سفرنامه استانبول تیر ماه 94

4.5
از 285 رای
تورهای ایرانگردی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
سفرنامه استانبول تیر ماه 94

امتحانات همسرم که به پایان رسید تصمیم گرفتیم به استانبول سفر کنیم بعد از تماس های متعدد با آژانس های تهران متوجه شدم هر چه به تابستان و رمضان نزدیک تر میشدیم هم پرواز و هم تور گرانتر می شد،پس به تاریخ 19تیرماه 94 تور 5 روزه استانبول رزرو کردیم.

بنده از ماهها قبل درباره این شهر،هتل ،اماکن دیدنی، مردم و فرهنگ ترکیه، مراکز خرید تحقیق کرده و سفرنامه های سایت لست سکند را خوانده و نکات مهم را یادداشت می کردم همین جا از مدیریت سایت لست سکند و دوستانی که پاسخ سوالات بنده را دادند و راهنمایی کردند سپاس گزارم. پس از برگشت از سفر تصمیم گرفتم سفرنامه ای بنویسم البته چون فرمت نوشتن سفرنامه باید رعایت می کردم ابتدا شرح روزهای سفر به همراه عکس هایی که شاید کمتر از استانبول دیده باشید و سپس توصیه هایی که میتواند کمک خوبی برای کسانی که اولین سفر خارجی خواهند داشت را دارم.

سفر 5روزه ما از 19تیر ماه 1394 روز جمعه ساعت23با هواپیمای آسمان بعد از 180 دقیقه پرواز در فرودگاه آتاتورک استانبول آغاز شد. بعد از بررسی پاسپورت و تحویل گرفتن وسایلمان به دنبال تابلوی آژانس بدیر تور بودیم. تور لیدر را پیدا کردیم و30 دقیقه منتظر ماندیم تا بقیه مسافران به ما ملحق شدند. در راه فرودگاه تا هتل ،تور لیدر پس ازخوش آمد گویی به توضیح درباره شهر استانبول و تورهای گران قیمتش پرداخت و بنده چون آنقدر سفرنامه و اطلاعات درباره تورلیدر داشتم زیاد به صحبت هایش گوش نمیدادم و بیشتر حواسم به خیابان ها و شهر زیبای استانبول بود. در همین حین از تورلیدر شنیدم که غذاهای اینجا همه حلال است. بعد از پیاده کردن مسافرانی که در مسیر بودند ما را به هتل تکسیم لایف پلاس بردند.

ساعت 4 صبح به وقت استانبول بود. (اختلاف ساعت ایران با ترکیه 90 دقیقه است) از شدت خستگی بلافاصله خوابیدیم تا صبح روز اول سفر خود را با نشاط آغاز کنیم.

روز اول(شنبه 20تیر)

پس از آنکه صبحانه مفصلی خوردیم به میدان تکسیم رفته و با مجسمه آتاتورک و کبوترها چندتا عکس گرفتیم سپس با ون(دلموش) به آکسارای رفتیم. (کرایه هر نفر3لیر) چون از قبل در سفرنامه ها خوانده بودم که برای چنج کردن دلار در این منطقه بهتر و بصرفه تر است به دنبال صرافی گشته و قیمت ها را مقایسه کردیم.

اولین کار خرید آکبیل کارت (7لیر)بود. با تراموا از آکسارای به سلطان احمد رفتیم و پس از تماشای مسجد با شکوه سلطان احمد(هزینه ورودی ندارد) به سمت ایاصوفیه رفته ولی چون قصد دیدن داخل مسجد را نداشتیم از دور چند تا عکس گرفتیم سپس قدم زنان به سمت کاخ توپکاپی رفتیم که در مسیر کاخ، پارک گولحانه و موزه قرار داشت. به محوطه جلوی کاخ که رسیدیم در فضای سبز آن کمی استراحت کرده و به سمت باجه بلیط فروشی رفتیم. قیمت بلیط30لیر و45لیر(با بازدید از حرمسرا)و 85لیر(با 3بار بازدید از کاخ) بود.

سه چهار ساعت تماشای کاخ و موزه هایش زمان برد که واقعا دیدنی بود .وقتی از کاخ بیرون آمدیم فضای سبز جلوکاخ پراز توریست هایی که از فرط خستگی در حال استراحت بودند. از یک مامور کاخ پرسیدم روزانه چقدر ایرانی برای دیدن کاخ می آیند پاسخ جالبی داد گفت اگر2000نفر روزانه توریست بیاید شاید1500نفر ایرانی باشند پس در استانبول هیچ گاه احساس غریبی نمی کنید.

بعد از کمی استراحت در پارک زیبای گولحانه به سمت رستوران برای خوردن نهار حرکت کردیم قیمت غذاها تفاوت چندانی با ایران ندارد 30 لیر هزینه غذای دو نفر ما در این روز شد. سپس از ایستگاه تراموای سیرکسیsirkeci به امین اونو رفتیم و از آنجا برای دیدن تنگه بوسفر در اسکله امین اونو سوار کشتی شدیم .بعد از برگشت با اینکه خسته شده بودیم ولی وقتی به خیابان استکلال (خیابانی در میدان تکسیم)رفتیم خستگی را فراموش کرده و تا ساعت2شب انجا بوده و کلی لذت بردیم ضمنا هزینه شام دو تا ساندویچ 17 لیرشد.

 سفرنامه استانبول

هتل تکسیم لایف پلاس استانبول

 سفرنامه استانبول

صبحانه هتل تکسیم لایف پلاس

 سفرنامه استانبول

استانبول کارت(اکبیل)

 سفرنامه استانبول

نقشه مترو،تراموا ،فونیکولار شهر استانبول

 سفرنامه استانبول

مسجد سلطان احمد

 سفرنامه استانبول

سلطان احمد

 سفرنامه استانبول

نمای دریا از داخل کاخ توپکاپی

 سفرنامه استانبول

مردابی داخل کاخ توپکاپی

 سفرنامه استانبول

عصای حضرت موسی(ع) موزه داخل کاخ توپکاپی

 سفرنامه استانبول

لباس حضرت فاطمه(س) موزه داخل کاخ توپکاپی

 سفرنامه استانبول

غروب تنگه بوسفر

روز دوم یکشنبه21 تیر94

طبق برنامه ای که از قبل داشتیم روز دوم را به جزیره بیوک آدا اختصاص دادیم.از میدان تکسیم با فونیکولار به کاباتاش رفته و از آنجا به اسکله ای شلوغ که اکثرا ایرانی بودن رفتیم بلیط کشتی با آکبیل 6لیر برای هر نفر بودطبق برنامه حرکتی کشتی ،مسافران سوار شده البته ناخوداگاه به یاد مترو تهران افتادم که متاسفانه برخی هموطنان بطورعادت مشغول هل دادن بقیه بودند.

در کشتی مستقر شدیم و منتظر رسیدن به آخرین جزیره بودیم. حواستان باشد اگه قصد رفتن به بیوک آدا دارید، آخرین جزیره مقصد شما خواهد بود.

روبروی اسکله، بازار و اطراف آن پر از رستوران بود.به سمت مغازه ای که دوچرخه اجاره میداد رفتیم اجاره هر ساعت دوچرخه 10 لیر بود صاحب مغازه خانمی بود که با گفتن کارت ملی بده تا دوچرخه بدم دوچرخه ها را تحویل ما داد.دوچرخه سواری در این جزیره زیبا و آرام لذت خاصی داشت پس از کلی گشتن در جزیره و دیدن ویلاهای زیبا دوچرخه ها را به صاحبش دادیم راستی برای درشکه سواری هم قیمت70 لیر بود.

از بیوک آدا برای دیدن منطقه آسیایی استانبول باید با کشتی به اسکله بوستانچی میرفتیم که پس از20 دقیقه به بوستانچی رسیدیم زمان حرکت وسایل نقیله دقیق بوده و خیلی کم تاخیر دارند.به خیابان بغداد رفتیم و اجناس گران قیمت را دیدیم نهار خوردیم وبا اتوبوس به سمت تکسیم حرکت کردیم مسیر طولانی بود از طبقه بالای اتوبوس نظاره گر خیابانهای شیک قسمت آسیای و پل بغاز بودیم. در ایستگاه عثمان بی پیاده شدیم، خیابان نیشان تاشی را پیدا کرده و بعد از کمی گشتن و دیدن پاساژهای گران قیمت (هر چند اجناس آف خورده بود بعلت ماه رمضان) در این خیابان مغازه ها زود تعطیل می کردند با مترو به میدان تکسیم رفتیم. خیابان استکلال و فروشگاههای آن منتظر ما بودند.

از قبل شنیده بودم که اواخر ماه رمضان فروشگاهها اجناس با تخفیف می فروشند. بعد از خرید و خوردن شام به سمت هتل رفتیم از اینکه هتل نزدیک بود بسیار خوشحال بودم چون واقعا با این خستگی توانی برای راه رفتن نداشتم.

 سفرنامه استانبول

جزیره بیوک آدا

 سفرنامه استانبول

خانه های بیوک آدا

روز سوم دوشنبه 22تیر94

برای رفتن به آکواریوم آماده شدیم در استانبول دوتا آکواریوم وجود دارد یکی در پاساژفروم و دیگری در منطقه فلوریا نزدیک فرودگاه آتاتورک.برای رفتن به استانبول آکواریوم از چندین منطقه شهر سرویس های رایگان وجود دارد.

از مامور پلیس در میدان تکسیم ایستگاه اتوبوس آکواریوم را پرسیدیم بعد از ایستگاه مترو و گذشتن از کنار پارک تکسیم ،میدان کوچکی بود که مینی بوس آکواریوم مسافران را سوار میکرد.(بر روی مینی بوس تصاویری از آکواریوم وجود دارد).این سرویس هیچ ایستگاهی تا آکواریوم ندارد و راننده مینی بوس با درخواست توقف یکی از هموطنان در راه برگشت موافقت نکرد.

بلیط ورودی آکواریوم 45 لیر برای هر نفر گرفتیم (آکواریوم،آینه،آمازون).بعد از دیدن تمامی قسمت های آکواریوم که بسیار جالب بود با10 دقیقه تاخیر به سمت مینی بوس تکسیم رفتیم که حرکت کرده بود سوار مینی بوس ایستگاه سلطان احمد شدیم آنجا نهار خوردیم سپس مشغول خرید شدیم تا اینکه به ایستگاه امین انو رسیدیم با اتوبوس به میدان تکسیم رفتیم طبق دو روز گذشته خیابان استکلال،خرید،شام،خستگی،پادرد،هتل.

 سفرنامه استانبول

بلیط آکواریوم و زمان و ایستگاه حرکت مینی بوس

 سفرنامه استانبول

بلیط آکواریوم

 سفرنامه استانبول

کشتی داخل آکواریوم

 سفرنامه استانبول

ماهی های زیبای آکواریوم

 سفرنامه استانبول

نهار خوشمزه ترکی

 سفرنامه استانبول

اسکله و مسجد امین اونو

 سفرنامه استانبول

تراموای نوستالژیک خیابان استکلال

روز چهارم سه شنبه23 تیر94

تخفیف پاساژ اولیویم در روز سه شنبه مسافران ایرانی استانبول را به سمت خود می کشاند.این پاساژ در منطقه زیتون برونو قرار دارد ابتدا از میدان تکسیم با ون (دولموش)سپس با مینی بوس خود را به الیویوم رساندیم پس از کلی خرید وبعد از 5ساعت بالاخره به خروج از این پاساژ رضایت دادیم.

با پرس وجو ایستگاه مترو را پیدا کرده و در ایستگاه sirkeci پیدا شده و به رستورانی که روز اول در انجا نهار خورده بودیم رفتیم، سپس پیاده به ایستگاه امین اونو رفته و از آنجا با ون به میدان تکسیم رسیدیم.

چون حمل وسایل برای بنده سخت بود تصمیم گرفیتم به هتل رفته و یک ساعت استراحت سپس طبق روال هر شب به خیابان استکلال برویم. البته در این روز تصمیم داشتیم به آی کیا و پاساژ کاله برویم چون در اولیویوم زیاد ماندیم و خسته بودیم نتوانستیم.

روز پنجم چهارشنبه 24 تیر94

مقصد اول ما دیدن کلیسای آنتوان بود کلیسایی که در خیابان استکلال بود بعد از کلیسا ، به طرف برج گالاتا که انتهای خیابان استکلال بود رفتیم کلیسا رایگان و رفتن بالای برج ورودی داشت. مقصد بعدی بازار بزرگ بود که با تراموا از کاراکوی به ایستگاه beyazitرفته و پس از دیدن بازار بسمت سلیمانیه(مقبره سلطان سلیمان و مسجد و قبرستان)رفتیم و یکی دو ساعت در آنجا ماندیم. ناهار خورده و تا ایستگاه مترو بر روی پل آتاتورک پیاده به راه افتادیم از آنجا به خیابان عثمان بی رفته ( بار اول مغازه ها زود تعطیل شد) چون برای تکمیل کردن خرید هایمان آخرین فرصت بود .

ساعت22لیدر قرار شد مارا به فرودگاه ببرد پس خود را راس ساعت21:30به هتل رسانده و منتظر لیدر ماندیم.ساعت 2بامداد استانبول را به مقصد تهران هواپیمای آسمان بدون تاخیر ترک کرد. بدین وسیله سفر 5روزه ما به پایان رسید.شاید مکان ها و جاهایی که رفتیم تکراری از نظر خوانندگان سفرنامه باشد ولی دیدن هر کدام از این مناطق برای اولین بار برای من بسیار زیبا و دلچسب بود.

 سفرنامه استانبول

کلیسای آنتوان

 سفرنامه استانبول

داخل کلیسا آنتوان

 سفرنامه استانبول

کلیسای آنتوان

 سفرنامه استانبول

برج گالاتا

 سفرنامه استانبول

سلطان سلیمان

 سفرنامه استانبول

مقبره سلطان سلیمان

توصیه نامه

1) از آژانس های معتبر بلیط هواپیما یا تور رزرو کنید.

2) یکی از سایت های معتبر برای رزرو هتل سایتwww.booking.com است.

3) مدارک لازم برای رزرو تور از طریق ایمیل فقط صفحه اول پاسپورت می باشد(توجه داشته باشید که اعتبار پاسپورت نباید کمتر از 6ماه باشد.

4) از آژانس یک نسخه قرارداد، وچر هتل(برگه ای که نام هتل، تاریخ ورود و خروج، نام پرواز، ساعت ورود و خروج و نام تورلیدر قید شده است)، بیمه نامه سفر، بلیط هواپیما(برای دریافت حواله ارز دولتی بلیط هواپیما باید مهر آژانس داشته باشد) بگیرید.

5) برای گرفتن ارز مسافرتی می توانید از 2 بانک ملی و ملت حواله تهیه کنید و در فرودگاه امام دلارهای خود را تحویل بگیرید( برای سفرهای زیارتی 200دلار و برای سفرهای سیاحتی300دلار)

6) مدارک لازم برای گرفتن حواله دلار: ابتدا عوارض خروجی واریز کرده سپس بلیط هواپیما (با مهر آژانس)، پاسپورت، شناسنامه و کارت ملی را ارائه داده و به ازای نرخ روز دلار، پول می دهید.

7) برای اینکه در فرودگاه معطل نشوید حواله ارز را میتوانید 7 روز قبل از حرکت از بانک های ملی و ملت در شهرتان دریافت کنید.

8) 3 تا 4 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید.

9) در فرودگاه امام و اتاتورک صرافی وجود دارد که البته در فرودگاه امام نسبت به بازار صرافی تهران کمی گرانتر است.

10) کرایه تاکسی از فرودگاه مهر آباد تا امام نرخ ثابتی ندارد.(چانه بزنید، ارزانتر بروید) ما با35 هزار تومان رفتیم.

11) برای تمامی روزهای سفر خود برنامه داشته باشید. از قبل مکان هایی که قصد دیدن یا خرید دارید را بنویسید و اگر طبق برنامه اقدام کنید بنظر بنده نظم خوبی به سفر خود داده اید.

12) انتخاب هتل و پرواز سلیقه ای می باشد اما هتل کدام منطقه انتخاب کنید؟( آکسارای، سلطان احمد، بشیکتاش و تکسیم بستگی به هزینه و سلیقه شما دارد) در استانبول بیش از 2200 هتل و هتل آپارتمان وجود دارد. بنده تکسیم را بهترین و مناسب ترین منطقه میدانم. چون به تمام نقاط شهر دسترسی دارد و مرکز استانبول می باشد و اکثر فروشگاه های معروف، رستوران ها، فست فودها و صرافی در خیابان استکلال که نزدیک میدان تکسیم قرار دارد می باشد.

13) بر روی بلیط هواپیما میزان باری که می توانید بهمراه داشته باشید قید شده است پس سعی کنید از ایران وسایل اضافی برندارید تا در برگشت اضافه بار نخورید.

14) هیچگاه بار اضافی کسی را قبول نکنید!

15) هتل های 3ستاره کیفیت پایینی دارند. در صورت امکان هتل 4ستاره رزرو کنید.(از لحاظ امنیت و ارائه خدمات)

16) از پاسپورت و مدارک و پول هایتان محافظت کنید. در بعضی از هتل ها در هر اتاق گاوصندوق وجود دارد.

17) برای شناخت بیشتر هتل از نظر موقعیت و امکانات می توانید به سایت booking مراجعه کنید.

18) برای ارتباط از ترکیه به ایران بهتر است یک سیمکارت ترکسل خرید چون هزینه استفاده از سیمکارت های ایرانسل و همراه اول زیاد خواهد بود و اگر سیمکارت شما اعتباری باشد حتی زمانی که از ایران با شما تماس میگیرند، شما باید شارژ داشته باشید. با اینترنت هتل می توانید از طریق وایبر و واتساپ و... تماس برقرار کنید.

19) تورهایی که تورلیدر در استانبول معرفی می کند، قطعا همه می دانید گران بوده. که البته خودتان با هزینه ای کمتر می توانید به آن مناطق بروید.

20) دو نفر از هموطنان خانم در هتل چند ساعت قبل از پرواز خیلی ناراحت بودند علت را پرسیدم گفتند: زمانی که تورلیدر ما را به هتل رساند نفری 100دلار به عنوان خرابی احتمالی وسایل هتل گرفت و گفت زمان برگشت پس می دهم. حالا از رسپشن هتل می پرسیدند که او اظهار بی اطلاعی کرده و تلفن تورلیدر هم خاموش بوده و هیچ گونه رسیدی هم به آنها نداده. پس حواستان به اینگونه کلاه برداری ها باشد!

21) هنگامی که از صرافی ها در ترکیه پول چنج می کنید یادتان باشد پول کاملا سالم با رسید بگیرید چون پولی که پاره یا کوچک ترین ایراد داشته باشد هیچ جا ازشما نمیگیرند.

22) آکبیل کارت(استانبول کارت) کارتی که برای مترو، تراموا، فونیکولار، اتوبوس، کشتی و حتی بعضی از اماکن تاریخی میتوان استفاده کرد.(قیمت خرید کارت 7 لیر می باشد) این کارت از لحاظ هزینه برای استفاده از وسایل فوق الذکر بصرفه خواهد بود. بدون کارت شما باید برای یک بار استفاده از مترو 4لیر بپردازید ولی با آکبیل 2لیر می شود. پس خرید این کارت ضروری است.

23) از تاکسی تا جایی که می توانید استفاده نکنید به علت گران بودن بنزین هزینه آن بالاست.

24) می توانید از نرم افزارهای Istanbul ulasim و metro Istanbul جهت راهنمایی از مسیر وسایل نقلیه و نقشه راهها استفاده کنید.

25) نقشه شهر را میتوانید در سایت های مختلف پیدا کرده و پرینت گرفته یا در هتل در صورت امکان بگیرید یا از دکه ها بخرید.

26) به هنگام ورود به هتل کارت هتل را گرفته تا نگران گم شدن نباشید.

27) استفاده از وسایل حمل و نقل آسان بوده و در صورت نبود مترو یا اتوبوس، از ون(دلموش) استفاده کنید چون نسبت به تاکسی ارزانتر می باشد.

28) در اطراف سلطان احمد و گولحانه افرادی با لباس آبی که بر روی آنها نوشته شده Ask me منتظر راهنمایی کردن توریست ها هستند.

29) قبل از سوار شدن تاکسی قیمت را توافق کنید.

30) اگر میخواهید اجناسی که خرید کرده اید از مالیات معاف شود، از فروشگاه ها برگه فری تکس بگیرید.

31) آکبیل کارت را می توانید هنگام برگشت به قیمت 6لیر به دکه ها بفروشید.

32) مقداری از پولتان نگه دارید تا در صورتی که تورلیدر جهت ترانسفر تا فرودگاه نیامد به مشکل برنخورید.

33) از ایران لیر نبرید. چون در صورت نیاز می توانید در فرودگاه دلار را به لیر چنج کنید. اگر از ایران دلار ببرید به صرفه بوده چون با توجه به نرخ دلار در ترکیه به سود شما خواهد بود.

34) طریقه شارژ آکبیل کارت: به دو صورت می توان شارژ کرد. یکی از طریق دکه هایی که در خیابان و نزدیک ایستگاه ها قرار دارند و دیگری از طریق دستگاه هایی که در ایستگاه های مترو قرار دارند. کارت را در محل مشخص شده به دستگاه می چسبانید سپس اسکناس را در محل مشخص شده قرار داده و در مانیتور مقدار شارژ جدید و کل شارژ به شما نشان خواهد داد.

35) سایت صرافی ترکیهwww.kur.doviz.com

36) آب معدنی از فروشگاه ها بخرید چون در رستوران ها و دستفروش ها و دکه ها گران است.قیمت آب معدنی1تا1.5 لیر می باشد در رستوران ما3لیر خریدم.

37) در استانبول ماه رمضان هیچگونه محدودیت از لحاظ غذا خوردن وجود ندارد.

38) در میدان تکسیم و خیابان استکلال صرافی وجود دارد ولی قیمت ها باهم متفاوت بوده و در آکسارای کمی به صرفه تر است.

39) سعی کنید مدت زمان سفرتان در استانبول کمتر از 5 روز نباشد. با توجه به وجود اماکن تاریخی، تفریحی و مراکز خرید

40) برای اینکه از لحاظ زبان ترکی مشکلی نداشته باشید می توانید از نرم افزار گوگل ترانسلت به صورت آنلاین استفاده کنید یا نرم افزار جهان گرد زبان ترکی استانبولی خریداری کرده و جملات لازم را یاد بگیرید.(البته نرم افزارهای دیگری هم برای یادگیری وجود دارد).

41) اکثر برند های معروف در استانبول چندین شعبه دارند. برندهای ترک مثل: koton، LC WIAKIKI، DEFACTO و...در خیابان استکلال و پاساژ الیویوم وجود دارد.

42) روزهای سه شنبه پاساژ الیویوم برخی از فروشگاه ها اجناس خود را با تخفیف(indirim) می فروشند.

43) جاهای دیدنی استانبول:کاخ دولماباغچه، کاخ توپکاپی، موزه یخ و آکواریوم فروم،آکواریوم استانبول در فلوریا،بام استانبول،برج گالاتا،ایاصوفیه،سلطان احمد،سلیمانیه،پارک گولحانه ،شهر بازی ویالند و... می توانید دیدن کنید.

44) آب و هوا

می توانید با مراجعه به سایت ها و نرم افزار های هواشناسی قبل از حرکت اطلاعات کامل کسب کنید.معمولا از اواسط اردیبهشت تا اوایل مهر ماه زمان مناسب برای سفر می باشد زیرا زمستان استانبول هوای بسیار سردی را دارد.
هتل تکسیم لایف پلاس از نظر بنده:

موقعیت:هتلی در موقعیت جغرافیایی مناسب که نزدیک به میدان تکسیم و خیابان استکلال می باشد و بهترین مزیت این هتل می باشد.

اینترنت: در اتاق ما اصلا خوب نبود فقط برای ارسال پیام واتساپ جواب میداد.

صبحانه: صبحانه تنوع داشت ولی مقدار بعضی از غذاها کم و زود تمام میشد.

رفتار پرسنل :خوش رفتار نبودند رفتاری معمولی داشتند

نظافت:متوسط

امکانات داخل اتاق:ال سی دی 32اینچ با5کانال ،مینی بار با نوشیدنی های گران،گاوصندوق ،میز توالت ،کمد دیواری

اندازه اتاق کوچک بود ولی برای ما زیاد اهمیت نداشت چون فقط 5،6ساعت در اتاق بودیم ولی یکی از هموطنان بشدت از کوچکی اتاق ناراضی بود.

کیفیت و تنوع غذا 8
تمیزی اتاق و هتل 6
عملکرد کارکنان 6
تفریحات و امکانات 4
منطقه دسترسی 10
ارزش قیمت به خدمات 6

نویسنده : امین جهانگیری