تجربیات لذت بخش از سفر به استانبول

2.8
از 4 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
تجربیات لذت بخش از سفر به استانبول
آموزش سفرنامه‌ نویسی
20 فروردین 1404 12:00
4
626

سلام دوستان

توی این سفر نامه قصد ندارم که خیلی تکرار مکررات انجام بدم و چیزایی که بقیه در سفر نامه‌ها شون گفتن رو تکرار کنم که روز اول کجا رفتیم و روز دوم کجا رو دیدیم و سعی‌ام اینه با توجه به این که سفر من اخیرا انجام شده آخرین اوضاع و احوال استانبول رو اطلاع رسانی کنم و هم چنین به دوستانی که قصد سفر در زمستان دارن یه کمک کوچیکی کنم.

سفر ما در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ و به مدت ۶ روز و ۵ شب انجام شد. در زمان انجام مسافرت دلار آزاد در سقف خودش و قیمت ۸۵۰۰۰ تومان و ارز مسافرتی به ازای هر نفر ۵۰۰ دلار و با نرخ ۷۲۰۰۰ تومان بود و کمتر از یک هفته پس از برگشت نرخ دلار ۹۳۰۰۰ تومن شد. قبل از انجام سفر چون بالاخره سفر ما در زمستان انجام میشد از سایت AccuWeather آب و هوای استانبول رو چک کردم و تایمی که دمای هوا حدود ۱۲ تا ۱۶ درجه بود رو واسه سفر انتخاب کردم و در این روز‌ها هتل و پرواز رو رزرو کردم.

به بقیه‌ی دوستانی هم که قصد سفر در زمستان رو دارن حتما توصیه میکنم که از قبل (خود ما یک ماه قبل) و در حدود این بازه‌ی دمایی سفرشون رو تنظیم کنن چون با خطایی که پیش‌بینی سایت داشت دما در زمان اقامت ما چند درجه افت کرد که البته مشکلی ایجاد نکرد و خیلی هوا خوب بود ولی در نهایت روز آخر که هتل رو تحویل دادیم و تا زمان پرواز (۲۳:۳۰) وقت داشتیم واسه گشت و گذار برف!!! هم اومد(ساعت ۱۶) که طبعا هوا سرد شده بود، البته چون روز آخر بود و خسته شده بودیم ارزش داشت که از پشت شیشه و حین استراحت برف استانبول رو هم ببینیم، ولی اون دسته از گردشگران تور استانبول که بعد از برف، اومدن در طول روز هوای سرد و یه سری مشکلات رو داشتن خصوصا این که خیلی از خیابان‌های استانبول شیب زیادی دارن و امکان لیزخوردن وجود داشت که به دوستانی که قصد مسافرت در فصل زمستان رو دارن اکیدا توصیه میکنم حتما باید با گوگل مپ و امکان Street View تصاویر خیابان‌های اطراف هتل‌شون رو چک کنن که شیب زیادی نداشته باشه وگرنه بارش یه نم بارون هم، روی سنگ فرش‌های این شهر امکان لیز خوردن رو ایجاد میکنه.

به هر حال پرواز رفت ما ساعت ۷:۳۵ دقیقه از فرودگاه تهران! و برگشت ما ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه از استانبول بود که هر دوتا پرواز دو ساعت تاخیر داشتن. چون که تور نگرفته بودیم و انتخاب پرواز و هتل دست خودمون بود تایم پروازی رو در نظر گرفتیم که بتونیم حداکثر استفاده رو از زمان ببریم و تایمی رو هدر ندیم. در نهایت ساعت ۱۳ رسیدیم و هتل با ما همکاری کرد و اتاق رو یک ساعت زودتر تحویل داد و روز آخر هم ساعت ۱۲ هتل رو تحویل دادیم و کیف‌ها رو به امانتداری هتل سپردیم تا بتونیم توی این وقت باقیمانده تا شب یه چرخ دیگه بزنیم که یه مقدار که گشت و گذار کردیم از ساعت 16 برف گرفت و بقیه ماجرا.

از لحاظ اقتصادی در استانبول هم چند ساله که پشت سر هم نرخ‌های تورمی وحشتناک ۷۰٪ و بالاتر ثبت شده و اوضاع اقتصادی اونجا هم به شدت تغییر کرده و اگر سفرنامه‌ی دوستانی که سال ۹۵ و ۹۶ رفتن استانبول و توی سفرنامه اعلام کردن که مثلا استانبول کارت رو خریدن ۷ لیر(با شارژ اعتباری) باید خدمتتون عرض کنم که ما استانبول کارت رو خریدیم ۲۰۰ لیر که البته وقتی اسکناس ۲۰۰لیری رو درون دستگاه قرار دادیم در رسید ذکر کرده بود که ۷۰لیر شارژ اعتباری داره.

 

خلاصه تلفیق تورم‌های بالای ایران و ترکیه شرایط رو کاملا تغییر داده به همین خاطر چندان به فکر سبک سفر کردن و خرید لباس مورد نیاز سفر در مقصد نباشید چون که وضعیت با گذشته کاملا فرق کرده و ممکنه اگر به امید خرید در مقصد سفر کنید، کیفیت سفرتون رو تحت تاثیر قرار بده. علی رغم این اوضاع و احوال به رسم یادگار واسه خودم و خانمم چند تکه لباس از کتون و ال‌سی‌واکیکی و ... و یه مقدار خورده ریز آرایشی بهداشتی و ادکلن گرفتیم که چندان تفاوت قیمت با داخل نداشت یا گران‌تر بودن و وقتی برگشتیم ایران همون ساعت‌های اولیه از سایت ایرانی سه تا شلوار کتون جین‌وست رو خریدم که با حساب و کتاب لیر میشد پول یه شلوار خیلی عادی که توی استانبول میخواستم بگیرم!!!

یه چیزی که جا داره الان بگم واسه مایی که جنوبی هستیم و مغازه‌های ته‌لنجی کالاهایی رو بدون پرداخت عوارض گمرکی و ... وارد میکنن اجناس مشابهی رو که در استانبول می‌دیدیم و با ته‌لنجی مقایسه میکردیم برق از سرمون میپرید، همون کالا‌ها ولی حداقل 3 برابر قیمت، راستش حتی اول فکر کردیم که سمت خودمون فیک باشن ولی آخه مگه میشد همه‌ی اقلام و همه‌ی برند‌ها فیک باشن آخه دیگه کره بادم زمینی، شامپو و نودلیت و ... مگه چی بودن که بخوان فیکشون رو هم بزنن!!! خلاصه اومدید جنوب از ته لنجی‌ها خوب خرید کنید! 

یه چیز دیگه‌ای که توی این سفر گرفتیم، روز آخر به پیشنهاد من از یه برند فرانسوی که در ایتالیا تولید میشد و اسمش رو یادم نیس! ولی یه چیزی توی مایه‌ی ALIX بود چند قلم لوازم آرایشی واسه همسرم گرفتم که قیمت مناسبی داشتن و ایران قیمت ۴ تا ۵ برابری داشتن و لحظه‌ی خرید ما بی اطلاع بودیم و وقتی برگشتیم و همسرم ازشون استفاده کرد و کیفیت‌شون رو دید گفت کاش بیشتر میگرفتم!

توی این سفر به محض رسیدن به استانبول یه ضربدر روی آنتن ایرانسل گوشیم زده شد و تا زمان برگشتن این خط در سرویس قرار نگرفت علی رغم این که ۴۹۰هزار تومن بسته‌ی رومینگ رو فعال کرده بودم و مجبور شدم بسته‌ی رومینگ همراه اول رو فعال کنم. این رو هم بگم که هیچ درگاه پرداخت اینترنتی واسه من از استانبول باز نمیشد و پیغام خاموش کردن VPN رو میداد به همین خاطر مجبور بودم به خانواده بگم که واسم پرداخت بسته‌ی رومینگ رو انجام بدن که این تبادل پیام رو با اینترنت وای فای هتل انجام دادم.

مهمترین نبایدی که میخوام خدمت دوستان عرض کنم استفاده نکردن از تور مراکز خرید از اوت‌لت‌های استانبول هست چون که فقط وقت تلف کردنه و فرصت کافی واسه گشت و گذار رو به شما نمیدن علتش هم اینه که مطابق با قوانین داخلی ترکیه شرکت‌های خدمات گردشگری موظف هستند گردشگران رو ببرن و از نمایشگاه‌ها و مراکز دستاوردهای صنعت پوشاک، چرم و صنایع دستی دیدن کنن به همین خاطر قبل از رفتن به اون اوت‌لت‌ها شما رو به کلی سوغات‌سرا و نمایشگاه‌های صنعت پوشاک ترکیه میبرن و عملا اون وقتی که واسه گشتن توی مراکز خرید در نظر گرفتید تلف میشه. فقط یه نمونه بگم که در بازدید از نمایشگاه برند چرم BEST به کاپشن شیک رو قیمت زده بودن ۲۰۰۰ دلار!!!! و با تخفیف ۶۰٪ شده بود ۸۰۰ دلار ناقابل.

نمایی از SKY VIEW  طبقه 47 مرکز خرید emaar square mall
نمایی از SKY VIEW طبقه 47 مرکز خرید emaar square mall

مراکز خرید اوت‌لتی که من پیشنهاد میدم بازدید کنید مرکز خرید مگااوت‌لت ونیزیا هست و پاور اوت‌لت212، دیگه توی بقیه‌ی اوت‌لت‌ها وقت نزارید چون تقریبا همه‌ی برند‌ها یکی هست و فقط وقت تلف کردنه ولی ونیزیا رو حتما برید چون هم گشت و گذاره و محیط قشنگی داره و هم واسه خرید اکثر برندها رو داره. اگر از گشتن در مراکز خرید علاوه بر خرید نیت سیاحت و گشت و گذار در مراکز خرید رو دارید من دو تا مرکز خرید خیلی بزرگ، شیک، لوکس و مدرن! در قسمت آسیایی که رفتم رو خدمتتون معرفی میکنم که سایر دوستان به اون کمتر پرداختن و واقعا بازدید از اون ارزش داره و هر دوتا نزدیک به هم هستند، در درجه‌ی اول مرکز خرید EMAAR SQUARE MALL رو پیشنهاد می‌دم که یک مرکز خرید فوق مدرن در قسمت آسیایی هست و اونجا حتی از قدم زدن لذت می‌برید. مرکز خرید دوم هم Akasya که اون هم واقعا دیدنی و شیک هست.

در خصوص مرکز خرید EMAAR SQUARE MALL باید خدمتتون عرض کنم که این مرکز خرید توسط شرکت EMAAR که یک شرکت ساختمانی معروف در دوبی هست و به سبک معماری مدرن دوبی ساخته شده. طبقه‌ی همکف این مرکز خرید رو بازه و فوق العاده شیک و مدرن هست و سایر طبقات این مرکز خرید در زیر زمین و طبقات منفی اون هست! در طبقه‌ی منفی دو آکواریوم این مرکز خرید هست و همچنین ورودی SKY VIEW که در طبقه‌ی مثبت ۴۸ قرار داره و با آسانسور به اونجا میره.

پیشنهاد قطعی من که اصلا پشیمونی واستون نداره اینه که هم به این مرکز خرید برید چون همه برندها رو داره و هم از SKY VIEW (با ورودی ۱۲۲۵لیر برای هر نفر) اون دیدن کنید ولی آکواریوم رو پیشنهاد نمیدم. چون در درجه‌ی اول اکواریوم استانبول از اون بزرگ‌تر و بهتر هست و در درجه‌ی دوم اصفهان هم یه آکواریوم خیلی بزرگ و بهتر از این داره با قیمت خیلی بهتر.

در خصوص SKY VIEW خدمتتون عرض کنم که در دو طبقه هست، طبقه‌ی ۴۷ که رو بازه و یه قسمت شیشه‌ای داره که وقتی از روی ان عبور میکنید زیرپاتون شیشه و خیابون و ... است که خیلی حس خوبی میده و طبقه‌ی ۴۸ قسمت سر بسته است و چندتا فست فود وکافی شاپ داره. در زمانی که ما اونجا بودیم در قسمت سر باز فوق‌العاده باد شدید بود ولی علی رغم اون کلی عکس خیلی خوب گرفتیم. ما وقتی رسیدیم تا حدود ۴۰ دقیقه اول فقط خودمون دو تایی تنها بودیم و بعد از اون چند نفر اومدن و جمعا به ۱۰ نفر نرسیدیم، به همین خاطر خیلی آرامش خوبی داشت و به همراه ویوی بسیار خوبی که داشت و کل استانبول رو می‌دیدیم مدتی رو اونجا موندیم کلی عکس گرفتیم و از خدمات کافی شاپ هم استفاده کردیم. جهت صرفا آگاهی از قیمت‌ها، چای در لیوان کمر باریک که همه جا ۴۵ لیر بود اونجا ۱۰۰ لیر سرو میشد و مابقی موارد هم به همین نحو که البته ارزشش رو داشت.

برج چاملیجا از نمای SKY VIEW.
برج چاملیجا از نمای SKY VIEW.

راحت‌ترین مسیر رفتن به EMAAR از میدان تکسیم هم خط اتوبوس 129T هست که دقیقاً رو به روی مرکز خرید پیاده میکنه. ما بعد از مرکز خرید EMAAR SQUARE MALL با اتوبوس به مرکز خرید Akasya رفتیم که کمتر از ۱۰ دقیقه رسیدیم و البته رو به روی Akasya مترو هم هست که اگر اول قصد رفتن به اون رو داشته باشید میتونید با مترو برید. مرکز خرید Akasya هم یه مرکز خرید خیلی شیک و بزرگ و لوکس هست در قسمت آسیایی هست ولی یه پله از EMAAR کمتره و البته نسبت به EMAAR شلوغ‌تر و پر رفت و آمد تر هست. در این دو مرکز خرید توریست کمتر می‌بینید و اکثرا خود مردم استانبول رفت و آمد میکنن.

ورودی مرکز خرید EMAAR SQUARE MALL
ورودی مرکز خرید EMAAR SQUARE MALL

فکر میکنم دو طبقه مثبت و دو طبقه‌ی منفی داره و در اکثر طبقات اون رستوران و کافی شاپ و فودکورت هست. ما در این مرکز خرید یه مقدار دلار چنج کردیم که پایین ترین نرخی بود که توی استانبول چنج کردیم به همین دلیل قبل از اومدن به این دوتا مرکز خرید لیر مورد نیازتون رو تهیه کنید. زمانی که توی این مرکز خرید بودیم دیگه موقع نهار ما(ساعت ۱۶) شده بود که به قسمت فودکورت طبقه‌ی بالا رفتیم اونجا انواع رستوران و فست فود‌ها بودن و وقتی تابلوی قیمت اون‌ها رو دیدیم علی رغم انتظار، قیمت خیلی پایین‌تری نسبت به رستوران‌های اطراف تکسیم و خیابان استقلال داشتند(تقریباً نصف!) که تازه متوجه شده بودیم که اطراف میدان تکسیم و منطقه‌ی توریستی قیمت ها به شدت بالاتر از قسمت آسیایی و بومی‌های استانبول هست.

نمایی از درون مرکز خرید Emaar square mall
نمایی از درون مرکز خرید Emaar square mall

یکی دیگه از چیزهایی که توی این سفرنامه قابل ذکر هست پولی شدن بازدید از مسجد ایاصوفیه هست که حدود ۳۰ یا ۳۵ یورو! واسه هر نفر هست. زمانی که خواستیم وارد مسجد بشیم نگهبان دم در ورودی پرسید واسه‌ی بازدید و سیاحت میخواهید وارد بشید که من با لهجه‌ی غلیظ حجازی یه الصلاة گفتم و به همراه همسرم از گیت رایگان عبور کردیم!

هم از مسجد ایاصوفیه بازدید کردیم و هم از مسجد آبی که دقیقاً رو به روی هم و با فاصله‌ی حدود ۳۰۰ متری اند ولی اصلا View خوبی واسه عکاسی نداشتن، به خاطر این که این بنا‌ها بلند و مرتفع هستند و جلوی اون‌ها رو درخت گرفته و از فاصله‌ی نزدیک عکس جالبی نمیشه ازشون گرفت به همین خاطر قبل از سفر من یه رستوران در اطراف این دو مسجد پیدا کرده بودم که اسمش Seven Hill Restaurant بود و در طبقه‌ی پنجم یک ساختمان بین این دو مسجد قرار داشت، این رستوران علاوه بر این که همه نوع غذایی رو واسه همه‌ی وعده‌ها سرو میکنه دید و ویوی خیلی منحصر به فردی هم نسبت به این دو مسجد داره و علاوه بر اون یه ویو خیلی جذاب هم نسبت به دریا داره و کلا ۳۶۰ درجه است.

مرغ‌های دریایی که خوراکی‌های نوک چنگال رو برمیداشتن.
مرغ‌های دریایی که خوراکی‌های نوک چنگال رو برمیداشتن.

خلاصه اینجا کلی عکس زیبا گرفتیم که حتما پیشنهاد میکنم برید و ازش دیدن کنید چون واقعاً پشیمان نمیشید این رستوران پیج اینستاگرام هم داره که میتونید ازش دیدن کنید و منظور من رو کامل متوجه بشید. یه چیز خیلی متفاوت که توی این رستوران تجربه کردیم غذا دادن به مرغ‌های دریایی بود، چون در طبقه‌ی پنجم بودیم و فضا آزاد بود خود خدمه اضافه‌ی بشقاب توریست‌ها رو گذاشته بودن کنار و تکه‌های سیب زمینی و نان و ... رو میزدن ب چنگال و وقتی چنگال رو بالای سر میبردیم مرغ‌های دریایی میومدن و غذا رو میبردن که واقعاً حس خیلی خوبی داشت و چندتا عکس این مدلی حین غذا دادن به مرغ‌های دریایی گرفتیم. 

غذا دادن به مرغ‌های دریایی در seven hills café and restaurant
غذا دادن به مرغ‌های دریایی در seven hills café and restaurant
قسمت بدون سقف رستوران Seven hills café and restaurant
قسمت بدون سقف رستوران Seven hills café and restaurant

مواردی که در این سفر به چشم من خیلی خوب اومده بود و واسم جذاب بود که دوست داشتم با شما به اشتراک بزارم اینها بود و مابقی تجربیاتم در این سفر با بقیه‌ی دوستان مشترکه.

این سفرنامه برداشت و تجربیات نویسنده است و لست‌سکند، فقط منتشر کننده متن است. برای اطمینان از درستی محتوا، حتما پرس‌وجو کنید.

اطلاعات بیشتر