دریاچه ای آبی و آرام و زیبا
جزیره آکتامار رو با قایق میشه رفت. خانه گربهها که البته ما نسخه درونشهری رو رفتیم. (نسخه بزرگتری خارج از شهر هم وجود داره). نکته خاص چشمهای دو رنگ گربههاست و مدعیان این گربهها از آب نمیترسن. کنار خانه گربهها، کارگاه نقره هم هست. عیار نقره ترکیه بالاتر از ایرانه پس گرونتره. در آخر هم قلعه وان با فاصله کم از اونجا قرار داشت که اون زمان به علت تعمیرات نمیشد بالا رفت. امتیاز من: 6 از 10
شهر وان از آن جمله شهرها و مقاصد خارجی است که به سبب نزدیکی به مرز مشترک ایران و ترکیه، طرفدران ایرانی بسیاری دارد. به طوری که گردشگران بسیاری سالی چند بار به این شهر کوچک و مرزی می روند تا خریدهای خود را در آن جا انجام دهند. مقصدی محبوب برای بازارگردی و خرید در میان ایرانی هاست.از مرز رازی در شهرستان خوی تا شهر وان تنها یک ساعت فاصله است.بزرگترین دریاچه ترکیه را در خودش جای داده است دریاچه وان، بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه است که وسعتی در حدود ۳,۷۵۵ کیلومتر مربع را می پوشاند. در این دریاچه جذاب ماهی هایی را می بینید که هیچ جای دیگری در ترکیه نخواهید دید و تنها در این دریاچه زنده خواهند ماند. کمی که در اطرافش گشت و گذار کنید، می توانید با قایق به درون جزایر آن هم بروید و به جست و جو و گردش بپردازید. دیدنی های باستانی و بقایای تاریخی در این جزایر انتظار شما را می کشند و می توانید گردشی بدیع از تاریخ و طبیعت را رقم بزنید مرکز خرید وان ای وی ام (Van AVM) در بلوار جمهوری شهر وان قرار دارد و بنابراین برای آن که به این مرکز خرید مدرن برسید، راه سختی در پیش ندارید. وان ای وی ام جدیدترین مرکز خرید شهر است که فروشگاههای بیش از ۹۰ برند مختلف را در خود جای داده است.
شهر وان در جنوب شرقی ترکیه واقع شده است.این شهر مرکز استان وان به شمار میرود.شهروان در کنار دریاچه وان قرار دارد.دریاچه آبی رنگی که دارای یک جزیره بسیار زیبا و توریستی به نام آکدامار میباشد.
داخل این جزیره کلیسای آکدامار وجود دارد.برای رفتن به این جزیره از یکی ازمیادین شهر تا اسکله جزیره، دولموش وجود داره و از اسکله هم باید سوار کشتی شد.یکی دیگر از جاذبه های این شهر، گربه های آن است که به رنگ سفید و یکی از چشمهاش آبی یا سبز و دیگری خاکستری است.از این گربه ها در سطح شهر نخواهید دید و برای مشاهده این گربه های زیبا باید به خانه گربه ها(کَدی اِوی) بروید.
این خانه در مسیر قلعه وان قرار گرفته که این قلعه زیبا و دیدنی هم در مسیر اسکله شهر واقع شده است.اسکله شهر هم یکی دیگر از مناطق دیدنی شهر وان محسوب می شود.یکی دیگر از مشخصات شهر وان که بیشتر به این خاطر مشهور است، صبحانه این شهره.
صبحانه یا کاهوآلتی وان یکی از متنوع ترین صبحانه ها در دنیاست که ۷۵ نوع ماده غذائی را شامل می شود.بجز این جاذبه ها، در شهر وان ، مراکز زیاد خرید در خیابانهای مرکزی شهر وجود دارد که برندهای معروف ترکیه را به فروش می رسانند.کلا برای گردشگران که برای اولین بار به این شهر سفر می کنند، توصیه میکنم حداقل سه شب اقامت را در برنامه خود داشته باشند.فاصله این شهر از مرز رازی حدود ۱۱۰ کیلومتره که بوسیله دولموش، در عرض یکساعت و ربع میتوان این مسیر را طی نمود.در مرز رازی هم پارکینگ روباز جهت پارک خودرو وجود دارد.